Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-08-2017, 15:13
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaynağınız da "pek muhteşem" görünüyor.
"Bir imam."

*

Akl-ı evvelin biri, Nasreddin Hoca'ya "Dünyanın merkezi neresidir ?" diye soracak olmuş.
Hoca da "Benim karakaçan'ın arka ayaklarının bastığı yer" diye cevaplayıp, eklemiş.

"İnanmayan ölçsün"

Size gâyet ciddi olarak cevap verilmiş.
Öyle anlaşılıyor ki tavrınızı belirleyen "karşıdaki" değil.
Zât-ı âlinizin keyfi...
Ama ben de ciddi cevap verdim. Sadece uzatmak istemedim. Hep de internette yazamam, değil mi ama...

Imam kaynak değil, imam görmüş hakikati. Islamın özü insana değer vermekse, işte insana değer verilen yer orası diyordu.
Alt 28-08-2017, 15:59
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Mrkuvars´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gayrimüslümler ile ilişkilerde islam da laiklik vardır.
Yahu arkadaş !..
Ben Arap'ın putuna inanmam da.
Hiç olmazsa siz müslümanlar, inandığınız İlah hatırına azıcık okuyun da öyle cevap verin be...

Bak, aşağıya bir İslâmi belge aktarıyor, kaynağını da veriyorum.
Güyâ Şam halkı Halife Ömer ile muahede imzalarken, kendi kendine "şart" koşmuş.
Bir defâ lise düzeyinde tarih şuuru olan herkes bilir ki şartları galipler belirler.
Söz konusu metni II. Halife Ömer belirlemiş ve Ehl-i Kitap'ı bunu kabûle mecbur bırakmıştır.
Yoksa hiç bir topluluk, gâyet rahat bir ortamda bulunurken kendi kendini bu derece aşağılamaz.

Dersini iyi çalış, et ezber.

İbn-i Kesir Diyor ki
Şam halkı Hıristiyanları ile barış andlaşması (musâlaha) yaptığında Ömer İbn Hattâb (r.a.) a şöyle yazılmıştı:

Rahman ve Rahîm olan Allah'ın adıyla : Bu, filân ve filân şehir
Hıristiyanlarından mü'minlerin emîri Allah'ın kulu Ömer için yazılmıştır. Muhakkak siz bize geldiğinizde biz nefislerimiz, zürriyyetlerimiz, mallarımız ve dinimiz halkı için sizden emân istedik. Sizin için kendimize şu şartlan koştuk :

- Şehrimizde ve çevresinde yeniden manastır, kilise, özel ibâdet yerleri ve râhib manastırları ihdas etmeyeceğiz.
- Onlardan harâb olanı yenilemeyeceğiz.
- Onlardan müslümanlara ait yerleri ihya etmeyeceğiz.
- Gece ve gündüz müslumanlardan birinin, kiliselerimize inmesini engellemeyeceğiz.
- Geçenler ve yolcular için kapılarını genişleteceğiz.
- Müslümanlardan bize uğrayanlan üç gün ağırlayıp onlara yedireceğiz.
- Kiliselerimizde ve evlerimizde câsûs barındırıp sığındırmayacağız.
- Müslümanlara karşı hainlik hisleri beslemeyeceğiz.
- Çocuklarımıza Kur'an'ı öğretmeyeceğiz.
- Şirkimizi açığa vurmayacak ve kimseyi buna davet etmeyeceğiz.
- İstedikleri takdirde yakınlarımızdan hiç kimseyi İslâm'a girmekten men'etmeyeceğiz.
- Müslümanlara ta'zîmde bulunacağız.
- Oturmak istediklerinde, onlar için oturduğumuz yerden kalkacağız.
- Onların elbiselerinde, başlıklarında, sarıklarında, nâlinlerinde ve saç ayırmalarında onlara hiç bir şekilde benzemeyeceğiz.
- Onların sözü ile konuşmayacak, onların künyelerini kendimize künye edinmyeceğiz.
- Eğerli hayvana binmeyecek, kılıç kuşanmayacak, hiç bir silâh edinmeyecek ve yanımızda taşımayacağız.
- Yüzüklerimize arapça nakış yapmayacağız.
- İçki satmayacağız.
- Başlarımızın ön kısmındaki saçlan kısaltacağız.
- Nerede olursak olalım elbiselerimize bürünecek, bellerimize zünnâr bağlayacağız..
- Kiliselerimizin üzerine açıkça haç dikmeyeceğiz.
- Müslümanların yol ve çarşılarından hiç bir yerde haçlarımızı ve kitablarımızı göstermeyeceğiz.
- Kiliselerimizde çanlarımızı ancak hafifçe vuracağız.
- Müslümanların hazır bulunması halinde kiliselerimizde yüksek sesle okumayacağız.
- Bayram ve yağmur duasına çıkmayacağız.
- Ölülerimiz yanında seslerimizi yükseltmeyeceğiz.
- Müslümanların yol ve çarşılarından hiç bir yerde onlarla birlikte açıkça ateş kullanmayacağız.
- Ölülerimizi onlarla komşu etmeyeceğiz.
- Müslümanları irşada yeltenmeyeceğiz.
- Onların evlerindeki hallerine muttali' olmaya çalışmayacağız.

