Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-07-2015, 21:40
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

turin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesela bugün eşinin, çocuğunun yanında kahpece öldürülen binbaşıyı tc vatandaşı olan her bir birey sahiplenmeli-bu saldırı kendi annesine/babasına yapılmış gibi tepkisini ortaya koyarak bunu yapanları lanetlemeli ve arasına mesafe koymalıdır.. Bunu alevi, kürt, türk, muhafazakar vs gözetmeden her bir bireyin yapması gerekmektedir.. Ama böyle bir şey olmayacak!!! Bu samimiyetsizlik değil de nedir??
Ben sahipleniyorum, ama farkımız şurada, öte tarafta insanlar kervanla öldürülüyor, çıkıp iyi olmuş, gebertin şerfsizleri vs akıla, hayale gelmeyecek sözler uçuyor havalarda(hatta geçen sen bile yaptın bunu).

Hadi kınamıyorsun kabul, iyide bu ne yahu? Onların ailesi yokmuydu? Anne, babaları yok mu, acı düştüğü yeri yakmıyor mu?

Şimdi kim iki yüzlü ve samimi değil Turin?

Binbaşı neden öldü Turin? Bu savaşı üreten kim? Üreten ne? İşte gerçek samimi ancak burada hayat kazanır ki yarın bir başka binbaşı ölmesin. Ama çıkıp kan üzerinden siyaset yapılırsa ne iki yüzlülüğü, ne samimiyetinden bahsediyorsun, bunlar hafif şeyler ve işte bu acıların bir numaralı muhataplarıda bunlar...

Bak geçen hafta operasyon ayağına bir insan evinde 15 kurşunla delik, deşik öldürüldü, üstelik örgüt suçlamasıyla alınıp, bundan aklandığı halde. eeee neden empati yapmıyorsun şimdi? Ölen insan nsıl savunsun şimdi kendini? Kime karşı? Devlet insan öldürürse bu büyük bir olaydır(mafya, teörist ile karıştırmayın), iyi ama baskıyı, zulmü yapan devlet ise, insanlar hakkı, hukuku nasıl, nerede arasınalr, lütfen mantıklı bir cevap ver. Kimi, kime şikayet edesin?

Yani bizler illa dindar ve sağcı olmalı, yoksa katlimiz vacip mi? (İşte kızma ama senin de, bu ülkenin çoğunluk yobazının da durumu bu). Sonrada ne zaman askere karşı bir eylem olsa, canlar gitse, bunuda bizlere karşı kullanmak için istismar ediyorsunuz, düşünsene bunu bu ülkede sadece senin gibi düşünenler yapıyor. Öte yanda insanlar gırla ölüyor, gelip sana dediğin gibi tavır almıyor, ama ne zaman böyle bir olay olsa, milliyetçi, dinci yobazlar anında kan üzerinden siyasete koyuluyor yetmez gibi İŞİD kafalı yeminler ediyorlar(dinime küfreden bari müslüman olsa). Düşünebiliyor musun teröristliği lanetleyenlerin yanında, lanetlenenler çok daha hafif kalıyor. demek ki bu kin ve nefret böyle sebeplerle gelişiyor, terörist demekmiş, şu bu hepside hikaye, yrum yapanlar en ala terörist olmuş, eee ötekine hak verir artık, böyle mi olsun?...

Hangi birinize yanalım, biz şaşırdık, ölene mi, hayatta iken ölü toprağı altında, tabutda yaşayan sizlere mi, artık bilmiyorum. kan siyaseti, istismarı ve katledilen insanlara adamına göre muamele benim tüylerimi diken, diken etmeye yetiyorda artıyor...

Azmedene değil ettirene bakacaksın ki tutarlı olasın, yapmıyorsan samimi olamazsın. Seni alıkoyar.

Ne zaman samimi oluruz biliyor musun? Devletin kitlesel katlettiği insanlarıda görüp, devlet önce sen dur, her şeyi senin bu tavrın çıakrtıyor demeyi bilene kadar, bunu başarırsak, bu ülkede adli soruşturmalar, siyasi sebeplerle ölümler değil, adi suçlar nedeniyle olur ki, buna bile engel olmak için çaba sarfetmeliyiz...

