Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-12-2018, 20:42
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
- Evet ama istekleri bitmiyor.
El-Kaide'nin istekleri sırayla gidiyor.
1) ABD'yi yıkmak
2) İsrail'İ yıkmak
Ve bunlara inanan insanlar hala var. Leonardo kafanı kurcala biraz, Deaş ya da El-Kaide'nin hedefi bu değil. Propagandası bu. El-Kaide İkiz Kuleleri yıkmadı, Irak kimyasal silah üretmedi. Umarım makara geçmiyorsunuz benimle bugün...

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 22-12-2018, 20:59
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sözde semavi dinlerin mensuplarının gücü ele geçirdiklerinde ne kadar vahşileşebileceğini hepimiz biliriz. Fas'da gerçekleşen vahşeti böyle değerlendirdiğimizde, medeni otorite boşluğu olan dindar çoğunluklu ülkelerde benzeri-beteri olayların sık sık tekrarlandığını görürüz.

Bunun sebebi şu olabilir;
1- Din, ırkçılık, milliyetçilik, entikçilik insanların bir kısmını ötekileştirir, yani bulunduğu coğrafyada kendi gibi düşünmeyen insanları istemez, onları kafir-düşman ilan eder, onlarla savaşır, bu işin iç siyasi boyutu.
2- Ötekilerle olan savaşlarda galip gelindiğinde; ya arazilerine-mallarına-karılarına-çocuklarına helal ganimet adı altında el konur, ya haraca bağlanırlar, bu işin ekonomik boyutu.
3- İşgal edilen yerde ne kadar vahşet sergilendiyse, ne kadar zulüm yapıldıysa, ne kadar kan döküldüyse, diğer düşmanlara o kadar gözdağı verilmiş olunur, bu işin dış siyasi boyutu.

İran mollalarının Şah'ı yıkıp başa geçtiği dönemde gazetelere çıkan resimleri hatırlıyorum, insanları el ve ayaklarından dört kamyonete bağlamış, kamyonetleri 4 farklı yöne sürüp ellerini ve ayaklarını koparmışlardı. Sonrasında el-kafa kesmek, kırbaç vurmak, asmak sıradan bir ceza usulüne dönüştü. İran örneği dini açıdan ele alındığında İslamın Şii şeriatını uygulamış diye düşünebiliriz. Muhaliflere uygulanan şiddet hem iç ve dış siyasi terördür-gözdağıdır, hem din-mezhep düşmanlarına layık olduğu ceza verilmiştir mollalara göre. Çünkü hadislerde el-ayak-kafa koparmak peygamberlerinin rutin uygulamalarıdır. Din din diye kudurarak iktidara gelmiş bir grup, dini ceza vermek istediğinde elbette kul yapımı yasaya değil sözde ilah yapımı yasaya bakacaktı, öyle de yaptı.

IŞİD de aynısını yaptı, dini ceza kaynağı olarak sözde ilah yapımı yasayı referans aldı, insanları tavuk gibi kesti, köleleştirdi, mal gibi sattı, tecavüz etti, zorla Müslüman etmeye çalıştı.

--/--

Genel olarak işgallerde mantık aynıdır. Güçlü olan her zulmü yapmaya hakkı olduğunu düşünür. Bu sapkın düşünce milliyetçiliğin de, ırkçılığın da, dinciliğin de, mezhepçiliğin de, ideolojilerin de mayasında vardır.

Dikkat edelim, gücü ele geçiren önce birilerini ötekileştiriyor, sonra çöküyor üstüne, içinde ne kadar sapkınlık-şiddet varsa kusuyor, gücü ele geçirmiş olduğu için de bir ceza almıyor. Bu gerekçe din-mezhep olmuş, ırk-milliyet olmuş, yapan a olmuş, b olmuş. Hep böyle olmuş. Din-ırk-milliyet-etnik bahane, gücü ele geçirmek, böylece bölgenin kaynaklarına çökmek şahane.

--/--

Fas vahşetinin önünü-arkasını anlamak için biraz daha beklemek-okumak-düşünmek lazım.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-12-2018, 21:36
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu haberi okuduğumda moralim bozulmuştu. Keşke ben tanrı olsaydım demiştim. Tanrı olsaydım böyle şeyler yaşanmasına izin vermezdim. O kadar da iyi bir insan değilim halbuki, ama bunun yaşanmasını kabul etmezdim.

Ne güzel hayatı olan iki insanın, bok gibi hayatı olan insanlar tarafından engellenmesi olayı. Evren böyle bir şey işte. Rastgeleliğin sonucu bu. Şaşırılacak bir şey yok.

