sayın arkadaşlar
1) kuranda kızıl denizde olduğu belirtilen yarılmaya benzer bir yarılma , sanırım pasifik okyanusunda yılın belirli zamanlarında olmaktadır. deniz iki tarafa açılmakta, deniz dibi görünmektedir, hatta bunu seyretmek için gelen bir turist grubu önemli bir tehlike atlatmıştır, araştırın göreceksiniz ...
2) kuranda sadece firavunnan bahsetmez eski mısır için , haman diye birinden de bahseder, firavun, haman a derki, bana yüksekçe bir kule yap da musa (as) ın ilahına ulaşayım. mısır hiyeroglif tablet yazıları 1800lerde çözüldüğünde, haman ismine onlarda da rastlanılmıştır, haman, o yazıtlarda firavunun inşaat işlerinden sorumlu veziri olarak tasfir edilir. araştırın göreceksiniz. ayrıca, mısırlı büyücülerden de, rahiplerde de bahsedilmektedir.
3) ayın ikiye yarılması mucizesi konusuna gelirsek .. bakın ben bire bir belgeselinde seyrettim, ayın tam ortasından baştan başa geçen çizgişeklinde bir hat görülüyor, sanki bir karpuzu yarıp, ikiye ayırıp sonra birleştirdiğinizde ayrılma bölgesinde iz olur ya onun gibi bir şey ( bu belgesel batı kökenliydi) , belgeselde bu izin sebebinin ne olduğu bilinmiyor diyordu ....
aklıma gelenler bunlar, sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım ..
|