Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-08-2015, 18:18
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şakayı bırakıp ciddi olalım lütfen. Bilenler konu üzerine yazsınlar.

Matrak geçilecek bir konu değil

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alt 28-08-2015, 18:30
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Spartaküs her posta ansiklopedi gibi yazı döşerken bu konuda
Nolur sormayın
Üstüme gelmeyin
Baganneee
Ben bilmem merez bilir gibi yazıları.
Hepimize garip geliyor tabiki
Spartaküs allah dan korkmuyorsa ,birilerindende korkmuycak anlamına gelmezki.

Forum kilitlendi ise vardır bir sebebi.

Zaten spartaküsden başka mercide yok sitede sankii.terk edilmiş kentler olur ya filimlerde ,bir kişı terk etmez o kenti ,o bir kişide kötülere karşı etrafında kalan bir kaç kör,topal adamla kenti kurtarıp filimin sonuna the and yazdırır.

Nevada. Mezara mefta defin edilirken gelip 2 ayet okuyup giden imamlar gibi,okuyup gidiyor.
Digerlerini zaten tanımıyoruz .adı var cismi yok.allah gibi ayet yazıp elçileri ile bize forum sayfalarindan elçileri aracılığı ile ulaştırıyorlar .

Her yer islam her her yer cihat.der gibiler.
Alt 28-08-2015, 19:32
Kurdistannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kurdistannn Kurdistannn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben birkaç gündür bazı dindar sitelerde ve youtube.daki dinci videoların altında turandursun forumlarından bazı linkler paylaşıp duruyordum. Acaba onları rahatsız etmiş olmamdan dolayı, siteye saldırmış olabilirler mi, suçlu ben miyim acaba
Bu site saldırmalar çoluk çocuk işi.
Kişiliği gelişmemiş insanların işi.

Ben de 5-6 yıl öncesine kadar öyle idim. Amerikada yaklaşık 1 yıl beyaz hackerlık eğitimi almıştık (devletin düzenlediği ama paralı ,özel bir eğitim tabi)
Her ne kadar orada amaç, kötü niyetli hackerlık olmasa da, sonuçta onu da öğreniyorsun.

Yani, bir siteyi çökertmek çok kolay aslında. Öyle yöntemler var ki.
Sitenin adminine forumdan bir dosya atıp şu konu kafama takıldı ya da o tarz bahane ile o dosyayı açtırıp, içine yüklü programla bir anda sisteme girip sitede istediğin değişikliği yapıp crackleyebiliyorsun. Buna uygun programlar var.

Bu ve buna benzer şeyleri, maharet sayan adamlar var.
Gerçi onların çok daha ilkel metodlar kullandığını düşünüyorum. Toplu saldırılarla siteye ulaşımı engelliyorlar. Yapabildikleri sanırım bu.

Ve bu olaylarda o kadar usta insanlar tanıdım ki, hani Dünyada ele geçiremeyecekleri siteler yok desem yeridir.
Ama bizim islamcılar, 3-5 şey öğrenip, kendilerini bilgisayar dahisi sanıyorlar

Bizde mi karşılık versek. İslami bir sitede, bir cuma günü, Darwinin resmi ve yanında ''Hayırlı Cumalar'' yazsa fena mı olur.
Alt 28-08-2015, 19:35
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fişleniyor muyuz gençler? Yönetimden kamuoyu açıklaması bekliyoruz..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 28-08-2015, 19:37
Kurdistannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kurdistannn Kurdistannn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yakalanırsam, seni satarım. Kusura bakma
Alt 28-08-2015, 20:08
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kurdistannn´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizde mi karşılık versek. İslami bir sitede, bir cuma günü, Darwinin resmi ve yanında ''Hayırlı Cumalar'' yazsa fena mı olur.
Onu yaptığımızda bize; ''siz maymundan geldiniz, bizi allah yarattı, biz üstünüz hahah'' diyerek sevinebilirler.
Alt 28-08-2015, 20:08
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Aleph,

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Söylediğiniz, yoka yakın bir ihtimal, eğer server'daki bilgilerin ele geçirilebileceği ihtimalini söylüyorsanız.

