Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-10-2007, 18:16
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: 1931 Yılında Atatürk tarafından hazırlatılan 'Lise II Ta

Ben de bu konuda Pante ile hem fikirim.
* * *Osmanli'nin yaptigi tehcir ve bunun sonucunda olusan felaket neredeyse bizlerin yok olmasina sebep olacakti. Ataturk'un akilli politikalari sonucu dunya kamu oyunu bizim milletimizinde Wilson prensiplerine gore yasamaya ve ulke kurmaya hakkimiz olduguna ikna etmistir. Birakin diger kitaplari sadece Nutuk'u okursaniz *ne demek istedigimi anlarsiniz.
Bundan sonra buna benzer bir tehcir'e kalkisirsaniz intihar etmek olur. Cumhuriyet'in kurulus doneminde dogru uygulamalar oldugu kadar yanlis uygulamalar da olmustur. Bunu kabul etmek lazim. Bizim nesillere dusen , gecmisten bugune tasinan bu yanlis uygulamalarin yerine dogrularini oturtmaktir.
* * *Asimilasyon cagimizda artik mumkun degildir. Eskiden yasakli kitaplar vardi, bilgi akisi belli kanallardan olurdu. Devletin kontrolune girebilirdi. Ama artik bu mumkun degil. Evine internet giren herkesin dunyaya acilan bir penceresi vardir.
* * *Kuresellesmekten kacis da mumkun degildir. Dunyanin hicbir yerinde hicbir ulke tamamen kapali bir ekonomide uzun sure kalamaz artik. Kalkisan ulkelerin hallerini goruyoruz. Mesela K. Kore , halki acliktan kiriliyor.

* * *Turkiye de yasayan insanlarimizin guvenligi ve ic huzuru icin artik butunlugu tam kurmak gerekiyor. Hic kimseyi assagilamadan hor gormeden din dil irk cinsiyet kultur ve fikir *farki gozetmeden ortak bir kimlik olusturmak gerekiyor. Bu ortak kimligin olusulmasi icin de insanlarimiza hur ve esit vatandas bilincinin ogretilmesi gerekiyor. Bu da sadece kitaplari okutmakla , vatandaslik dersinde ezberletmekle olmaz. Bunun bizzat devlet tarafindan uygulanmasi gerekir. Vatandasin gunluk yasaminda bunu hissetmesi gerekir. Yoksa inandiramazsin kimseyi.

* * Osmanli'dan kalma Turkleri assagilayan bir deyim vardir: "Turk'un akli basina sonradan gelirmis" diye. Umarim bunun aksini ispatlar Turkiye.
Alt 12-10-2007, 19:03
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Verdiğin linkte bir çözüm planı göremedim ama herhalde onlar da asimilasyon öngörüyorlardır.
Asimile edilemeyenlere de sanırım tehcir.

Bırakalım insan haklarını, 20. yüzyılın başındaki tehcirin dertleri yetmiyormuş gibi bir de 21. yüzyılda mı bela edineceğiz başımıza.
Üstelik de öncekinin "Osmanlı'nın uygulaması" diye geçiştirmeye çalışabileceğimiz bir tarafı var.
Yenisinin o da olmayacak.

Bu aşamadan sonra, hele ki Kuzey ırak gelişiminden sonra asimilasyon hareketi ırkçı bir hayaldir.
Turan'dan farksızdır.
O nedenle ırkçılar için geriye tek çözüm olarak tehcir kalır.
O da Türkiye'nin sonunu getirir.
Türkiye'yi ve Türkleri silmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürülür.

Tek yol, halkların kardeşliğini devam ettirmek ve ayrımcı politikalara son vermektir.

-----------------------------------------------

Güzel kardeşim uluslaşma bir süreçtir. Biz bu sürece sadece geç girdik Batılı ülkelere göre de o yüzden bu sürecin işlemediği gibi bir yanılgı içindesiniz.
Yani Lazlar halk mı?
Çerkezler halk mı?
RTE gibi Türk-Kürt-Laz-Çerkez herkes kardeştir mi diyeceksin şimdi?
Yani lazı kürdü çerkezi de Türk olmayan olarak mı tanımlayacaksın?
Peki Türkler kimler?
Bütün etnisiteleri Türk'ün dışına aldın da ne oldu?
Sana madalya mı takacak batılı devletler çok demokrat ve kardeşlik yanlısı olduğun için zannediyorsun?

