Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Teknoloji & Elektronik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-12-2024, 23:15
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
metafizik insan zihninin türetimleriyle ilgilidir.

Eğer şu ya da bu aktivite, etki, ilişki, şu ya da bu maddi oluşumlara yol açıyorsa -> o metafizik olamaz.
Sen diyorsun ki metafizik insan zihninin türetimidir. Ama aynı zamanda diyorsun ki metafizik fiziksel dünyada etki yaratamaz.

Eğer "+" gibi bir sembol, zihin tarafından türetiliyor ve fiziksel bir karşılık yaratıyorsa (örneğin hafızada yer kaplaması), bu durumda ya:

Zihin tamamen fiziksel bir süreçtir ve metafizik diye bir şey yoktur,
ya daMetafizik olan şeyler fiziksel dünyada etkiler yaratabilir.
Bu iki iddiayı aynı anda savunman çelişkili, çünkü biri diğerini dışlar.
Alt 18-12-2024, 04:47
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen diyorsun ki metafizik insan zihninin türetimidir. Ama aynı zamanda diyorsun ki metafizik fiziksel dünyada etki yaratamaz.

Eğer "+" gibi bir sembol, zihin tarafından türetiliyor ve fiziksel bir karşılık yaratıyorsa (örneğin hafızada yer kaplaması), bu durumda ya:

Zihin tamamen fiziksel bir süreçtir ve metafizik diye bir şey yoktur,
ya daMetafizik olan şeyler fiziksel dünyada etkiler yaratabilir.
Bu iki iddiayı aynı anda savunman çelişkili, çünkü biri diğerini dışlar.
Zihin -en nihayetinde beyin-organlar- fiziksel, maddi süreçlerle işler, zihnin maddi süreçlerle işlemesi başka, maddi süreçler ve kombinelerle türetime yüklediği farazi anlamlar başkadır. Maddi süreçler eliyle,,, gerçek, akıl, mantık, fizikle uyuşmayan, bağdaşmayan türde metafizik üfürük, türetimleri yapabilir -YETİYLE İLGİLİDİR. Bunu makineler dahi yapabilir -ki zaten yapmaktadır... Kaç kez açıklamalıyım.

+ sembolünün KENDİSİ , insandan bağımsız var ve hafızada, kerameti kendinden menkul -kendinde şey- olarak, KENDİSİ(!?) fiziksel bir karşılık oluşturuyormuş gibi çarpıtıp yalan söylüyorsun, sahtekar. Zaten açıklamıştım. "+" Sembolü EYLEYEN DEĞİL, eyleyen(insan, maddi süreçler,,, metafizik değil fizik!) tarafından oluşturulan maddi biçimdir. Ve ARAÇ OLARAK kullanmak üzere temsili anlam yüklüyoruz. örneğin insanlar taşlara yazarken ne yaptı? Maddi süreçlerle, uyguladığı etkilerle taşları kazıdı, yani ne insan, ne taş, ne de o şekiller metafizik değil, fizik... O şekillere de dilde kullandığı sesler namına, temsili bir karşılık verdi! O şekiller farazi kombine edilse ne olurdu? Yani o şekilleri kazıyan, temsil yükleyen insan... Pekala kombinasyonlarda yapabilir değil mi? Hala daha anlayamadın mı? 10 Mesajdır yazıyorum, metafizik -> insan tarafından akıl, mantık, fizik, gerçekle(gözlemlenebilir varlık, olay, olgularla) uyuşmayan, bağdaşmayan biçimde yapılan ve insan zihninden bağımsız, kerameti kendinden menkul bir varlık, eyleyen -fail-, HAYALİ, FARAZİ olarak GERÇEKLİK VASFI atfedilen, temsil, yüklem, atıflarda bulunulan üfürükler, türetimler namınadır. Dil vb. temsili araçlarlarla da karıştırılmamalı.