Hadi biz samimi değiliz, belkide bilmiyoruz neden bize daha hayatının baharında, üniversiteli gençler öldürüldüğünde, samimiyeti pratikte göstererek bize öğretmiyorsunuz? Sizi alıkoyan ne? yahu milyon insan katledilse bile(ki kimisi etnik kimliği, kimisi mezhebinden vb dolayı!) bunu yapmayacaksınız, bari böyle konuşma.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 28-07-2015, 22:49
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alıntı:
turin´isimli üyeden Alıntı
Mesela bugün eşinin, çocuğunun yanında kahpece öldürülen binbaşıyı tc vatandaşı olan her bir birey sahiplenmeli-bu saldırı kendi annesine/babasına yapılmış gibi tepkisini ortaya koyarak bunu yapanları lanetlemeli ve arasına mesafe koymalıdır.. Bunu alevi, kürt, türk, muhafazakar vs gözetmeden her bir bireyin yapması gerekmektedir.. Ama böyle bir şey olmayacak!!! Bu samimiyetsizlik değil de nedir??

Evet turin burada harika bir uyarı yapmış tabi anlayana

Bu gün binbaşıya atilan kurşuna hdp li olanlar sert bir tepki gösterse idi ( samimi olduklarını düşünerek yazıyorum) o kanla beslenen hangi grupdan olursa olsun vahşiler kıçının üstüne oturmazmıydı.
Suruç için nasıl ses çıkarabiliyor isek ,her ölüm için ses çıkarmalıyızki, çekinmeden söylüyorum o aşşağılık kan emiciler kendilerine dayanak bulamasın.

Her görüş kendi acısına deil diğerinin acısına sahip çıkıcakki bu iş çözülsün.

Hatta bu ölümler olmadan bu adamların karşısina dikilelimki hiç bir varlık yaşamını yitirmesin.

Bravo turin verdiğin mesaj anlayana çok şey anlatır.

Herkes birbirinin acısına ortak olmalı.
Alt 28-07-2015, 22:59
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sahipleniyorum, ama farkımız şurada, öte tarafta insanlar kervanla öldürülüyor, çıkıp iyi olmuş, gebertin şerfsizleri vs akıla, hayale gelmeyecek sözler uçuyor havalarda(hatta geçen sen bile yaptın bunu).

Hadi kınamıyorsun kabul, iyide bu ne yahu? Onların ailesi yokmuydu? Anne, babaları yok mu, acı düştüğü yeri yakmıyor mu?

Binbaşı neden öldü Turin? Bu savaşı üreten kim? Üreten ne? İşte gerçek samimi ancak burada hayat kazanır ki yarın bir başka binbaşı ölmesin. Ama çıkıp kan üzerinden siyaset yapılırsa ne iki yüzlülüğü, ne samimiyetinden bahsediyorsun, bunlar hafif şeyler ve işte bu acıların bir numaralı muhataplarıda bunlar...

Bak geçen hafta operasyon ayağına bir insan evinde 15 kurşunla delik, deşik öldürüldü, üstelik örgüt suçlamasıyla alınıp, bundan aklandığı halde. eeee neden empati yapmıyorsun şimdi? Ölen insan nsıl savunsun şimdi kendini? Kime karşı? Devlet insan öldürürse bu büyük bir olaydır(mafya, teörist ile karıştırmayın), iyi ama baskıyı, zulmü yapan devlet ise, insanlar hakkı, hukuku nasıl, nerede arasınalr, lütfen mantıklı bir cevap ver. Kimi, kime şikayet edesin?

Yani bizler illa dindar ve sağcı olmalı, yoksa katlimiz vacip mi? (İşte kızma ama senin de, bu ülkenin çoğunluk yobazının da durumu bu). Sonrada ne zaman askere karşı bir eylem olsa, canlar gitse, bunuda bizlere karşı kullanmak için istismar ediyorsunuz, düşünsene bunu bu ülkede sadece senin gibi düşünenler yapıyor. Öte yanda insanlar gırla ölüyor, gelip sana dediğin gibi tavır almıyor, ama ne zaman böyle bir olay olsa, milliyetçi, dinci yobazlar anında kan üzerinden siyasete koyuluyor yetmez gibi İŞİD kafalı yeminler ediyorlar(dinime küfreden bari müslüman olsa). Düşünebiliyor musun teröristliği lanetleyenlerin yanında, lanetlenenler çok daha hafif kalıyor. demek ki bu kin ve nefret böyle sebeplerle gelişiyor, terörist demekmiş, şu bu hepside hikaye, yrum yapanlar en ala terörist olmuş, eee ötekine hak verir artık, böyle mi olsun?...

Hangi birinize yanalım, biz şaşırdık, ölene mi, hayatta iken ölü toprağı altında, tabutda yaşayan sizlere mi, artık bilmiyorum. kan siyaseti, istismarı ve katledilen insanlara adamına göre muamele benim tüylerimi diken, diken etmeye yetiyorda artıyor...

Azmedene değil ettirene bakacaksın ki tutarlı olasın, yapmıyorsan samimi olamazsın. Seni alıkoyar.