Bak şöyle söyleyeyim:
Lazları bir düşün.
Lazlar hem Laz olduklarını bilirler hem de Türk olduklarını.
Yani lazların milli sıfatı Türklüktür.
O yüzden de onların Laz oluşu bana batmaz ve saygı duyarım. *
Osmanlı da Karadenizin adı Lazistandı.
Onlar da Laz cumhuriyeti kurmak isteselerdi veya çerkezler Çerkez Ethemin peşine takılsa idi
Çerkez Kölemen devleti kurmak için ve diğerleri (Abaza, Arnavut, Boşnak, Ermeni, Rum vb.) sen bugün hangi topraklarda hangi milletin bir ferdi olarak yaşayacaktın?
Konya ve Tuz gölü civarında yaşayan bir Türk Cumhuriyetinin ferdi olmakla mı övünecektin?
Emin ol, o da yetmez emperyalsitlere senin yaşadığın o üç buçuk toprağı da bölmek için uğraşırlardı.

Hikaye bunlar.
Uluslaşma bir süreçtir.
Kimse *"bugünün Kürtleri kendini Türk olarak görmüyor" deme *hakkına sahip değildir.
Antep ve Urfayı bir düşün. Oralarda senden benden çok daha fazla Türk milliyetçisi Kürtler yaşar.
Şehit olan korucularımızı düşün.
Yani bizim uluslaşma sürecimiz Laz-Boşnak-Arnavut-Abaza-Çerkez ne kadar etnisite varsa hepsini kucaklayarak ve tek bir Türk kimliği altına sokarak ilerledi bugüne kadar.
Bu süreç Kürtleri de etkiledi ve bugün Kürtlerin en az yarısı kendini Türk olarak görmekte (diğer yarısı ise ya Apocu ya da Barzanicidir)
Yani biz en zor, en fakir koşullarda ve emperyalistlerin bu ülkeyi bölmek için *en büyük çabalarını sergiledikleri dönelmlerde bile uluslaşmamıza devam ettik.
Kürtçülük akımları (başta Koçgiri isyanı olmak üzere) bizim en zor dönemlerimizde bile vardı.
Ama biz o zor dönemleri aştık bugünlere geldik.
Şimdi hala uluslaştıramadığımız Kürtlerin bir kısmı kaldı sadece.
Bunca imkanımız ve gücümüz varken ve de uluslaşma sürecimizi %80 tamamlamışken geri kalan %20'lik kısımdan mı korkacağız?
Sen sadece ümitsizlik yayıyorsun.
Eğer senin bu ruh halinle biz başlasaydık milli mücadeleye daha başlamadan bitirirdik de teslim bayrağını çekerdik.
Emperyalsitler yine aynı oyunları oynuyorlar ve bu da doğaldır. Yani beklenen davranışları bu zaten.
Aslolan senin duruşundur.
Sen şimdiden bu imkansızdır dersen geriye kalan az buçuk işi de tamamlamayı bırak daha da beter bunca yıllık çabayı da geriye döndürürsün.

Techir falan demişsin ki bu tam bir komedi.
Ne techiri kardeşim?
Ermeni propagandalarını etkisine mi girdin şimdi de?

Kürt köylerine okullarımızı kuracağız ve Kürt çocuklarını batı bölgelerinde yatılı okullarda okutacağız. Onlara Türklük bilinci aşılayacağız ve onlara sistem içinde imkanlar sunacağız.
Doğu ve G.doğu bölgelerine KİT'ler kuracağız ve bu KİT'ler oralarda pazar ekonomisinin alt yapısını oluşturacaak ki daha sonra özel yatırımlar içinde cazip bölge haline gelsin gençler işsiz kalmasın diye çünkü biliyoruz ki işsiz sahipsiz gençler kendileirni pkk'nın kucağına atıyorlar.
Daha da ötesi gençleri spora, kültüre, sanata sevkedeceğiz.
Düşünsene GAP yapıldı Urfa halkı daha da bağlandı bu topraklara.
Devlet elini atacak güzel kardeşim.
Süreci yapıcı bir şekilkde tamamlayacağız.
Ama bunları yaparken pkk ile de acımasız bir şekilde savaşacağız ve bölücü propagandalara geçit vermeyeceğiz.
Yani DTP'liler meclis dışına kodese gidecek ve bölücülük propagandası yapanlara ağır bedeller ödetilecek.
Öyle düşünce özgürlüğüymüş, basın özgürlüğüymüş tanımamam. Kim kürtçülük yaparsa doğru kodese. Hiçbir kimsenin oradaki cahil halkın beynine bölücülük akıtmasına izin vermeyeceğiz.

