Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-04-2020, 18:58
Otoriter Kemalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Otoriter Kemalist Otoriter Kemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateistlerle Alevilerin ne gibi bir bağı olabilir? Ateist ateisttir, Alevi Alevidir. Ateizm dinsizliktir, Alevilik ise bir din ve doğal olarak her din gibi bir dogmadır.

Ateist olan ateistim desin, Alevi olan Aleviyim desin. Başkalarına karşı saygılı olduğu takdirde her inanıra saygı duyarım ama ikiyüzlülüğe saygı duymam.
Alt 11-04-2020, 00:30
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alevilik üzerinde pek çok milletin ve dini grubun etkisi olduğundan köklerinin anlaşılması imkansız hale gelmiştir.

Alevilik içinde Mazdeklerden Manilere Yezdanlardan Dehrilere Hallacı Mansur dan İbni Ravendiye oradan Afşin beye Kürtlerden Türklere Araplara kadim halklara hepsinin emeği kültürü vardır.

Gürühu Naciye/Fırkayı Naciye inancı Alevilikte olduğu gibi Sünni inancında da vardır.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 11-04-2020, 11:53
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Otoriter Kemalist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateistlerle Alevilerin ne gibi bir bağı olabilir? Ateist ateisttir, Alevi Alevidir. Ateizm dinsizliktir, Alevilik ise bir din ve doğal olarak her din gibi bir dogmadır.

Ateist olan ateistim desin, Alevi olan Aleviyim desin. Başkalarına karşı saygılı olduğu takdirde her inanıra saygı duyarım ama ikiyüzlülüğe saygı duymam.
Alevilik ve Ateizm

Bir birine ne kadar yakın ve uzak. Bu iki anlayış bazen birbirlerine çok yakın duruyor bazen çok az uzak. Bana göre bunun bir tek sebebi Alevilik iktidar istemeyen bir sistem hatta iktidarı ret eden. Ateistlik te iktidar talebi var hatta katı şekilde diktatörlük te var. Acımasızlıkta.

Ama ateist lik le komünistlik birleştiğinde bir fark oluşuyor. komünistlik bütün ezilmişlere sahiplik, eşitliği savunan bir anlayış. Alevilikte bütün ezilmişliğin hak kayıplarının temsilciliği var. Bu yakınlık uzaklık bir tek inanmışlıkla inançsızlıkta çıkıyor.

Alevilikte tanrı olayı ulaşılamamazlık değil, hatta Tanrı insandır derlerken tanrıyı insanda birleştirirler.
Örneğin Hallaç ı mansur enel hak der yani tanrı bende ben tanrıda.

Bu durumda Ateistler le Aleviler birbirlerine yakın değil Alevilerle Komünistler birbirine yakın. Bu fark anlaşılmalı.
Ortak düşman ortak hedef Komünist Alevi işbirliği.
Alt 11-04-2020, 19:58
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hem kemalistim ? hem ateistim diyenleri nereye koysak? Buldum ! müzeye.

Şu dini dogmalardan kurtuldugunu sanan ancak kemalizm diye ortada gezenler kimseye akıl vermesin.

Milliyetci olan guruhtada var bu hastalık.

Bir kısım kemalist ve arap türk karışımı ucube) milliyetciler ayrıca sırf tengricjyim diye ortalıkta dolanıp otorite kurmaya çalışan zavallılar. Alevi dendigi zaman vucutlarını bir kaşıntı tutuyor.
Ermeni denince , kürt deyince komunizm sosyalizm deyince , kapitalizme , hatta abd denilen yapıya tek kelime edince adamları bir kaşıntı tutuyorki.. sorma gitsin.

Kemalist devrim?
Haaaa tamam tamam şu sloganlarda arada atılan bağrış çağrış.

Alevi ile ateist arasında bir yakınlık bulan bu tipler devrimleri eline vermiş , akp zihniyetine kenardan bakıyorlar.

Kemalizm bitti baya bir zamanda oldu. Kuru kalabalık bir kaç grup var onlarda renk işte.
Alt 11-04-2020, 20:30
Üye

ilahimasal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hem kemalistim ? hem ateistim diyenleri nereye koysak? Buldum ! müzeye.

Şu dini dogmalardan kurtuldugunu sanan ancak kemalizm diye ortada gezenler kimseye akıl vermesin.

Milliyetci olan guruhtada var bu hastalık.

Bir kısım kemalist ve arap türk karışımı ucube) milliyetciler ayrıca sırf tengricjyim diye ortalıkta dolanıp otorite kurmaya çalışan zavallılar. Alevi dendigi zaman vucutlarını bir kaşıntı tutuyor.
Ermeni denince , kürt deyince komunizm sosyalizm deyince , kapitalizme , hatta abd denilen yapıya tek kelime edince adamları bir kaşıntı tutuyorki.. sorma gitsin.

Kemalist devrim?
Haaaa tamam tamam şu sloganlarda arada atılan bağrış çağrış.

Alevi ile ateist arasında bir yakınlık bulan bu tipler devrimleri eline vermiş , akp zihniyetine kenardan bakıyorlar.