Ne zaman samimi oluruz biliyor musun? Devletin kitlesel katlettiği insanlarıda görüp, devlet önce sen dur, her şeyi senin bu tavrın çıakrtıyor demeyi bilene kadar, bunu başarırsak, bu ülkede adli soruşturmalar, siyasi sebeplerle ölümler değil, adi suçlar nedeniyle olur ki, buna bile engel olmak için çaba sarfetmeliyiz...

Hadi biz samimi değiliz, belkide bilmiyoruz neden bize daha hayatının baharında, üniversiteli gençler öldürüldüğünde, samimiyeti pratikte göstererek bize öğretmiyorsunuz? Sizi alıkoyan ne? yahu milyon insan katledilse bile(ki kimisi etnik kimliği, kimisi mezhebinden vb dolayı!) bunu yapmayacaksınız, bari böyle konuşma.
Sayın spartaküs onlar asla kendisi gibi olmayamlara üzülmezde acımazda.onlar dediğim bir avuç kan görmekden haz duyan korkak tayfası.

Onlara bakma derim .bu yurtta birtek onlar yok.

Suruçda o gençlere alçakca şerefsizce bomba atan ile askere ,polise halka bomba,kurşun atan aynı merkeze çalışıyor. Bundan eminim.

Bu iki tipde halkın birbirini kırmasını isteyenlere hizmet ediyor.bunun adıda hepimiz biliyoruz derin devlet dedikleri en büyük hain tayfası.

Onlar benim acıma ortak oluyormuki ben onunkine ortak oluyum dediğimiz anda o alçak ,hain yapının istediğine ortak olmuyormuyuz.

Bunlara verilecek tek ders o aciların bile yaşanmadan durdurulması.

Sosyal medyadan acıları didikleyen alçakları hiç bir zaman ciddiye almamak lazım.
Alt 28-07-2015, 23:22
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Binbaşı Aslan Kulaksız'ın eşinin ve çocuğunun yanında öldürülmesi alçakça ve çok üzücüdür. Olayı HPG üstlenmiş gibi gözükmektedir. Bununla birlikte fuatavni kişisinin olay öncesinde şöyle bir tweet'i vardır.

Lanet olsun öldürene, öldürme emrini verene. Terörde - silahta - faşizmde onur yoktur. Katiller ve azmettiricilerin bulunup cezalandırılmasını çok isterim, ancak bu iktidarın söylediklerine, havuz basınına, ulusal basına ve devletin adaletine güvenim sıfırdır.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 28-07-2015, 23:31
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Binbaşı Aslan Kulaksız'ın eşinin ve çocuğunun yanında öldürülmesi alçakça ve çok üzücüdür. Olayı HPG üstlenmiş gibi gözükmektedir. Bununla birlikte fuatavni kişisinin olay öncesinde şöyle bir tweet'i vardır.

Lanet olsun öldürene, öldürme emrini verene. Terörde - silahta - faşizmde onur yoktur. Katiller ve azmettiricilerin bulunup cezalandırılmasını çok isterim, ancak bu iktidarın söylediklerine, havuz basınına, ulusal basına ve devletin adaletine güvenim sıfırdır.

Şüphecinin bu olayı kınadağı gibi
Surucu
Kobaniyi
D.bakırı
Pozantıyı
Gezidekilerini
Kürtlerin köylerinin yakılıp boşaltılmasını ve nice olayı kınayacak dinci faşist varsa buyursun buraya.görelim ciğerini

Bravo sana şüpheci dinsiz.

Yukarıda yazdığım tüm alcakca saldırıları kınıyorum.
Şüpheci gibi bu olaylara yanlı duran devlet güçlerine güvenmiyorum.

Binbaşıyıda pusuya düşüren derin devletin o örgüt içindeki uzantısıdır diyorum.
Alt 06-08-2015, 03:08
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Shibumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Samimiyeti yalnızca senin Binbaşın, polisin öldüğünde ararsan bulamazsın.

Daha yeni, 35 kişi uçaktan atılan bombalarla öldü gitti. Ölenlerin ailelerinin tuttuğu avukatlar içeri alındı, ailelere baskı yapıldı olay kapatıldı. Bir hafta önce 32 insan IŞİD eliyle gitti.

Sen, MHP, AKP taraftarlarından bu olaylar için "samimi" bir kınama, taziye, lanetleme gördün mü?

Otuz sene, yalnızca devlet medyasının aktardığı Kürd bölgelerindeki olayları dinlediniz, sonra bu arada bir Gezi Parkı patlak verdi değil mi? Bazı insanlar o olaylarda neyin ayırdına vardılar? Medya, devlet eliyle çok kolay bir şekilde yamultuluyor. Hatta aslında halkın medyası diye bir şey yok. Ki 2013 yılından bahsediyorum dikkat et, 2000 öncesi yaşanan olayları bir milyon kere konuştuk burada.

