20-10-2018, 00:42
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
camus´isimli üyeden Alıntı
Sağol benim kafam karışık din konusunda ve bu konu kafamı kurcaladığı için derslerime odaklanamıyorum. Burda aradığım cevapları bulup bu konuda artık bir karar vermek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
dinle ilgili sorularına tatmin edici yanıtlar alacağına eminim sitede, ekstradan bir sürü bilgiye de ulaşabilirsin...
Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath
Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett
Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel
Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot
İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan
Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe
ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
|

20-10-2018, 01:19
|
|
Üye
|
|
|
|
2 3 haftadır bu forumda takılıyorum gerçekten sağlam bir forum. Bende sorulara cevap bulabileceğimi düşündüğüm için üye oldum.
|

20-10-2018, 13:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Ben islam dan neredeyse koptum. Sadece Muhammed konusu kafama takılıyor. Yani bu kadar şeyi uydurabilirmi yada hepsini başkalarından nasıl alıntı yaptı ve niye yaptı? Bunlarında mantıklı bir açıklamasını bulursam İslam la hiçbir bağım kalmayabilir.
|

21-10-2018, 02:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili camus,
Resmi tarihin bize aktardıklarının doğruluğu hep tartışma konusu oldu. Özellikle içinde bulunduğumuz yıllarda eldeki veriler daha geniş kitleye yayıldı, eski dil uzmanlarının sayısı çok daha fazlalaştı, daha çok uzman (tarihçi, arkeolog, dil bilimci, antropolog) tarafından değerlendirildi, böylece neredeyse 'tarihin yeniden yazımı' noktasına gelindi.
Eldeki verilerin yeniden değerlendirilmesiyle anlaşıldı ki, İslam en erken 8.yüzyılın sonlarında oluşturulmuş. Muhammed adlı bir peygamber büyük ihtimalle hiç yaşamamış, İsa-Musa-Nuh peygamberler de büyük ihtimalle hiç yaşamamışlar. Bölgeden-yabancı coğrafyalardan duyulan mitler harmanlanarak, yerelleştirilerek yeni mitler oluşturulmuş. Buna din denmiş, savaşarak ganimet elde etmek için dönemin iktidarları tarafından oluşturulup kullanılmış.
Yeni tarihçiler-dil bilimciler Kuran'ın değişik zamanlarda, değişik kişilerce yazılmış metinler olduğunu düşünüyorlar. Forumda dinlerin bu yönlerini irdeleyen yüzlerce başlık var.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

21-10-2018, 08:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Ben islam dan neredeyse koptum. Sadece Muhammed konusu kafama takılıyor. Yani bu kadar şeyi uydurabilirmi yada hepsini başkalarından nasıl alıntı yaptı ve niye yaptı? Bunlarında mantıklı bir açıklamasını bulursam İslam la hiçbir bağım kalmayabilir.
|
Neredeyse değil tamamen kopacaksın. Kültür olarak kalabilir sakıncası yok. Zaten dinden gelen kültürü atmanda imkansıza yakın, bu yüzden bununla uğraşmana değmez. Ancak inancı esas alıp hayatında karar vermeyeceksin artık. Benim kültürüm bu diye gidip kurban yatırıp boğazlamayacaksın, bu dini ritüele girer. Her okumadan sonra bilime ve sorgulamaya koşar adım gideceksin.
Muhammed'in Kuran'ı yazıp yazmadığı şüphelidir. Bazılarına göre Muhammed hiç yaşamamıştır. Bazılarına göre Kuran sonradan açılıp geriye dönük bir şekilde dizayn edilmiştir.
Bildiğin siyasi-egemenlik aracıdır. Bu iş Sümerlerden başlar günümüze kadar gelir. İşte Turan Dursun Sümer destanlarını okuduktan sonra kafasında şimşekler çakmıştır.
Zaten Kuran'da hiç bir bilinmeyen getirilmemiştir, var olan her şey bir potpori gibi sunulmuştur.
|

21-10-2018, 09:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Şüpheci Dinsiz Muhammed hiç yaşamadıysa bu hadisler ve Muhammed in hayatı diye anlatılanlar uydurma mıdır? (yanlış anlamayın ben bir şeyden kolay kolay emin olamıyorum ondan soruyorum.)
|

21-10-2018, 09:54
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Turdur zaten inançla karar vermiyorum artık. Dediğim gibi tamamen kopmuş gibiyim sadece Muhammed hep kafamın bir köşesinde duruyor. Daha çok soru gelebilir umarım sizleri sıkmam.
|

21-10-2018, 10:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili camus,
Sayın Şüpheci Dinsiz Muhammed hiç yaşamadıysa bu hadisler ve Muhammed in hayatı diye anlatılanlar uydurma mıdır? (yanlış anlamayın ben bir şeyden kolay kolay emin olamıyorum ondan soruyorum.)
|
Hadisler olmasaydı Muhammed, İslam fıkhı, ibadet şekilleri vs. hakkında çoğu şey bilinemez hale gelinecekti öyle değil mi? Hadisler, (yaşadıysa) Muhammed'in ölümünden en az 200-230 yıl sonra yazılmış. Yine hadislerdeki iddialara göre, hadisler yazılı değil ezberle sözlü nakledilen rivayetlermiş. Bu durumda hadislerin güvenilirliği oldukça tartışmalı hale geliyor. Muhammed hakkında tüm bilinenler(!) hadislerde yazanlardan geldiğine göre sizce ne düşünmeliyiz?
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (21-10-2018 Saat 12:06 ) değiştirilmiştir.
|

21-10-2018, 11:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Şüpheci Dinsiz o halde hadislerin güvenilirliğini araştırıp Muhammed hakkında hadislerden başka kaynak varmıdır onu araştırmalıyız.
|

21-10-2018, 11:55
|
|
Üye
|
|
|
|
Risalei nur ve YouTube daki kanalları hakkında düşünceleriniz nelerdir?
|