PARMAK İLE BİR ŞEYİ İŞARET EDİYORSAK, İŞARET ETTİĞİMİZ PARMAĞIN KENDİSİ => METAFİZİK DEĞİLDİR, değil mi? İşte aynen parmak gibi, insan da çeşitli maddi süreçlerle YERİNE KULLANACAĞI maddi izler, emareler, kodlar vb. biçimleyip, hafızaya yerleştiriyor(bu yetiler de milyonlarca yılda oluştu). Nasıl saçmaladığının farkında değilsin, elbette sebebi cehaletin ve elbette dürüst olmayışın.

Onca izahtan sonra, ayrıca + sembolü dahi hafızada yer kaplar diyorum, yani bırak bu sembolün araç olarak kullanılmasını, METAFİZİK DEDİĞİN DE, İNSAN ZİHNİNDEN, madde ve maddi süreçlerden BAĞIMSIZ ÜFÜRÜLEMEZ, bunlar kerameti kendinden menkul olmadığı gibi gerçek değil ve aslında yokturlar(Pinokyo tanrı gibi). Ben sana metafizik olarak üfürülenlerin, bir etki, nesnel bir varlık, gerçeklik taşımadığı, ama elbette uydurulması, üfürülmeleri de, fiziğin olanakları, maddi süreçler, insan, hayvan, makineler tarafından, farazi kombinasyonlarla yapıldığını söylüyorum. Örneğin A insanı Pinokyo masalı yazabilir, ama eğer maddi form, yapı, maddi süreçler, fiziğin olanakları olmasaydı Pinokyo masalı, böylece metafizik deyimimiz de olmazdı. Hala anlamadın mı? Metafizik = uydurulmuş, üfürülmüş, gerçeklik vasfı taşımayan... Kombinasyonlarla uyduran kim, ne? Uydurduğunun metafizik olması başka, uyduranın kendisi, varlığı, maddi süreçler, fizik olması başkadır...

Görüldüğü üzre, ifadelerim çelişmiyor, 10 mesajdır anlattığım gibi, metafizik, insan zihninden, haliyle maddi süreçlerden bağımsız üfürülemez diyorum. Kısaca metafiziğin insan zihnine bağlı. Demek ki fizik, varlık ve gerçeklik, insan zihninden bağımsız ortada olandır. Zihne bağlı failleştirilen, hayali varlık, eylem, özellik, nitelik, öznelik, eyleyen atfedilen üfürükler ise gerçeklik vasfı taşımaz->metafiziktir(örneğin Pinokyo, melek, cin, periler, gökyüzünde uçan geyiğiyle masallaştırılan Noel Baba, tahtını 8 meleğin taşıdığı yönlü masallaştırılan aciz tanrılar gibi, bun lar insan kombine yeteneği, hayal gücü üfürük, türetimleridir. Yoksa gerçekte bunları gören, görme, gözlemleme şansı yoktur -çünkü masaldır ve ortada gerçeklik vasfı, gözlem, veri olmadığı halde hakalrında hikaye yazılması, uydurulduğunu da biliyoruz). Sen olanca sahtekarlığın, cahilliğin, geri zekalılığınla, süreğen yaptığın gibi, yine cümlemi çarpıtıp, elma, armutu karıştırıp, anlamı, NEYE GÖRELİĞİ saptırıp, farazi saçmalıyor, safsata yapıyor, üfürüyorsun.(ne zaman "-e göre, -e dair'i" kavrama becerisi göstereceksin, insan bu kadar mal olabilir mi? Ne yazık ki oluyor, ki 21. yüzyılda bile ilkçağ kafalarının işgali altındayız, hali durumlarımız ortada.

Boşver bunları

Tanrıyı mı arıyorsun, işte buldun, tanrı benim! Bu gerizekalılık, akıl, mantık, bilim, izan, irfan dışılığın, sahtekarlığınla aksini iddia etmen mümkün mü? Buyur hodri meydan!