İşte benim düşündüklerim bunlar.
Bugüne kadar çok büyük başarı sağladık ve büyük ölçüde uluslaşma sürecini başarı ile götürdük.
Şimdi sırada pürüzleri giderip kalan kısmı da halletmek.

O yüzden halkların kardeşliği sloganı atmayı bırak da Türkiye'de tek bir halk olduğunu kabul et. Çünkü bu yaptığın Kürt milliyetçiliğine hizmet olur.

Yani romantik olmak gibi bir lüksün yok kardeşim.

Daha önce de dediğim gibi Türkiye'de tek bir ulus vardır o da Türk ulusudur.
Alt 12-10-2007, 19:24
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kürt köylerine okullarımızı kuracağız ve Kürt çocuklarını batı bölgelerinde yatılı okullarda okutacağız. Onlara Türklük bilinci aşılayacağız ve onlara sistem içinde imkanlar sunacağız.
Doğu ve G.doğu bölgelerine KİT'ler kuracağız ve bu KİT'ler oralarda pazar ekonomisinin alt yapısını oluşturacaak ki daha sonra özel yatırımlar içinde cazip bölge haline gelsin gençler işsiz kalmasın diye çünkü biliyoruz ki işsiz sahipsiz gençler kendileirni pkk'nın kucağına atıyorlar.
Daha da ötesi gençleri spora, kültüre, sanata sevkedeceğiz.
Düşünsene GAP yapıldı Urfa halkı daha da bağlandı bu topraklara.
Devlet elini atacak güzel kardeşim.
Süreci yapıcı bir şekilkde tamamlayacağız.
Ama bunları yaparken pkk ile de acımasız bir şekilde savaşacağız ve bölücü propagandalara geçit vermeyeceğiz.
Ha puni soyliyeceksun, ne diye asimile diyeysun da!

O yüzden halkların kardeşliğisloganı atmayı bırak da Türkiye'de tek bir halk olduğunu kabul et. Çünkü bu yaptığın Kürt milliyetçiliğine hizmet olur.
Tek olan ulustur. Bir ulus, birden çok halkdan oluşabilir.
Halk, ulus olma özelliği kazanmamış toplulukların adıdır.
Yani, halk=ulus değildir.
Türkler, Lazlar, Kürtler, Akdenizliler, Egeliler, Trakyalılar halktır.
Hatta şehirler bile ayrı halk olarak isimlendirilebilir. İstanbul halkı gibi.
Ahali neyse halk da odur.
Halklar sözüne karşı çıkmak, bana 80 öncesi ülkücülerin anlayışını hatırlatıyor.
Hala aynı yerde olanlar var tabi.
Alt 12-10-2007, 19:37
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benim asimilayson lafım ulusal kimliğin Türklük olarak kabulüdür.
Yani "ben Türk değilim Kürdüm" diyenleri asimile edip "Ne mutlu ki Türküm" dedirtmektir.
Eğitim ve sahiplenme yapıcı bir yoldur.

Unutmayalım bölücülük "ben Türk değilim" demekle başlar.

Eğer kendilerinin Türk olduğunu kabul etmezlerse o zaman bu toplumda yabancı bir unsur olarak kalırılar ve bu yoldan bir hak iddia edemezler. Bu da kendi kendilerine seçtikleri bir yol olur.

Yoksa benim anayasam da Türklük üzerine kurulu olacaktır topraklarım da. Yurdun her köşesinde Türk bayrağı dalgalanacaktır.
Türkiyelilik yok Türklük var.
Aynı Fransalılık, Almanyalılık olmaması ama *Fransız, Alman olması gibi.

