Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-12-2018, 13:44
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güvenlik güçleri buna engel olamaz. Bak yukarıda bir haber linki paylaştım, o olayı polis engelleyemez. Rize'de yaylada kalan 2 yaşlı turist karavanlarında katledilmişti. Polis bu tür olayları engelleyemez. Bu olay sıradan bir tecavüz yada cinayet olayı değil. Adamlar açık açık kafa kesiyorlar ve videoyu çekip dünya kamu oyuna sunuyorlar. Burada bir plan var, Fas'ın turizmden elde ettiği gelire bakmak lazım. Turist profiline bakmak lazım. Bundan sonra Fas tarafından bu tip haberler gelecek mi gelmeyecek mi bakalım. Alelade işlenen bir cinayetin hiç kimse kaydını alıp ilan etmez. Bu örgüt propagandasıdır ve amacı vardır. Örgütlerin arkasında gizli servislerin olduğunu kabul edersek komplo teorisi için müsait bir olay bu.
- Orası doğru. Strasburg'da da en son noel pazarında adam insanları galiba silahla taramıştı 3 ölü filan vardı.

Da önlemek zorundasın. Ben bunların adi cinayetin farklı olduğunu düşünmüyorum. Hadi "İslam için" ırza geçme de mi "Allah için"?

Pakistan'da geçen sene bisikletçileri tırla ezmişlerdi (hepsi de erkekti). Bunları yakalayacaksın. Düz cinayetten de yargılayacaksın.
Alt 22-12-2018, 13:49
Üyeliğini Sonlandırmış

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki nasıl bir önlem alabiliriz? Türkiye'de ihbar kültürü de yok.
Mısırda bir ara turist kafilelerini polis ile koruyorlardı filan.

Asıl sorun şu: Ilımlı İslam'ı benimsersen, radikal İslam'a da bir sürü kapı açmış olursun.

Mesela AKP'lisin diyelim. onun daha İslamcısı, ve daha İslamcının daha İslamcısı ve onun da daha İslamcısı olur. Çünkü doktrine dayalı bir hareket. Düşünerek, bilimsel yönteme / mantığa dayalı bir felsefe değil. "Allah öyle demiş" felsefesi.

O yüzden. Mesela Cezayir'de aziz unvanı almış olan, 90'lı yıllarda öldürülen Fransız rahipleri filan var. Yani "Allah için" hareket eden adam, Allah'ın adamını da öldürüyor.

Yani laikliğe çağdaşlığa geçiş.

Da bu adamlar yine de düz cinayet suçundan yargılanmalı. Bedava cinayet işlemenin cezası neyse o cezayı almalılar. Kendi görüşüm.
Alt 22-12-2018, 14:30
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mısırda bir ara turist kafilelerini polis ile koruyorlardı filan.

Asıl sorun şu: Ilımlı İslam'ı benimsersen, radikal İslam'a da bir sürü kapı açmış olursun.

Mesela AKP'lisin diyelim. onun daha İslamcısı, ve daha İslamcının daha İslamcısı ve onun da daha İslamcısı olur. Çünkü doktrine dayalı bir hareket. Düşünerek, bilimsel yönteme / mantığa dayalı bir felsefe değil. "Allah öyle demiş" felsefesi.

O yüzden. Mesela Cezayir'de aziz unvanı almış olan, 90'lı yıllarda öldürülen Fransız rahipleri filan var. Yani "Allah için" hareket eden adam, Allah'ın adamını da öldürüyor.

Yani laikliğe çağdaşlığa geçiş.

Da bu adamlar yine de düz cinayet suçundan yargılanmalı. Bedava cinayet işlemenin cezası neyse o cezayı almalılar. Kendi görüşüm.
direk kurana göre yargılansalar olmaz mı? sıcakta kuma yatırsınlar öyle yavaş yavaş ölsünler.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 22-12-2018, 15:20
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turdur;Çarpıtıyorsunuz..Özellikle örgüte odaklanıyorsunuz..
Bunlar Müslüman değil mi?Panteist mi bunlar?Kim bunlar?Ajan mı?Emperyalistlerin kuklaları mı?

