Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-10-2014, 20:31
elturhani elturhani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kardeş evet kuran Allahın insanlığa hidayet rehberi olarak gönderdiği son kitaptır. İnanıp inanmamak sizin tercihiniz. Hakikate karşı inad edip inanmamaya kendinizi motive etmişsiniz bunun size neye mal olacağını kuran bir çok ayette belirtiyor. Buna kızmanız kendinizi yiyip bitirmeniz sonucu değiştirmeyecektir. Ben inanıyorum ve hiç bir şüphemde yok. En az sizin kadarda akıllıyım. Düşünemediğimiz sorgulamadığımız irdelemediğimiz sizin kuruntunuz. Sizinle aynı sonuca ulaşmayınca biz sorgulamaz irdelemez oluyoruz. Peki diyelim ki siz haklısınız. Peki sizin gibi sorgulayan, irdeleyen eleştiren araştıran koca koca prof iken müslüman olan ateistler için ne düşünüyorsunuz. Onlar bir anda sorgulamazmı oluyorlar ? Bir anda beyin damarları mı tıkanıyor. Artık sağlıklı düşünemez hale mi geliyorlar. Onları nasıl yorumluyorsunuz bu yazdığıma bir şey dememişsiniz. Herhalde olamaz böyle bir şey diyorsunuzdur !
Bence şöyle diyin " ey müslümanların inandığı Allah eğer varsan bana varlığının delillerini göster " bunda samimi olursanız sizde iman etmiş ateistler kervanına katılabilirsiniz

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mantık bir ön kez kabullerle arızalanmaya görsün, bu tür çıkarımlara yol açıyor.

Yahu Kur'an'ı Allah'ın yazdığı iddiası size ait, biz hem bu iddianızı hemde 1200 yıl önceki insanın daha doğrusu hakim iktiarın yasa kitabını(kur'an) dilediğimiz gibi hem irdeler, hem sorgular, hem de eleştirebiliriz. Burada bir sorun yok, aynen tüm diğer sistemleri, dinleri, sosyo-ekonomik, politik geçmişi irdleyip, eleştirebileceğimiz, yorumlayabileceğimiz gibi.

Madem inanmadığımız şeyler hakkında konuşmamız anlamsız, o halde Kur'an'da buna dönük ayetleri çıktığımızda elde ne kalır? Kitabın %20 si ya kalır, ya kalmaz, işi gücü inanmayanlar diye başlayıp, cehennem diye giden ayetler(yani birisi kafanıza silah dayamış gibi ya inanırsın ya ölürsün kafası, resmen inanca saygısızlık, dileyen dilediğine inanır, inançta zorlama olur mu, olursa inanç olur mu?!)... Eee madem inanmayanlar dediğiniz kesim sizin gibi düşünmüyor, ve madem elturhani farklı düşünen ve inanan eleştirilemez diye bir kural koydu, ne olacak şimdi?

Şimdi aynı şeyleri Kur'an içinde ifade edebiliyor musun? Diyebiliyor musun, Kur'an'da islam dini dışındakilerden bahsetmesi, onları eleştirmesi, ceza kesmesi vb tüm ayetleri saçma görüyorum diye.

Umarım dürüst ve tutarlı olursun. Bu şahsen bir söz değil, ama tutarlı olabileceğine çok az ihtimal veriyorum.
Alt 13-10-2014, 16:40
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

elturhani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeş evet kuran Allahın insanlığa hidayet rehberi olarak gönderdiği son kitaptır. İnanıp inanmamak sizin tercihiniz.
Benim okumam da var yazmam da, neden inanayım ve bu benim tercihim olsun. Kur'an ne bir rehber, ne de akla ziyan dışında bir içeriği verdiği bir bilgi var. Okudum, gördüm.

İnsan inandıktan sonra bahçesindeki ağacıda rehber edinir, sanar... İnanmıyorum, bu yüzden de okuyabiliyorum. Kur'an 1200 yıl öncelerinin iktidar biçimini yansıtan, daha çok iktidarların, toplum düzeni, yasa düzenleme, ama evvela kendi maddi-manevi çıkarları adına toplumu güdüleme-yönetme-hükmetme, bir nevi gütme yasalarından sadece birisidir. Yasaları da yasa olsa, gam yemem, çünkü hukuk ve yasa kutsala dayandığında yasa olmaktan çıkar tirana döner, bu yüzden Allah sopası sallanır, bol bol da tehditler, şantajlar, rüşvetler, özüller, cezalar sıralanır, böyle bir hukuk anlayışı hukuk bile değildir, Allah sopasını ele geçirenin tüm diğerlerini kul edip, biat ettirip dilediğince kullanmasıdır...

Seninle(Muhammed) hicret eden amcanın, halanbın,dayının, teyzelerinin vs kızlarını sana helal kıldık diyen bir kitaptan bahsediyoruz.

Allah yıldırımlar gönderirde onla dilediğini çarpar diyen bir kitaptan bahsediyoruz. Ey Muhammed müminleri müjdele, Allah size ganimetler..... diyen bir kitaptan bahsediyoruz, nedir o ganimet? İnsan, seks kölesi kadınlar, bu insanların malları, köle pazarlarında satılacak çocuklar.....

Daha buraya almaya gerek görmediğim bir dolu safsata, saçma sapan biatlar isteyen, aşırı üfürk ve tehdit, şantaj dolu bir kitap.

Neyse kitaba inanılmaz, kitabın bir rehber olduğuna da inanılmaz, kitap okunur elturhani...

Ayrıca bizim çevremizden vs çıktığını yazmışsın, kendini kandırmışsın ya da bir ara boşluğa düşmüşsün, bu boşluğunu bizle karıştırmışsın. Biz senden 1 fazla tanrıya inanmıyoruz hepsi bu. Zeus ne ise Allah'ta O, bakmasını bilene. Şimdi sana birisi çıkıp Zeus'a iman et, hidayete er derse ne düşünürsün?!

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 07-06-2021, 17:29
copernicus copernicus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Teşbihte hata olmaz.

Kaldı ki hata mata da yok.

Hesaplı nizamlı bir oluş, tasarım yok ortada. Aynı süpürgeden rast gele çıkan suyun şekiller oluşturması ve yokolması(buharlaşması) gibi bu evrende.

Neye itiraz ediyorsunuz? 2*2 sonucu için formül, tefsir mi yazsaydı Turan Dursun? İnsan bir kere tasarlanarak yaratılmış olsa fıtık olmazdı. Şempanzeler fıtık oluyor mu? Olmuyor.

Siz manyaksınız diye, Turan Dursun da ayıldıktan sonra manyak rolü oynamaya mecbur değil ya!

Önerilen Siteler