Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2007, 23:01
humanistee humanistee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl

Öncelikle arkadaşlar hoşbulduk,
Sanırım ilk önce neden bu foruma yazdığımı açıklayayım,genel olarak forumlara baktığımda en çok mesajın bu forumda yazıldığını gördüm,daha çok kişiyle bilgi iletişimine girebilirim diye düşündüm.Daha fazla mesaj içeren başka forum varsa da ben görmedim.Yoksa birinin formu ya da o ağırlıklı yazıyor diye seçmedim bu başlığı...
Biraz da sosyalizm ve müslümanlığı birleştirmemden bahsedeyim.Şimdi arkadaşlar hiçbir düşünce yazıldığı gibi kalmamalı bana göre,onun farklı yorumları olmalı toplumlara göre.Örneğin biz Türkiyeliler toplum olarak Çinlilerden ya da Ruslardan çok farklıyız.Onlar sosyalizmi kendilerine göre yorumlamalıdır biz de kendimize göre yorumlamalıyız.Ki Marx bu kitabı 19.y.y.da yazmıştır,biz 21.y.y.dayız,insan ve toplum değişmektedir,bu değişim zaten olmazsa olmaz bir olgudur.Temeline sadık kalarak daima yenilenmelidir bana göre ideolojiler.Sizce neden Türkiyede sosyaliste bir devrim olmamıştır?Bana göre en büyük neden, malesef devrimciler halkı yanına alamamıştır,sosyalizmin din düşmanlığı olarak gösterilmesinin önüne geçememişlerdir.Böyle olunca da muhafazakar halk onlara tam destek vermemiştir.Temelinde marksizm en nihayetinde ekonomik bilimsel bir sistemdir.Devletin her alanında *bilime dayalı yönetime geçilmesi öngörülür.Bunun yanında birey ve özgürlükleri çerçevesinde insanlara dinlerini yaşamalarına izin verilmelidir kanımca.Aksi taktirde o ülkede özgürlükten bahsedilemez.
Güzel olan herşeyden birşeyler almalıyız;varoluşçuluğun bireyinden,Marxdan eşitliği,Rousseaudan * asiliği,Voltaireden eleştiriyi,Yunusdan evrenselliği...
İlkönce geç de olsa Aydınlanmayı yaşamalıyız,idealizm binlerin değil milyonların tek düşüncesi olmalıdır.GEçmişte olduğu gibi,bugünlerde de ülkemize,değerlerimize,benliğimize kısacası bizi biz yapan herşeye saldırıyorlar.Kimi zaman Ermeni bir yurtdaşımız öldürülüyor,kimi zaman hrıstiyan bir papazımız...Üstümüze geliyorlar,kirli eller bulaşıyor coğrafyamıza.Ve bu yaptıkları çirkinlikleri bize yıkmaya çalışıyorlar.Avrupa kapılarında süründürüyorlar politikacılarımızı,gerçi hoş onlar ne kadar bizim oluyor,satılmışlar mı o da tartışılır.Ben eminim ki herhangi bi askeri işgal olduğunda, ben yanımda ateist,deist,islamcı,komunist arkadaşlarımı göreceğim.Bu durum bana daha çok cesaret veriyor.Sizleri seviyorum ülkemin güzel insanları...
Alt 21-03-2007, 23:47
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili humanistee

* * *bu konuda sizin için bir başlık açtım, ilgi duyarsanız tespitlerinize orada devam edin. Köfteden de uzaklaşırız bu arada. Malum bir süredir ne ikram var be de hürmet.