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 10-02-2025, 14:27
noob1 noob1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

LEVH BAK NE BULDUM :

chatgpt aynı soru ama cevap :

gemini yok dedi :

deepseek var dedi:

grok yok dedi :
Alt 10-02-2025, 14:37
Üye

Birde şu durum var;

hani çok düşük olasılıkla bir hücre olabilir, ama milyonlarca yıl geçtiği için bu olmuş,,, yani o kadar yıllar milyonlarca yıl geçtiki, olasılık arttı ve oldu.. olması normal..

puhahahahaaa..

diyorum..

ee o zaman neden Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Proxima Centauri b, Proxima Centauri d, Proxima Centauri c, TRAPPIST-1b, TRAPPIST-1c, TRAPPIST-1d, TRAPPIST-1e, TRAPPIST-1f, TRAPPIST-1g, TRAPPIST-1h, Kepler-22b, Kepler-69c, Kepler-442b, Kepler-186f, Kepler-10b, Kepler-10c, Kepler-62e, Kepler-62f, Kepler-452b, Gliese 581c, Gliese 581d, Gliese 581g, Gliese 667Cc, Gliese 667Cf, Gliese 832c, Gliese 876b, Gliese 876c, Gliese 876d, Gliese 876e, HD 209458b, HD 189733b, 51 Pegasi b, WASP-12b, WASP-17b, WASP-39b, LHS 1140b, LHS 1140c, TOI-700d, Ross 128b, Wolf 1061c, K2-18b,,,

bunların heçbirinde olmadı,,

onlar yenimi üretildi ? daha atıyorum bir iki milyon yıl daha mı beklemek gerek ?

neden yani,, aynı miktarda yıllar orlarda da geçti dimi, ee o zaman neden sadece dünyada var, hem o yzadıklarımdan daha fazla gezegen gözlemlendi hayat olan bir gezegen bulunamadı henüz,

dünya milyonlarca yıl geçtiği için hayat oluşmuşmuş, eee marsa da neden olmadı, jupiterde neden yok ?

sade dünya öylemi...

birisi maniple etti, iddasına varmısınız ?
Alt 10-02-2025, 14:45
Üye

chatgpt en azından ateist olabilir ama akılcı biri, çünkü :

ateist birine şunu desek :
"Tanrı insanı topraktan yaratmıştır."

ateist in cevabı :

"ee ama üzerimize su dökünce çamur olmuyoruz ""

ama bak bakalım chatgpt ne demiş :

"İnsanı Topraktan Yaratmak" Bilimsel Olarak Ne Anlama Gelir?"

Kur'an'da ve diğer kutsal metinlerde insanın topraktan yaratıldığı söylenir.

Modern bilim açısından bakarsak:
Canlılar, toprakta bulunan elementlerden oluşur:
Karbon (C), Hidrojen (H), Oksijen (O), Azot (N), Fosfor (P), Kükürt (S)

Yani insanın kimyasal bileşimi, gezegenimizin topraklarında bulunan elementlerle birebir aynıdır.

Bu da, "soil based life" yani toprak bazlı yaşam fikriyle örtüşmektedir.

Sonuç olarak, karbon bazlı yaşamın bilimsel açıklaması ile dini anlatım arasında bir paralellik görülebilir. 🚀

ateist olmanıza kızmıyorum, kızdığım böyle akılcı olmamanız, hep yanlısınız, üretildiğiniz ve ezik olduğunuz fikrini kabullenmek istemeyen, şükretmeyi kendine yediremeyen bir tavrınız var.

ben ezik olduğumu, zayıf olduğumu kabullendim. korkacak bişi yok, Tanrı sizi sevmek istiyor, yoksa ss yani bilginiz olsun
Alt 10-02-2025, 14:47
Üye

ya yemin ediyorum hiç bir ateist insan şu şekilde cevap vermedi bana;

- tamam Allah ı kabul etmiyorum, ama bu fikirde bilimle, mantıkla örütüşüyor diyemedi,, ya..

demedi hiç biri,, neden böyle acaba, niye diyemiyorsunuz ?

bunada objektif olamazsınızya neyse.
Alt 11-02-2025, 01:21
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

İnancını kontrol etmek ya da doğrulamak adına, yapay zekaya başvurmanın bir manası yok. Yapay zekanın ne dediğinin de bir önemi yok. İnanç denilen şey, var olmayana yönelik bir tutumdur. Haliyle inancı bir teste tabi tutmak, inançlı insanın ne yaptığını bilmemesinden kaynaklanır. İnanarak ne yaptığını bilen birisi, böyle yöntemlere başvurmaz.

