Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-10-2007, 22:10
aspendos
Üye Değil

Standart Re: Muhammed'in Asıl İdeali Neydi?

kimin neyi nasıl yorumlaması kişisel olub ancak ve ancak kendi kapasitesi ve bilgisi doğrultusundadır .

tek gerçek ise bir allahın varoluşu ve tek hakimiyet onun elinde oluşu ve bütün kainatı dilediği gibi yönetmesi ve belli bir zamana kadar da insanlara peygamberler göndererek uyarmasıdır .

kimi buna hayal der kimi masal der kimi fantzy der kimin nedemesi aslında önemli değil önemli olan o gerçeği *karşımızda gördükden sonraki ortam !

şimdik bazı arkadaşlar diyecekler bu ortam sadece bir varsayım dan öteye değil .

dediğim gibi dileyen dilediği gibi algılar . ölüm gerçeği var insanların öünde seni yokdan var eden bir güç seni tekrar varetmeye gücü yetmez mi ?

tabiiki yeter . ama ozaman da iş işten geçmiş olur .

bir bakarsınki bu yeryüzünde sanki 1 gün kalmış ve hayatın gözünün önünden bir şerit gibi geçer ve gerçekle yüz yüze gelirsin .

sonra kuranı kerimde belirtildiği gibi amel defterleri açılır rabbinin huzuruna çıkarılırsın o hesabı çabuk görendir .

işt bu sizlerin dünyada yaptığınızın karşılığıdır böbürlenmenizin bilgiçliğin ve kıyamete inanmamanızın eseridir .

o taptığınız şeylere seslenin bakalım duyacakmı sesinizi .

insan ancak yaptığının karşılığını görür .

hepinizi saygıyla selamlıyorum .

allaha artık inanmaya başlayın tek kurtuluş o ...
Alt 10-10-2007, 22:15
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben peygamberleri, başarıya ulaşıp adını insanlık tarihine geçirmiş olanlarını, büyük karizmatik kişilkler olarak kabul ediyorum.Onları sevmek sevmemek, yaşamlarındaki hataları görüp sıralamak çok önemli değil.Onlar bizim bütün antipatimize rağmen toplumda kabul görmüş, milyonları milyarları etkilemiş insanlardır.
Amaçları bence evvela ,aykırı kişilklerini tatmin etmekti..
Farklı olmak, farklı düşünmek ve birçoklarınca imkansız denen şeyleri başarmak..
Karizmatik kişiler, bence genelde teamüle aykırı-ters işler yaparlar.Sıradan işleri yapan-devam ettiren güçlü insanlarda vardır.Ama onlar karizmatikler gibi devrimci-iddiacı-inatçı-aykırı olamazlar.Statükocu olup, güclerini düzeni devam ettirmek için kullanırlar.
Karizmatiklerde, kendilerini tatmin için her türlü riske girme azmi,inadı ve kabiliyeti olmalı. Bunlardan muvaffak olanlar tarihte veya sosyal yaşamda başarı ile anılırlar.,Muvaffak olursan alkışlanır, elüstünde tutulur, tapılırsın.Başaramazsan, alkış tutanlar, yüzüne tükürür.
İhtilaciler bunun güzel örneğidir
Başaranlar liderdir - başaramayanlar haindir.
Bence Muhammedin ideali, kendi karizmasından kaynaklanan kendini kabul ettirme, dediklerine,inandıklarına herkesin herkesin itibar etmesiydi.Bence konunun başı burası.Olaylar geliştikçe, adım adım düşüncelerini geliştirdi, kabul ettirdi uyguladı.
Karizması ve şansı bunu ona sağladı.Sağlamayabilirdi de.o zaman da unutulur giderdi.tarihte varolup da unutulan yüzlerce başkaldırıcıdan biri olarak anılırdı veya esamesi bile okunmazdı.

Peygamberlerin karizmatik kişiliği ile ilgili bir çalışma yapılmışmı diye sitede birarama yaptırdım.Sadece sn aldostunun "PEYGAMBERLER..Karizmatik kişilikler " başlığına rastladım..
O başlıkda fazla ilerlememiş..
Bence Muhammedin asıl ideali, kendini topluma lider olarak kabul ettirmekti.Liderlik için araç olarak da çok iyi bildiği bir konuyu, inanışı seçti.
Herşeye göğüs geren, öyle böyle bu karizmasını çizecek her türlü teklife, rüşvete, ikrama karşı çıkan büyük bir lider.Rüşvetsiz,imkansız, sadece kendi gücüyle başardı.
Mekkenin garip yetimi,
40 -50 yıldan sonra önünde diz çökülen, her dediğine itibar edilen, saygı ve itibarda sonsuz yüceltilen bir insan.
Kim istemezki bunu..

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 10-10-2007, 23:29
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili üçüncüyol ;

"Nesnel" lik nasıl olmalı ilkönce bunu mu tespit etsek ?
Neleri referans olarak alır isek nesnel olabiliriz ?
Sevgili Psiko,
Bu konuyu baska zaman tartisiriz. Bu basligin amacina uygun dusmez simdi.
Saygilar,
Alt 11-10-2007, 00:01
Üye Değil

Sevgili üçüncüyol ;

Nasıl istersen ve ne zaman istersen.

Saygılar.
Alt 11-10-2007, 00:03
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Psiko saat onikiyi geçti sen yatmadın mı?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 11-10-2007, 00:29
Üye Değil

Sevgili özgür_beyin ;

Süt ısınmadı daha.Isıtıp içince yatacağım söz *
Alt 11-10-2007, 08:30
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o taptığınız şeylere seslenin bakalım duyacakmı sesinizi.
Aspendos, sen hala nerede olduğunu bilmiyorsun sanırım.