Râvî der ki: Bu mektup Ömer'e geldiğinde şöyle ilâve etti:

- Müslümanlardan hiç kimseyi dövmeyeceğiz. İşte bunları kendimiz, dinimiz halkı üzerine bizim için şart olarak kabul ettik. Ve bunun üzerine emânı kabullendik. Eğer biz kendimiz aleyhine sizin lehinize şart koşup, kendimize yüklediğimiz bu şartlardan herhangi birine muhalefette bulunursak bizim için zimmet yoktur. İsyan eden ve karşı gelenler hakkında helâl olan bizden size helâl olur.

Ebu'l-Fida İsmail İbn Kesir, Hadislerle Kur'an-ı Kerim Tefsiri, Çağrı Yayınları: 7/3451-3452
Öyle "muhteşem" lâiklik anlayışınız var ki
Tam da size göre.
Bu gün batının elinde olan güç müslümanlarda olsaydı, inancınıza "aykırı" gördüğünüz her şeyi yok etmiştiniz.
Alt 28-08-2017, 16:52
Dusunen adam Dusunen adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir imam bize camide gerçek islamin avrupa ülkelerinde uygulandığını, çünki orada insana değer verildiğini anlatmıştı.

O iyi kalpli imam, böyle düsündügü için farkinda olmadan kafir olmustur Kuran'a göre. Ebedi cehennemlik oldu kendisi. Çünkü Kuran'a göre kafirler, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, ebedi cehennemde yanacaklar. Islam'da önemli olan tek sey Allah putuna inanmak, "sirk" kosmamak. Iyi insan olman gerekmez, bir tevbe edersin günahlarin bagislanir. Ama sikiysa Islam'a inanma....
Alt 28-08-2017, 18:13
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu arkadaş !..
Hiç olmazsa siz müslümanlar, inandığınız İlah hatırına azıcık okuyun da öyle cevap verin be...

Bir defâ lise düzeyinde tarih şuuru olan herkes bilir ki şartları galipler belirler.
Söz konusu metni II. Halife Ömer belirlemiş ve Ehl-i Kitap'ı bunu kabûle mecbur bırakmıştır.
Yoksa hiç bir topluluk, gâyet rahat bir ortamda bulunurken kendi kendini bu derece aşağılamaz.

Tam da size göre.
Bu gün batının elinde olan güç müslümanlarda olsaydı, inancınıza "aykırı" gördüğünüz her şeyi yok etmiştiniz.
''Gayr-i Müslimler; ceza davaları haricindeki aile, şahıs, miras, borçlar hukuku gibi dinî inançlarıyla ilgili konularda kendi mahkemelerine gitme ve kendi hukuklarını uygulamada serbesttirler. Bu, onları kendi inançlarının gerekleriyle baş başa bırakmadır. Bu şekilde onlar asırlar boyunca İslâm toplumu içinde varlıklarını sürdürme imkânı bulmuşlardır. Ancak ceza davalarında Osmanlı kanunlarına tâbidirler. Burada suç sayılan bir fiil işlediklerinde aynı hukuk onlara da uygulanır. Fakat, içki içmek gibi kendi dinlerince suç sayılmayan fiilleri işlediklerinde, İslâm hukukunun gereği olan ceza değil, sadece kanun düzenini bozma suçunun cezası uygulanır.''