Tecavüze uğramış insanın, fırsatını bulduğunda mütecavizi altetmeye çalışması kadar doğal ne var?

AKP, PKK ve Abdullah Öcalan kozunu elinin tersiyle itti. Zira onlar için artık çözüm değil, kargaşa lâzım. Zira milliyetçilik ve militarizmle yeniden hükümet olacaklar vs. vs.
Yazdıkların baştan aşağı faşist ve siyasal şeyler..

Bombayı uçak attıysa ölenler umrumda değil artık.. Çizgiyi aşmasınlar o zaman, onu konuşacağına yatağında uyuyan polisleri konuş-samimiyetini görelim..

Bahsettiğin 30 senelik medya sadece kürtlere(pkk) karşı değildi bir kere, son 10 senedeki medyada bu çözüm süreci-pkk'nin baş üstü edilmesi ise yine bahsettiğin aynı medya tarafından yapıldı.. Bu ülkede senelerce kürt bile diyemiyorken şu geldiğimiz günlerde hala akepe, pekeke diyebiliyor olman tuhaf..

Akepe neyi/kimi itmiş? Sen pekekenin siyasal çıkarları olmayan, barışçıl , kardeş bir örgüt olduğunumu düşünüyorsun?? Akepe, mehepe, cehepe tüüü, pekeke süper mi? Sen biraz samimi ol, elinde silah var adamların- ve tek suçu bu ülkede doğmuş olduğu için yerine getirmek zorunda olduğu bir takım görevleri(askerlik) yerine getiren masumları; ideolojileri, hırsları vs uğruna öldüren bir örgütle yanyana omuz omuza durmaktasın..

İnsan ne olursa olsun nefreti ile saf tutmamalı..

Ve beni klasik cehepe, mehepelilerle karıştırma, SEN kürt diyemiyorken ben pekeke diyordum...

Bok attığın Tayyip bu teröristleri tepemize çıkardı, onun kıymetini bilmeyen bu teröristlerdir...
Alt 06-08-2015, 03:20
Üye

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili turin,

Toplumda, özellikle sosyalist tabanda devlete ve güvenlik güçlerine karşı bir güvensizlik oluştu ki, bunun tek suçlusu adaleti sağlamayan devlettir. İnsanların adalete güveni kalmadı, özellikle son iktidar (gerçi şimdi iktidarsız), olan güveni de bitirdi.

Derin devlet kendi çıkarları için (sözde devletin bekası için) askerini de öldürür, polisini de, vatandaşını da. Şahsen, o buna, bu ona saldırmış haberlerini okuyunca "yine neler oluyor" diye "derin derin" düşünüyorum. Son günlerde iç savaş veya darbe çağıran olaylar oluyor. Polisi ve askeri mağdur gösteren olaylar (iktidarsız) iktidarın elini güçlendiriyor, faşizmi daha ileri götürmelerinin yolunu açıyor.

Örneğin, Günay Özarslan adlı sosyalist, kendi evinde infaz edildi. Günay Özarslan daha önce de tutuklanmış, DHKP/C üyesi olmakla suçlanmış, ancak örgüt üyeliği suçlamasından beraat etmiş. Şimdi polis "DHKP/C üyesi çatışmada ölü olarak ele geçirildi" diye basına haberi servis ediyor.

Örneğin, "Esenyurt'ta 6 PKK militanı karakolu bombalama hazırlığı yaparken roketatarla yakalandı" diye bir haber servis ediliyor. Buna bir çok gazete atlıyor. Sonuçta düğüne bölgesel kıyafetlerle giderken benzinciye uğrayıp benzin alan 6 genç olduğu ortaya çıkıyor. Zaytung haberi gibi.

Polisin/askerin bu tür uygulamaları, adaletin olmayışı insanları şişiriyor. Adalet bir toplumda en önemli yapıştırıcıdır. Adalet olmayan toplumlarda kurtların yasası devreye girer, bundan en çok mazlumlar zarar görür. Ülkemizde olan tam olarak budur. Maalesef.

Sevgiler
Sevgili Şüpheci,

Söylediklerine tamamen katılıyorum.. Devlet pek çok konuda aksadı bu ülkede, hele ki son olaylarda iyice zıvanadan çıktı.. Haklısın..

Ama ben Esenyurtlu bir insan olarak sizin haber kaynaklarınızı sorgulamanızı öneririm, bu konu özelinde konuşmuyorum- burada yaşayan benim- devlet kanalları burada çözüm süreci sırasında olan pek çok çirkin şeyi de sırf süreç var diye yayınlamamıştır..
A kanalının yaptığı habere güvenmiyorken B kanalının söylediği herşeyi hakk kabul etmek bence çok doğru değil..