"Halkların kardeşliği sloganı" ise bugün "Türk-Kürt kardeştir pkk kalleştir" biçiminde oldukça masumane bir şekilde vatanseverlerimiz tarafından dile getiriliyor. Ne yapalım herkesten sosyoloji, siyaset bilmesini bekleyemeyiz. Bu Türk-Kürt kardeşliği sözü fazlasıyla tehlikeli bir propagandadır ve safiyane bir şekilde vatanseverlerimizi bile etkisi altına almıştır.

Deniz Gezmiş'i bile böyle söylediği için Kürtçü yaptılar iyi mi?
Halbuki o da oldukça safiyane bir şekilde söylemişti, içinde bir bölücülük niyeti yoktu.
Yanlış olduğunu da herhalde bu pkk teörü ve emperyalzmin Türkiye'yi bölmek için nasıl bütün gücüyle uğraştığını görseydi çok rahat anlardı.
Ama dediğim gibi Deniz Gezmiş bir anti-emperyalist yurtseverdir.
Bölücülerin ona sahip çıkması da tam bir istismardır.

Gençler uyanık olmalı. Bu bölücüler Atatürk'ü bile kendilerine uyarlamak için çalışıyorlar aynı şeriatçıların yaptığı gibi.
Alt 12-10-2007, 19:55
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Şükür ki hala nefes alıp verebiliyoruz da en azından yaşadıklarımızı anlatabiliyoruz. Bir tarih bu kadar mı çarpıtılır anlamak mümkün degil. Elbette halkları yok etmek mantıgı ile yola çıkan biri öncelikle tarihi ve gerçegi çarpıtmaya çalışacak. İnsanları farklı kimlikten oldukları için imha etmek isteyen bir anlayışın, sözleri hayda hayda yok etmeye çalışabilecegi *normaldir.

* *Ulusalcılar Denizin savaunmasındaki işlerine gelen bölümleri alırlar gerisine yer vermezler. Aşşagıdaki alıntı Denizin babasınna yazdıgı son mektuptan alınmadır :

Oğlun ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir. O bu yola bilerek girdi ve sonunun da bu olduğunu biliyordu.
Seninle düşüncelerimiz ayrı, ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, Türkiye'de yaşayan Kürt ve Türk halklarının da anlayacağına inanıyorum.

aşşagıdaki satırlar ise Denizin idam sehpasındaki son sözleridir :

“Yaşasın Marksizm ve Leninizmin yüce ilkeleri, yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm, yaşasın işçiler köylüler” oldu.

Bu konuda avukatları ve idamın tanıgı Halit Çelenk şöyle yazıyor :

» Deniz’in sözlerini yazdığım için benim hakkımda dava açıldı. Onun için ‘İdam Gecesi Anıları’ kitabının bazı baskılarında Deniz’in son sözleri ‘Yaşasın…’ olarak verdim. Ancak kitabın son baskısında tüm ayrıntısıyla son sözlerini verdim.

* * * Halit Çelnk in bu sözleri aslında yeni nesillere, nasıl bir süreçten geçip te bu günlere geldigimizin bir belgesi olarak düşündürücü olmalıdır.

* * * Denizler ve THKO hareketi sosyalizme inanan fakat onu kavrayamayan bir hareketti Anti emperyalistti, UKKTH nı kayıtsız ve şartsız olarak tanıyordu. O dönemde hareketin teorik bir açılımı yoktur. Örgütün gerçek kurucusu olan Hüseyin İnan ın Türkiye Devriminin Yolu broşürü örgütün görüşlerinin tek belgesidir. O dönemin örgütü romantik ve inançlı ama tavizsiz gençlerden oluşuyordu.
Marksizm Leninizmi kavramamakla beraber tek dogru olduguna inanıyorlardı. Sınıfsal olarak da işçi temelleri yoktu.

* * * Yenilgiden sonra 74 affı ile cezaevlerinden çıkan eski THKO lular bir geçici MK kurarak örgütü yeniden toparladılar. Halkın Kurtuluşu isimli haftalık dergiyi çıkardılar ve ilk teorik çalışmalarından bir tanesi ise Doguda Referandum broşürü idi. Bu broşürde Kürt illerinde bir referandum yapılması öneriliyordu. O dönem içerisinde son derece yanlış olan bu görüşler daha sonra terkedildi. Ancak gerek Denizler ve tüm THKO lular tüm yaşamları boyunca Kürt meselesinin varlıgından haberdardılar ve meselenin demokratik bir tarzda Kürt ulusal kimliginin tanınması ile çözülmesi taraftarı idiler. Kaldı ki her biri 69 lu yıllarda dogu mitinglerinin katılımcıları ve toprak işgallerinde yer alıcılarıydılar.

