foruma böyle bir giriş/dalış yapmam anlamında...
forum alanlarına ve forum alanlarında biraz serbest, bağımsız (ve dağınık) karalarsam (karalamak istiyorum) umarım anlaşılırım. /paylaşılırım
polemik için değil -serbest irade.....dağ geçidi /dolaçlama...
foruma böyle bir giriş/dalış yapmam anlamında...
forum alanlarına ve forum alanlarında biraz serbest, bağımsız (ve dağınık) karalarsam (karalamak istiyorum) umarım anlaşılırım. /paylaşılırım
polemik için değil -serbest irade.....dağ geçidi /dolaçlama...
Doğru düzgün bir selam için yazıyorum.
kimim bilmiyorum
ne yapmaya geldim?
o değilde kafa karışıklığı
bazılarımızı sarmış sanırım
kim olduğumu ya da ne olduğumu anlatmaya kalktığımda ,düşüneceğime başladığımda kafamda sarıyorum. şuyum diyemiyorum hayat hikayemi ve karmaşamı bütünleyemiyorum. o yüzden bi şey veremiyorum
bu varlık evren dünya gerçeği ve konuşmaları kapışmaları alanında ve türevinden diyeceklerim var ya da kapışmalarım var...
eristik diyalektik mekanik
bundan kurtulan varsa bana da söylesin-formülünü bilen öğretsin..yapıyoruz
dertlerimiz var
çatışmaya/takışmaya da geldim buraya dersem yalan olur/olmaz-çözümünü bilmiyorum. parça dağınık kelimelerim var. şovum var.meret...
bi şeylerin konuşulduğu bir alan. karın ağrına benzer karı nağrıları ve tıpatıp karın ağrına benzer içerik kusma alanı....
kavrayış kapışmaları değil. görmezden gelinenin ilanı....
işte ben göçüyorum/ölüyorum;
işte yine anlatmaya başlayamadım..
o değildi yapacağım. nazik dürüstçe bir merhaba- sarmadan
şuyum demek şu insanım. şu fikirdeyim.. şunları şunları yaptım düşündüm.. ben şuçuyum ve buraya şunu yapmaya olmaya geldim- olamadım... diyemedim...
,
nazik ve dürüstçe ;buradaki genel içeriğe bakarak, (forumdaki) benzer argümanlar, konuşmalar ve yazışmalar ve düşünmeler üzerinden tüketilmiş zamanım var -- eğer bu önemse
bunu faydaya -kayıta da - dönüştürmek isterdim. takım oyuncusu...
yazman yazmancısı, takım pasçıcı-ara pass
keliemelr sadece keliemlerdir
Bütün bir felsefem olduğunu söyleyemem. Atarım tutarım ve boşluklarım vardır. kağıt üzerinde okumama azdır. anlık oluştururum. anlama yüklenirim. baskılı oynarım-baskı kurarım...
Ama iddialı yargılar kurarım-üretmeyi denerim ve sataşırım
boşluklarım ve kapışmalarım vardır-mantık kullanırım
mantık iyi sanat;
Eğer ürettiği bilgide ve yargıda (ya da tümce de) kusursuzluğu hedef edinmiş ya da hiç hatalı mantık diyagramı kurmadan/barındırmadan ve hiç (kendiyle ya da evrenselle ya da varsa genel geçerle de çatışmadan ya da objektif bir tutumla /barışık) hiç çelişmeden gerçekleri ya da doğruları söyleyen/bildirenimiz felan varsa o yazsın onu dinleyelim-okuyalım. Ben o değilim .. tutumluluk doluyum. Bireysel subjektivite ,kendine yontma, kendini üstünleme, ego, bilgisini öne çıkarma , laf atma satma tüm bunları doluyum ben. egoyum-kendime çalışırım... Ben bu yukardakileri hataları yaparım. Ne yani bilen bildiren miyim? Üç beş yargı kurdum diye. subjektifim. hata doluyum. mantık yanlışı ve bilgisizlik ve bilgi hatası ve bilgi çelişkileri ile de doluyum arkadaş... Mantık hatalarıyla doluyum evet. Geliştirmek için mi araç bunlar. Yazma dökümleri mi? Hangisi işe yarar. Doğruları konuşmak mı? Çok konuşmak mı? Mantık diyagramları ve yargılar üretmek mi? Değişik tümceler kurmak mı? Sanırım sinerji....