Ormanda dolaşırken ayı saldırısına uğramak gibi bir şey bu. Farkındasızlık, bilinçsizlik, kötülük.
Alt 22-12-2018, 22:37
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur: Komplo teorilerini siz seviyorsunuz. Ben daha da çok seviyorum. Ama ben daha çok Noam Chomsky'nin öne sürdüğü daha gerçekçi komplo teorilerini seviyorum. Onlara da körü körüne inanmıyorum o ayrı.

Sen o kadınların ailelerine gidip "Çocuklarınız / eşleriniz komplo teorisi yüzünden öldü" diyebilir misin? - Diyemezsin.
"Strasburg'da Noel kermesini basan insansı yaratıklara benzeyen bir takım kişiler yaptı, sizin adınıza çok üzüldüm"
ardından da "Polis bunu yapanları bulmak üzere" filan dersin.

Ben başından beri bunu anlatmak istiyorum.
Alt 22-12-2018, 22:47
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Şüpheci Dinsiz: Bunları bende biliyorum. Ama bunlar sporcu. Pakistan'da bisikletçileri ezip 2'sinin ölümüne yol açan bir olay olmuştu. Yani adamlar zaten maceracı. Ölüm riski var. Dağa tırmanıyor. Bundan daha apolitik bir tutum olamaz. Bisiklete biniyorsun.

Mesela 2015'di sanırım. Ankara'da Rus diplomatı vurmuşlardı. o bile olmaz. "Elçi" neticede. "Elçiye zeval olmaz" derler.

İyice geriye gidelim. 1997 idi sanırım. Sabancı ailesinden birisinin bir PKK'lı (2 PKK'lı tarafından) öldürülmesi. Bu da saçmalık. Adam iş adamı. Çalışıyor. Tek suçu çalışmak / iş yapmak.

İyice geriye sardık. 1972 idi sanırım. FKÖ'nün İsrailli sporcuları kaçırması. Burada durabilirim. Küresel bir spor olayının katılımcıları seçilmiş. belli talepler var. "Benim adamımı hapisten çıkarın ben de sporcuları vereyim" var. + Küresel bir spor olayında, Filistin halkına dikkat çekmek, "Bakın burada bir savaş var" mesajı vermek var.

/"Durabilirim"den kastettiğim "iyi ki yapmışlar" değil. "Eylemin ardındaki hedefi anladım" demek.

-Da diyelim ki ben atıyorum Yunanlıyım. Türklerden nefret ediyorum. Himalaya dağlarına tırmanırken Naşruh Mahruki'yi uzun namlulu silahla vurdum. Ne olmuş oluyor o zaman? Onu anlamıyorum Hatta video filan da olsun Youtube'de. Da ne olmuş oluyor öyle yapınca? Yani eylem boş.
Üye

Sen o kadınların ailelerine gidip "Çocuklarınız / eşleriniz komplo teorisi yüzünden öldü" diyebilir misin? - Diyemezsin.
Danimarkalı yetkililer bunu söyleyecektir. Bu kızların ailelerine bir terör eylemine kurban gittiklerini açıklayacaktır zaten. Çünkü bu Deaş bağlantısı haberini kendileri duyurdular zaten.

Şüpheci Dinsiz: Bunları bende biliyorum. Ama bunlar sporcu. Pakistan'da bisikletçileri ezip 2'sinin ölümüne yol açan bir olay olmuştu. Yani adamlar zaten maceracı. Ölüm riski var. Dağa tırmanıyor. Bundan daha apolitik bir tutum olamaz. Bisiklete biniyorsun.
Bu 2 genç kadın açık hava rehberiymiş. Bu yüzden orada geziyorlarmış. İlk merak ettiğim bu olmuştu, Çölümsü bir dağda ne arıyorsunuz?

Arthur Schopenhauer
-
Tecrübe
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili Türkü;Nerede yaşıyorsunuz acaba?Uzay istasyonunda mı?
Ahlaksız seni çok iyi anlıyorum . İslamın kitabı şiddeti övüyor. Övüyor ama bunu birşeylere bağlıyor. Savaş diyor mesela. Şavaşta dahi olsa kimseye bu şekilde davranmazssın ayri konuda.

Bu islamcı teröristlerin yaptığına dayanak olacak bir tek kuran sözü yok. Hatta çok sevdikleri peygamberlerinin sünetinde bile yok. İslama göre peygamberleri ve kuranın dışında hiç bir hüküm kabul göremez. Bu ikisi dışında diyelimki ömerdi bekirdi aliydi bile bu tip bir eylemde bulunsa hiç bir hükmü yok ve uygulanamaz.

