Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2007, 23:39
ziggurat ziggurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: TANRI KURAMLARI...

Arkadaslar ben Uzayda bir yasamin mümkün oldugunu kabul ediyorum.Hepimiz yildizlarin tozlariyiz.Kökenimiz bir Süpernova patlamasinin sonuclaridir.Sonuc itibariyla bir sivrisinek ile,bir kaya parcasi ile ve bazilarinin begenmeyip atalarimiz olarak kabul etmedigi maymun ile ayni kökenlere sahipiz.Büyük patlamadan sonra meydana gelen Hidrojen elementinin yildizlarda cok yüksek basinc altinda 10 milyon derecede yanmasi sonucu Helyuma dönüsmesi ve Helyumun Lityuma ve böyle devem ederek yildizin patlamasi ile evrene yayilmasi olayi vardir.Yani bizim Dünyamizi olusturan elementler Yildiz patlamasiyla Evrenin her tarafina yayilmistir.Dünya üzerindeki yasami olusturan kosullar evrenin herhangi bir noktasinda neden olmasin.Ben evrende bizden baska canlilarin olduguna inaniyorum.Carl Sagan in yaptigi olasilik hesaplarina göre sadece bizim Samanyolunda 100 milyon gezegende canli olmasi olasi.Benim inanmadigim UFO lar.Hicbir ciddi Astronom da UFO lara inanmaz.Yildizlar arasi uzaklik müthis oldugundan,o kadar yolu katetmis gelmis bir Uzayli grubu büyük bir ilme sahip demektir.Bu uzayli buraya kadar gelir de neden bizimle iletisim kurmaz?En önemli soru budur. Bizden mi korkar?Hadi canim sende.
Alt 21-03-2007, 23:39
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Boyutlara inanmayan arkadaşım şu an adını hatırlayamadığım bir japon bilim adamı derki " bize ayak parmağımdan daha yakın ama en uzak galaksilerden daha uzak evrenler var" boyutların varlığı aslında kanıtlanabilir aklıma çok basit iki şey geliyor bunlardan birincisi sağ elini gözünün önüne tut ve sallamaya başla *elini görüyorsun peki sallama hızın saniyede bir milyon kez olsa elini görebilirmisin?... çok basit oldu değilmi yada şöyle diyelim bütün varlıkların bedenleri atomlardan elektronlardan nöronlardan oluşmuştur, bu atomların elektronların veya nöronların birbirlerinden uzaklıkları diyelimki milimetrenin milyarda biri kadar, ve bir şey olsa sizin vücudunuzdaki bu atomlar veya elektronlar birbirlerinden bir anda milimetrenin milyarda ikisi kadar bir aralık oluştursalar, siz yokmu olursunuz o anda size bakanlar sizi görürlermi, yada siz onları görürmüsünüz, yada ne bileyim belkide bambaşka bir alemde olmazmısınız...yada atomlarınızın etrafında dolaşan elektronlar birden hızlarını iki katına çıkarsalarne olur nerede olursunuz.belkide *bambaşka bir boyutta.... belkide maddenin temel taşlarının çok hızlı hareket ettiği bir boyutta, bildiğimiz evrende belkide bir ışın, ışık gibi görünebilirsiniz.
*O kadar çok bilinmeyen var ki...belkide saçmalıyorum ben ha...
Alt 21-03-2007, 23:47
Üyeliğini Sonlandırmış

" Dünya yeniden oluşsa ve yine rastgele sebebler işe karışsa inanıyorumki şimdiki görünümümüze hiç benzemeyen varlıklar durumunda yaşamımızı sürdürecektik."
Â*" Şu yada bu gezegende bildiğimiz gibi bir hayat bulunması olanaksızıdr."
Â*"Samanyolu galaksisi merkezinden o kadar uzaktayız ki, Ortalama 300.000 km/sn yol alan ışık Dünyadan bu merkeze varabilmek için 30.000 sene gitmelidir. Uzayda milyarlarca galaksi bulunduğunu düşünürsek Samanyolu galaksisinin hiç te dikkat cekici olmadığını anlarız."

Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Â* Carl SAGAN

"Kozmik dini duygunun, bilimsel araştırma için en güçlü ve en soylu etken olduğuna inanırım"
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * A.Einstein

"Bilimin tanıdığı Tanrı yalnızca evrensel yasaların Tanrısı Parekendeci değil, toptancı bir Tanrı olmalıdır. O kendi yolunu kişilerin rahatına uydurmaz."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * WilliaM jAMES

"Tanrıyı aramak bütün insanların içinde bulunan bir istektir."

"İnsan tüm evreni içinde taşır. Evrenin sırlarını çözmek için insanın önce kendi kendisini tanıması gerekir"
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Novalis

"Evrenin sırrını hammadeden yola çıkarak aramaktan yorgun düşmüş bizler, sonsuzu bulmak için yeni bir yol seçtik. Kendimize dönerek yeni bir dünya yarattık."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Henrik Steffens
Alt 22-03-2007, 00:47
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hangisi daha inanılır geliyor?
Tanrı mı? Ufolar mı?
Başka gezegenlerde yaşam mı?
Üçü de olabilir belki. Ama enbüyük olasılık hangisinde dersiniz?

Evrende milyarlarca galaksi var. Bunlardan sadece bizim Samanyolunda
650.000.000 gezegende yaşam olasılığı varmış.
Bunlardan bizimgibi ya da bizden üstün teknolojik uygarlığın şimdi var olduğu
tahmin edilen gezegenlerin sayısı: 525.000 imiş.
Birkaç tane, birkaç yüz tane, birkaç bin tane değil.. Yarım milyon..

http://www.akat.org/sizin_icin/dunya...argezegen.html
Alt 22-03-2007, 01:06
Üyeliğini Sonlandırmış

pante arkadaşım hepsine inanmamak için bir sebep yok...inanmak içinde.akıl sahibi insan bunları düşünmeli bu sanki bir zorunluluk..İnsan için...

Evrende *milyarlarca *galaksi *var. *Bunlardan *sadece *bizim *Samanyolunda
650.000.000 *gezegende *yaşam *olasılığı *varmış.
Bunlardan *bizimgibi *ya *da *bizden *üstün *teknolojik *uygarlığın *şimdi *var *olduğu *
tahmin *edilen *gezegenlerin *sayısı: *525.000 *imiş.
Birkaç *tane, *birkaç *yüz *tane, *birkaç *bin *tane *değil.. *Yarım *milyon..
*
bu doğruysa inanmamak ne kadar doğru o zaman ...
Alt 22-03-2007, 13:21
Üye Değil

Sevgili frodo,

dedigin gibi bende topici ardindanda Sirious ismini gorur gormez atladim. Uzun yillardan beri UFO'larla ilgilenirim.

Sevgili dilaver,

"ben *neler *görüyorum *o *kadar *şişeden *sonra *bir *bilseniz, "
Vallahi dediginde kendi adina hakli olabilirsin ama ben 93 yilinda 14 yasindaydim, diger iki arkadas agzina icki vurmayan hoca dedigimiz arkadaslardi. Alkol yoktu o gece, isin ilginc tarafi ertesi gun falanca sehirde ufo gorenler olduguna dair bir haber cikti. Belki ufo konusunu acsaydim o aksam o arkadaslar benimle dalga gecerlerdi.

Sevgili gandalf,

"respendial *çok *alıngan *gördüm *seni insanların *% *80 *i *cinlere *perilere *inanıyor, *ufo *larada *inanmaları *gayet *normal. "

Bir alinganlik felan yok merak etmeyin buda "alinganlik yok" smaylisi ama UFO lari cinlerle ve perilerle ozdeslestirmek biraz haksizlik. Lakin bende dahil bircok insan, cin peri soylentilerini dunyayi ziyaret eden akilli canlilarin bazi insanlar tarafindan gorulmesine bagliyor. Buyuk bir ihtimalle dinlerde bu ziyaretlerden etkilendi.

"hem *diyelimki *o *güneş *sistemlerinde *de *hayat *var, *ama
neden *bizim *gibi *olsunlarki, *yani *nerden *biliyoruzki *seyahat *etmek *istediklerini, *belkide
böyle *bir *merakları *olmadığı *için *galaxiler *arası *seyahat *edebilcek *bir *teknolojiye *kafa *
yormadılar, *çoğalıp *işgal *etmek *bizim *doğamızda *var"

Inanki bu canlilarin farkli bir sekilde yasayip dusunmesini kabullenebilirdim, ama bugunki deliller dunyaya gelen iki irkinda (venusian's ve grey's) insansi oldugunu gosteriyor. Diger gezegenler cok farkli olabilirler ama sistem yine cekim gucune sahip, bir yorungeye oturmus, karbon hidrojen gibi hayati olusturan atomlar iceren gezegenlerdir.