* * *İslam ve sosyalizm başlıgı

* * *saygılarımla.
Alt 22-03-2007, 00:12
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ah Amd bir insanın bulduğu Tanrısı ile dalga geçmenin hesabını inandığın yerde vereceksin...Varlığın var oluş sebebi olan o Tanrıyı kavrayamayıp kavrayanlara attığın taşlar başını yarıyor... Herşey kadir olan gücü her şeyden ayrı bir yere oturtmayı nasıl beceriyosunuz anlaşılır gibi değil. Sizden büyük bir güce tapma güdüsü içinizde, sizden büyük bir güç yok. "O" sizde siz "O"ndasınızdır, bunu nasıl anlayamıyorsunuz. "O" her şeye kadir olansa en büyükte o dur, en küçük de o dur. bu basitliğin içinde gerçeği göremiyormusunuz.Evet ben Tanrıyım "O" nun küçük, küçük, küçük bir parçasıyım. nasıl senin içindeki küçük bir hücre senin küçük, küçük, küçük bir parçansa...

"bari... Sevginiz sermayeniz olsun" o nuda kaybediyorsunuz.
Alt 22-03-2007, 00:34
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

GÜL YAPRAI

Uzakdoğu'da bir budist tapınağı,
bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu.
Burada geçerli olan incelik, anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti.

Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi.
Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi.
Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu,
o yüzden kapıda herhangi bir tokmak veya çan, zil yoktu.

Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki budist, kapıda duran yabancıya baktı.
Bir selamlaşmadan sonra sözsüz konuşmaları başladı.
Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu.

Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu
bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı.

Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti.

Yabancı tapınağın bahçesine döndü,
aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı.

Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı.

İçerideki budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı.

Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.

Hümaniste abim dukkanımısa hoşgeldin.Hoşluklar getirdin.saol.
Gönlünde güller olan herkeşe bizim dukkandada
bizin gönnümüzdede herzaman yer vardır .

hoşgeldin hümanite abim.
İyiki geldin,güzellikler getirdin.
Garibe şeref verdin.saol.

cml.

sirus abimsende saolvarol.Dilaver amcam sende saol.Ne istedinde * ikram yapmadık amcam.Dukkan senin ne istersen * * * * * söle getirelim.Pante abim*ne annamadıını annamadım.ordaaki laflar senin çerçevelik laflarındandı.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 23-03-2007, 20:50
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

" Aman kendine iyi bak, ya da baksinlar Cemal'cim, Ben de olmustum bir turlu atlatamadim. Gribim .com diye bir site vardi eger duruyorsa belki faydali birseyler ogrenebilirsin. gecmis olsun.
*Sahi Orhan Pamuk'a ne oldu acaba? Urkek guvercine benim halkim dokunmaz deyip de vataninda kalmayi tercih edenlerin basina geldigini gorunce ucup gitmesine kim birsey diyebilir? Nereye kondugunu bilenlerin, bilmiyenlere bildirmesi rica olunur."

vAryoL amcamsaol..torunnarında seni düşünsün hatırına sorsun..(hemene yüzün güldü demi amcam..işallah tez zamanda kucana alırsın torunnarı )
O Oranpamuk konusuna -hanı başka yerde yazmıştıkya..ben hakget üzülüyom amcam.Yanı fikir yüzünden ne Hırat abiler öldürülsün.Ne Opamuk yurdundan kaçıttırılsın.Fikirler başka başka olabilir.Saldırı olmadıktan sona*artık moden demokrasilerde*herşe söleniyo.Bizinde hem-vatansever*hem moden olmamıs lazım.artık.
Benim ytaminim VArtol amcam*bu OranPamuk abi-kaçtı abim.Adam baktı tedit alıyo.Afedersin bilaf yüzünden *-mok yoluna gitcek..Canı gitceene*kendi gitti kurtuldu.. Üçbeş sene dışarda yaşar-unutturur.sivri lafdaetmes.Döner gelir..
Dışarda yaşamak zor taminim Vartolamca..buna en iyi bilennerden biri sensin heralde amcam.İssan ama senin gimi ekmei için*ama işte bu pamuk gimi teditten vatanından uzak kalırsa..heralde çok özler dooduu topraı..Suyunu*çorbasını-*tavlasını*pazarını*kavesini*sokaını*arkadaşını-dostunu..
Buraya gelcek olursan burda senle çayda içeris*tavlada oynarıs*deve güreşide seyrederis.köfte ekmekde yeris vArtol amcam..
senin ve yengemin ellerinden öperimamcam.
ömrün uuzun olsun.
kucaın torun dolsun..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * cml.