Peki peygamberlerinin bile yapmadığı bir şeyi bunlar neden yapıyor ? Esas soru bu !

Bu soruya bir tek cevap var . O cevapta kuran daki ayetleri yorumlayıp uygulamak.

En bilineni , muhammed denilen kişinin savaş sonrası safiyeydi galiba savaş esiri olarak alıp yolda alel acele çadır kurdurup kadınla cinsel ilişkiye girmesi. Safiye Artık gönüllüydü değildi ama muhammed bu kadınla cinsel munasebetten sonra kafasını koparmadı ya.

Bir örnekte , muhammed kendisi hakkında ileri geri konuşan bir kadını birine katlettiriyor. Bu kadına tecavuz ettirmiyor.

Tunustaki olayda muhammede ileri geri konuşan birileri yok. Ortada savaş yok . Yok ama tecavuz edilip boynu kopartılıp birde üzerine vidosu çekilip yayınlanan HÜR ve Masum iki kadın var.

Bu katliamı , şimdiye kadar arap toplumunda yüzlercesine son 10 yılda muhattap olduk gördük. Bizim bilmediğimiz binlerceside vardır. Tarihte ise onbinlercedir.

Bunu yapanları yakalasalar sorsalar istisnasız tamamı din böyle emrediyor. Şu gavsımız şeyhimiz böyle emrettiler derler. Gavsdı şeyhdi islamda peygamber denilenden görmedikleri bir olayı ben emrettim sen yap nasıl diyebilirler. Tabiki yorumla.

İşte bu iki kızın katledilme sebebi YORUM dan sebep.

Sende bu ülkede yaşıyorsun. Şu vahşeti kaçtane muslumana yaptırabilirsin ? Sapıkça yetişmiş tarikatcilerden başka kimse bunu yapmaz. Bunlar toplumun ne kadarını ifade edebilirler ki. Ha potansiyeli olanlar yok mu ? Var tabikide işte onlar bu işlere onay vermeye başlarsa o zaman kaç bu ülkeden.

Araplarda ise bu tarikatci kafa neredeyse % 99 bu iki kıza yapılana arapların % 99 olur gözüyle bakıyorlar. Acıma merhamet üzüntü duymuyorlar. Hatta SEVİNİYOR ve tekrarını ostiyorlar.

Bu durumları kuranı arap emperyalizmine milliyeyciliğine yorumlayarak çevirdiklerinden oluyor.

Burada buna yakın tipler ise türk islam diyen hilkat garibesi faşistlerdir. Bunlar her olaya siyasi ve ideolojik baktıkları için kendisi gibi olmayan Bırak insanı KEDİ bile olsa ya gözünü oyar yada bacaklarını keserler diğerleride buna alkış tutarlar. O kadar iğrenç yaratıklardır ki bu türk islam faşistleri, şu tunustaki olayda bile ölen kızları aşşağılamak katilleri savunmak için o kızlarda orada gezmeseydi , mini etek şort giymeseydi , o saatte sokakta gezmeseydi gibi abuk subuk şerefsizce laflar ederler.

İşin ilginci bu tip faşistler toplumun en az kesinimini oluştursalar bile enteresan bir şekilde çok etkililer.

Bunları sana neden anlatıyorsam !! SEN ZATEN biliyorsun.

Ahlaksız bazende gerçekci olalım . Bu tip insanlar o dinin tamamını kapsamıyor. Onların kuranı yorumlayıp böyle vahşilik yapmalarını müslüman toplum asla yapmaz diye düşünüyorum.

En kralları bile baş örtüsü uzerinden bu toplumu birbirine kışkırttı ama başaramadı. Unutma kabataş yalanı.
Alt 23-12-2018, 00:00
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Türkü;Kuran'da ÖLDÜRÜN/DOĞRAYIN/KESİN/DÖVÜN/PARÇALAYIN yazıyor mu,yazmıyor mu?Tek tek ayetleri önünüze getireyim mi?

Cihat konusu önemli..Bu konuyu kavramak önemli..İslam dininde savaş denilen şey,bir noktada filan bitmez..Ölünceye kadar cihat etmeye devam etmelisiniz..

Övmek söylemi doğru değil,direk emir veriliyor..Mesela,Kuran''domuz yemeyin'' diyor mu?Diyor..Bu bir emirdir..''Kafirleri öldürün'' söylemini de böyle algılamanız lazım..
Yorumlanacak bir durum yok burada..Domuz yemeyin veya faiz yemeyin söylemini nasıl yorumlayacağız?Aynı şekilde kafirleri öldürün söylemini de..
Yorum,itikadi meselelerde olur,Allah'ın alenen emirlerinde yorum filan olmaz..

