Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13-10-2017, 21:31
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Baba,ne kefareti?Ben bu konuların dibine girmişim,sen bana anaokulu çocuğu muamelesi yapıyorsun..
Ne demezsin canım.
Ne bildiğin ortada.

Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İncillerinde MESİH'in ağzından anlatılan benzetmeler vardır. Kral ile ilgili verdiğin örnek de bu benzetmelerden birisi. "Asın, kesin, öldürün" şeklinde hüküm değil. İslâmda Kur'an hükümleri ve Muhammedin uygulamaları esas alınarak bir şeriat devleti kurulmuş. Bu devlet "Allah emri-cihad" gerekçe yapılarak yağma ve talana girişmiş. Kısa sürede İslam İmparatorluğunun sınıurları Atlas okyanusundan tee Çin'e ulaşmış. Emevilerin Türk illerinde ganimet-köle toplama adına sergilediği vahşetin haddi-hesâbı yok. Hristiyan dünyasında teokratik devlet denebilecek tek oluşum Vatikandır. Aradaki fark; İslâm İmparatorluğunda esas amaç "İlâ-yı Kelimetulah" gibi görünürken, "yan ürün" olarak yağma-talan ortaya çıkmış. Batı dünyasında ise Rant amaçlı yayılmadan Vatikan istifade ederek, etkinliğini artırma yoluna gitmiş.

Papalığı ve kültür Hrsitiyanlığını savunmadım hiç. Sâdece sorduğun bâzı sorulara cevap verdim. Yaptığın şey, önceki mesajında yazdıklarını tekrarlamak. Cevap verildiği halde anlamazlığa geliyorsun. Bunları da geçtim; bir de benim inancımı bana öğretmeye, ne olduğumu-olmadığımı anlatmaya çalışıyorsun. Konuyu da iyice dağıttın. Kiliselerde erkek çocuklarını düzen sapıkların benim anlattıklarımla ne ilgisi var yahu ?

Daldan dala atlıyorsun.
Konuya hâkim değilsin.
Üstüne bir de "hesap" soruyorsun.

İyi taktik.

Önerilen Siteler