Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-03-2007, 17:25
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Lafla yürüyen PEYNİR GEMİSİ

17 kilo da birsey mi? mep'in kiyilarinda dolasan sazanlar ortalama 80 kiloluk. Ustelik konusma da biliyorlar hernasil ogrenmislerse...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 29-03-2007, 22:55
mep
Üye Değil

Mhmmd abim.
* Sazanlar çeşit *çeşit biliyosun,tatlısuda yaşayanı,nehirler yoluyla
denizlere ulaşıp nehir ağızlarına yakın tuzlu suda yaşayanları var.
Birde bu sazanların,sanal sulara ulaşıp,yolunu şaşıranları var.
genellikle göç yolu üzerinde olmamız sebebiyle,sıksık göçlerine
tanık olup,üç beş gün konuk edip,tekrar sanal sulara geri bıraktığımız.
yakından inceleme fırsatı bulduğumuz ama nerden gelir nereye gider
bir türlü akıl erdiremediğimiz,türleride var.Vartor abiminde dediği gibi.
normal ortamlarda 17 kg ın büyük bi ağırlık olduğunu düşüne biliriz.Ancak
Sanal sulardaki ağırlıkları 60 ila 100 kg olabiliyor.( belirgin tek farkları bu)
dolayısıyla 17 kg bir rakkam * sıklet farkı düşünülerek değerlendirilmeli
diye düşünüyorum.vartor abiminde ifade ettiği gibi aslında diğer bir farklarıda
konuşuyor olmaları( sadece konuşuyorlar ama dinlemiyorlar,solungaç sorunu)
Alt 30-03-2007, 02:14
mep
Üye Değil

Mübarek Kandil münasebeti ile Allahtan dev kampanya!.

Cennette mekan veriyo,
huriler veriyo,
altlarından ırmaklar akıyo,
gölgelikler veriyo.
veriyoda veriyo,
karşılığında ise sadece aklını alıyo,
ne kadar ucuz dimi!
hadi sende aklını ver! Ahiretini al,
ÖN ÖDEMELİ KAMPANYA
önce bedeli öde!
ölünce karşılığını al!
nası kampanya ama?

blog çu abilerime, ablalarıma kandil mesajı çektim,
sitedeki abi ve ablalarımada kandil Â*mesajı yazayım dedim(Adettendir)
Alt 30-03-2007, 09:26
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Mevlid Kandili ya da Mevlit Kandili (Arapça:مولد، مولد النبي، ميلاد النبي) İslam dininin son peygamberi olan Hz.Muhammed'in(s.a.v.) doğum gecesi, Hicrî Rebiul-evvel ayının onikinci gecesine ve bu gecede yapılan kutlamaya verilen isim. Klasik dönemde (Asr-ı Saadet ve Dört Halife Dönemi) kandiller yer almadığı için geçmişi pek eskiye dayanmamaktadır.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Hz.Muhammed'in(s.a.v.) doğum günü farklı mezheplerden birçok Müslüman tarafından kutlanır. Şiiler 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Vahdet Haftası ilan etmişlerdir.

Kandil Geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır."
Kaynak ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Mevlid_Kandili )

Dini ve milli günler, bayramlar; toplumların yaşantılarındaki duraklardır. Yorgun bir şekilde gelinen durakta alınan enerji ile yeniden ve daha dinamik olarak yola koyulunur. Eskiler yenilerle yer değiştirir, hafızalar tazelenir, zamanın akışının farkına varılır v.s. Tüm toplum ve dönemlerde görülmektedir.

KUTLU DOĞUM HAFTASI nedeni ile tüm inananları, daha çok okumaya, daha çok anlamaya, daha çok yorumlamaya davet ediyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 30-03-2007, 09:29
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgil Mhmd Mevlidi şerifin ilk yazanı Ahmede Xane diye biliyorum bu konu hakında herhangi bir bilgin varsa bizimle paylaşırmısın

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 30-03-2007, 09:53
mep
Üye Değil

Tüm İnançlı dostlarımızın kandilini kutluyorum.
Alt 30-03-2007, 12:16
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. tewderi,

"Süleyman Çelebi’nin yazdığı Mevlid 1700’lü yıllarda İslam bilginlerinden Ahmed-i Hâni (Ehmede Xane) tarafından Kürtçe’ye çevrilmiştir.Bu Mevlid’in dili o dönemlerin diğer Kürtçe şiir ve kasidelerinde olduğu gibi Osmanlı Türkçesinde çoklukla kullanılan Farsça ve Arapça kökenli terimlerle süslenmiştir.Bu dönemde Bosna’dan Çin’e Güneyde de Afrika içlerine kadar ortak bir dil kullanıldığının bariz bir örneğidir Kürtçe Mevlid.Hem de bu Mevlid Süleyman Çelebi’nin Mevlid’inden çeviridir.Hatta Ahmed-i Hani’den çok önceleri Baba Tahir Hemedani, Faki-yi Tayran, Molla Ceziri, Nâli, İdris-i Bitlisi vb. şair, yazar ve alimlerin de iştirak ettikleri, geliştirdikleri ortak bir medeniyet edebiyatı oluşmuştu.Terimlerden pek çok kelimeye varana kadar büyük bir benzerlik vardı."
Kaynak ( http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=45325 )

"Kürtçe'nin Zazaki veya Dimili lehçesinde eskiden yazilmiS ürünler pek azdir. Bilindigi kadariyla bu lehçeden günümüze ulaSan en eski eser, Lice'nin Hezan bucagindan Ahmede Xasi tarafindan 1898'de yazilan Mevlit'tir. Bu kitap 1899'da Arap alfabesiyle Diyarbakir'da, 984'te de Latin alfabesiyle Paris'te yayinlandi. Ayni lehçeyle yazilan bir baSka eser de, Siverek'in eski müftülerinden Osman Efendiyo Babij tarafindan 903'te yazilan "BiyiSe Pexamberi Mewluda Nebi" (Nebi Resulullahin Mevlidi) adindaki kitaptir. 908'de Pötürge kaymakami Feiz Bege Bedirxani tarafindan yayinlanmak üzere Â*stanbul'a götürülen o tarihte yayinlanmadiysa da 933'te Sam'da Arap alfabesiyle yayinlandi. "
Kaynak ( http://www.radiozaza.de/Tarih%20Yazi...20degildir.htm )

"Meşhûr Türkçe "Mevlid" kasîdesinin yazarı. Bursa'da doğdu. Kaynaklarda Süleymân Çelebi'nin doğum târihine dâir bir kayda tesâdüf edilmedi. Ancak, Süleymân Çelebi'nin Mevlid'i 60 yaşında yazdığı ve eserin 1409 (H.812) senesinde bittiği, en eski olarak bilinen nüshasında mevcut bir beyte istinâd etmektedir."
Kaynak ( http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=574 )

Aslında bu konuda hiç birşey bilmiyordum. Sizin sorunuzla nette yaptığım birkaç alıntıyı verdim.
Anladığım kadarı ile Süleyman Çelebi ile Ahmede Xasi, çağdaş bile değiller. Aralarında 350 - 400 yıllık bir fark var.
Bu tip durumlarda daha eski tarihli olan eserler bir basamak önde değerlendirilir.
Neyse, konunun çok uzağında biri olarak yaptık.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 30-03-2007, 18:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Mevlit ilk olarak Orhan Gazi döneminde Bursa da bir camide Hıristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki bir tartışmada ortaya çıkıyor. Tartışmanın konusu öz itibarıyla kimin peygamberi daha büyük meselesinde dügümleniyor. Burada bu tarz tartışmaların yapılabilmesi için bir dinsel özgürlük ortamının da oldugu anlaşılıyor. Bu biraz da Hırıstiyan yogunlugundan geliyor herhalde.

