Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2009, 15:34
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.Selanikli ..

Yapmamız gereken bir tek şey var. Kuran'ın Allah yazısı olmadığını kanıtlamak demişsiniz..İşte en zoru bu...
çünkü es keza var olsa ve Allah ortaya çıksa "Ben böyle bir kitap göndermedim" dese bile Bu Ümmedi muhammed'i inandıramaz..

Sayın mep;

cevabınızı şimdi gördüm. Yaşadıklarımızı düşününce size hak vermemek mümkün değil.
Ancak görüşümde ısrarlıyım.
Kuran'ın Allah yazısı olmadığını kanıtlamak diğerleri içinde en kolay olanıdır.
Ve karşımızdaki bir insanı buna ikna edemezsek, diğerlerine hiçbir şekilde ikna edemeyiz.
Saygılar.
Alt 03-06-2009, 15:58
yalcinsahin1 yalcinsahin1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abi alparslan harbi adama cevabı vermiş öteki zınk kalmış ne yazacam ben ya diye
Alt 12-02-2013, 15:23
enverates enverates isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

mep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.Selanikli Yazdıklarınızı okudum ve bende aynı şeyi söylüyorum..

Kuran'da Garip bir anlatım hakimdir..
Şöyle bir bakıldığında ,Güneş,Ay,Gece,Gündüz Sanki birbirlerinden bağımsız ama Aynı yolu izleyen farklı şeylermiş gibi ifade edilir.

Nahl Sûresinin 12 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi....
Enbiyâ Sûresinin 33 . Ayetinde O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler...
Fâtır Sûresinin 13 . Ayetinde Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay'ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir....
Yâsîn Sûresinin 40 . Ayetinde Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir...
Fussilet Sûresinin 37 . Ayetinde Gece, gündüz, güneş ve ay Allah'ın varlığının delillerindendir...

ilk bakışta Gece ve gündüzün oluşumunun Dünyanın kendi etrafında dönmesinden meydana geldiğini bilmediğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Hele Şems Suresi ilk ayetler.

1.Güneşe ve onun aydınlığına andolsun..
2.Onu izlediğinde Ay'a andolsun.
3.Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun

Güneşi ortaya çıkardığı için gündüze şükrediliyor adeta
Sanki gündüzün olmasını güneş sağlamıyorda..
gündüz olunca güneşte çıkıyormuş gibi....!
benmi yanlış anlıyorum acaba..?
Buradaki ayetlerde bahsi geçen "O" zamirinin güneşten bahsettiği sanısı farklı yorumlanabilir. Buradaki aydınlık belkide Rabb'in aydınlığı olamaz mı? Yada güneş dışında ki bir başka şeye işaret olamaz mı? Kuranda kelime oyunları olabilir ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Din tartışılacak bir mesele değildir çünkü şeytan burada insanı aldatır. Bunun dışında ilmin verdiği yükü herkes kaldıramaz, ağırdır, sorumluluk ister. Bilim adamlarının inançlarına bakabilirsiniz çoğu inanmaz, çünkü sebep sonuç ilişkisi onun gerçeğine aykırıdır çizgi roman gibi fantastik bir film gibi gelir. İşte insanın kendiyle verdiği iş savaş burada başlar. Kendimizi hayatımızı ve buna bağlı olan her şeyi sorgulamaya başlarız. Sonuç olarak bizim kendimize karşı yaptığımız öz eleştiri ne kadar objektiftir bunu göremeyiz. Bakınız bu gün aynaya baktığımızda hangimiz kendimizi çirkin buluyoruz. Din mantıkla anlaşılabilecek bir şey olsaydı düşünün yaşamamızın amacı olmazdı. Ve mantığımız bir yere kadar sınırlıdır. Hangimiz sonsuzluğu açıklayabiliriz ki.
Alt 12-02-2013, 17:44
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kuranda kelime oyunları olabilir ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
Tam da aksini iddia eder sozde kuranin yazari; Herseyin apacik ve herkesin anlayacagi sekilde indirdigini iddia eder olmayan tanri.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-02-2013, 18:02
Yasaklandı