Olay bir Müslüman ülkede oluyor..Kafalar kesiliyor..Haliyle aklımıza bu katillerin Müslüman olduğu geliyor..Niye sizin aklınıza hemen emperyalizm geliyor?Çok kaptırmayın kendinizi
Bir kaç kanaldan bakamadın şu olaya. Danimarka istihbaratı ve Fas polisi Deaş'a işaret ediyor. Ortada örgüt varsa genellikle emperyalist oyuncağıdır. Deaş söz konusuysa bir amaca yönelik cinayetler olacaktır demektir. Bunların işi sadece bu.
Mehmet Ali Ağca Abdi İpekçi'yi öldürdü, sonra da gidip Papa'yı vurdu. Kim bu Ağca, bak Müslüman ve Türk değil mi? "Ağca Müslüman zaten ayet okuyup yapmıştır" dediklerinde çok saçma görünüyor bana. Patronu kim bana bunu söyleyin, beni tetikçi ilgilendirmiyor.
Hrant Dink'i öldüren çocukta Müslüman ve Türk değil mi? Tetikçiyi es geç işin gerçek sahibine bak. Bu çocuk hayatında ayet okumamıştır.
Ben zanlıların Müslüman ya da panteist olduğunu yazmıyorum, olaya bu açıdan yanaşmadım.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 22-12-2018, 15:46
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu teröristlerin yaptığı vahşetin islamın kesin olan kendi iç kuralları ile alakası yok.

Bu durum islamın kendi içindeki bir fikrin mensuplarının yorumuna bakıp kendi kafasına göre kendi hukukunu işletmesidir.

Bilerek arap diyorum çünkü bu vahşi fikir araplarda ( selefi ) bir yöntem. Diğer milletlerde bu kadar vahşilik bireysel olarak yoktur.

Şu iki kızın bu şekilde katledilmesine dair islamın ana kaynağı kur-an içinden meşru göstetecek bir tek ayet yoktur. Ancak cezaya dair bir ayete bakıp o ayeti kendi yapısının içindeki töreye göre yorumlayıp bu vahşeti işliyorlar. Bu sadece araplarda var. Araplarda bireysel olarakta yönetim olarakta uygulanıyor.

Bu vahşete kaynak islamın kuranı gibi görünsede kesinlikle kuranda bu vahşet için meşru bir tek yazı yok . Direk yorumlarına bakmak lazım.

Bu kızlar
Başları açık diyemi
Onların bölgesinde olduğu içinmi
Onlara tehdit oluşturduğu içinmi

Neye göre katlettiler . Tabiki arap kültürünün içine işlemiş o vahşi terbiye edilemeyen , hayvansı , iğrenç kültürleri sebebi ile.

Araplar o pis kültürlerini dinlerini bir kenara koyup dünya ya empoze ettikleri kültürel arap emperyalizmini incelersek, türklere kürtlere ve diğer halklara TARİKAT maskesi ile sokmuşlar. Dikkat edince tarikatlar Türkiyede bu tip vahşeti dillendirebilmelerine rağmen eyleme dökemiyorlar fakat her tarikat ininde bunu sürekli pompalıyorlar. Onlar gibi giyinmekten tutunda onlar gibi yaşamak gibi her uygulamayı islam dini gibi gösteriyorlar. Bunun arap milliyetçilği ve kültürü olduğunu islam sosu ile bir grup insana yediriyorlar.

Toplumun tamamı bu insanlara tevessül etmiyor. Öyle ki ; islam olduğunu söyleyen başını örten bir kadın ile diğeri arasındaki farkları hemen fark edebiliyorsunuz.

Benim bir çok arkadaşım ve görüştüğüm insan var . İki baş örtülü insan arasında ki farkı bazen şaka bazen ciddi bir şekilde yüzlerine ifade ediyorum. Başı kapalı gerçekten çok iyi insanlar var. Azımsanmayacak kadarda çoklar ve gayette evrensel tüm değerleri içselleştirmişler. İslamıda gayet güzel bir şekilde yaşıyorlar. Gel görki çok az miktarda da olsa başı kapalı ama çok mındar kötü kadınlar var . İşte bu durumu şöyle değerlendiriyorum

İyi olan müslüman kadına SİZ MUSLUMANSANIZ bu kadın ne ? Diye soruyorum.

Ya peki o kadın muslümansa siz nesiniz diyorum.

Bu durum erkek muslumanlar içinde böyle.

Aynı durumlar başı açık kadınlar erkekler arasında , dine inanan inanmayan kim varsa tamamında geçerli bir hal.