arkadaş-lar tüm bu forumda devinen içerik benzeri, hakkında fikirlerim var
arkadaşların düşünceleri hakkında
anlamadıklarım var
uzak bulduklarım- kafası başka işliyor gibi görünenler
kendi dediklerimi anlattığımda/anlatabildiğimde (ve belki de kendimide ben anlyabildiğimde) umarım aydınlatmış hissedeceğim
işte deniyorum, işte anlaşma için;
işte aynı evrendeyiz...anlaşamıyor muyuz?
umarım taşlar yerine oturur...
serbest doğaçlama ve düşüncelerini yönetmeme üzerine -serbest- bir tavır bu diyebilirim.
esengelim yazma-k...
-
her ikisi de... belki her üçü de ,
şu aşamada yokluyorum /yoklama ...
ortamı ve kişileri tartıyorum ..ne yapacağıma karar vermedim...
bulundum
ne için yazıyorsun bir sorudur ama o bile yanıtlamanaz.. yani bu iki şıklı soru benim yanıtımı -daha baştan- hapsediyor
,
bulundum/vardım
şimdi
zaman
--
sanırım ne için yazdığıma karar vermedim
/veriyorum ..-şimdi;zaman
--
Sonuçta ben buranın kadrolusu ya da atanmışı değilim; gelip-geçtim ..kendi susumu ya da sesimi öttüm..
Çokseslilik içinde özgün yapı ya da daha katışık dengeli bir kişilik (yapı ya da profil) kurup kuramayacağım ya da anlatacaklarım üzerine zaman denemesi, önermesi/ön tartma /ön yoklama
-kendim için;
"anlatmak/anlaşmak istediklerim var" bir önermedir..
öğretmek istediklerim var.. örneğin bu cümleyi sevmedim/benimsemedim...
kaba ya da ukala olabilirim .daha baştan böyle bir izlenim verdiysem ..
öğretme kinayesi ya da ironisi her neyse? canımı sıktı ya da moralimi bozdu gibi ama daha çok anlamadım... daha direkt anlaşılmak/söylenmesini isterdim.. ben anlamıyorum...
rahatsızlık verdiysem?
kelimelerle sataşırım ve oynaşırım
doğal
sonraki çatışmalar/dan -olası- korunmak için alan açmak/özgürlük
-dar alana sıkışmamak-kendi tuhafını kurmak
eğer özgünlüğüm/özgürlüğüm kısıtlanırsa (..) yazamam
bağımsız kimlik kurmalıyım /esnek;
esnek alan açmalıyım-metaboloji
işte kelime dizgilerini kuruyor ve oynuyoruz değil mi?
ifade dediğimiz nedir?
istenç ya da sonuç
bu bizi bir yere mi götürecek;
zamana kayıtçı. zamana kayıt mı bırakıyoruz? olmayanı mı çözeceğiz;
etkinlik
çokselilik
yazma istemi nedir?
dediğini döndürür-cevap döndürür
herkesin bilmesi/bildiği ?
eğer sahanın dışından izliyorsa ıslık çalar!
-eğer sahasının dışından -top- izlem varsa bunu bilmek istemez miydiniz? sorusuna kanıt getirin...
bu anlaşma tarzı/metodu ben değil!'
eğer futbol bahsedilirken -futbol- bilmiyorsam spor genel adlarını konuşurum,i genel yorumlarım, sorarım, susarım ya da sorulduğunda söylerim...
sanırım ukalaca bir dalış ya da kendini ve haddini aşan bir dalış! için kızgınlık
sustum;
bilgi yarıştırmıyoruz
öğretme fiili için kızgınlık
öğrenme öğrenmenin kendisine dayanan bir yüklem!