Müminler, foruma genelde DDoS atakları ile saldırırlar. Bu ataklar çok çeşitli olmakla birlikte, en yaygın olanı zombi PC'ler ile (5000-10000) sitenin ana sayfasını binlerce kez çağırarak server CPU'sunu cevap veremez hale getirmek ve ağda yoğun trafik yaratmak şeklinde oluyor. Server'ı barındıran servis sağlayıcı bunu algılayarak sitenin host edildiği sanal sunucuya erişimi engelliyor (çünkü o ağda host edilen diğer sitelere de erişilemez hale geliniyor). Site IP'si null route olunca DDoS atağı işe yaramıyor, ne var ki, biz de erişemiyoruz.

Arada olur bizim forumda. Sevgili spartacus gelen atağın karakterine göre önlem alır, halleder, en kötü ihtimalle 2-3 gün erişim problemleri olur, düzelir. Alıştık artık.

--/--

Fişlenme, server bilgilerinin çalınması dışında bir çok başka şekilde yapılabiliyor. Örneğin, TİB (Telekomünikasyon İdaresi Başkanlığı) denen kurum, forumun IP'lerine giden IP paketlerini inceleyen bir uygulama çalıştırıp, hakaret içeren mesajların kimden geldiğini tespit edebilir, hakaretle ilgili hukuki süreç başlatabilir.

Bundan korunmak için proxy üzerinden foruma bağlanmak yerinde olur. Örneğin, Google Chrome için Zenmate adlı ücretsiz de kullanılabilen bir eklenti var. Bu eklentiyi aktif ettikten sonra facebook, twitter gibi yerlere bağlanmakta yarar var.

https://chrome.google.com/webstore/category/apps?hl=tr

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 28-08-2015, 20:53
Üye

Bilgilendirme için teşekkürler Şüpheci Dinsiz..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 28-08-2015, 20:55
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fişlenme, server bilgilerinin çalınması dışında bir çok başka şekilde yapılabiliyor. Örneğin, TİB (Telekomünikasyon İdaresi Başkanlığı) denen kurum, forumun IP'lerine giden IP paketlerini inceleyen bir uygulama çalıştırıp, hakaret içeren mesajların kimden geldiğini tespit edebilir, hakaretle ilgili hukuki süreç başlatabilir.

Bundan korunmak için proxy üzerinden foruma bağlanmak yerinde olur. Örneğin, Google Chrome için Zenmate adlı ücretsiz de kullanılabilen bir eklenti var. Bu eklentiyi aktif ettikten sonra facebook, twitter gibi yerlere bağlanmakta yarar var.

https://chrome.google.com/webstore/category/apps?hl=tr

Sevgiler
Bana göre, fişlenmekten çok, artık günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız en basit sitelere proxy'siz girmek mümkün olmuyor. Ben yıllık Hotspot aldım ve gayet de memnunum. Çünkü örneğin araştırmacı olduğum için, çoğu zaman yabancı kaynaklı PDF dosyalarına ihtiyaç duyarım. DNS'nizi değiştirseniz bile, ilgili sitelere ve bu sitelerdeki dosyalara erişmeniz mümkün olmuyor. Ama Proxy ile bu sorun olmaktan çıktı.

Bu nedenle en iyisi hemen bir Proxy değiştirebileceğiniz bir program almaktır. Örneğin, ben Hotspot'u yıllık aldım ve 60 TL gibi çok cüzzi bir miktar karşılığında aldım. Bence siz de öyle yapın!
Alt 28-08-2015, 21:07
Üye

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nedenle en iyisi hemen bir Proxy değiştirebileceğiniz bir program almaktır. Örneğin, ben Hotspot'u yıllık aldım ve 60 TL gibi çok cüzzi bir miktar karşılığında aldım. Bence siz de öyle yapın!
O da güvenlik açığı doğuruyor maalesef. Ben de prosunu 1 ay kadar kullandım, neredeyse banka hesabındaki 3 kuruşluk kefen parasını da boşaltıyorlardı..

Önerilen Siteler