Gün terörist ile hdp'nin ayrılabilmesini sağlama günü, gün hdpyi pkk illetinden kurtarma günü..
Bunu yapacak ilk insanlar hdpye oy veren insanlar..
Pkkyi anlamak yerine, pkkyi lanetlemek ve hdpden uzaklaşmasını sağlayacak cümleler kurmak gerekmekte..
İşte bahsettiğim samimiyet budur-bahsettiğim yüksek akıl budur..
Ama tam tersini görüyorum ülkede, hala akepe hala siyaset...
Yazık, üzülüyorum doğrusu..
Alt 06-08-2015, 03:47
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili Spartacus,

Biz kimiz, siz kimsiniz önce bunu netleştirelim??

Benim açımdan sadece terörist ve tc vatandaşı insanlar var.. Ve bunu üstüne basa basa söylüyorum, bu ülke sınırları içerisinde doğan/büyüyen herhangi birine silah doğrultan herhangi bir kişi teröristtir..
Bunun hak, hukuk, kardeşlik ile alakası yok...
Lütfen yine aynı kişisel yaklaşımlarınız yüzünden bu başlığı açmaktaki amacımı ispat eder davranışlar sergilemeyin-1 hafta sonra terhis olacak çocuk mecburen o görevdeydi/silah hiçbir zaman çözüm getirmez, sadece haklar için yol açar/dikkat çeker ve pekeke açısından artık buna gerek yok...

Günay konusunda bir bilgim yok, örgütsel iletişimim yok... Ben 1000 kişinin kazasız belasız tutuklandığı bir ülkede bu 1 kişinin neden böyle bir muamale gördüğünü açılcası merak ediyorum..
Polise güvenmiyorum ama bu konuda sizin açıklamanız nedir?? Bunun gazi vs bir dünya olaya dönüşebileceğini bu hükümet (herşeyi planlayan) kestiremezmiydi??

Hayır, idealleriniz ve Tayyip nefretiniz gözlerinizi kör etmiş-tayyip zerre umrumda değil ama yazık ki sizlere yönelik eleştiri yapmaya kalktım...

Çok merak ediyorum, bu adamlar bir mustafa kemal, bir menderes, bir tayyip olsaydı ne kadar hoşgörülü olurdu??

Ve bil ki sevgili spartacus, senin bahsettiğin üniversiteli gençler katledildiği için ben pekekeye ateş püskürüyorum, ben hdpye bu yüzden nefret duyuyorum ve samimiyetsiz buluyorum.. O gençler sadece senin gençlerin değildi ve polislerden çok birilerinin ideolojileri, hırsları uğruna öldürülen gençler için üzülüyorum.. Bunu sorgulama-sen ben yok.. Terörist pkk var.. Terörist pkk demeni bekliyorum...

Benim açımdan dağdaki masum, kandırılmış adamdan daha tehlikeli daha terörist olan bir kimse varsa bu elinde kalem olan, ona gaz veren adamdır.. Onu yaptığı şeyin yanlışlığı konusunda düzeltmek yerine yüreklendiren adam- işte asıl katil onlardır...

Sana inanılmaz saygı duyuyorum ama dediğim gibi bence yanlış bir tutum içerisindesin..
Alt 06-08-2015, 11:08
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kısacası herkezin kendi ölüleri vardır. Ateş düştügü yeri yakıyor. Bu sözün anlamını yaşayan bilir. İlk suruç da arkadasımı kaybettim. Bir hafta sonra arkadaşımın kuzeni uzman cavusu yitirdik. Ikisi de kafkas kökenliydi. Biz bile kendi aramızda bölündük. Bir kaybımıza kürtler üzüldü yasımıza ortak oldu digerine ise türkler. Hergun aileleri yakınları onlarla alakalı paylaşımlar yapıyorlar. Tanımayan kınasa nolur bir gün kınarsınız unutursunuz zaten bahsettigim insanları unutmuşsunuzdurda ama tanıyanlar unutmuyor anıları olanlar hep anımsıyor ve hep anımsıyacak. Suruç daki bombayı patlatan teroristin de ailesi vardı ancak benim umrumda degil. Onun için üzülemiyorum. Üzerine bomba baglayıp çarşı uçurmaya çalısan pkk lı teroristlere de üzülmüyorum balık hafızalı millletiz. Hangi yanlış politikalar uygulanmişsa uygulanmiş teroristlerle güvenlik gücleri aynı kefeye konuĺmaz
Alt 06-08-2015, 14:47
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Spartacus,
Biz kimiz, siz kimsiniz önce bunu netleştirelim??
Resmi ideoloji ve resmi tarih ile beyni iğdişten kurtulmuş olanlar ve olmayanlar.
Benim açımdan sadece terörist ve tc vatandaşı insanlar var.. Ve bunu üstüne basa basa söylüyorum, bu ülke sınırları içerisinde doğan/büyüyen herhangi birine silah doğrultan herhangi bir kişi teröristtir..
Açın muğlak? Silah doğrultan ile kasıt kim? HES protestosuna silah doğrultan, mermi sıkan, gaz bombası atan -halbuki bu tür şeyler ancak oradaki topluluğun birbirine girmesi durumunda uygulanabilir yöntemdir, ee o halde neden? -> teröre başvuruluyor- asker de terörist mi? Değil mi?(lütfen tutarlı)