* * *Kaldı ki o dönemlerde Kürt kelimesinin telaffuzu bile cezaevine girmek için yeterli bir sebepti. Elbette bir işkence ön faslından sonra.

* * *Türkiyede Kürt kimliginin ve dilinin serbestçe tellafuzunun saglanması düzene karşı uzlaşmaz bir mücadele sayesinde gerçekleşti ve bugün artık bu satırları yazabiliyoruz.

* * * Ama hala kendini bilmezler Denizin sözlerini ve eylemini çarpıtmaya çalışarak onun devrimci görüşlerinin içini boşaltmaya çalışıyor ve kendi ırkçı anlayışlarına kılıf yapmaya ugraşıyorlar. Denizin sözleri nettir. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşligi. Denizden bahsetmek isteyen, onun ismini olumlu bir şekilde anmak isteyen kişi önce bu sözleri okuyacak.

* * * *saygılarımla
Alt 12-10-2007, 23:03
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Pelikan, sana dostça bir öneride bulunayım. Sağlık konusuna önem ver. Senin sağlığın konusunda endişe duyuyorum. Giderek kötülemektesin.

Benim hakkımda da istediğini yazabilirsin. Kimseden kaçıracak, saklayacak bir şeyim yok. Ne düşünüyor, neyi doğru biliyorsam yazdım, yazarım. Şu sıralar fazla zamanım olmadığı için senle uğraşamayacağım. Zaten pek de yararı olacağını sanmıyorum.

Sitelerini önerdiğin adamlar MHP'yi falan solda bırakacak kadar ırkçıdırlar, Pante de bunları tanır. Ulusal Sol adında bir gruptur ve liderleri Akın Birdal'a suikast yaptığı için cezaevinde yatmıştı. Kendini yakın hissettiğin insanlar politik olarak tehlikeli olduğu gibi, bu gruba yakın olanların da psikolojik sorunlar yaşayan insanlar olduklarını gördüm. Aynen senin dediğin gibi Kürtleri asimile etmeyi, olmazsa yoketmeyi savunurlar. Tepeden tırnağa ırkçıdırlar. Aydın düşmanı ve batı düşmanıdırlar. Tekrar ediyorum, bu manyaklardan uzak dur, sağlığına önem ver, kendine dikkat et.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 13-10-2007, 01:16
Üye

Bak kardeşim sana link vereyim de Deniz Gezmiş'in savunmasından bir parça dinle de kültürün artsın:

http://www.kemalistler.net/portal.php?topic_id=9284

Deniz Gezmiş'in idamdan önce söylediği (veya söylediği avukatı tarafından iddia edildiği)
"Türk ve Kürt halklarının kardeşliği" sözleri ise senin o bölücü fikrilerine haklılık kazandırmaz bilakis pek safiyane bir biçimde her şehit cenazesinde duyduğumuz *"Türk-Kürt kardeştir Pkk kalleştir" diye slogan atan kitlelerin sesi gibidir. Yani orada "Türk-Kürt" diye ayrı ayrı beyan edince oradan Kürtçü bölücülüğü mü çıkar? Çıksaydı şehit cenazelerinden sonra atılan o sloganlardan da çıkardı.
İ
nsaf kardeşim. Üstelik ben sana Pkk'nın lideri Karayılan'ın ABD'ye hizmete hazır olduğunu ifade eden sözlerini de koydum buraya karşılaştırmalı olarak *Deniz'in sözleri ile ki okuyasın da çelişkini göresin diye. (önceki sayfada) Ama nafile. Sizler sabit fikirli pardon fikirsiz insanlarsınız.

Yani hem Amerikan işbirlikçisi *pkk'nın sempatizanı olacaksın hem de Deniz'i savunacaksın ve utanmadan da bir de bizim yani Deniz gibi gerçek Kemalistlerin ağızına Deniz'i yakıştıramayacaksın. Yuh artık!