Bu soruyu biz sana ve benzerlerine hergün soruyoruz da sen kime soruyorsun onu anlayamadım...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 11-10-2007, 11:28
Üye Değil

Bu konu tartışılmaya yeni başlandığında "Muhammed'in başkalarının ideali" olduğunu, bu başkalarının ise İS 325'de toplanan iznik konsilinde görüşleri Athanas tarafından çürütülen, yenik vaziyette İskenderiye'ye dönen Aryus'un izini takip eden, İsa'nın Tanrının oğlu olmadığını, Tanrı'nın yarattığı bir kul olduğunu savunan, teslis inancını reddeden hıristiyanlar ve muhtemelen Aryus'tan etkilenerek benzer görüşleri savunan Nasturiler olduğunu iddia etmiştim. Bence Müseylime'nin isyanı da kendilerince başlatılan Muhammedi dinin rayından çıktığını görüp eski şekline döndürme çabasıdır, bilindiği gibi Müseylime ya da Yemame'li Rahman Muhammed'in ilk öğretmenlerinden biridir ve hıristiyandır.

Burada asıl sormak istediğim soru şu. Muhammed'in ideali bugünkü islamiyet miydi, yoksa bu, başkalarının ideali miydi?

İskoçyalı büyük otorite Richard Bell, en ufak ayrıntılarına kadar Kuran metinlerini dikkatle inceldikten sonra, Kuran’ın, Hicretten 2 yıldan daha az bir süre sonra, aşağı yukarı Bedir savaşının yapıldığı tarihte (İ.S. 624) ‘kesinlikle sona erdirildiği’ sonucuna varmıştır (Watt, W. Montgomery, Bell’s Introduction to the Qu’ran, Edinburgh University Press, 1970, s.138). O tarihte Kuran, hemen hemen sadece Mekke surelerini içeriyordu.

Bu alıntı, aşağıda linkini verdiğim İsmail Kaygusuz'un araştırmasındaki Mekke ayetleri bölümünden. Eğer doğru ise, Medine ayetlerinin çok büyük bölümünün aslında gerçek Kur'an'ın parçası olmadığını, belki de Muhammed'in ölümünün bilinen tarihten daha önce gerçekleştiğini düşündürüyor. Adı geçen kitabı okumadığım için daha fazla birşey söyleyemiyeceğim ama bu kitabı mutlaka bulup okuyacağım. Okuyan varsa belki katkıda bulunabilir.

http://www.karacaahmet.com/cevap.asp...&ait=0&baslik=
Alt 11-10-2007, 11:44
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"o *taptığınız *şeylere *seslenin *bakalım *duyacakmı *sesinizi."

"Aspendos, sen hala nerede olduğunu bilmiyorsun sanırım.
Bu soruyu biz sana ve benzerlerine hergün soruyoruz da sen kime soruyorsun onu anlayamadım.
.."

abi kiminki önce duyar ve cevap verirse *; ben ona inanıcam.. *açık söliyim..

İyi bayramlar....

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 11-10-2007, 12:40
Üye Değil

Sevgili youef ;

"Burada asıl sormak istediğim soru şu. Muhammed'in ideali bugünkü islamiyet miydi, yoksa bu, başkalarının ideali miydi? " *diye sormuşun.
Eğer bu idealler :
"İS 325'de toplanan iznik konsilinde görüşleri Athanas tarafından çürütülen, yenik vaziyette İskenderiye'ye dönen Aryus'un izini takip eden, İsa'nın Tanrının oğlu olmadığını, Tanrı'nın yarattığı bir kul olduğunu savunan, teslis inancını reddeden hıristiyanlar ve muhtemelen Aryus'tan etkilenerek benzer görüşleri savunan Nasturiler olduğunu iddia etmiştim."
bu şekilde iddia ettiğin " yenik vaziyette İskenderiye'ye dönen Aryus'un izini takip eden" lerin ideali ise neden o dönemde "yenik vaziyette İskenderiye'ye döndüler ?"
İdeallerini İznik konsilinde hayata geçiremeyenlerin,takipçilerinin,Muhammede öğretmenlik yaparak hayata geçirebilmeleri ne kadar olası ?

"Allah her zaman galiptir" sözünden ne anlıyorsunuz ?

Çarşıdan aldım "BİR" tane eve geldim "BİN" tanelerden birinin, o "BİR"in asılı biziz kavgalarının,yaşamda ortaya çıkardığı "Mezhep" ve "Tarikatlar" gerçeğinde,bu kavgaların kimin tarafından "Galip" bitirildiği ayrı bir vakıa.
Galibin bile o "BİR" i,kendi anlayışında da olsa,temsil etme iddiasında olma gerçeğini yadsımalımıyız ?
Ayrıca bu oluşumların sonuçlarının :
"Güdüleyici etken ne kadar farklı olursa olsun, trajik sonuçları, ilhamın akışına sekte vurmak, bağımsız zihinsel aktivitenin cesaretini kırmak, dikkati dinsel törenlerin ayrıntılarına odaklamak ve sıklıkla da kendi kendini tayin etmiş olan ruhani liderlerinkinden farklı bir mezhebi izleyenlere karşı nefret ve önyargı doğurmak olmuştur."
olduğunu görebilir miyiz ?

Çok merak ettiğim bir konu var.
Acaba Hz.Muhammed hangi "Mezhep" veya "Tarikat"tandı ?

Biraz önce bir arkadaşıma sordum da "Hanefi" dedi *

Önerilen Siteler