11-02-2007, 20:37
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Lafla yürüyen PEYNİR GEMİSİ
Akla gelen baska bir soru ise su:
Tanri insani cennet icin yaratmissa, neden kainati yaratmak ihtiyacini hissetmis? Dur bekle biraz, once bir hata yapsinlar sonra surgun yerini yaratirsin. Yani bir avuc camur icin kainat yaratmak ne kadar mantiklidir?
* Onceden biliyor idi ise, neden hatali yaratti yaratigini? Bir muhendis bina yapar, ve plan hatasi yuzunden yaptigi bina cokerse, hatali bina midir yoksa muhendis mi? Simdiye kadar mahkeme sonucu hapishaneye atilan bir binaya rstlamadim. Ya siz?
* *Bence artik zamani gelmistir bu muhendisin. Hafifletici sebepler de yok ortada.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

11-02-2007, 20:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Simdiye  kadar  mahkeme  sonucu  hapishaneye  atilan  bir  binaya  rastlamadim.
Â
sevgili vartor, Â şu söylediğin askerlikte olabilir çünkü askeriyede, patlamayan topa ,yürümeyen tanka ceza verilir,çünkü ''mantığın bittiği yerde askerlik başlar'' derler.
 o zaman mantığın bittiği yerde de DİN başlar. desek.....
|

11-02-2007, 20:56
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ya vartor,
kainat dedigin neresi senin?
bu uzay mi?iyi de eger yaratilmayi kabul ediyorsan ki,soruyu buna bina ettigine gore kabul etmis gibisin aslinda.kabul ettigin yaraticinin beyanlarina da tabi olmak zorundasin.
yaratilmayi kabul etmiyorsan,yaratilma temali,sorular sormamalisin.
once yaratilma var mi yok mu?bunu coz.
yaratilma yoksa,o zaman bir baska ateist de sana sorar,bu koca uzay niye var,evrim veya her ne ise,tesaduf makinesi,madde makinesi,vs. niye yapti ki bu koca uzayi.aha biz dunyada yasiyoz.ki dunyaya bile gerek yok aslinda,insana da gerek yok,hicbir seye gerek yok amma niye?niye?madde bu kadar saytisiz yildizi niye yapsin ki?hepsi tek bir vucut olabilirdi.veya hicbiri olmazdi.yani su anki halihazir vaziyet niye olsun ki?niye ac insanlar var ki.niye adaletsizlik var ki?niye deprem ,sel felaket hastalik,yanardag var ki,bu nasil evrim bu nasil madde?bana mi sordu da yapti madde bunlari,niye benim adima madde karar veriyor?
buralari gecelim.sonra yaratici meselesine gelmek gerekirse geliriz ve sorarsin sorularini.olmadigini dusundugun bir makama dilekce yazilmaz.
|

11-02-2007, 21:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili mep , HAVANA büyük şehir belediyesinin, bana verdiği *(CASTRO'nun haberi var)
yetkiye dayanarak seni , bu sitenin *MUKALLİD BAŞI yapıyorum.
* *berat'ın verileceği gün daha sonra adresine *bildirilecek. evden ayrılma, haberi bekle.
|

11-02-2007, 21:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Soro, ben de seni, yazdiklarindan daha zeki oldugunu sanirdim demiyecegim, oyle oldugunu biliyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

12-02-2007, 11:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Soro
"yaratilma yoksa,o zaman bir baska ateist de sana sorar,bu koca uzay niye var,evrim veya her ne ise,tesaduf makinesi,madde makinesi,vs. niye yapti ki bu koca uzayi.aha biz dunyada yasiyoz.ki dunyaya bile gerek yok aslinda,insana da gerek yok,hicbir seye gerek yok amma niye?niye?madde bu kadar saytisiz yildizi niye yapsin ki?"
Yahu diyecem kusura bakma, niye var diye soruyorsun madem, hadi evreni mevreni bir tarafa bıraktık, Yaratanı niye var? O'nun makinası kim, nerede, tasarımcısı kim, nasıl? niye? niye? niye?
Yaratanı nasıl var, niye? niye? niye? nasıl? nasıl? nasıl?
Babası var mı yok, nesili var mı yok, doğurmuş mu yok, doğrulmuş mu yok, eeee, elimde tuttuğum elmaya mı inanacağım, yoksa hayal alemindeki isimlere mi? Öykülere mi?
Daha öncede söyledim, evreni Hebelehübü yarattı bana aksini ispat edemezsiniz? Hadi yaratmadı deyin, madem yaratmadı bu Hebelehübü, insan niye var, evren niye var... Biriside çıkar a güzel kardeşim tamam anladık, evren mevren hepsini O yarattı da, bu evren illa yaratılmaya muhtaç ise, Yaratanı kim yarattı demez mi?
Madem evrenin içindeyiz, elimiz ayağımız değiyor gözümüz görüyor, bari elimizle tuttuğumuz, gözümüzle gördüğümüz, yaşarken hissettiğimizi çözmeye çalışalım, şu masalları bırakalım artık. Yaratan tesadüf mü? Her şey bu sorunun cevabında..
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

