Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-02-2019, 15:49
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1-Atom bombasını kullanan bir ülke
2-Vietnam,Irak,Afganistan savaşlarını çıkaran bir ülke
3-Dünya'nın her yerinde askeri üsleri bulunan bir ülke
4-Siyahilere bakışın bugün bile hiç değişmediği ırkçı bir ülke
5-Ataerkil,kadınları aşağılayan,hor gören bir ülke
6-Sokaklarında açlıkla boğuşan,evsiz milyonlarca insanı olan bir ülke
7-Bugün istediği ülkeye posta koyabilen,istediği ülkede darbe yapabilecek gücü olan tamamen faşist bir ülke
Atom bombasi hataydi evrt ama artik onlar gecmiste kaldi dunya degisti. Vietnem savasi da oyle.

Irak afganistan farkli. O ulkelere abd demokrasi goturdu, yeni dunyanin uygarliklarini goturdu. mesela rekabete dayali ekonomi. Amerika gelmeden once koca ulke saddamin ve ailesinin maliydi.

Uslerle ilgili. Maalesef demokrasiyi teskil etmenin de masraflari var. Amerika sana yardim edecek sen de bedelini odeyeceksin. Hem us kurmasa nasil yardim edecek. Ucaklar her seferinde kalkip amerikadan gelemezki. Ayrica butun usler o ulkedeki iktidarlarin ve halklaron ortak mutabakati ile kuruluyor. Tukriyede de amerikan uslerine karsi cikan bir avuc insan var. Muhtemelen rus destekliler. Onun disinda halkin bir sorunu yok. Hani sokakta goruyormusunuz incirlige karai cikan?

Siyahilere bakis degisti. Onceden koleydiler. Simdi esit birer amerikan vatandasi. Oy atabiliyor. Parti kurabiliyor. Amerikan vatandasi bile oluyor daha ne olsun. Bu videolardaki zenciler junkie. Sucun kaynagi onlar. Suc oraninin en yuksek oldugu yerlere bakin hep zenci mahalleleri. Calissa basarili olur ama onlar gevezelik yapip esrar iciyor. Ee o zaman tabii kendi kendini dislatiyor. Kendi sucu.

Evsiz insanlar var. Ama evi olan insanlar da var. Amerikada hayat boyle. Calisirsan basarili olursun. Yan gelip yatarsan boyle sokakta kalirsin. Ben calisiyorum vergimi oduyorum. Benim vergimle devlet bu tembel teneke insanlari mi beslesin? Bu kotu birsey. Onlari rahata alistirir. Kalksin calissin.

Kadinlar da aynen oyle..condelezza rice varsi mesela cok basarili bir siyasetci. Ataerkil yok is hayatinin getirdigi zorunluluklar var. Kadinlarin erkeklerden daha zayif oldugu gercek. Erkek daha guclu. O zaman kadin yerini bilecek. Bazi sektorlerde erkegin egemenligini tolere edecek. Piyasa sartlari boyle.

Posta koymayi amerika biraz da zorunda kaldigi icin yapiyor. Mesela venezuelada suan fasist yonetim iktidarda. Napsin amerika izlesin mi? Sonunda saddam gibi mi olsun? O zaman yine amerikayi cagiracaklar gel yardim et diye. Trump basina gelecegi biliyor. O yuzden maduro bir saddam bir kadsafi olmadan simdiden cozuyor meseleyi. Venezuela halkinin bekasi icin. Ee o kadar masrafa giriyor. Babasinin hayrina mi giriyoe. Venezuela da tasina altina elini koymali. Bu guaido yonetime gelirse pentagona boru ceksin. Petrollerden biraz versin amerika bu isi kilcik temizler gibi halleder. Kazanan yine venezuela halki olur. Amerikaya da petrol lazim zaten. Tamam iste.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın

Önerilen Siteler