''Topraktaki elementler insandakiyle aynı'' veya ''Dünya dışında neden yaşam yok?'' tarzında argümanlar da çocukça.
Alt 11-02-2025, 01:48
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

noob1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya yemin ediyorum hiç bir ateist insan şu şekilde cevap vermedi bana;

- tamam Allah ı kabul etmiyorum, ama bu fikirde bilimle, mantıkla örütüşüyor diyemedi,, ya..

bunada objektif olamazsınızya neyse.
Tanrı kabul ya da ret sorunu değil

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 11-02-2025, 02:01
Üye

Kabul ya da ret ne demek
Bunu oylamaya mı sunduk?
Vardı da görüyordukta, buldukta ret mi ettik?
Siz kendinizi bununla mı avutuyorsunuz?

Tanrı basittir

Var yoktan doğamaz, yoktan çıkamaz ve yokluğundan gelişip meydana gelemez. Yok/yokluk onun öncülü nedeni değildir.
Kendi kendine sonsuz şey. Doğuştan yoksun ezeli şey
O halde hep vardı, varolmamıştır çünkü yok değildi

O halde varoluş ezeli ve kökensizdir.
Tanrı bir köken, neden açıklamasıdır.
Varoluş nedensiz ve kökensizdir.
Başlamadan yoksun olarak ve ezeli olarak vardır
Bu ne yapılmıştır, ne yaratılmıştır ve ne başladı ne de yaratılacak
Zaten vardı-k
Bu ezelden ebede sonsuz varolandır
Düşünün

Varoluş gelişipte oluşmamıştır, zaman yoktur ya da zaman bildiğimiz anlamda bir zaman değil, zaman görece

Geçmişten geleceğe akan bir zaman yok

Varoluş ezeli ve kaynaktan yoksun olarak sonsuz var

Zaman başlamadı, zaman ezeli , öncesiz sonsuz

Tanrı başlatmadı hayır ezeli

İçkin bilinç sorularınızın yanıtı, tanrı değil

Ezeli olarak varız, bunu anlamayı dene, düşün, subjektiviteyi bırak

Mantık

Alt 11-02-2025, 02:20
Üye

bunada objektif olamazsınız ya neyse
Objektiviteden sözediyorsun

Eğer objektiviteden sözedeceksek; sen kendin ben dediğinin ne olduğunu bir anlamayı dene...
ve asıl subjektivitenin, kendine ben derken olan şey olduğunu anlamayı dene...
ve subkjektivitenin kendiliği (kendi benliğini) sırf sana ait özel bir şey/varlık olarak ele almak olduğunu anlamayı dene

Subjektivitenin; kendi benini, kendiliği, tüm diğer şeylerden ayrı bir ben varlık olarak bölerken ve diğerden gayırırken, ve onu apayrı özel bir varlık olarak yapılandırırken, onu özelleştirirken, yaptığın şey olduğunu anlamayı dene

Subjektivite; benliğine/kendiliğe özel mülkiyet (ona özel sahip olma, tekil sahip olma, sadece sen dediğinin ona sahip ve ait olması anlamı) yüklediğinde olan şey

Subjektiviteyi kaldırsaydık sen ben o ayrımı kalmazdı, ikisi/hepsi tamamen aynı şey olacaktı önce bunu anlamayı dene,

Gerçekten subjektiviteyi kaldırsaydın tanrı ve ben ayrımın olmayacaktı

Gerçekten subjektiviteyi kaldırsaydın tanrı ve ben ve ötekiler ayrımın olmayacaktı

Subjektivite benliğine/kendiliğe özel mülkiyet (sahip olma, tekil sahip olma) yüklediğinde olan şey
Bunu anlamak istiyor musun?
Az önce dağdan kopmuş düz ovada bir kaya parçası düşün
Dağa döndü dedi ki
Merhaba ben buradaki kaya, sen oradaki kimsin?

Önerilen Siteler