Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-09-2015, 19:07
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Durak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçma bulduğunuz kültür mü islam mı? saçma bulduğunuz kültür ise siz de bazıları gibi hadisleri reddedersiniz, saçma bulduğunuz islamsa farkındaysanız toptan reddetme söz konusu oluyor tartışmak islam üzerinden olursa daha iyi kavrayabilirsiniz
Yo ben Muhammed'in yaşadığıan inansam hadisleri reddetmem Edip Yüksel'in falan saçmaladığını ben de biliyorum.

Kültürü düzeltmeyen İslam saçmadır.kızları diri diri gömmekten kurtarabiliyorsan(sadece 2 kabilede) aynı kurtarışı küçük yaşta evlendirilenler için de çok eşlilikte mahvolan kadınlar içinde yapacaksık yok öyle kutsallık.
Alt 05-09-2015, 19:24
Durak Durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yo ben Muhammed'in yaşadığıan inansam hadisleri reddetmem Edip Yüksel'in falan saçmaladığını ben de biliyorum.

Kültürü düzeltmeyen İslam saçmadır.kızları diri diri gömmekten kurtarabiliyorsan(sadece 2 kabilede) aynı kurtarışı küçük yaşta evlendirilenler için de çok eşlilikte mahvolan kadınlar içinde yapacaksık yok öyle kutsallık.
islam ne kadar zamanda yayıldı? yayılsa bile nasıl yayıldı? islamı yayanlar neden hicret yaptı? aylarca putlara tapıp onlara laf edenlere işkence yapan sonra onları yiyen bir din ve kültür anlayışında aişenin muhammed ile erken evlenmesinin kendisi için ve islam için hayırlı bir nedeni olduğunu anlamak lazım buluğ cağında insan evlenebilir hadis ve kuran tefsiri ışığında oluşan 4 hak mezhebin yaş konusunda birbirine benzer ancak farklı yorumları var şimdi burada sorun yaş değil islamı herkesin evrensel olarak kabul etmemesidir batı ve kültür etkisini bir yere bırakırsak hindistan'da gazeteye evlenecem birini arıyorum diye ilan veriliyor biz niye yapmıyoruz? aişe 18 yaşına kadar evlenmemiş olsaydı peygamber ile evlenmesi mümkün olmayacaktı çünkü peygamber vefat etmiştir açık bir hikmet var nasıl bakarsan öyle görürsün
Alt 05-09-2015, 19:35
Yasaklandı

Durak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
islam ne kadar zamanda yayıldı? yayılsa bile nasıl yayıldı? islamı yayanlar neden hicret yaptı? aylarca putlara tapıp onlara laf edenlere işkence yapan sonra onları yiyen bir din ve kültür anlayışında aişenin muhammed ile erken evlenmesinin kendisi için ve islam için hayırlı bir nedeni olduğunu anlamak lazım buluğ cağında insan evlenebilir hadis ve kuran tefsiri ışığında oluşan 4 hak mezhebin yaş konusunda birbirine benzer ancak farklı yorumları var şimdi burada sorun yaş değil islamı herkesin evrensel olarak kabul etmemesidir batı ve kültür etkisini bir yere bırakırsak hindistan'da gazeteye evlenecem birini arıyorum diye ilan veriliyor biz niye yapmıyoruz? aişe 18 yaşına kadar evlenmemiş olsaydı peygamber ile evlenmesi mümkün olmayacaktı çünkü peygamber vefat etmiştir açık bir hikmet var nasıl bakarsan öyle görürsün
Hikmet değil sübyan var da neyse.
Alt 05-09-2015, 20:23
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

4 mezhep ittifak ettiyse buluğ çağına giren çocukla evlenilebilir, yaş hiç sorun değil canım.. )

İnanç beyni mühürlüyor arkadaşlar, ne kadar yazsak da boş..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 05-09-2015, 20:39
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hz.Muhammed'in 60 yaşındaki evlilikleri;

Safiye 17 yaşında
Meymune 25 yaşlarında
Marya(mariye) 20 yaşında
Ümmü Habibe 30 yaşında
Alt 05-09-2015, 20:43
Üye

Muhammed'in sadece 2 kadınla gerdeğe girdiğini ve diğerleriyle cinsel ilişki yaşamadığını söyleyen bir müslüman yorumu gördüm. Kaynağı nedir bilmiyorum, gerçekliği var mıdır? hiç sanmam.
Alt 05-09-2015, 20:47
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öyle olsa bile o kadınlara yazık değil mi? Dünya muhammedin uckurunun etrafında mı dönüyor? Aişe 18 yaşında dul kalmış ve muhammedin Kurana sokusturdugu bir ayet yüzünden bir daha evlenememiş, yazık değil mi Aişe'ye?..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 05-09-2015, 20:55
Üye

İnsanların inançlarına saygı duymak gerekir ama İslam ve Muhammed rezaleti saygı duyulacak gibi değil..

