Herkese selam,
Ben explorerı sadece firefoxu indirmek için kullanıyorum,malum firefoxun en önemli özelliği işimizi kolaylaştıran eklentileridir, aşağıda benim kullandığım eklentiler var, sizler hangi eklentileri kullanıyorsunuz ? Bilmediğimiz ama işimize yarayacak eklentiler olabilir paylaşırsanız sevinirim.
Xmarks : Farklı bilgisayarlarda kurulu olan firefox'lar arasında-farklı tarayıcılarda olabilir- yer imlerini ortak kullanabilirsiniz, isterseniz şifre eşleştirmesi de yapabiliyor. Yer imlerinizi internet üzerinde depolamış oluyorsunuz, yer imlerinizi silinse bile geri alabilirsiniz.
User Agent Switcher : Bu eklenti ile webde istediğiniz web tarayıcısı,işletim sistemi veya mobil cihaz olarak gezinebilirsniz. Aynı zamanda arama motoru botları gibi de gezinebilirsiniz, bazı forumların içeriği ziyaretçilere kapalı oluyor bu eklenti ile google botu olarak sayfaya girerseniz içeriği ve linkleri görme şansınız var, wap sitelerini de gezebilirsiniz, ben genelde google bot olarak geziniyorum.
NoScript : Güvenliğinden şüphe ettiğiniz bir siteye girmeniz gerekiyorsa bu eklentiyi kullanarak, ziyaret ettiğiniz sitenin sizden izinsiz olarak activex, javascript vb. uygulamaları açmasını engelleyebilirsiniz.
Pdf it : Ziyaret ettiğiniz internet sayfalarının isterseniz görünen kısmını, isterseniz sayfanın tamamı resimleri ile birlikte .pdf formatında kaydetmenizi sağlar. Beğendiğiniz başlıkları arşive atabilirsiniz.
Read It Later: Sonradan okumanız gereken ama yer imlerine eklemek istemediğiniz sayfaları işaretleyip istediğiniz zaman açabilirsiniz, geriye dönük kayıt tutma özelliği de var.
Foxlingo : Google translator hizmetini kullanarak sayfaları zahmetsizce istediğiniz dile çevirebilir, sözlük olarak da kullanabilirsiniz.
ColorfulTabs : Sekmeleri renklendirebilirsiniz, çok sekme açtığım için bazen yanlışlıkla kapattıklarım oluyor, bu eklenti sayesinde aynı domain’e ait sayfaları farklı renk yapıyorum.
DownThemAll : İndirme programlarının yaptığı işleri yapar, bir sayfadaki bütün bağlantıları indirebilme özelliği vardır, indirme hızınızda eskiye göre %400′e varan bir iyileştirme yapar. Ben denedim gayet hızlı
Exif Viewer : Dijital fotoğrafların exif değerlerini (tarih,zaman,kamera,diyafram,iso vb.) görebilirsiniz, iphone la çekilmiş fotoğrafların nerede çekildiğini harita üzerinde gösterir.
saygılar