" bizim *hayal *gücümüz *dünya *ile *sınırlı *olduğu *için *uzaylı *
görenlerin *hepsi *ağzı *burnu *olan *uzaylılardan *bahseder."

Iki gozun yanyana durmasi, beynin kalin bir kalkanla korunmasi ve vucudun uzerinde ayri olmasi dunyadaki canlilarin ortak ozellikleridir. Boceklerinde, kuslarinda, baliklarinda gozleri yanyanadir, kafalari ayri ve vucudlarinin uzerindedir, bu benzerlik insanla maymun arasindaki benzerlikten daha farkli ele alinmalidir. Dunyada oldugu gibi evrende de "canli" olmanin ortak bir teknigi olabilir. Acikcasi bir gozu alninda bir gozu koltuk altinda bir uzayli beklemiyorum. Burada olusan hayatin dunyadakine bir noktada benzemesi mumkun. Canli olmanin evrensel kurallari oldugu gibi, aklinda evrensel bir yontemi vardir. Biryerden biryere gitmek, bulundugun yeri terketmek yani merak aklin dogasinda var, insanlara ozgu degildir.

Bakin Homo erectus yeterli zekaya ulasir ulasmaz Afrikayi terketmis, taze meyvelere bagimli sempanzelerin boyle bir hareketi olmamis. Diger canlilar sadece sartlarin gerektirdigi durumlarda (meyve azligi, yirtici hayvan ve dusman fazlaligi) bir yerden bir yere gitmislerdir. Bununla kalmayip yine teknoloji yeter yetmez (bugunun gozuyle o zamanin uzay araclarina bakarsaniz buyuk cesaret oldugunu anlarsiniz) aya gidilmistir. Teknoloji ucu ucuna yeter yetmez insanlar apar topar baska galaksilerede gidecektir. Daha derine inersek akilli canlilarin asla daha uzaga gitmeyi saglayacak teknoloji gelistirmemeleri imkansizdir. Aklin yolu bir derler ya boyledir, akil her yone uzanip herseyi analiz eder.

"ya *onlar daha *az *yaşıyorsa, *insan *ömrü *8 *ila *10 *yıl *arasında *olsa *idi *bu *teknolojik *gelişmeye *ulaşabilirmiydik"

Son olarak sunu sormak istiyorum, ya bu canlilar hic din denen kavrami tanimamissa, hic savasmamissa ne olur? Yada onlar zeki bir canli turu olarak insandan 2.000.000. sene daha eskiyse ne olur? Teknolojileri bizden cok dah ileri olur.

Sevgili ziggurat,

"Dünya *üzerindeki *yasami *olusturan *kosullar *evrenin *herhangi *bir *noktasinda *neden *olmasin.Ben *evrende *bizden *baska *canlilarin *olduguna *inaniyorum."
"Benim *inanmadigim *UFO *lar.Hicbir *ciddi *Astronom *da *UFO *lara *inanmaz.Yildizlar *arasi *uzaklik *müthis *oldugundan,o *kadar *yolu *katetmis *gelmis *bir *Uzayli *grubu *büyük *bir *ilme *sahip *demektir."

Bu canlilar vardir, ama teknolojileri bu kadar uzun mesafeyi asacak bir arac yapmaya yetmez ve yetmeyecektir. Dediklerinizden bu cikiyor. Bende sunu soruyorum, neden olmasin? Biz insanlar bile belki 500 sene sonra zomzom gezegeninde UFO soylentilerine yol acacak bir teknoloji ile ugrasmiyor muyuz? Uzayda seyahat edebilen araclar ve denemeler yapmiyor muyuz? UFO dediginiz sey bizim NASA nin mekiklerinin 500 sene sonraki hali olabilir.

"Bu *uzayli *buraya *kadar *gelir *de *neden *bizimle *iletisim *kurmaz?En *önemli *soru *budur. *Bizden *mi *korkar?Hadi *canim *sende."