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tam da aksini iddia eder sozde kuranin yazari; Herseyin apacik ve herkesin anlayacagi sekilde indirdigini iddia eder olmayan tanri.
Kitapta elbette her şey anlaşılır ama anlayana, dinleyene, öğrenene, sevene... Yapmayın yani yıllarını kitaba adamış bir alimin yorumuyla iki günlük çırağın ki bir olur mu... Yani örnek olarak matematiği seven birine algoritmayı sorsam ona göre çok kolaydır bana göre adam sende neresi kolay. Durum bu kardeşim. Nasıl bakarsan öyle görürsün...
Alt 12-02-2013, 18:12
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Hangi ilimden bahsediyorsun? Herkesin anlayacagi bir dilde, apacik inmis bir kitabi anlayana "alim" diyorsan, kendin kitabin herkes tarafindan anlasilamiyacagini kabul etmis ve inandigin allahini yalanlamis oluyorsun. Va mi bunun baska bir izahi. Tabi bu sozler hala biraz mantigi kalmis olanlara...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-02-2013, 18:35
Yasaklandı

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi ilimden bahsediyorsun? Herkesin anlayacagi bir dilde, apacik inmis bir kitabi anlayana "alim" diyorsan, kendin kitabin herkes tarafindan anlasilamiyacagini kabul etmis ve inandigin allahini yalanlamis oluyorsun. Va mi bunun baska bir izahi. Tabi bu sozler hala biraz mantigi kalmis olanlara...
Mantığın sana doğru ile yanlışı ayırt ettirebilir mi? Bir hırsızı dinlersen adama dersin ki sen haklısın. Kendi kendine doğruyu mu bulacaksın kim bulmuz Hz. İbrahim... Seninki şu hesap sınava hiç çalışmadan giren bir çocuk gibi... Ben cevapları biliyorum aslında soru diye bişey yok diyorsun banane ...1000 güneş dogsa aydınlatamayacak olan karanlığına ben el uzattım sen de rest çektin iyi iblisle beraber yaşa bakalım nefsinin esiri ol... Ben değil sen kaybedersin. Kim bilir belkide çok dindar birisindir de ortaya yem atıp insanların fikrini ölçüyorsundur.
Alt 06-03-2013, 22:01
mustafakemallerolmez mustafakemallerolmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

enverates´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mantığın sana doğru ile yanlışı ayırt ettirebilir mi? Bir hırsızı dinlersen adama dersin ki sen haklısın. Kendi kendine doğruyu mu bulacaksın kim bulmuz Hz. İbrahim... Seninki şu hesap sınava hiç çalışmadan giren bir çocuk gibi... Ben cevapları biliyorum aslında soru diye bişey yok diyorsun banane ...1000 güneş dogsa aydınlatamayacak olan karanlığına ben el uzattım sen de rest çektin iyi iblisle beraber yaşa bakalım nefsinin esiri ol... Ben değil sen kaybedersin. Kim bilir belkide çok dindar birisindir de ortaya yem atıp insanların fikrini ölçüyorsundur.
Aydınlıkta olduğuna neden bukadar eminsin? Zat-ı muhteremi görmüş gibisin...

Din, sıradan insanlar tarafından doğru, zeki insanlar tarafından sahte, liderler tarafından kullanışlı kabul edilir. – Seneca
Alt 26-05-2015, 22:05
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alparslan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın izniyle hertürlü iftiraya cevap vermeye hazırız.
İnsanlık nebisini s.a.v. savunmak insanlığın onurunu savunmaktır.
Ve sadece aklın kabul edeceği şekilde militarize olmadan karşılıklı tahammül ve kişisel saygı atmosferinde savunacağız.

1.Muhammed sünnet olmamıştır.
Cevab:Evet olmamıştır.Zira onun sünnetli doğduğunu her Müslüman bilir.
Bugün anadoluda bile bazı çocuklar sünnetli doğmaktadır.Bu tıp doktorlarının da kabul ettiği bir hakikattir.
Hatta inanıp inamamakta serbestsiniz.Bir seyyid aile (peygamber sülalesinden) bir aile tanıyorum.Erkek bebeklerinin bir kısmı sünnetli doğmaktadır.

2)Zeyd, bunların hiç birinde vurulmayarak başarıyla dönüyor. Sonunda Muhammed Zeyd'i tarihte "Mute Savaşı" olarak bilinen savaşta 3000 kişilik Müslüman ordusuyla yaklaşık 100.000 kişilik Rum ordusunun karşısına çıkarıyor. Üstelik Halit Bin Velid gibi daha usta bir komutan var iken. Zeyd bu sefer öldürülüyor.