Terör, özünde araç-taktik çerçevesidir. Terör, hedef kişi, devlet, kitle(zümre) veya toplulukların, Korku ve Kaygı temelli yönetilmesi, yönlendirilmesi veya talepleri kabul etmesi-TAVİZ veya verilen emirleri ya da istemleri, zaruri olarak yapması gibi, hüküm altına almayı sağlayan çeşitli yol, yöntem ve araçlara denir.

Tersinden gidelim
http://kurumsal.dbe.com.tr/tr-TR/Con...lturu_III.aspx
Terör yönetimi kuramı, anlık olarak zihinde ölüm belirginlik kazandığı zamanlarda, yani kişi ölüme dair düşündüğünde veya farkına varmaksızın ölümle ilgili simgelere ya da uyaranlara maruz kaldığında, kişinin kendi dünya görüşüne olan bağlılığının ve özgüven ihtiyacının arttığını savunuyor. Kurama göre, özellikle böyle zamanlarda, “benim gibi” olana karşı tutum daha olumlu bir nitelik kazanırken “farklı” olana, yani “öteki”ne karşı tutum daha da olumsuz hale geliyor. Yapılan birçok bilimsel çalışma bu yönde bulgular sunuyor.
Bu alıntı unutulmasın..

Terör kısaca, bir hedefe ulaşmak veya lojistiği kesmek adına SAVAŞ stratejisi, taktiği olarak kullanılan bir yöntemdir. Getirilerini(kimin yararına), götürülerini(kimlerin zararına!!!!!!) -benim bakış açım ve baktığım zemin de burası işte!- şimdi tartışmayalım, yine de kısaca getirisi, bu eylemi gerçekleşirenin, savaş anında karşıtına geri adım attırmak ya da pasifize etmek ya da bazı taleplerini kabul ettirmek ya da en önemlisi bir YÖNETME, süreç yönetme BİÇİMİ olarak başvurulan bir yöntemdir.

Peki devletlerin uyguladığı TERÖR ne olacak? Örneğin Türkiye, İsrail teröre en çok başvuran ülkelerdir, hatta neredeyse toplumu TERÖR ile yöneten devletlerdir. Bunlar ne olacak? Terör bu kadar kötü ise, gerçekten terör sizin için bu düzeyde lanetlenesi bir şey ise, o halde?
Bunun hak, hukuk, kardeşlik ile alakası yok...
Lütfen yine aynı kişisel yaklaşımlarınız yüzünden bu başlığı açmaktaki amacımı ispat eder davranışlar sergilemeyin-1 hafta sonra terhis olacak çocuk mecburen o görevdeydi/silah hiçbir zaman çözüm getirmez, sadece haklar için yol açar/dikkat çeker ve pekeke açısından artık buna gerek yok...
Bu gün Devlet eliyle hayatına son verilen, hayatı alt üst edilen ve Devlet Terörüne maruz kalan insan sayısı, tüm terör yapılarından kat be kat fazladır, o halde sonuçları ne olurdu?. Hak, Hukuk, kardeşlikle alakası yok diyorsun, hak ve hukuku bildiğinden emin misin?
Hayır, idealleriniz ve Tayyip nefretiniz gözlerinizi kör etmiş-tayyip zerre umrumda değil ama yazık ki sizlere yönelik eleştiri yapmaya kalktım...
Tayyip nefreti diye bir nefret tanımıyorum, benim eleştirilerim aksine Tayyip'in odağında duran NEFRET POLİTİKASI ve kişilerinde BAĞLAYICI olmadığını sürekli ifade ederim, bu 1 kişi meselesi değil, bir zümre meselesidir... Oysa, söylediğinden ne kadar farklı.. Tayyip'i eleştirmiyorum, onda cisimleşen develt politkalarının bazılarını eleştiriyorum, eleştirdiğim kişi-ler- değil politika, zihniyet, UYGULAMA görüş vb.dir.