Kaldı ki asıl şeriatçılar gibi bir tane işine gelen ayet veya hadis getirip "işte bakın İslam güzellik emrediyor" demeleri gibi sen de tek bir cümleyi *alıp Deniz'in onca "Bağımsızlık ve Kemalizm" söylemlerine aykırı bir biçimde yani Deniz ile de çelişkiye düşecek bir biçimde alıp kullanacaksın cımbızlama olarak ve biz de aferin sana diyeceğiz öyle mi?
Senin bu mantığının şeriatçıların cımbızlama mantığı ile hiçbir farkı olmadığı aşikar.
Zaten bölücüler ile şeriatçıalrın aynı metodları kullandıklarınını biliyorum.
İkisininde böyle sakat mantığı vardır ve işine geldiği gibi gerçekleri çarpıtma hastalığı vardır.
İkisi de başta Mustafa Kemal olmak üzere bütün milli değerlerimizi kendilerine yontacak şekilde kullanırlar, ikisi de mazlumculuk yaparlar, et cetera et cetera...

Mehmetçiği şehit edenlere "gerilla" diyenlerin Denizin ismini ağızlarına alamazlar.

Bir ilave not daha: Deniz 24 yaşında iken Mehmetçiğe kurşun sıkan Amerikan işbirlikçisi pkk yoktu.
O eğer Kürtçülüğün geldiği bu noktayı görse idi *bu hain-işbirlikçi terör örgütünün Mehmetçiğe kurşun sıkan ellerini kırmak için mücadele ederdi.

Deniz Gezmiş 27 Mayıs'ı savunmuş ve daima zinde Kemalist güçlerin yanında yer almıştır.
Yani o orducu bir solcu idi.

"Bugün Türkiye’de Kemalist Devrim’in bekçiliğini yüklenen güçler arasında başta ordu, 27 Mayıs’ı yapan güçlerin önemli bir yeri vardır. Anti-Kemalist karşı devrim hareketine karşı gençlik bütün zinde güçlerle eleledir. Emperyalizmin işbirlikçileri gençlik ile öteki zinde güçlerin arasını açmak istemektedir. Fakat aynı inançta olan, yani emperyalizmi kovmuş, feodal unsurları tasfiye etmiş bir Kemalist Türkiye isteyen bu ilerici güçlerin arasını anti-Kemalist karşı devrimi tezgahlayanlar açmayı başaramayacaklardır. " (DENİZ GEZMİŞ'İN DEVRİM GAZETESİNE VERDİĞİ RÖPORTAJ)

Bu kadar cevap sana yeter de artar bile. Aslında parmağımı yorduğuma değmezsin.
Umarım artık aldığın bu cevaplardan sonra utanmadan hâla Deniz'i istismar etmeye kalkmazsın.
Alt 13-10-2007, 01:24
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yahu sen hakikaten zavallı bir insan imişsin. Hayatın demagoji imiş. Sargonun sana ilettigi yazıya katılıyorum ve sana iyi bir doktor tavsiye ediyorum.

* *Sen hala benim ciddiye almadıgım, asla savunmadıgım Murat Karayılanı ve Pkk yı dile getiriyorsun. Sen her şeyi yapabilecek , her türlü çarpıtmayı yapabilecek bir insanmışsın.

* * Bana hala fuzuli kaynak veriyorsun. Ben sana diyorum ki kaynak benim. Sen daha neyin savunmasını yapıyorsun. Ben o gelenekten geliyorum diyorum, olayı yaşadım diyorum sen hala bana bilmemne kemalistler neti veriyorsun.

* * Sen zavallısın gerçekten tedaviye ihtiyacın var. Bize olan nefretin mi seni buraya getiriyor, insanlıga olan nefretin mi seni buna zorluyor bunu anlamış degilim. Ama bundan sonra seni ciddiye alıp da cevap vermem.

* * * *saygılarımla
Alt 13-10-2007, 01:32
Üye

Şimdi gelelim Sargon'a.

Bak Sargoncuğum, işin gücün ya karşındakine bir takım ezberlediğin siyasi küfürleri sıralamak ya da
bir şekilde allem edip kallem edip aşağılamak.