Belki baska bir gezegenden dunyaya kadar rahatca gelebilen bir araci yaratan insanlarin, dunyanin sahip oldugu hicbirseye ihtiyaci yoktur. Biz olsak enerji kaynaklarini somurmek isterdik ama dedigim gibi boylesine ustun teknolojiye sahip bir tur enerji problemini cok kolay cozmustur.

Bunu bende merak ediyorum, bu ziyaretler neden gizleniyor? Devletlerin bu iste rolu ne?

(UFO Cause for alarm? 1. bolum)

(UFO Cause for alarm? 2. bolum)

Bu belgesel History Channel tarafindan yapilmis cok ilginc bir belgeseldir. Izlemenizi tavsiye ederim.

Sevgili SİRİUS-B,

oncelikle ben inanmaya inanmiyorum, bilmeye ve kavramaya inaniyorum. Ben birseye inansam bile, bu inandigim seye birsey katmaz, banada. Bir konu hakkinda birsey bilmiyorsam by, o konu ile ilgili birseylere inanmami gerektirmez.

"çok *basit *oldu *değilmi *yada *şöyle *diyelim *bütün *varlıkların *bedenleri *atomlardan *elektronlardan *nöronlardan *oluşmuştur, *bu *atomların *elektronların *veya *nöronların *birbirlerinden *uzaklıkları *diyelimki *milimetrenin *milyarda *biri *kadar, *ve *bir *şey *olsa *sizin *vücudunuzdaki *bu *atomlar *veya *elektronlar *birbirlerinden *bir *anda *milimetrenin *milyarda *ikisi *kadar *bir *aralık *oluştursalar, *siz *yokmu *olursunuz *o *anda *size *bakanlar *sizi *görürlermi, *yada *siz *onları *görürmüsünüz, *yada *ne *bileyim *belkide *bambaşka *bir *alemde *olmazmısınız..."

Notron'a noron demeniz kimya ve fizikten cok biyoloji ve canlilarla ilgilendiginizi gosteriyor. Bu sebeple bu tur ornekler size mantikli gelmis olabilir. Eger suyun icerisine raki dokersem, su molekulleri birbirinden uzaklasir, bu sadece o maddenin yogunlugunu degistirir, yada benim civi caktigim cekicteki atomlar birbirinden uzaklasirsa o cekic artik civi cakamaz, yogunlugu ve saglamligi azalir. Elimi ne kadar hizli sallarsam sallayayim elim bir duvarin obur tarafina gecemez, yine bu dunyanin kurallarina ve cisimlerine bagimlidir. Bu aciklamalar benim boyut dediginiz seyi kavramama yetmiyor. Ben boyutu, bir ceviz kiracaginin calisma prensibini anladigim gibi anlamak isterim.

"O *kadar *çok *bilinmeyen *var *ki...belkide *saçmalıyorum *ben *ha..."

Bu konuda haklisin, bende ne kadar az yol alindigini gorunce, hele insanin bu yolda yaptigi safliklari gorunce deliriyorum.

" Hangisi *daha *inanılır *geliyor?
Tanrı *mı? *Ufolar *mı? *
Başka *gezegenlerde *yaşam *mı?"

Bizim UFO dedigimiz olay tanri gibi boslukta duran bir kavram degil ama onyargilarla o hale getirilmis. UFO dogaustu bir kavram degildir, ama genelde paranormal dogaustu konulardan biri olarak ele alinir.

Sordugumuz sorular aslinda sunlar olmali,
1 Baska gezegenlerde hayat varmi, varsa ne asamada
2 Bu gezegenlerde akilli canlilar var mi? varsa teknolojileri ne durumda
Alt 22-03-2007, 14:06
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili respendial,

Â* Â* Â* Â* Â* Gördüğünüz şeyin ne olduğunu söyleyebilecek durumda değilim.Ama bildiğim bir şey
insanın çok rahat yanılabileceği..

Â* Â* Â* Â* Â* Olasılıklara baktığımız zaman evrende bizden başka zeka olmayacağını söylemek biraz
safdillik olur. Hatta bu zekaların bizden üstün bir uygarlığın kurucusu olmaları da kuvvetle muhtemeldir. Ancak sorun dünyamızın ziyeret etmektedirler , dahası bu ziyaretlerde üstün teknolojileri ile canlı yaşama özellikle de insana müdahale etmişlerdir savında.