* *Hırıstiyanlar sıkıştırmış olacaklar ki Süleyman Çelebi de kalkıp mevldi yazıyor ve mevlit böyle ortaya çıkıyor.

* * saygılarımla.
Alt 02-04-2007, 01:50
mep
Üye Değil

Zamanıdır şu belgeseli bi daha güncelliyeyim dedim!

İslamcı abimizin siteye katılımıyla,sitede esen bilimsellik rüzgarına kapılıp fena şekilde cereyanda kaldım.istedimki bu çorbada benimde sineğim..şey yani tuzum olsun
25 yıllık araştırma yapacaktım ama yaş 21 olduğu için ancak 21 yıllık bi araştırma sonrası,sanal sazanların sanal ortamdaki göç yollarıyla ilgili bilimsel bi belgesel yazı hazırlamaya karar verdim.bu çalışmayı hazırlamamda bana esin kaynağı olan(onlar kendini biliyo)tüm bilimsel göçebe abilerime teşekkürü bi borç bilirim.

* * * * *BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL BELGESEL
* * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * SANAL SAZANLAR

Bilimsel adıyla sanalituıs sazzanuss olan bu canlılar,genellikle cami önleri,imamhatipler,mahalle kahveleri gibi bölgelerde yaşar.zemzem suyu ve hurmayla beslenen,genelde iyi huylu olan sazzanusslar. harun ,ömer gibi bilgelerin ''yiyin garii'' demeleriyle,yetişkin birer sazzanuss olduklarının farkına varıp,derin sulara açılmaya başlarlar.genelde dinsiz ve ateistlerin bulundukları sitelere gidip teblig yapmak için google dan yola çıkarlar,göç yollarının üstünde bulunan T.D sitesi ilk uğrak yerleri olur,birsüre bu sularda teblig ve bilimsel çalışmalar yapan sazzanuss lar,kimsenin kendilerini ciddiye almadığını hatta hafiften hafiften kafa yapıldığını fark ettiklerindeyse,büyük bilim adamı muhammedin bi teorisinde de buyurduğu''Şeytan ezan sesini duyunca duyamıyacağı yere kadar yellene yellene kaçar''sözünü doğrular bi şekilde tekrar geldikleri ,h.y ö.ç gibi kaynakların bulunduğu sitelerine geri dönerler.
Normal sazanların göç edip yumurtalarını bıraktığını ve döndüğünü bilen bilim çevreleri ise.sanal sazanların göç edip kıt olan akıllarınıda bırakıp dönmelerine hala anlam verememektedir.
*
Bu değerli çalışmada *katkıları bulunan

suların birbirine karışmadığını sümerlerin *muhammedden 4000 yıl önce bildiklerini öğrenince ''ben sümer oldum'' diye açıklama yapan kaptan custoya

Sitemizin ziyaretçi sayısını arttırdıkları için sayın H.Y -F.G ve Ö.Ç ye

İnsanların bilim sevgilerini arttıran. yazdığı kitapla bilimi herkesin anlıyabileceği bir hale getiren bilim insanı muhammede

sevgili balıkçı dostlarımıza *kucak dolusu teşekkürler

KAYNAKLAR.
çarls vundeba (balkabağının gölgede kalan yanı)1997 baskısı( bu abide bal kabağını inceledikten sonra müslüman olmuştur.alakasını hala kendiside anlıyamamıştır.)

elizabet dremvaver ( arkeolog. yaptığı kazılarda çorbaya batırılmış sinek fosilini bulmuş,muhammed dehadır demiştir)

benjamin börk (tarihçi,sosyalog islamı araştırmış islam konusunda çeşitli makaleler yazmış,şimdi oslo yakınlarında bi akıl hastanesinde tedavi görüyo)
Alt 02-04-2007, 11:22
Üye Değil

Mepçim,

Çok şeker bir yazı olmuş gene. Sen bu gidişle yeni neslin Aziz Nesin'i olucaksın Hadi hayırlısı

Önerilen Siteler