Muhammed'e tapan o kadar insan, onun gerçek yüzünü bilseler, önce kendileri gidip boğarak öldürmek isterlerdi.
Alt 05-09-2015, 20:57
Durak Durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mezheplere bakarak amel edin demiyorum bu 4 mezhep grupludur tabi tek kişi değil gruplar kuranı ezbere bilen hadis ilmine de sahip insanlardan kuruludur mesela bir hadiste peygambere taş atılıyor kan akıyor hanımı hemen yardımcı oluyor sonra peygamber abdest alıyor bir mezhep diyor ki hanımı elledigi için abdesti bozuldu abdest aldı diğeri kan aktığı için diyor yani hepsi doğru ama biri hak mantığıyla 4 mezhep hak olarak kabul edilir mezhep din değildir tekrar konuya gelirsek;

Arap yarım adasında 13 yaşında olup evlenememiş kız evde kalmış sayılırdı çünkü 7 yaşında ergenliğe gidilirdi muhammed hakkında hadis rivayetlerinde 6 diyen var 9 diyen var 12 kabul eden var 18 diyen var o zayıf rivayet veda hutbesi bile değişik kelimelerde söylense bile mana aynıdır yani hadisleri insan hazırlamıştır hata olabilir o zaman manaya bakıcaz yani bizim kültür ve iklimimize göre küçük saydığımız bir yaşta evlenmiş dolayısıyla bu kadar çok evililik yapması normal
Boşanma hususları şöyle onlara da bakmak lazım: ömer peygamberin yanına gidiyor gözlerine bakıyor peygamber bakmıyor önüne bakıyor omer peygambere soruyor boşanmışsın doğru mudur dedi ki hayır ben hanımlarımı boşamadım ömer duyduklarımız doğru değil mi dedi peygamber de hayır dedi ben hanımlarımı boşamadım omer allahu ekber diye bağırdı bu ses mescidi saadeti ayağa kaldırdı içerde önemli bir şeyin olduğunu anladılar peygambere sordu medineye anlatabilir miyim eşlerinizi boşamadığınızı diye sordu peygamber de sessiz bir şekilde evet dedi ömer de oradakilere müjdeler olsun peygamber hanımlarını boşamamış dedi oradaki herkes sevinçle birbirine sarıldı kuranda yazan şunları söyledi ey peygamber hanımlarına de ki eğer dünya hayatını ve onun refahını istiyorsanız gelin size mut'a vereyim ve sizi güzelce bırakayım
istiyorsanız dünya süsünü buyrun sizi boşayayım yok beni arzu ediyorsanız benim hayatım bu kadar bazen çorba bile bulunmayacak bazen yamalı bir elbise giyeceksiniz siz bu hayatı kabul ediyorsanız yanınızda yerim vardır kabul etmiyorsanız boşayayım buyrunuz hanımların tümü ağlayarak seni bırakır mıyız senin şerefin yeter diyordu hatta o hanımlardan sevde gibileri peygamberle esasen evlilik hayatlarını fiilen bitirmiş olan kadınlardı çünkü dört ile sınırlanan ayetten sonra peygamber dördün dışındaki bütün hanımlarıyla bütün aile irtibatını bitirmiş sadece onların bakımını üstlenmiş ve onları ziyaret etmiştir karı kocalık sona ermiştir
Alt 05-09-2015, 20:58
Yasaklandı

Bize ne kardeşim Arap kültüründen Muhammed bunu düzeltseydi ya?Madem cahiliye devrini düzeltti bu da cahillik lan çocuk yaşta çocuk ulan o.Salıncakta sallanıyo daha bebekleriyle oynuyo midesizler.

Önerilen Siteler