unsal´isimli üyeden Alıntı
selamlar..üyeyim ama yazmıyorum..sadece okuyorum...şunu gördüm ki burda bulunan sn.üyeler hepsi degıl tabii..küfür.. hakaret.. aşagılama ego hakımıyeti ağırlık basan yazılar yazıyor.. neden bu tarz yazılar yazılıyo anlamış degılım.. insanca yazılıp paylasılsa çok mu zor acaba?? paylaşım.. özgurluk vs.vs sığınarak bu tarz yaklaşım ve yazılar maalesef benım gıbı çoğu üyeyı yazmaktan alıkoyuyor..umarım saygı ve terbıye ölçüleri içinde paylasımlar olur...izlemeye devam..
|
Hoşgeldiniz.
Ben de aynen sizin gibi sinkaflı mesajlardan, fikirleri bırakıp kişilerin hedef alınmasından şikâyetçi olmuştum uzunca bir süre. Fakat; artık fikrim kısmen de olsa değişti. Bu forum bana çok şey öğretti. Hasbel kader, fakülte okumuş/bitirmiş biriyim. Ama; o tahsille elde edemediğim hususları - İnsan tanıma anlamında - burada gördüm, tanıdım, anladım.
Yazdığı mesajda fazlaca sinkaf bulunan insanların bu yazıları pek hoş olmasa da en azından maskesiz dolaşırlar.
Yani; forumu okuyanlar, bu kişileri bilir ve muhatap olup-olmamaya kolayca karar verebilirler.
Bir de sahte kibarlık ve tevâzu gösterileriyle mesajlarından riyâ akan tipler var. Bunlar karıncayı becerir, belini incitmezler. Onlar gibi "yağdanlık" mesajlar asar ve nefislerine hoş gelecek şeyler söylersen, "Estagfurullah efenim" der ama yazdıklarınızdan son derece hoşnut kalırlar. Fakat es-kazâ, "zülf-i yâre" biraz dokunacak olursan, o pek "kibar" ifâdelerle öyle aşağılıkça hakâretler ederler ki, en galiz küfürler bile, bu ifâdeler yanında çok 'mâsum' kalır.
İnsanları ne yüzlerine bakarak tanımak mümkündür, ne de yazılarını okuyarak.
Onları ancak zor zamanlarda tanıyabilirsin.
Bir de forumda tanımak istediğin şahsın damarına biraz bas, sonucu hemen görmen mümkündür.
O "küfürbaz" dediğin insanları denemene/sınamana gerek yoktur.
Onlar; bu sinsi tiplerle mukâyese edilemeyecek derecede mert ve dürüsttürler.