''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
Alt 28-08-2017, 19:23
Üyeliğini Sonlandırmış

''Gayr-i Müslimler; ceza davaları haricindeki aile, şahıs, miras, borçlar hukuku gibi dinî inançlarıyla ilgili konularda kendi mahkemelerine gitme ve kendi hukuklarını uygulamada serbesttirler. Bu, onları kendi inançlarının gerekleriyle baş başa bırakmadır. Bu şekilde onlar asırlar boyunca İslâm toplumu içinde varlıklarını sürdürme imkânı bulmuşlardır. Ancak ceza davalarında Osmanlı kanunlarına tâbidirler. Burada suç sayılan bir fiil işlediklerinde aynı hukuk onlara da uygulanır. Fakat, içki içmek gibi kendi dinlerince suç sayılmayan fiilleri işlediklerinde, İslâm hukukunun gereği olan ceza değil, sadece kanun düzenini bozma suçunun cezası uygulanır.''
Şimdi bu neyi ıspatlıyor ?
Osmanlı çok hukuklu bir sisteme sâhipti.
Ancak; hukuk, temelde Şer'i ve Örfi hukuk olarak ikiye ayrılırdı.
Örfi hukuk, Osmanlı tebâsı olan herkesi bağlıyordu.

Ekalliyetler genelde ticaretle uğraştıklarından vergilendirmede reaya'ya nisbetle daha müreffeh bir hayat yaşamışlardı. Bunun dışında Osmanlıda devletin asli unsuru hep müslümanlar olmuştur. Cizye bile II: Mahmud devrinde, dış baskılar neticesinde kaldırlmıştır. Devletin değil, insanların dini-inancı olur. Lâik devlet, tüm dinlere eşit mesâfede bulunmalıdır. Yönetimin temeli İslâm şeriatine dayanan bir devlet nasıl lâik olabilir; hiç düşünmez misin ?
Alt 28-08-2017, 19:42
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şeriat devleti ,hristiyan ve yahudinin dinleriyle ilgili işilerine karışmaz manasında söyledim .

''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
Alt 28-08-2017, 20:29
Üyeliğini Sonlandırmış

şeriat devleti ,hristiyan ve yahudinin dinleriyle ilgili işilerine karışmaz manasında söyledim .
Böyle olması Osmanlı devletinin Laik olduğunu göstermez. Her ne kadar "karışmaz" desen de Halife Ömer'in Şamda yaşayan Hristiyanlara hangi şartlarla "eman" verdiğini bir oku istersen. Emek verip foruma astım. Sen ise kendi ezberini tekrar edip duruyorsun.
Alt 28-08-2017, 21:09
Üye

Yahu arkadaş !..

Tam da size göre.
Yok etmemişler işte. Ne güzel yapılandirmışlar .yok etmek İsteselerdi bunları şart koşmazlardı.içki içtiklerinde
şeriata göre cezalandırılmamışlar. miras paylaşımında Kuran 'a göre davranmak zorunda değiller.vs...karışsalar böyle mi olur?

"Arap putu "nefret söylemidir.put dediğiniz -haşa- Allah 'a inananları "fırsatını bulsaydınız"bir kaşık suda boğardınız heralde.
Romen Diyojen zihniyetinde olmayan Alparslan 'ın torunlarıyız biz.

Alt 28-08-2017, 21:19
Üyeliğini Sonlandırmış

Yok etmemişler işte. Ne güzel yapılandirmışlar .yok etmek İsteselerdi bunları şart koşmazlardı.içki içtiklerinde
şeriata göre cezalandırılmamışlar. miras paylaşımında Kuran 'a göre davranmak zorunda değiller.vs...karışsalar böyle mi olur?
Sen, benim dikkat çektiğim hususları değil, görmek istediklerini görüyorsun.
Ben, İslâm ülkelerinde azınlık konumunda bulunan Ehl-i Kitap'ın,
çok ağır-kötü şartlar altında yaşadıklarını iddia etmedim.
Şeriat idâresi altında laiklik aramanın,
Bir umumhanede "bakire" aramaktan farksiz olduğunu söylemeye çalıştım.
Alt 28-08-2017, 22:15
Dusunen adam Dusunen adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Müsrikler" dogrudan öldürülür eger Islam'i kabul etmezlerse.

Önerilen Siteler