'
Alt 23-03-2007, 23:05
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Guzel yorumun ve benim yuzumu gulduren temennilerin icin cok sagol CeMAl. Disarda yasamak hic de kolay degil. lisani farkli, insani farkli, espirisi farkli, yemegi farkli, dostlugu farkli, duzeni farkli. hersey farkli. Kimisi iyi kimisi kotu yonde farkli. Bulbulu altin kafese de koysalar,vatanim dermis; insanin dogup buyudugu yerlere olan bagliligi herhalde olene kadar suruyor.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 24-03-2007, 16:25
Üye

İslAMİ MücİZELER:

Biabimbu mücizelerlen ilgili yazmış.

Bir *hafta *bakiyorduk *ki *Kaptan *Custo *Müslüman *olmus.Bir *gün *Kizildeniz *de *arastirma *yaparkan *tatli *su *ile *tuzlu *suyun *birbirine *karismadigini *görmüs.Arastirmis *arastirmis *hicbir *yerde *soruna *care *bulamamis,sonunda *Kuranda *bir *ayette *biz *tatli *su *ile *tuzlu *suyu *birbirine *karistirmazik *diye *bir *ayet *görmüs.Hemen *müslüman *olmus.

eee olcek abim.Büttün kefere gün gelcekmüsnüman olcek..

* * *Neil *Armstrong *da *Ay *a *gittiginde *bir *ezan *sesi *duymus(Allahin *isi *havasiz *ortamda *da *ezan *sesi *oluyor *iste) *ne *oldugunu *anlamamis.Daha *sonra *Misir *da **bir *konferans *sirasinda *ezani *duyunca *bu *ses *ne *diye *sormus.Ordakilerde *namaza *cagri *deyince *tabi *Astronot *sok *olmus *ve *ondan *sonra o *da *Müslüman *olmus.

o gavurda olcek abim.olduda maşşallah..

* * *Bir *baska *olayda,arilarin *kovan *üzerine *cok *düzgün *bir *bicimde *Allah *yazdigini *bunun *bir *mucize *oldugunu *yazdilar.Onu *poster *yapip *okuyucularina *bedava *dagittilar.Cogu *kisi *o *resmi *cerceve *yaptirip *evinin *duvarlarina *asti.

bakınabim.şindi pırof filece olmadıınısdan bu olayların büyüklüne-*müimliine annayamasınıs.. ordaan sonacıma apuk-sapuk yorumnar yaparsınıs.yanı çap meselesi.Bu tabi çap deyinces bide pi sayısı (hanı ilkokulBurda işte pıroflukgerekiyo.de öretmişlerdiya.. 3.18mi neydin?*) filece işin içine girdi-konu iyiceme bilinselleşti.Herkeşin annıyamıcaa bi noktaya geldi.Şindi bi pırofa ittiyaç var.Merak etmeyin hertürlü zorlukda yanınısdayım.
Şindik sırasıynan açıklama vereyim:

*1-Kaptan cusuto tuzlu su*tatlı gördü...bilinsel olay.hayret etti.. müsnüman oldu.tamam.
2*-Arnustrot ezana duydu müsnüman oldu tamam.
3-*-Arı bal yaptı müsnüman oldu tamam.

annaşıldımı katdeşim.Eeee na kaldı şindik.*? ops:
İştesel de sıra sise geldi.Hadi galik kelime söleyip müsnüman olcenis. 8O