Örneğin milyonlarca insana Çapulcu(%50 den gayrısı!), terörist diyen, ama buna rağmen ELEŞTİRİLMESİNE bile müsade etmediğiniz Tayyip'e diktatör dedi diye bir insanın içeri alınması, gözaltına alınması, yargılanması TERÖRDÜR. TERÖR bu kapsamda işlev gösteren bir yöntemdir. Siz ise bu tür faşizan veya terör yöntemine dayalı uygulamaları(!!!!) eleştirdiğimizde, hiç bir şey bulamıyorsanız bizim niyetimizi sorgulayıp, gözlerinizin önüne, Erdoğan nefreti diye bir kalın duvar örüyorsunuz. Neden bunu yapıyorsunuz peki? Bunun da analizini yapmaya çalışıyorum, lakin birde kendin yanıt ara, neden yapıyorsun? Nasreddin Hoca'nın fıkrasını bilirsin, "Hırsızın hiç mi suçu yok". Yani biz bir şeyleri eleştiriyoruz diye suçluyuz, ama eleştirdiğimiz uygulamalar ise gül suyunda yıkanmış öyle mi?
Ve bil ki sevgili spartacus, senin bahsettiğin üniversiteli gençler katledildiği için ben pekekeye ateş püskürüyorum, ben hdpye bu yüzden nefret duyuyorum ve samimiyetsiz buluyorum.. O gençler sadece senin gençlerin değildi ve polislerden çok birilerinin ideolojileri, hırsları uğruna öldürülen gençler için üzülüyorum.. Bunu sorgulama-sen ben yok.. Terörist pkk var.. Terörist pkk demeni bekliyorum...
Terörist devlet, terörist PKK diyorum, asıl mesele işte burada, ya sen ne yapıyorsun? Terör amaç değildir, araçtır, araçtır, araçtır, o nedenle her terör ortamı ve koşulu analize muhtaçtır, muhtaçtır, muhtaçtır. İkincisi neden insanlar katledildiğinde birilerinin hırsları uğruna oluyor. Şimdi vaktim yok ama paragraflarına paragraf bazlı cevaplar vermeyi düşünüyorum... Yani sen şunu mu diyorsun(bir kaç yüz adet maddeler olabilir şimdilik kısa tutalım), bu Dünya'da insanlar;
  • HES'e karşı olmamalı.
  • Savaşa karşı olmamlı
  • Sömürüye karşı olmamalı
  • Yalana, talana, hortuma, soyguna karşı olmamalı
  • Ötekileştirmeye, baskı ve zulüme karşı olmamalı
  • Savaşa karşı olmamalı ve olumsuz sonuçlarını dile getirmemeli, acıları paylaşmamalı(!)
  • Haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, bilinçsizliğin altına gizlenmiş soygun, talan sistemlerine karşı olmamalı
  • Hakkını aramamalı, baskı ve şiddet ortamlarına cevaz vermeli hatta destek olmalı(baskı ve şiddet kendisine dahi yapılsa)
  • Söz, ifade, dil, inanç gibi sosyo-kültürel edinimlerini gerçekleştirmemeli, DEVLET insanlara ne olacağını ve ne düşüneceğini TEPEDEN belirlemeli, hatta kaç çocuk yapacağı, ne yiyip, içeceği, kimi dost edinip edinmeyeceği, kimleri dost görüp görmeyeceği, hatta kiminle evlenip evlenmeyeceğini dahi devlet belirlemeli, aksi tutumda olanların ölmesinde hiç bir beis olmamalı
  • Düşüncelerini ifade etmemeli, neye izin varsa ancak onu söylemeli, aksi taktirde ölmesinde hiç bir beis yoktur.
  • 3-5 Çıkar kesiminin çıakrları uğruna, gerekirse ölümlere yatırılmalı, savaşlara, cephelere sürülmeli ama hiç eleştirmemeli, ölüyorsa EFENDİ(bezirganlar->RAB) için ölüyor demeli
  • Kaçak, göçek yapılara, bezirgan yöneticiler rüşvet, rant elde ediyor diye, kontrolsüz tesislere, doğa yıkımalrına, felaketlere gülüp geçmeli, eleştirmemeli
  • İnsanlık ayakalr altına alınmalı, akıl, izan, mantık yok sayılmalı, aksi taktirde bunu yapanlar düşman yapılmalı(Kemal Sunal ve ağa filmleri gibi) .............
Benim açımdan dağdaki masum, kandırılmış adamdan daha tehlikeli daha terörist olan bir kimse varsa bu elinde kalem olan, ona gaz veren adamdır.. Onu yaptığı şeyin yanlışlığı konusunda düzeltmek yerine yüreklendiren adam- işte asıl katil onlardır...
Sana inanılmaz saygı duyuyorum ama dediğim gibi bence yanlış bir tutum içerisindesin..
Asıl sorun işte burada. Sözümüz ne size ne de ötekilere geçmiyor. Ne İsa'ya yaranıyoruz ne de Musa'ya, çünkü biz KAYNAĞA yöneliyoruz, ve dediğin gibi "YAPTIĞINIZ veya YAPILANLAR şu, şu sebeplerle yanlıştır" diyoruz, siz ise bir tarafın şiddetini kutsamamızı dayatıyorsunuz. O nedenle diretiyorsunuz, konuyu PKK terörist de, deme meselesine indirgiyorsunuz . Teröre TARAF değilim aksine terörün BERTARAF edilmesi için ifadelerde bulunuyorum, teröre ancak böyle son verebiliriz ve karşı çıkabiliriz(çoğaltarak yapamayız). Şiddeti meşrulaştırmak ya da övgü, adamına göre ayrıcalık, sonu terördür.