12-02-2007, 12:02
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sparta,
sen hebelüpün peygamberimisin.birpeygamber ne yapıyorsa yap o halde.
sen ispatla hebelüpü.
yani,böyle bir konuda,hz. muhammede kim ne sual tevcih ettiyse,gerek o zaman gerek bu zaman,aynı soruların cevabını ver bakalım.
Allah,niye ezeli olarak tek başına olmasın ki.Aynı sıfatlara sahip sayısız maddeyi ezeli kabul etmektense bir Allahı tek olarak kabul etmek daha mantıklı herşeyden önce.
kaç tane atom -veya daha küçüğü- var alemde,hepsi de ezeli he mi.say bakalım.
ben aalmıyım.sadece bir tek ezeli olan Allah yeter bana.
madde devamlı hareket ve değişme halinde bu ise onun ezeli ve ebedi olamayacağını gösterir.sabit ve müstekar olmayan değişime ve bozulmaya mahkımdur.
|

12-02-2007, 14:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hayır Mantıksız.
Senin söylediklerin mantıksız ama ben sana Hebelehübüyü getirirde elma gibi sunarsam, ahha işte Hebelehübü dersem mantıklı olur. İnsanların bilinçsizliğinden bize kalan miras bu hayal-uydurma-rüya görmelerdir, bu sembollerdir...
Ben Hebelehübü yarattı diyorum, sen aksini ispatlayamazsın?
Mantıksız olan yer neresi, evrenin kanlı canlı içindeyiz, gözünle görüyorsun neyi madde dönüşüyor, değişiyor.... Ve ortada milyar yıllar var... Bir demirin paslanması için Allah'a ihtiyaç yok...
Burada kabul edilmesi gereken, koca bir evrenin maddenin olması ise, yerine Bir Allah'ı kabul etmek daha mantıklı sözü, kolaycılık olduğu kadar mantıksızdır da. Olmalı diye yola çıkamazsınız? Varsa görelim hani bu Hebelehübü, yoksa iddialar iddia olmaktan öte anlam taşımazlar, isteyen istediği gibi uydursun..
1. Hiç bir şey yoktan varolmaz. O halde evrende yoktan, var olamaz, yoktan var olamaz..
Ve bu bölümde değil, ama bir kaç yazı sonra, Allah'ın İnsan için olduğunuda yazacağım. Nasıl ki evren nasıl var, biz nasıl varız sorusu için bulunmuş iksir kelime olduğu gibi, aynen hayvanları herşeyi insan için yarattı dediği gibi, Allah niye var, insan için sonucuna varacağız...
2. Allah yada Hebelehübü deyin, o tesadüf mü, hala bu soruya cevap alamadım? Hayır değilse, evrende tesadüf değildir... Yaratılmış kelimesinin yerine Varlık kelimesini koymayı başardığımızda daha anlamlı olacaktır...
Tabir yerinde ise, karmaşayı anlayamamak ve açıklayamamaktan dolayı, karmaşası olmayan ve bilgiyi gerektirmeyen, cehaleti kapatan bir kelime bulunmuş, bin yıllarca iyi bir yaptırım, yönetim gücü olarakda  kullanılmış. Zorda kalınca Biz bilmeyiz Allah bilir denmiş... Allah'ı kim yaratmış ? Ve işin kötüsü şu, sizlerin karmaşık olarak gördüğünüz evren ve madde için, bulduğunuz iksir, ondan milyar kere karmaşıktır o kadar ki, Hebelehübü duvarla, güneşle, yıldızla, su ile, ay ile, dağ ile konuşur? Onca yüceliğine rağmen, bir karınca karşısında bile aciz kalır...
Oysa bir kelimedir ve ister Hebelehübü ister Zeus isterse Al-İlah deyin, bunların arasında zerre kadar fark yoktur, bu adlandırmalara ne gibi görevler yükleyeceğimiz ancak bir fark oluşturur buda önemli bir ayrıntı değildir..
Abra Kadabra...
Hokus Pokus
Hebelehübü yarattı her şeyi diyorum... Aksini ispatlayın, ispatlayamazsanız, aynı mantıkla cevap vermeyin, anlamsız oluyor.. Lafla Peynir Gemisi yürümüş oluyor.. Tabi bu arada tersinden Peynirle de Laf gemisi yürüyor...
-------
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

12-02-2007, 14:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hızlanalım mı biraz.
yo acele yok.tostumuzu yiyelim sonra bakarız.
|

12-02-2007, 15:24
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hızlanalım Hocam, hızlanmayada;
Ben Bilmem Hebelehübü bilir
Tost yapmakda Günahtır, Nimeti eziyorsun...
-------
-------
-------
-------
------
------
|