Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-04-2007, 23:10
macera000 macera000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: bilimsel olarak kanıtla ozaman!

selam
*arkadaşlar aşağı yukarı bir haftatır yazışıyoruz ama sizin isbatlarınız doğrultusunda size birşey sormak istiyorum. insanın ilk varoluşu nasıl olmuştur bunu bana açıklayabilirmisin bakın ciddi bi şekilde soruyorum. biz bu nesile kadar nasıl geldik, nerelerden geçtik.

bilimle nasıl insan oluyo cevap verirseniz sevinirim..

saygılar.

YOK DEMEYİN İYİ BAKIN BİLİMLE ATAN KALBİNİZ GÖRÜR
Alt 11-04-2007, 00:23
Üye Değil

Sevgili macera000,

Insanlar petrolu bulmadan once, bilimsel olarak petrole inanmak gibi bir mecburiyetleri var miydi? Radyasyon bilinmezken, radyasyon biliniyomus gibi davranmak gibi bir zorunluluk mu vardi? Bilim insanin bildigidir. Insanin bildiginin cevabida "bilemem" dir. Sana sayfa sayfa kehanetler ve masallar uydurmak degildir, gozle gorulebilen seyleri aciklar, bosluktan kendisine soru uydurmaz. Eger bu seni rahatsiz ediyorsa bir cevap bul. Ama hazir cevaplara paradokslar yaratma hevesini bir kenara birak. Sundugun teorinin ne mantikla ne akilla uyusur yani yok. Din akilla ve mantikla uyusmadigi zaman bu aklin ve mantigin sucu oluyor.

Bu dediklerimi anladin mi bilemem, lakin sayacin hala 000'da.
Alt 11-04-2007, 02:18
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

macera000

* * aynı soruyu ben defalardır soruyorum, sana da sordum yolcuya da başkalarına da. Cevap vermeden aynı soruyu bize yöneltiyorsun. Bak bir daha yazıyorum:

* * 1- Sizce ilk yaratılan insan Adem midir ve bu takriben ne zaman olmuştur.

* * 2- Adem yaratıldıgı zaman etrafında kimler vardı, ne gibi varlık sürdürme sanatları ve ne gibi teknolojileri biliyordu.

* * 3- İnsanların bundan sonraki üremesi ve çogalması nasıl oldu.

* * * * * bu soruları sen de dahil olmak üzere pek çok kişiye defalarca sordum ve bu konuda benim bir bilgim yok. İnsanın yaratılışını yukarıdaki sorularım dogrultusunda bir açıklayabilir misin.

* * * * *saygılarımla
Alt 11-04-2007, 02:35
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bilimle insan olmaz... Bilim bir şeylerin nasıl olduğunu açıklar. Bilim gözlemler ve deneyler sonucunda bulgularını sunar.

* * Öncelikle senin sorduğun sorunun cevabını kavrayabilmen için yazılacak cevaplar buraya sığmaz. Olay sadece insanın oluşması değildir. *Öncelikle matematik, fizik, kimya, biyoloji, metalurji, jeoloji, antropoloji, astronomi........ bilgisi gerektirir. Hepsi birbiri ile bağlantılıdır. ve en önemlisi 14 milyar yıllık bir süreç. Oturup hesap ettim 24 saat aralıksız hiç bir şey yapmadan 1-2-3-4-5 ... diyerek saymaya başlarsan eğer 85 yılda ulaşabilirsin bu rakama. Yani bir insan ömründen daha fazla tutuyor sadece o sayıya ulaşmak bile...
Alt 11-04-2007, 20:34
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

arkadaşlar

şu sayfayı mutlaka okuyun .. inanırı , inanmayanı, pimatların mükemmel ayak benzerliği :

EVRİMİN BİR KANITI OLARAK GÖRÜYORUM..

http://paleoberkay.atspace.com/turkce/evrim.html

mutlaka bi bakın

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 11-04-2007, 21:08
yaren yaren isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

HABİLİS ARKADAŞIM BEN YENİ KATILIYORUM BU KONUYA .. TARTIŞMANIN DAHA BAŞINDAYIM.. LÜTFEDERSEN BAŞTAN Bİ BAŞLAYALIM..

ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM

bazı şeyler bilimle kanıtlanamaz. bilimle kanıtlanamayan bazı şeylerde TARİHLE kanıtlanır, tarihsel bulgularla !!

sen bugün işe gitmek için otobüse bindiğini bilimsel verilerle kanıtlayabilirmisin ??

hayır elbette hayır.. ama ya otobüste sizi görmüş birisinin tanıklığı söz konusuysa !!!

bu çok önemli bir nokta . bunu sadece habilise değil tüm ateist arkadaşarıma soruyorum
Alt 11-04-2007, 23:11
Üye

ya ben size bi soru sordum ama hepiniz cevaplamak yerine bana soru yönelttiniz ne biçim iştir bu..

açıklama yapmanız için o kadar uzatmanıza gerek yok kısa kısa açıklayabilirsiniz..

dilaver kardeş sana cevap yazsam nasıl olsa inanmayacaksın çünkü allah ın ispatı bilimle olmaz bunu defalarca dile getirdik allah ın varlığı ve ilk insanın toprak tan yaratılışı akılla olur.

saygılar...

Alt 11-04-2007, 23:22
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın macera

* * * benim inanıp inanmamam o kadar önemli degil , önemli oalan paylaşım. devamlı evrime karşısınız, ee olabilir, ama buna alternatif ne getiriyorsunuz. Ben gerçekten merak ediyorum. Bunu merak sayın. Ama lütfen üç soruya da cevap yazın. Şimdiye kadar kime sorduysam cevap alamadım çünkü.

* * * Bizim görüşlerimiz belli, aşşagı yukarıya sizin diyecekleriniz de belli, ama bunları tartışmayı akabine erteleyerek ben gerçekten şu yaratılışı merak ediyorum. Ama dedigim formatta.

* * * saygılarımla
Alt 12-04-2007, 00:50
Üye Değil

Sevgili macera000,

gordugun gibi senin sorularinin cevabi ilk bastan beri ayni "Bilmiyorum" Kimseninde Allah'a inanmamak icin bu sorularin cevabini bilmesine gerek yok.

Sorular paradoksal sorular ve bazi konularda bilimin verdigi cevaplar kesinlik icermiyor.

Hepsi kabul!

Bir adim ileri gidiyorum, tamam bu dunyanin muhtesem sistemi bir yaratici tarafindan yaratildi(!)

Bari sunu cevapla be adam;

Neden bu delliller(!) Zeus'u ispatlamiyor, Yehova'yi ispatlamiyorda, Allah'i ispatliyor.
Boyle muhtesem gucte bir yaratici, tesadufen ve amacsiz mi meydana geldi, onu yaratan yok mu?
Alt 13-04-2007, 21:17
Üye

respendial demişki;
Neden bu delliller(!) Zeus'u ispatlamiyor, Yehova'yi ispatlamiyorda, Allah'i ispatliyor.
Boyle muhtesem gucte bir yaratici, tesadufen ve amacsiz mi meydana geldi, onu yaratan yok mu?

Bu deliller ancak bir yaratıcıyı ispatlar.

Eğer O yaratılmış olsaydı bu seferde bize onu yaratanı kim yarattı diye soracaktınız.Öyle biri olmalı ki bu yaratan O'nun nasıl meydana geldiğini yarattığı kişiler idrak edemememsi lazım.Aksi takdirde ne yaratanın nede yaratılanın bir değeri kalır..

Önerilen Siteler