2.Bu iddia oldukça komiktir.Bir devlet başkanı o zamanın süper gücü bizansa karşı
(Bizans eğer savaşı kazanırsa Mekkeye kadar gelir birtek Müslüman sağ bırakmaz)
Bunu hesaplamadan….. (becerikli komutanlar varken zeydi ordunun başında yollamış)
Ölsün diye…………….
Kusura bakmayın ama
Buna ancak gülünür..o savaşı Müslümanlar kazanmasaydı 100.000 kişilik rum ordusu
Ne yapardı bunu hesaplayamıyor !!!
zeydin ölümü için …..
Ha bu arada zeyd hazretleri r.anh.şehid oldu.
O şehid olursa yerine Cafer geçsin o şehid olursa yerine Abdullah bin revaha geçsin.buyurdu..
Sizin referans olarak gösterdiğiniz İslam kaynaklarında da bu yazar.
Cafer kimdi…amcasının oğlu hazreti Alinin kardeşi yarabbi amcamı uhudda aldın Aliyi muzaffer eyle diyerek eliyle zırhını giydirdiği Hz Alinin kardeşi…kendine babalık yapan ebu talibin oğlu..çok düşkün olduğu bir sahabi onu neden öldürülmeye gönderdi…Onu geçtim Abdullah bin revaha şair. Resulullah s.a.v. aşığı…
Yahudilere karşı peygamberimizi metheden sahabi…peygamberimizin bir nevi medyası olmuş sahabi…
Onu neden komutan olarak atadı…
Öyle ya halid bin velid gibi kahramanı komutan olarak seçmiyor…

Zeyd, bunların hiç birinde vurulmayarak başarıyla dönüyor. ……

Zaten zeydin usta savaşçı olduğunu yazarın kendisi de kabul ediyor.Ama maksad üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için bu uzmanlık bir an gözardı ediliyor.
Eeeee Ağacın kurdu kendinden olmasa yıkılır mı…?sizin inandığınız diyalektik materyalizmi özetleyen söz…

1. cavaba
1. cevap: muhammedin sünnet olmadığına bizde eminiz, muhammedin peygamber olduğundan sebep sünnetli olduğunu idda etmişsin ve anadoluda sünnetli doğan bebekler olduğnu söylemişsin.. ey müslüman kapıyıda aralık bırakmışsın .

anadoluda bu bebeklerin sünnetli doğması peygamberlik belirtisi o zaman, bu sünnetsiz doğum peygambere ait bir özellik. hem muhammedin pipisini gören bir sahabe varmıydı . ki rivayet etsin....çok temelsiz bir cevabin var. altını sağlam doldur.

2 .cevaba
2. cevap

biz zeydin nerde öldüğünü deil.
zeydin babasına ( muhammed) karısını nikahladığının .
muhammedin oglunun ( zeyd) karısını kendine nikahladığının peşindeyiz

burdaki baba muhammed oluyor..
burdaki oğul zeyd oluyor

çok karışık ilişkiler bunlar. allahınızın nikahıyla bu iş temizlenmez....

zeydin nasıl nerede niye öldüğü başka tartışma konusu.

kafirlik ( gerçeklerin üstünü örtmek) yapmayınız.

Konu İlahimasal tarafından (26-05-2015 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-10-2018, 14:35
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

alparslan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allahın izniyle hertürlü iftiraya cevap vermeye hazırız.
İnsanlık nebisini s.a.v. savunmak insanlığın onurunu savunmaktır.
Ve sadece aklın kabul edeceği şekilde militarize olmadan karşılıklı tahammül ve kişisel saygı atmosferinde savunacağız.

1.Muhammed sünnet olmamıştır.
Cevab:Evet olmamıştır.Zira onun sünnetli doğduğunu her Müslüman bilir.
Bugün anadoluda bile bazı çocuklar sünnetli doğmaktadır.Bu tıp doktorlarının da kabul ettiği bir hakikattir.
Hatta inanıp inamamakta serbestsiniz.Bir seyyid aile (peygamber sülalesinden) bir aile tanıyorum.Erkek bebeklerinin bir kısmı sünnetli doğmaktadır.
Muhammed'in sünnetli olup olmadığını nereden bilebiliriz ?

Seyyid ailesinden gelen erkekler diye iddia ettiğiniz kişilerin neden hepsi sünnetli doğmuyor ?

Önerilen Siteler