Baksana gusto suya gördü-Arnustrot uzayda ezan duydu.Arı bal yaptı?
Peki sisne yaptınıs..*?Ha? ne yaptınıs... * Lak ...lak.. lak... Lelek geçti -havaya bakk* :?
yaw kartdeşimbu kadan bilinsel açıklamaya karşı dunya direnemiyo..Sis neden duruyosunus.?
Abim gırgılın dışında * yanı bu cail bilene böle haberlere inanmıyo gülüyo..Yanı ALLAHa rabbil aleme inanmak için*-böle fosuruktan tayarelere ittiyaç varmı?Yanı o su görmüş-bu ezan duymuş-bu arı bal tutmuş..AALLAH bunnrlamı kendine isbat yapcek.?
ALLAHı bulceksen *-gördüün heryerde var o.Heryer*herşe mücize.Yere bak*göke bak*kalbine bak.Evladına bak..kuşa bak.daa bak-taşa bak.. herşe mücize..Sona *ALLAHa inanmak için neden yabancıdan guvet istiyon.Genni gücün yetmiyomu inanmaya.Gidiyon amet olmuş..memet olmuş.gustok olmuş.Arnot olmuş.. ee nebde olam balik* deyipmi müsnüman olcen.
Böle olceksen hiç olma.İnaç kalpinacı ile olur.İster inanırsın.ister inanmassın.Ne o ona üstün*-ne obiri ona üstün.Herkeş kendi vicdanına*kendi bacaana asılcek.

Yaşaaar ..ben böle düşünüyom abim.sen ne diyen*?(nOT:ben bu benim deveye yaşar ismine koycem.Uygunmu*?ne diyonus.masuru varmı*?)varsa koymıyem*?

'
Alt 24-03-2007, 23:53
Üye

sATılık*hAZIR YARDIMsEVER KOMŞU*

abim eyi bi komşu buldum indernette * *.(ALLAH duşmanıma vemesin. :twisted: )

"İngiliz polis Charles Bostock, 2’si hariç, diğer 5 çocuğunun kendisinden olmadığını öğrendinince şok geçirdi..

Eşi Sarah, 16 yıldır komşu Richard Mills ile gizli bir ilişki yaşıyordu ve gerçek baba Mills’di...
İngiliz polis memuru Charles Bostock, karısı Sarah ile 30 yıl önce lisede tanıştı. Çift evlenir evlenmez, 2 çocuk yaptı.

6 yıl aradan sonra Sarah, peş peşe 4 çocuk daha doğurdu. Charles, karısı ve 6 çocuğuyla mutlu bir hayatı olduğunu düşünüyordu. Sarah geçen yıl 7’nci çocuğa hamile kalınca, içine bir kurt düştü. Uzun zamandır cinsel ilişkiye girmemişlerdi.

Bebek doğunca DNA testi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme bütün çocukların DNA testinden geçirilmesini isteyince korkunç sonuç ortaya çıktı.

İlk 2’si hariç, çocuklar Charles’tan değildi. Sarah, 16 yıldır komşu Richard Mills ile gizli bir ilişki yaşıyordu ve gerçek baba Mills’di.
Bostock ailesinin 1 ile 26 yaş arası 7 çocuğu var. Komşu Richard Mills de evli ve 3 çocuk babası.
"
cEmAL abi *nassı komşumuş bu yaw*?

'
Alt 25-03-2007, 00:09
mep
Üye Değil

Yaw Cemal abi şu senin dükkanın
kapısını değiştir abim,valla bacadan filan girmeye çalışıyoz zor oluyo.
Serbest formu bul,ordan topici bul sondan bi önceki sayfayı bul,
valla zor oluyo ya! Senin deve'de yolu kaybetmiş o yüzden gelemiyodur
belki!.

* * Kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış! yapmışta netekim!.
Alt 25-03-2007, 00:15
Üye

mep*çok beyendisen sana yollayım komşunu*decem.demiyom.
sana severim..

* * *Kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış! yapmışta netekim!. *

haklısın netekim..

ceMaL ve arkadaşı deve Yaşşar

'

Önerilen Siteler