Mesela Bosna için destek ve yardım kampanyaları yapmamalıydık, çünkü bu birilerinin hırsı mı olurdu. Bir ülke, bir başka ülkedeki doğal afete destek ve yardımda bulunmamalı, çünkü bu birilerinin hırsından mı kaynaklıdır? Lütfen ifadelerini tekrar gözden geçir... Vaktim kısıtlı düşünmeden yazıyorum, lakin Turin gördüğün gibi seni alıkoyan subjektiflik-şartlı kutsanmışlık çerçevesinde TUTARLI duruş ve fikir geliştiremyorsun, ama benim de yanlış yaptığımı ifade etmekten geri durmamışsın...

Şunu demiştin;
"Benim açımdan dağdaki masum, kandırılmış adamdan daha tehlikeli daha terörist olan bir kimse varsa bu elinde kalem olan, ona gaz veren adamdır.."
Bu tutumun bana karşı bir anlam ifade etmiyor. Ne dağdakine gaz veriyorum ne de devletin gazıyla dağdakini veya devlet terörünü meşrulaştırıyorum. Kısaca terör ancak MEŞRULAŞTIRILARAK var olabilir ve yaşayabilir. Örneğin sizin gibi düşünmeyen-inanmayan bir insan-kesim devlet şiddetine maruz kalırsa, devleti eleştirmek yerine şiddet görene karşı kin ve nefret, bir linç hatta küfür, kötüleme veya KILIF tutumuna yönelebiliyorsunuz. İşte terör meşrulaştı.

Hadi bırakalım bunları, bir çocuğa dahi yumruk gösterip, hıııııı yapmak dahi -şiddeti-korku-kaygıyı örgütleyerek- terör kültürüdür. Koca dayağı özünde terör yönetimi olgusudur! Örneğin bir işyerinde bir insanın hakkını ve hukuku aramasına karşı kapıyı gösterme TEHDİDİ dahi terör yönetimidir, bir gazete yazarının, Hükümetin tepesindeki diktanın hoşuna gitmeyecek yazılar yazmasından dolayı işine son verilmesi terör yönetimidir(ötekiler ayağınızı denk alın sonunuz böyle olur intibası yaratır), ya da eleştirenlerin "Paralelci, terörist, çapulcu" gibi yaftalanaması da özünde terör yöntemidir. Ne garip değil mi? terörden sözde rahatsız olanlar, aksine terörü yaratıp beslemekte... Ama bu terör ortamının politik zemini ve muhtapalrının politikalarını eleştirirsek, ne garip ki, KARŞIMA çıkabiliyorsunuz.

Çarşıda bomba patlatan mı demiştin, peki sonraki yazılarımda devletin yaptığı terör eylemlerinden, terörü vareden-yaratan yüzyıllık şiddet ve ötekileştirmeci tutumundan bahsedelim, olur mu?

Evet Erdoğan'ın ötekileştirmeci, yaftalayıcı belirli kesimlere karşı kin ve nefret içeren HEDEF göstermelerini eleştiriyoruz, çünkü bu korku-şiddet kısaca TERÖR yönetimidir, terörün eline BİLEREK verilen KOZDUR! Ama karşımıza sizler çıkıyorsunuz, üstelikte sanki ortada böyle gerçekler yokta biz kötü niyetimizle eleştirmişiz gibide bir intiba bırakıp çekiliyorsunuz. Hani siz teröre karşıydınız, eleştirilmesine dahi tahammül gösteremiyorsunuz?(ciddi çelişkiler).

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (06-08-2015 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler