aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
O durumda ay günüyle tutcen vede dünyanın hilal olmasına bakcen  ama sorun şuki
Ay günü boyunca yüzey sıcaklığı ortalama 107 °C, Ay gecesi boyunca da ortalama -153 °C civarındadır.
Bir gün oruç tutana cennet garanti
Şimdilik saygımla gittim...
|
Sevgili aliyarafsal
Aslında sorguladığımız şeylerin tamamı islam emirlerinin ne kadar GEREKSİZ ve insanlığa faydası olmayan uygulamalar olduğunu uyanmak isteyenlere anlatmak için çabalardan ibaret.
Hasan Akçayın diğer müslumanlardan farklı görüşleri ,onun digerlerinden farkı olduğunu göstermez..menzilleri aynı.
3 + 2= 5
1 + 4 = 5 olduğu gibi.
Orucun 15 gunden fazla olmadığını belirtir bir fikir atmış ortaya..Neye göre ?diye bile sormaya gerek yok.
Ben şahsen oruç denen uygulamanın insana faydası olmayan bir uygulama şekli olduğunu düşünuyorum. Orucu Ay'ın hallerine ve sozde takvim olan kamer'i takvime göre uygulasan ne olurrr? Uygulamasan ne olur? Ne HİKMET varki bu işde.
Bir kere Ay'ın durumlarını ilgi ile takip etmek durumu bende Ay'a tapınmak anlamına geliyor. Bu forumda Ay tanrısı ,hilal falan gibi konular bir çok kez işlendi ve müslümanların bilerek veya bilmeyerek Ay'a tapındiklarının delili Ay'a bu kadar ilgili olmaları oluyor.
Ay halden hale geçince AÇ kalmanın alemi nedirki? Millet zaten AÇ . Asgari ücretle geçinen insanlara gündüz vakti 1 ay aç kalında İBADET olsun , allahın emri budur demek o zavallılarï kandırmakdır. O insanmlar zaten AÇ .
Asgari ücretle Anne' baba, 2 çocuk zaten doğru düzgün beslenemezken haydii sehruuuu remazan geldiii , bismillah diyerek tam gün aç kalın diyen bir tanrı ,insanların AÇ kalmasından nasil bir menfaat elde ederki? Kesinlikle bu Tanrı tanrı deil bildigin bir beşer olmalı.
İnsanlara hayret ediyorum AÇ kaldıklarında ,yani oruclu hallerinde ,iftara yakın zamanlarda zıvanadan çıkacak hallere girip ,sağına soluna saldırıp,akşam vaktinde tıka basa yiyip sonrada tv lerde orucun faziletlerini anlatan din simsarlarına buyulenmiş gibi bağlanîp dinliyorlar.
30 gün veya 15 gün fark etmez AÇ kalmaları bisey ifade etmez.
Kur-an'da kaç gün oruç tutulacağï ın yazmaması ise ayri bir konu,gelinine ayet indirip evlenen peygamberine, kadına iftira atana şahit sayısını belirten, milletin kaç KARI alacağını kur-an'a yazan tanrı! Valllllada billaaadda, tillahada bir insan.
Orucun kaç gün tutulacağını sanki insanlar çok oiyi biliyormuşcasına o ay diyerek geçiştiriyor.... 15 gün falanda demiyor.