Arkadaşım faşistlik, şovenlik, ırkçılık bitti de şimdi de akıl hastalığına mı sıra geldi?
Okey yeni çıktım akıl hastanesinden tamam senin dediğin gibi olsun.
Olsun da, ben sana orada link vermişim bir dolu akademik düzeyde çalışma var ve sen bunları okumak yerine bu siteyi hazırlayanlar şöyledir böyledir diye sarılıyorsun ucuz bir kaçış yöntemine.

Arkadaşım ben sana link veriyorum oku diye, sen bana Akın Birdal'dan bahsediyorsun.
İlkokul çocukları ile mi konuşuyorum, diye düşünüyorum bazen.
Neden basit şeyleri anlatmak zorundayım ki?

Birde o MHP'nin sağında o bilmemneyinsolunda falan dediğine göre senin zihnin fena halde "şablonların" esiri olmuş kardeşim. Sen sadece kategorize etmeyi bilirsin.
O ortada bu solda bu sağda, bu daha sağda bu en sağda
Peki AKP nerede? Bu işin uzmanı olduğuna göre bilirsin söyle de biz de bilelim de ona göre yerimizi sağın solun bir yerlerinde alalım

Yalçın Küçük der ki: Biz şimdi işkencecilerimiz ile ittifak yaptık. Bu bizim kaderimizdir.

(Not: Y.Küçük'ü pek sevmem ve bana göre problemlidir ama bazen de çok yerinde söyler o yüzden alıyorum arasıra ondan bir iki söz)

Haa, bir de hatırlamışken sorayım: Geçenlerde Yaşar paşa ile ilgili bir iftira vardı başlık olarak açılmıştı, sen mi yazmıştın onu? (pante bilir o başlığı)

Eğer sen yazdıysan, senin ruhsal dengenin bozulduğuna kani olacağım. Çünkü akıllı bir adam öyle bir Fetullahçı iftirasını bu siteye taşımaz.
Zannımca bu konuda pante de benimle aynı fikridedir çünkü o da şaşırmıştı senin o iftiraları buraya taşımana.
Alt 13-10-2007, 01:41
Üye

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yahu sen hakikaten zavallı bir insan imişsin. Hayatın demagoji imiş. Sargonun sana ilettigi yazıya katılıyorum ve sana iyi bir doktor tavsiye ediyorum.

* *Sen hala benim ciddiye almadıgım, asla savunmadıgım Murat Karayılanı ve Pkk yı dile getiriyorsun. Sen her şeyi yapabilecek , her türlü çarpıtmayı yapabilecek bir insanmışsın.

* * Bana hala fuzuli kaynak veriyorsun. Ben sana diyorum ki kaynak benim. Sen daha neyin savunmasını yapıyorsun. Ben o gelenekten geliyorum diyorum, olayı yaşadım diyorum sen hala bana bilmemne kemalistler neti veriyorsun.

* * Sen zavallısın gerçekten tedaviye ihtiyacın var. Bize olan nefretin mi seni buraya getiriyor, insanlıga olan nefretin mi seni buna zorluyor bunu anlamış degilim. Ama bundan sonra seni ciddiye alıp da cevap vermem.

* * * *saygılarımla

Sen bir de bu sitede yöneticisin dimi? Senin gibi yöneticiye ben söyleyeceğimi söylerim ama haklı iken haksız duruma ve de senin gibi çaresiz duruma düşmek istemem.
Ben sana kanıtlarla konuşuyorum bana kanıt koyacaksın kardeşim!
Önce Denizin kürtçülük yaptığını kanıtla, terörist hayranı !
Hain olacağıma akıl hastası olurum daha iyi.
Teröriste "gerilla" diyen sen değil misin?
Sen pkk propagandası yapmadın mı bu sitede yüzlerce defa. Şimdi de çıkmış Karayılanı savunam ayakları yapıyorsun.
Hadi ya! Ne oldu, belgeli bilgili, tutarlı bir mantık ile koyunca önüne gerçekleri zıvanadan çıktın bakıyorum.
Sen kontrolünü kaybettin anladığım kadarıyla.
Peki bu sitede YK üyesine ceza verecek bir makam var mı?
Üyelere hakaret eden bir YK üyesinin cezası ne ola ki?

Önerilen Siteler