Tek sevindiğim nokta inanan inanmayan iyi uyumlu düzgün insanlar ezici bir şekilde çoğunlukta. Bu sebepten toplumsal katliamlar çok az , bireysel olanlar ise fazla gibi görünsede inanan inanmayan tüm kesimler onları hemen dışlıyor.

Ama bu demek değilki bunlar bu iğrençliklerini diğerlerine yaymayacak. İşte burada dikkat etmek gerekir. Tarikat ve buna benzer tam tersi tüm şiddet üreten yuvaları yıkmak gerekir. ATATURK de bunu yapmıştı. Yapdı ama pis ot işte tekrar türüyor.

Bu türemeye arap milliyetcisi araplar paralar fonlar ayırarak gizliden gizliye bunu her coğrafyaya pompalıyor. Bunu her yerde görebiliyoruz.

Bu kızları katleden pisliklere öyle TERÖR değil terörist değil diye ince yollu güzellemelerle bakan insanlarda büyük tehlike çünkü bunlar potansiyel vahşiler. Her an fırsatı bulunca araptan çok arapcı olup saldırabilirler. Ben onlara hasta mikrop virüs diyorum. Bunlar vucut zayıflayınca hemen ortaya çıkarlar.

Bu forumda da var bir kaçtane. Kendilerini normal gibi gösterip bu tip olaylar konuşulup fikirsel olarak eleştirildiği anda fark edilir bir şekilde savunma moduna geçiyorlar. Çok tehlikeli mahluk bunlar.

Arap emperyalizmi ve milliyetciliğinden TÜM TANRILAR !! insanlığı korusun.

Piyasada bu kadar tanrı varken elbet birisi korur. Biz yinede aklı başındaki İKİ AYAKLI tanrıların uyarılarını dikkate alalım. Araplar yayılmacı bir virüstür.
Alt 22-12-2018, 17:00
Üyeliğini Sonlandırmış

Leonardo;şu ateist forumdan bahsetmenize gerek yok..

Kimse arapların kötü olduğunu filan söylemedi..Arapları merak ediyorsanız,şu yazıma bakabilirsiniz;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39267
Konuya emniyeti niye dahil ediyorsunuz?Emniyet filan ne yapabilir?Emniyet dediğiniz şey,bir mevzu olursa,olay yerine gelir..Mevzu yoksa,emniyette yoktur..Burada vahşi bir cinayet işlenmiş ama siz tutup suçu polise atıyorsunuz..Bu ne ya?!
Polis nedir,kültür nedir,siyasetçi nedir,suç nedir,tüm bunları tek tek masaya mı yatıracağız?
Daha polisin ne işe yaradığını,toplumdaki konumunu bile bilmiyorsunuz siz..
- Fas'taki için söylüyorum. Cezayir'e filan kaçmadılarsa bulunması ve ceza alması gerekir diyorum.
Alt 22-12-2018, 17:02
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur;terör örgütlerinin emperyalizmin oyuncağı haline gelmiş olmaları gerçeği,bu örgüttekilerin kafa yapılarını ayetlere/hadislere göre şekillendirmiş olmaları gerçeğini örtmez..

Türkiye'deki cinayetler/tecavüzler,direk islam diniyle alakalı değil tabi ama Türkiye'deki insanların kafa yapısını dizayn eden en önemli şeyin kültür (islam) olduğunu da aklınızdan çıkarmayın..

Kaptırma konusu..Ben kaptırmadım,siz gözden kaçırıyorsunuz,konuyu saptırıyorsunuz..
Mesela ''Çok prof bir şekilde kafa kesiliyor.'' filan..Profesyonelce kafa kesmek nasıl oluyormuş?!
Hemen konuyu dış güçlere filan niye getiriyorsunuz?!
Fas'ta it gibi gezen bir kaç Müslüman,iki kadına rastlıyorlar ve kadınları öldürüyorlar..Hepsi bu..
- Haklı olabilirsin. Ama her "Allah için yaptım" diyeni tartışacak mıyız "Allah için yaptıysa farklı ceza verelim" filan diye?

/Hayır: Düz cinayetten yargılayacaksın. Hepsi bu.
Alt 22-12-2018, 17:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet bu örgütler oyuncaktır. Hepsinin emperyalizm için bir görevi vardır. Bu tip videolarla propaganda yapıyorlar. Deaş bunu sürekli yapıyordu.