Kuran'da yok diyorsunuz,Muhammed yapmamış diyorsunuz..Müslüman tepkileri bunlar..Müslüman mısınız,anlamıyorum ki..

-Cariye konusu ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Çocuklarla evlenmek ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Fitne diye bir kavram var,çok önemli..
-Düşmanı korkutmak diye bir konu var,çok önemli..
-Cihatı zaten söyledim..
-Şeriat konusu malum..

Forumdan uzaklaşan bir ''baskoylu'' vardı..Genelleme yaparak Müslümanlar şöyle böyle derdi,ağır laflar ederdi..Bunlar duygusal tepkiler ve anlaşılabilir ama doğru değil..%100..

Şu an Dünya'da milyonlarca radikal İslamcı var ama bu Müslümanlar yüzünden,1,5 milyar Müslümanı toptan mahkum edemeyiz..
Bunu şöyle açıklayayım;
Ben evcil hayvan beslenmesine karşıyım..Niye?Birilerinin evcil hayvan sevdası yüzünden,bazı evcil hayvanlar türlü türlü şiddete maruz kalacaklarsa;evcil hayvan besleyenler,bu şiddetin sorumlusudurlar..En son Murat diye birisinin bir papağını boğarak,işkence ile öldürdüğünü tüm Türkiye gördü..Yavru kedilerin yakılması veya benzeri olaylar..Eğer birileri evcil hayvan beslemekten vazgeçerse,bu şiddet haberlerini de hiç duymayız..Bakın,buradan ışide nasıl bağlıyacağım..

Birilerinin Allah/Muhammed sevgisi yüzünden,başka birileri şiddete maruz kalacaksa,bu Allah/Muhammed sevgisi ile yaşayanlar,bu şiddetin sorumlusudurlar..Yani Işid veya boko haram (bağımsız veya emperyalistlerin yardımıyla) ,eğer eylem yapabiliyorsa,bunun sebebi şiddete bulaşmayan Müslümanlardır..
Benim gibi ateistler,işte tam da bu yüzden dine karşılar..
Alt 23-12-2018, 01:14
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Övmek söylemi doğru değil,direk emir veriliyor..Mesela,Kuran''domuz yemeyin'' diyor mu?Diyor..Bu bir emirdir..''Kafirleri öldürün'' söylemini de böyle algılamanız lazım..
Yorumlanacak bir durum yok burada..Domuz yemeyin veya faiz yemeyin söylemini nasıl yorumlayacağız?Aynı şekilde kafirleri öldürün söylemini de..

Kuran'da yok diyorsunuz,Muhammed yapmamış diyorsunuz..Müslüman tepkileri bunlar..Müslüman mısınız,anlamıyorum ki..

-Cariye konusu ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Çocuklarla evlenmek ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Fitne diye bir kavram var,çok önemli..
-Düşmanı korkutmak diye bir konu var,çok önemli..
-Cihatı zaten söyledim..
-Şeriat konusu malum..
Müslüman değilim, bir Müslüman ile aynı noktaya gelmek Müslümanlık emaresi değildir. Böyle takıntılarım yok.

Burada tahlil etmeye çalıştığımız bir konu var, siz direk ayet var öldürüyorlar dediğiniz zaman aklımız karışıyor. Çünkü bizim ülkemizde Müslüman sayısı çok fazla. Bunlar kanundan korkuyorlar demekte yetersiz geliyor. İktidarda muhafazakar bir parti var. Hemen hemen bütün Müslüman ülkelere de turistler uğruyor.

Domuz eti yememek çok naif uygulanabilir ve tehlikesiz bir eylem. Çok kolay uygulanabilir. Bu domuz eti yememek ile insan kesmek kıyaslanamaz.

Az önce bir kaç hadis ve ayet okudum. Dinde zorlama yoktur diyor, bazı hadisler bu cinayet olayının tam tersini işaret ediyor. Kalabalık yapmasın diye kopyalamadım. Devletinizi kabul edenleri öldürmeyin diyor (Gayrimüslimler için). İstanbul'u az çok bilirseniz Osmanlı dönemi de ki gayrimüslim mezarlıklarına ve semtlerine rastlamış olmanız olası. Bu da dipnot olarak geçsin.