Â* Â* Â* Â* Â* Â*SETI projesinden haberiniz vardır. Bu proje ile samanyolu galaksisinin oldukça büyük bir
kesimi "tarandı". Sonuç pek iç açıcı görünmüyor. Proje tamamlanmasa da (ki sanırım Arjantin'de
çok büyük bir radyoteleskopla bir anlamda yeniden başlanacak) şimdilik samanyolu galaksisinde
yalnız görünüyoruz.

Â* Â*
Â* Â* Â* Â* Â* Peki dünyada epey yaygın olarak görülen UFO olgusu ne ? Sanırım bunun cevabı popüler
kültürde yatıyor. Ortaçağda çok yaygın olarak görülen sırasıyla iblisler, Meryem Ana, daha sonraları ruh ve hayaletler ve şimdi de UFO'lar. Â*Venusian's ve grey's olarak taksonometrisi bile başlayan bu inanç türü ile ortaçağda görülen "sanrıların" bir ilgisi var mı acaba ? Küçük yeşil adamlar olgusunun 1930 lu yıllarda ABD'de yayınlanan bir çizgi romandan kaynaklandığını Sagan'dan öğrenmiştim. O daha da ileri giderek her kültürde görülen UFO ve kaçırılma olaylarındaki uzaylı tiplemelerinin kendi kültürel özelliklerini anımsattığını söylüyordu. İletişim olanaklarının artmasıyla sanırım tek tip uzaylıda mutabakata varıldı

Â* Â* Â* Â* Â* Bu kadar yaygın olarak göründüklerine göre dünyamızı kapı komşusu yapmış olan bu
uzaylıların bizimle hiç diyalog kurma çabasına girmemeleri de çok ilginç. Hem bu kadar sıklıkla
ziyeret edecek kadar meraklı ol hem gizlen hem de gizlenme...Doğrusu Â*UFO'lar hakkında oluşturulan bu heyecan kasırgasında senaryo çok zayıf..Üstelik bilim insanlarının bu konuda
söyledikleri her şeyin UFO ve yabancı ziyaretleri "üzülerek" reddetmesine rağmen. Hala yabancı zekaların Â*insan ırkının gelişmesine "katkılarına" inanıyor olmak bana tuhaf geliyor.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 22-03-2007, 15:00
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Konunun ilk başına dönüyorum...

2 Seçenekde belirsilikler ön planda.

1 Nolu Kuram, akla yatkındır, ama bir şeyin akla yatkın olması, onu ne olumlar nede var edebilir.

"Var olan her şeyi, varlığı ile var eden Bir Tanrı fikriyatı, Her şeyin var oluş sebebi olan Tanrı..."

Burada asıl çelişki, altını çizdiğim bölümdür.. Her şeyin var oluş sebebi olan Tanrı, o halde Her şeyin dışında olan bir Tanrı? Mümkün değildir eğer her şeyi varedebilecek bir Tanrı var ise o halde herşey öncesinde onun varlığıda bir şeydir? Sonuç= 0

2 Nolu Kuram buda akla yatkındır, ama yine bizim ölçütümüz akla yatkın olmak, inanıp, inanmamak olmamalıdır.

Farzedin ki ben 1 nolu Kurama inandım, bu Tanrı adına ve kuram adına neyi değiştirir, inanmam nesnel(gerçek) açıdan bu kuramın kahramanı olan Tanrıyı vareder mi?
Yine aynı 2 nolu kuramda Enlil'i basit bir güneş tapımı olmaktan çıkartıp, antik ruhani kurguların yerini bilimsel kurgular ile donatırsam ve inanırsam Enlil bir uzaylı olur mu? Kuram gerçek olur mu?

Bilindiği gibi Sümer'in 2 Büyük Tanrısının birinin adı, AN(Gök) diğerinin ki ise Kİ(yerdir). O halde burada hava, gökyüzü Tanrının kendisi olmakla yerde bir Tanrıdır. Çok fazla dönüp dolaşmaya gerek yoktur çünkü ilk neolotik dönemin mirası budur, Tanrı Doğadır, doğada ayrım oluşturan nesnelerdir, şeylerdir, bunlar birer tanrıdır. Demek ki Enlil yani Bu iki Tanrının birleşiminden doğan Enlil'de böyle Tanrı olmuştur, Enki(Anki olmalı) ise An ile Ki'nin torunu, Enlil ile Ninlil'in oğludur, kendisi su ve bilgelik ile özdeşleştirilmiştir. Köken böyledir ama neolotik çağın ilerleyişinde, toplumsal yapıda değişimler geçirmiş, araya düzenler, düzenekler, egemenlikler girmiş, Tanrılarda ilk doğal tanımlarını kaybetmişler ama aslen ETKİLERİNİDE YETKİLERİNİDE kaybetmişler, doğasal olandan ruhsal(ufa, pofa, erişilemeyene) evrilmişlerdir. İşte kurumalrın hayali boyutlara taşınmasıda böyle oluşuyor, olağanüstülükde böyle oluşuyor....
Enlil kuşkusuz ilk dönemlerde doğasal bir Tanrı idi ve hçde anormal değildi, aynen Yerin kendisi olan Ki'nin doğallığı gibi, kurgulara ise çok ama çok fazla ihtiyaç yoktu, kurgular aslen değil birer arka plan görevi görmekteydiler.... Sonrası ise malum, kurgular, egemenlik, ruhlar, oflar, poflar insanlığı çepeçevre sardığında, neolotik çağ motor gücünü kaybetti, neredeyse gelişim yerinde sayar hale geldi, insanın doğa ile olan bütünlüğü bozuldu, doğa değerini yitirdi, insan içine kapandı, dinlerin verdiği en büyük zarar insanlığın gelişimine olmuştur.... Ama din gökten inmemiş, böylesi bir karanlıkdan geçinenler için iyi bir tereyağı olmuştur... Keşke Kral hala yaşasaydı ve keşkede bu teknoloji olmasaydıda kral yine miyonlarca köleye sahip olsaydı... Vazgeçermiydi hiç?

Evrende yaşam vardır, biz salt insani canlılar arıyoruz hayır, uzayda sadece dünyada değil, uzayın gözlemlediğimiz yada gözlemleyemediğimiz noktalarında organik maddeler vardır. Kısaca organik madde demek, yaşam demektir, ötesi yok... Eğip bükmeye gerek yok, yaşam dünya dışında varmıdır, vardır.... Mars'ın uydularında osun kimi göktaşlarında olsun organik maddeler bulgulanmıştır işte orada aslen bulgulanan yaşamdır...
Peki bizler gibi yaşamlar varmıdır, insan, memeli vs, elbette olabilir, organik maddeleri harekete geçirecek ortamın varlığı yaşam için yeterlidir aynen soğukta 3 ay bekleyen bir yumurtanın sıcağı gördüğünde harekete geçmesi gibi...
Evrim tamda bu yaşamların oluşum ve gelişim sürecidir, bire bir aynısı bile olmasa dünya gibi organik maddelerin sürekliliğine olanak tanıyan her koşulda ortaya canlılık çıkmak zorundadır, bu bir istek değil, bir zorunluluktur... Bir fasulyeyi, ıslak bir çay tabağına koymanızdaki filizlenme kadar zorunluluk ve basittir.. Demire dökülen asitin onu eritmesi gibidir, yeterli oluşum harekete geçmek için yeterlidir.... Kısaca her şey birbiri ile ilişki halindedir ve sonucu bu ilişkilerin ne olduğu belirliyor.... Eğer organik maddelerde diğer maddeler ile gelişim açısından ilişkiye girebiliyorlarsa, hareket orada da gözlemlenecektir... Bunu böyle söyledim, böyle söylemem, UFO Kuramını kanıtladı mı hayır, alakası bile yok....

Sadece milyarlarca galaksi trilyonlarca gezegen değil, birde milyarlarca yıla varmış ilişkiler sürecide göz önüne alınmalıdır. Zaman diye bir nesne yoktur, ama ardımızda bilmem şu kadar zaman bıraktık diyorsak bu aslen, ardımızda bu kadar değişim bıraktık, geçirdik demektir... İşte zamanın kendisi bu ilişkiler toplamından başka bir şey değildir, süreç tüm her şeyin biribiri ile olan ilişkileri toplamından ibarettir... Ortada olan ise bir döngüdür, yani evrenin yaşı diye bir tabirde yoktur...

Uzaydan gelenlerin insanı var ettiği kuramında YARATILIŞ yoktur, iki kuram arasında böyle bir nitelik farkı vardır. 2 Nolu Kuram bize Sirius yıldızını, Mu kıtası, Mısır uygarlığı, evveli Uygur Devleti(MÖ 40.000) kuramına-kurgusuna doğru gömtürüyor. Ortaya yüksek yoğunlukda giz giriyor, okült(gizli, saklı bilgi, durum) teoriler devreye giriyor.... Yine burada ilkel dinlerin kuramı devrededir, görünmez ruhlar gibi, bundada okültlük(gizlilik9 vardır ve yine görünmez bir şeyler rol oynamaya başlar...
Peki soru şu; Bunlara neden gerek olsun? 2 Kuramada gerek yoktur, Tanrı tüm organik-inorganik maddenin kendisi, peygamberi ise maddeler arasındaki ilişkidir ... Kuralarıda ancak fizik kurallarıdır, evrensel ölçekte herkesce geçerlidir... İnsanın neden bir Tanrıya ihtiyacı olsun ki, yada Tanrısal Kuramlara, Tanrı öld mü ki, biz oturup kuram yazıyoruz? İşte asıl soru budur diyorum..

UFO Görüntüleri ise incelenen ve irdelenenlerde pozitif bir sonuç elde edilememiştir, kimi zaman Metalurji Balonları, kimi zaman insansız casus uçakları, kimi zaman doğal bulut yada gök yüzü parlamaları, kimi zamanda halüsünasyonlar olmuştur....

Mesala 500 insan ömrü uzaklıktan gelen ve ömrü 1.000.000 olan diyelim *bir şey(UFO) bunca zamandır insanlığı inceliyorsa insanın evrende nerelere kadar gidebildiğinide biliyorsa, gizlenmeye ne hacet? Okültlüğe ne gerek...

Da Vinci'nin şifresi kitabını herkes duymuştur peki daha yeni bir okur Kadın'ın kendisini öldürdüğünü biliyormuyuz? Evet Da Vinci şifresini kim çözerse karanlık güçler(Opus Dei tarikatı) onu bulacak ve ona işkence edecektir. İşte kurgu budur ve zavallı kadın(Caroline Eldridge) 38 yaşında duyduğu ilginin kurbanı olmuştur, çünkü innamıştır ve karanlık güçler onu bulmadan o hayatına son vermiştir.. Neyleyelim ki, İşte kuramında böyle bir gücü vardır, vareder...
Alt 23-03-2007, 17:01
Üye Değil

KURAM *4:

Bütün dünya bir bilgisayar oyunudur. Her çağ oyunun yeni çıkan versiyonlarıdır

KURAM 5:

Dünya da teknoloji o kadar çok ilerlemişti ki yaşayan canlılar başka gezegenlere gidebiliyorlardı. Zamanla dünyayı tükettiler başka gezegenleri yaşanır hale getirip oralara yerleştiler. Sonra zamanla dünyada yaşam tekrar belirdi. Canlılar ortaya çıktı. Başka gezegenlerde yaşayan dünyadan göçmüş canlılarda arada bir eski vatanlarını ziyarete geliyorlar.

Nasıl oldu..
Alt 23-03-2007, 17:20
Üyeliğini Sonlandırmış

harika olmuş gözde... beyin cimnastiğine devam.
respendial nöronlar derken beyindeki bilgi tyi depolayan nöron hücrelerini oluşturan atomlardan bahsetmiştim yani temelde atomlar....ve boyut konusuna açıklık getirmek isterken sadece öne sürülen savlardır bunlar doğruluğu kanıtlanmış şeyler değil...
* Amerikanın 55 yıl evvel yapmış olduğu phedelphia deneyi ni bilirsin bir savaş gemisini görünmez yapmaya çalışırken ortaya çıkan hazin sonuç ve amerikan hükümetide deneyden elli yıl sonra bunun doğruluğunuda açıklamıştır, belkide bilmeden bu savaş gemisini başka bir boyuta göndermişlerdir he... olamazmı.

Önerilen Siteler