Kemalizm bitti baya bir zamanda oldu. Kuru kalabalık bir kaç grup var onlarda renk işte.
Sen de kına yakmışsındır bitince. AKP'ye baştan sona kadar muhalif olanlar sadece beğenmediğin Kemalistlerden ibaret. Senin gibiler Kemalizm'i bitirmek için AKP'ye destek verdi zamanında. Komünizm gibi ilkel bir dine inanıp Kemalistleri ateist olmamakla suçlamak da garip olmuş. Kemalizm komünizm gibi bir dogma değildir, bilakis dogmalara karşı olmaktır Kemalizm. Milliyetçilik zaten hastalık aynen aynen.
Alt 11-04-2020, 20:37
Üye

Ben de eskiden Alevi sempatizanıydım. Ama zamanla Alevilerle tartışmaya girdikçe baktım ki bu Alevilerin Sünnilerden bir farkı yokmuş. Kendilerini herkesten üstün görmeler falan...

Alevilerden soğuduysam da bu tam da yukarıdaki ilahimasal nikli üye gibiler yüzündendir. Bakarsınız Ateist sayfalarında Arap Muhammed'e, Kuran'a, İslam'a bütün gün eleştiri yapılırken bir sorun çıkmaz. Ama Arap Muhammed'in kuzeni Arap Ali'ye bir eleştiri yapıldı mı o sayfadaki ateist görünümlü bazı kişiler birden başkalaşım geçirip sövmeye başlar.

Bir Arap'ı ilah addedip bir de üstüne herkese Arap demeleri yok mu gel de gülme.
Alt 11-04-2020, 21:21
Üye

Sen siyasal islamcı kardeşlerin ve abd ile birlikte komunist alevi kürt ermeni düşmanlıgına devam et. Kemalizm altında yapamazsan siyasal islam kimliğinde yap. Olmadı abd ab ile birlikte yap. Alevilerin bokunu yeme . Aleviler , her neye inanıyorlarsa sana dayatıyorlarmı? Alevilerin senin sempatine ihtiyacı oldugunu düşünmüyorum.

Atatürkün kendisini ve kemalizmi birbirinden ayırmak şart.

Kemalizm bu ülkede bolca siyasal islamcı yetiştirdi hatta onlara komunizmle mucadele konusunda epeyce emek verdi.
Şimdide ☺

Kemalizm bu topraklarda miyadını tamamladı boş sloganlı nikinle boş sloganlar atma.

Komunizm düşmanlığında aynı kulvarda yürüdügün tiplerle kemalizm oyunu oynarken bertaraf oldunuz.

Sana burada komunizm propagandası yapanda yok Atatürk komunisti diyende yok. Boş boş savunmalar yapma.
Alt 12-04-2020, 17:05
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sen de kına yakmışsındır bitince. AKP'ye baştan sona kadar muhalif olanlar sadece beğenmediğin Kemalistlerden ibaret. Senin gibiler Kemalizm'i bitirmek için AKP'ye destek verdi zamanında. Komünizm gibi ilkel bir dine inanıp Kemalistleri ateist olmamakla suçlamak da garip olmuş. Kemalizm komünizm gibi bir dogma değildir, bilakis dogmalara karşı olmaktır Kemalizm. Milliyetçilik zaten hastalık aynen aynen.
Bak sana bir anı anlatayım
12 Eylül darbesi yapıldığında darbeciler kandini kemalist ilan ettiler TV leri açtığında istiklal marşı okunur Atatürk diyorki diye söze başlanırdı. Sokaklarda arananların isimleri kahvelere veya kalabalıkların olduğu yerlere asılır di Bu arananların içinde Feytullah Gülen de vardı. Ne oldu bilirmisin F.Gülen aranıyor ama O F.Gülen kemeralti denilen alışveriş çarşısının girişinde bir cami vardı ve Gülen her cuma orada cuma fetfası veriyordu.

Sn. Kemalist bu cami emniyet müdürlüğünün tam arakasında idi yani o Gülen hem aranıyor Hem devlet (kemalist devlet) tarafından korunuyordu.

Senin anlayacağın Ateist devlet olmuş gülenist devlet. İstersen o tarihi araştır bana inanmayabilirsin. Bu devlet yani kemalistler hiç ateist olmadı. Her cemaat ve tarikat le işbirliği yaptı. Sadece devletin tekerine taş koymamak kaydı ile

Komünizm din değil ama Kemalizm din gibidir. Çünkü kutsanır Komünizm de kutsanan bir şey yoktur sadece kapitalizm in nasıl büyüdüğünü nasıl çaldığını nasıl insana kıydığını anlatır Komünizm bir sistem değildir sadece ve sadece özgürlük dür.
Alt 12-04-2020, 18:19
Üye

Sen de kına yakmışsındır bitince. AKP'ye baştan sona kadar muhalif olanlar sadece beğenmediğin Kemalistlerden ibaret. .. . Senin gibiler Kemalizm'i bitirmek için AKP'ye destek verdi zamanında Komünizm gibi ilkel bir dine inanıp Kemalistleri ateist olmamakla suçlamak da garip olmuş. Kemalizm komünizm gibi bir dogma değildir, bilakis dogmalara karşı olmaktır Kemalizm. Milliyetçilik zaten hastalık aynen aynen
Noldu kuru gürültü slogandan ibaret kemalist sesin soluğun kesildi !
Dur biraz daha keseyim o sesini.

Renklendirdigim yerdeki çamurunu tekrar oku.

Oku ki sana o cümleyi neden sabancı koç ve bilumum kemalist düzenin kapitalist sömürücülerine diyemedigini sana hatırlatayım.

Bak o ismini yazdıklarım 12 eylül öncesinde ve sonrasında kemalist devletin sermayedarları degilmiydi. Peki kenan evren bunlarla birlikte kemalist degilmiydi?

Bak bu ismini saydıklarıma ve onların başka versiyonlarının( tusiad musiad cusiad dusiad....) tekerine çomak sokmassan sorun yok. Yani bunlar çıkarına bakar.

Bunlar komunistleri kenan evren jiletle kazırken kemalistiler-atatürkçüydüler.

Şimdi bunlar kemalist mi degil mi?
Kemalizm biterken bunlar hayıflanıp karşı durmazken sen neden kendine görev çıkarıp benim gibiler akp zihniyetine yardım etti de kemalizm çöktü camuru atıyorsun.

No no no no.... akp zihniyetine şu üste ismini yazdıklarım destek verdi ve kemalizm bitti.

Haa.. reis kalkarda bunların tekerine çomak sokarsa reisi de yerler. ( İŞTE BEN O ZAMAN REISCININ ALLAHI OLURUM). Reis böyle bir hata yapar mı ? Asla zannetmem.
Bu patronlar kulubü kazanmak için vardırlar. Onlara kazandırır ve tekerlerine çomak sokmazsan problem olmaz.

Kemalist düzen gitti diye başkalarına camur atma. Git maçan yiyorsa zenginler kulubü beyaz türkler , elit türkler , seçkin türkler artık her ne diyorsan onlara çemkir.

Kemalist düzen onları zengin kıldı varlıklı kıldı onlarda kemalist düzeni hep korumak için ordu beslediler. Şimdi kemalist düzen bitti diye sen ağlıyorsun bırak onlar aglasın diyecegimde. Onlar hayatından memnun be bilader. Tras yapma buralarda.
Alt 12-04-2020, 18:58
Üye

Senin o kapitalist sömürücü dediklerin Türk burjuvazisinin çekirdeğini oluşturan, Atatürk'e bağlı ailelerdir.

Canan Kaftancıoğlu kafasında Atatürk düşmanı bir solcu olduğun çok belli. Alevilik hakkında yaptığım eleştiriye konuyu saptırıp ad hominem tarzı cevaplar verebiliyorsun ancak.

Atatürk senin gibi kapitalizm düşmanı falan değildi. Bilakis CHP logosundaki dördüncü ok olan devletçilik okunun arkasında yer alan çentik, Atatürk'ün serbest piyasaya geçmeyi amaçlayan bir devletçilik anlayışına sahip olduğunu ifade eder.

Atatürk ile Kemalizm'in ayrı olduğu iddiası zaten Atatürk'e açıkça sövmeye bir yeri yemediği için onun yerine düşüncelerine ve onları benimseyenlere saydırma metodunu tercih edenlerin uydurmasıdır. Kemalizm demek altı ok demektir. Atatürk'ün kendisi de Kemalisttir ve Kemalizm kavramı onun döneminde CHP içinde kullanılmıştır.

Fetullah meselesine gelince onu iyi araştır. O dönemde Fetullah'ın serbest kalmasını Özal sağlamıştır. Evren başından beri Fetullah'a karşı olan birisidir ve bu yönde bazı beyanatları da vardır. Ruşen Çakır denilen adam o dönem çıkardığı Nokta Dergisi'nin orduda Fetullahçılara karşı yapılan tasfiye operasyonlarını anlatan bir sayısını 15 Temmuz'dan sonra gündeme getirmişti. Bunlar Evren'in cumhurbaşkanlığı döneminde, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Üruğ'un emriyle yapılmıştı. Ki bir sayfada Evren'in de Adana'da Fetullahçıların yapılanmasından bahsettiği yazıyordu. Sonraki yıllarda da Fetullah karşıtı demeçler vermişliği vardır. Bunlar benim Evren'i savunmak amacıyla yaptığım şahsi yorumlarım da değil gerçeklerin kendisidir.

Alevilik meselesine tekrar döneceksek; sen ateist misin Alevi misin arkadaşım önce adam gibi bir cevabını ver. Ateist değilim Aleviyim desen saygı duyarım. Ateistim desem zaten benim açımdan bir problem olamaz çünkü ben de ateistim.

Alevilere bakışım Sünnilere, Hristiyanlara, Musevilere ya da herhangi başka bir dine mensup insana bakışımdan farksızdır. Benim tepkim Alevilere bile değildir aslında; senin gibi mezhepçilik yapan sözde ateist özde gizli Alevilere ya da Alevi meriçliği yapan bazı cahil ateistleredir.

Önerilen Siteler