Bu din çelişkiler yumağıdır, ancak bir turisti tecavüz edip ardından kafasını kesmek ile ilgili bir ayet ben göremedim. Böyle bir sünnette bulamadım. Türkiye'nin % 99'u bu ayetlere göre Müslüman sayılamaz. Asıl kafamın karıştığı yer burası. Bu tip uygulamalar genelde İslam hakkında Müslüman olmayanlara karşı algı aşılamaktır. Benim olaya yaklaşımım bu konu üzerine oldu. İlerleyen saatlerde Deaş ile bağlantıları ortaya çıkınca ve ardından ben o videoyu izleyince konuya girdim.

Ayete bakıp insan öldürülüyor mu? Evet yapıyorlar ancak tecavüz edip kafasını kesin diye bir şey yazmıyor. Biz öldürmelerini reddetmedik, tecavüz edilip kesilmesine mana bulamadık. Benim verdiğim anlam örgüt propagandası olduğudur.

Bakın Deaş insanları canlı canlı yaktı. Kur'an'da böyle bir uygulama yok hatta bildiğim kadarıyla insan yakmak yasaklanmıştır. Bir kafesin içine insanları doldurup havuza batırdılar. Boğdular insanları. Böyle bir emirde yok. Bu uygulamaları nasıl yorumlayacaksınız? Hele örgüte katılan bazı kişilerin bayıltılıp tecavüz edilmesini? Yani erkeği tecavüz edip şantaja girme olayına. Çok zorlamak lazım ki böyle uygulamalara bahaneler üretilsin. İnsan yakmak için hiç bir emir yada sünnet imkanı yok bulamazsınız.

Deaş bunları yapıyor ve algı aşılıyor. Bunları tahlil etmek bizi Müslüman yapmaz. Tam aksine Din-Siyaset-Sistem ve Eylemler üzerinde sorgulama yapmamızı sağlar. Çünkü bizlerin yaşadığı ülkede Müslümanlar çoğunlukta. Bütün Ortadoğu'da dış güçler diye adlandırılmış devletlerin parmağı yoksa konuyu kapatalım. Lanet edip geçelim. Ancak şunu da unutmayalım, yarın öbür gün bize de bulaştıklarında sokaklarda herkes birbirinin kafası kesecek, Müslüman olmayanlar ayet sünnet aramadan yapacak bunu.

Sen benim sorgulama mı Arapları korumaya Türkü'nün yazısını Müslüman olmaya bağlarsan bir noktada takılıp kalırsın. Biz senin yazdıklarını reddetmiyoruz, bu tarz bir eyleme anlam bulamıyoruz. Ben konuyu siyasi emellere çekiyorum, yazdığın ayetleri reddetmiyorum. Olaya bir kaç ayrı noktadan bakmaya çalışıyorum. Yoksa biz o ayetleri okumadık değil.
Şüpheci Dinsiz'in yazdığı gibi, bekleyeceğiz ve Fas'ta neler olacak bakacağız.

Arthur Schopenhauer
-
Tecrübe
Alt 23-12-2018, 01:58
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Leonardo,
Beyinleri dinle fazlaca kertilmiş kişilerin tamamına yakınında okb (obsesif kompulsif bozukluk) ve anksiyete oluşuyor. Bir Müslüman kişi, 5 vakit namazını camide kılıyorsa, üstüne cemaatlere katılıp vaaz dinliyorsa, evde bağnaz ebeveynler tarafından göz altındaysa, 24 saat dinin kuşatması altında demektir. Bu kişilere göre şortla gezen bir kadın turist veya din hakkında olumsuz konuşan bir Ateist, onların aklını çelmeye çalışan-günaha iten-vesvese veren bir şeytandır.

Kadının bacağına gözü kaysa, aklından cinsel bir düşünce geçirse suçlusu kadındır, o kadın vesvese veren şeytandır veya şeytanın görevlendirdiği bir mahluktur bu kişiye göre. Bizimki gibi forumları okuyup aklından şüphe geçirse, bizim şeytan olduğumuzu veya şeytanın taşeronu olduğumuzu düşünür. Beyninin kertilme derecesine göre, turist kadının da bizim de öldürülmemiz gerektiğini pekala düşünebilir.

Bir videoda şimdilerde parlatılan Alpaslan Kuytul adlı bir insansıya soruyorlar "dinden çıkanı öldürmek caiz midir" diye, "şimdi caiz değildir" diyor ve ekliyor "şimdi şer-i yönetim olmadığı için bu hüküm uygulanamaz, ama şer-i yönetim geldiğinde uygulamak zorundayız, uygulamazsak diğer müminlerin aklını çeler".

Bu kişiler, bu sebeplerle şeriatın gelmesini ve olabildiğince katı uygulanmasını isterler. Böylece harici vesvese kaynaklarını yok etmiş olacaklar, daha iyi müminler olup cenneti garantileyecekler onlara göre.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler