Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı
Dinleri ve hatta dindarları eleştirmek, anayasal bir hak olan "Din ve Vicdan hürriyeti" bağlamında hakkınızdır. Fakat bu sâdece hak olmaktan öteye gitmemeli. Dinler ve dindarları eleştirmek "amaç" olursa eğer, muhataplarınıza da aynı hakkı tanımış olursunuz. Her kesim kendi amacı doğrultusunda koyu bir propaganda faaliyetine girişirse, bu defa toplumda huzur kalmaz.
Ben bir MESİH imanlısıyım. Bu sitenin de ateist/agnostik ve deist üyeler ağırlıklı bir site olduğunu bilerek geldim. Maksadım "propaganda" değil, paylaşmak ve öğrenmek. Eğer eleştiriler "hak" olarak görülür ise, paylaşma ve öğrenme kavramları bir anlam ifâde eder. Yok eğer; yazınızda vurguladığınız şekliyle bir "amaç" ise çok sesliliğin bir anlamı kalmaz.
Forum "Yurttan sesler korosu" hâline dönüşür.
|
Sayin Vefik Sami, siz buna ister amac deyin ister propaganda, adina ne derseniz deyiniz, ancak su yazdiklarimizin bile bir amaci vardir ve bellidir. Ve toplumun yasam tarzini ve hak hukuk sinirlarini belirleyen unsurlar su an maalesef dini dogmalardir, sonuclarini her zaman ürpererek izliyoruz, dinlerin insanlara pek bir sey kazandirmadigi gibi artik daha iyi bir yasam icin gelecek kusaklara karsi kendimi borclu oldugumu hissediyorum... Eger amac bu ise, bence cok da güzel bir amac...
Ayrica ne imanlisi olursaniz olunuz, kaliteli iman önceligi de sayilmaz, yani adi üstünde
i-n-an-c, buna ister mesihli iman deyiniz ister musa'li, ister muhammed'li iman, sonucta tüm dinlerin cikis noktasi bellidir, burada inandiginiz kitabin exodus bölümüne bakmaniz yeterli olacaktir....
Evet vartor hocam dogru algilamis, "
dinlerden ozgurluk amacimizin, bu sitede, diger politik goruslerin ustunde oldugunu" demek istedigimi bir kez daha yineliyorum...
Iyi forumlar...