MUSTAFA CEMİL KILIÇ
http://alevierenler.blogcu.com/oruc-...ac-gun/2917833
Ramazan Orucun 10 gün kadar olduğunu anlatan bir vatandaş.( faideli bilgiler var Akçay hoca sizde okuyun)
Alevi canların neden muharrem ayında 10 gün oruç tuttuguna bir açıklamada olabilir. 12 imam orucu diyip 12 gün tutanlarda var.
Neden kendilerini aç bırakıp eziyet ediyorlarki ?
Geçmişde şahsım 3 ayları büyük bir bölümünü AÇ geçirirken hiç bir zaman tanışamayacağım bir tanrıya ibadet olsun diye neden AÇ lık ızdırabını çekdim? Kendime bu gün hayret ediyorum.
Bakara 196 da orucu 3 + 7 on gun olarak sayisal belirtip ramazanın sayıli gunlerinden bahsedip gün sayısı vermemesi şu nedenden olabilirmi?
Bakara 196 ayeti, bakara 183_184_185 den önce yazılıp yerleri deiştirilmiş olabilirmi?
Bakara 196 da mhmd ,orucun gün sayısını verdim ,diger soylediklerimde gun belirtmeme gerek yok ,bakara 196 klavuz demiş olabilirmi?
Geleneksel islam üreticileri cumayı 2 rekattan ,yerine göre 16 rekata kadar çikardi ise ramazanı insanlara 30 gunde tuttururlar.
Şayet bu 10 gun olayı doğru ise ,insanlara yazik ediyorlar. Telef olan insanlar goruyorum ,bir çoğu 10 günden sonra dayanamayıp birakiyorlar yada ara vererek tutuyorlar.