Türkiye değil bütün dünyada inançlar kültürün bel kemiğidir. Eğer ayetlerde böyle yazıldığı için bu cinayet işlendi dersek o zaman neden Fas'ta daha çok turist öldürülmedi sorusu gelecek aklımıza. Bildiğim kadarıyla Fas komple Müslüman bir ülke ve bayağı turistik bir yer. Büyük ihtimal buna cevap bulmanız çok zor olacaktır.

İt gibi gezen birkaç Müslüman değil bir örgütün militanları. Fas komple Müslüman neden böyle bir haberi ilk defa gördük.

Prof kafa kesme olayına geleyim. Bilmem hatırlar mısınız yıllar yıllar önce Yugoslavya iç savaşı sırasında çok profesyonel işkencelere ve katliamlara tanıklık etmiştik. Bu sistematik işkence ve tecavüzleri işleyen bazı askerler vicdan azabı duyarak kendi kendilerini ihbar etmişlerdi. İdam edilmek için teslim olmuşlardı. Psikolojileri o kadar bozulmuş ki uyku uyuyamadıkları için delirme noktasına gelmiş katiller.
Bunların anlattıklarını duymuştum, bastıkları köylerde ki küçük baş hayvanları ve kendi çiftliklerinde ki domuzları işkence ediyorlar ve en sonunda kafalarını kesiyorlar. Bunları askerlere bilerek yaptırıyorlar ki acıma hislerinin önüne geçebilsinler. Teslim olan genç askerin demesine göre kafa kesmek kolay değil, bayılanlar ya da işi yarım bırakan askerlerde oluyor. Eğitim tamamlandığı zaman çekirdek çıtlatır gibi kadınları sırayla kesmişler. Yüzlerce kafa kesme videosu izledim, yapılan 3 hamle vardır. Bu videoda bu 3 adım uygulanıyor. İzlediğim yüzlerce videoda yarım bırakanları da gördüm. İsterseniz bu olayın videosunu izleyin. Belki fikriniz değişir.
- Dediğim gibi, Afganistan hani tehlikeli dersin. Da birçok Müslüman ülkeye gidilip gayet de güzel tatil yapılabiliyor. Bir toplumda nüfusun %99,9'u turistleri seviyor. Gezerken yardımcı filan oluyor. %0,01'i "ben bunları sevmiyorum" filan diyor. Belki bunun içindekileri %1'i öldürmeye varan eylemlere girişiyor. Öyleyse Bu%0.00001'i bulup çıkartıp, yargılayacaksın. Benim dediğim o.
Alt 22-12-2018, 17:10
Üyeliğini Sonlandırmış

Alelade 2 kişi gidip dağcı kafası kesip video çekmez. Bunun dini motivasyonu da olmaz.

1) Akıl hastasıdırlar
2) Teröristtirler

Tecavüz edersin, döversin, laf atarsın, öldürürsün ama gidip kafa kesip video çekmezsin buna hiç bi dini
motivasyon sebep gösterilemez. Bu apaçık terördür ve maksatlıdır.

Video yaymak çook zor iştir, ses getirmek medyaya posta edip dikkat çekmek çok zor bişeydir. Bunu başardıklarına göre
bunun altında gizli hesaplar olduğu bellidir.
- Nesi zor. Adamlar haplanıyor filan DAEŞ'ten filan bahsediyorsak. O tür insanların zaten dini anlama biçimi de senin benim gibi değil. O işleri yapabilmek için ilaç filan alıyorlar.

/Ben şunu tartışmıştım: Bir arkadaşıma demiştim ki "PKK / KADEK / ÖSO filan benim için ikinci plandadır. İŞİD daha ciddi bir tehdittir çünkü tamamen dayanaksız bir örgüt. Yani her şeyi yapabilirler"

/Adam bana kızdı filan. PKK'yı iyilediğimi düşündü.

Ben bunları Ateist forum da tartışmıştım. tekrar tartışmayacağım.
Alt 22-12-2018, 17:13
Üyeliğini Sonlandırmış

sayın ahlaksız siz müslümanlığın sevgi,barış dolu yanını göremiyorsanız biz ne yapalım, rabbim gönül gözünüzü açsın inşaALLAH. Dağda soğuktan üşümesinler de rabblerine kavuşsunlar diye kesilmiş günahlarından kurtarılmışlar bunlara bakmadan kurban edilişin kutsalını görmeden hemen önyargıyla yaklaşmayınız. İslamın adam kesmesi bile barış ve sevgi doludur.

Önerilen Siteler