Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-11-2007, 18:01
Üye Değil

Standart Re: "Katolik Papazlar neden evlenemez?" ve diğer h

habilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aziz Augustine cinsel ilişkiyi “cehennem ayini ” olarak nitelendirmiştir.!!!!
Gençliğinde her türlü haltı yemiş olan bu Augustine daha sonra böyle laflar eder olmuştur. Bir önemli marifeti de katolik dünyasının değerini çok sonra anlayıp haçlı seferlerinin temel doktrini haline getirdiği "Just war" ya da "Adil savaş" doktrinini geliştirmiş olmasıdır. Bu nedenle adamı ölümünden neredeyse bin yıl sonra Aziz ilan etmişlerdir.

Yeri gelmişken bizdeki nurculara da bir soru sorayım:

Nurslu Said-i Kürdi hazretleri ve F.Gülen'in evliliğe yaklaşımları neden Hz.Muhammed'in yaklaşımından çok katoliklerin, özellikle de cizvitlerin yaklaşımına uymaktadır? Nedir bu işteki hikmet ve keramet?
Alt 24-11-2007, 00:06
Üye Değil

Yok mu şu basit soruya cevap verecek bir nurcu? Zoro bile kabulümdür *
Alt 24-11-2007, 00:11
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

nurculardan bahsediyorsan da zoro ortalarda görünmüyorsa bunu üç sebebi vardır.

*1- Ya yazıyı ve soruyu görmemiştir.

*2- Ya senden hiç hoşlanmıyordur.

*3- Ya da verecek cevabı yoktur. Görmemezlikten gelmektedir.

* * *
* * * * *gerçi şu aralar anılarını derliyor herhalde. 99 senesine kadar geldigine ben şahidim. *

* * * * *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 24-11-2007, 01:39
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yuef, bence şöyle sorunlar olabilir. *ismi-azamlarını ,belirttiğin zatlarda.

1- kendilerine güveni olmadığından , bu güvensizliği ''dava adına'' *örtüsüyle örtmüşlerdir.
2 - belki sertleşme sorunu vardır
3- ??????????? :cry: *:cry:

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 24-11-2007, 13:50
okinono
Üye Değil

Sanırım bu sorunun muhatabı benim youef

Başlığı görmüştüm ama ilgimi çekmemişti daha evvel. *

Soru şu " Nurslu Said-i Kürdi hazretleri ve F.Gülen'in evliliğe yaklaşımları neden Hz.Muhammed'in yaklaşımından çok katoliklerin, özellikle de cizvitlerin yaklaşımına uymaktadır? Nedir bu işteki hikmet ve keramet?"

Ben sorunun Said Nursi kısmını dilim döndüğünce cevaplamaya çalışayım, Gülen Fethullaha karışmam. Bence sizde karıştırmayın, ikisi çok çok farklı iki isimdir çünkü.

Evet, Said Nursi evli değildir. Hiç evlenmemiştir. Kendisine bağlı olan adı haslar denilen talebelerinden de evlenmemelerini istemiştir. *Bilmiyorum buraya Risale i Nurlardan alıntı yapmak konuyu dağıtır mı ama takınılan yer olursa konu ile ilgili yeri lazım oldukça diğer yazışmalarda yaparız.

Önce şunu sormak gerekir, Said Nursi evlenmek istememişmiydi? Eğer böyle bir şey var ise en baştan coz olur zaten. Zira islamda çok eşlilik vardır. Kuran da sabittir. Öyleyse Kuran delili ile gelen birisinin bırakın evlenmemeyi çok eşliliği savunması gerekir.

Hatta bizzat ben duydum ki, Said Nursi son dönemlerinde bir talebesine, ben bu dava için ömrümü verdim. Hayatın en tatlı zevkinden mahrum kaldım, 90 yaşıma geldim içimde ki tek ukde bir eşimin olmamasıdır diye yanındaki talebelerine söylemiş. (Yaşayan Kaynağı bende mahfuzdur)

Ama takdir edersinizki bazı işlerde eşler ayak bağı olur. Aslında ayak bağı olan şey eş değildir. Bizzat derdi maişet denilen, sorumluluktur. *İşte Said Nursi bu nedenle en yakınındaki has görevlilerine evliliği yasaklamıştır. Yasaklamıştır ama içlerinden birçoğu sonradan evlenmiştir. Hem evli olup hem de hasların içerisinde olan birçok talebede mevcuttur.

Demek ki, Said Nursi evlilik kurumuna karşı değildir. Ama yürüttüğü davası için en yakınındakilerin evliliğini istememiştir.
İyi de o zaman nasıl olurda Said Nursi ile evlilik arasında anlatılan bu kadar nasıl kıssa peyda olur?
Bu sorunun cevabı ise, Said Nursinin ölümünden sonra Nursiye yakınlıklarını ve yaptıkları fedakârlıkları bir maharetmiş gibi göstermek isteyen o zamanın genç ve hizmet erleri olan talebeleridir. Hatta riyazet mesleği konusunda o kadar uçlara giden olmuştur ki, 130 kilodan 47 kiloya düşenlere bile rastlanır.
Oysa
Said Nursinin kendi kardeşleri evlidir. Hatta Abdülmecid bir devlet görevlisidir. Yeğeni meşhur genç yaşında ölen Abdurrahman, cumhurbaşkanlığında kalem görevlisidir.
Hulusi Yahyagil Çanakkale gazisi Üstün hizmet madalyalı emekli bir albaydır. Mehmet Fevzi Kastamonulu evli ve siyasetin yakın dönem siyasetin etkin bir isimdir. *Tahir Mutlu evlidir. Sabri Arseven evlidir. İlk anda aklıma gelen isimler bunlardır.
Alıntı…
Salisen: Risale-i Nur'un Talebelerine: "Başkaları evleniyorlar, siz tezevvüçten vaz geçiniz" denilmemiş, denilmez. Fakat talebeler birkaç tabakadır. Bir tabakanın hakikî ihlâsı kaybetmemek ve hakikî fedakârlık ve âzamî bir sadakat taşımak için, dünya ihtiyaçlarına mümkün olduğu kadar ömrünün muvakkat bir kısmında bağlanmaması bu zamanda lâzım geliyor.

Öyleyse Said Nursinin evlilik ile davası arsında bir çelişki olamaz. Ama derseniz ki, *bugünkü nurcular ile o zaman ortada bir tezat var. Bu dershaneler oradaki vakıflar vs ne iş diye?
Valla, onlara nurcu yerine ampulcü deseniz daha iyi olur bence. *

O zaman soruyu şöyle izninizle düzeltelim.
Ampulcüler ve F.Gülen'in evliliğe yaklaşımları neden Hz.Muhammed'in yaklaşımından çok katoliklerin, özellikle de cizvitlerin yaklaşımına uymaktadır? Nedir bu işteki hikmet ve keramet?"
Şimdi bu yukarıdaki soruyu hep beraber soralım…
Selamlar…
Alt 24-11-2007, 14:11
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili oki, evlilikle ilgili anlattıklarının aynısını *Nurettin Veren'de anlatmıştı.
Hatta herkesin bildiği gibi, Nurettin Veren ve yakın silah !arkadaşlarıda geç evlenmişler.
Nurettin Veren'in anlattığına göre ''evlilik davaya sekte verir'' düşüncesiyle(F.G. yönlendirmesiyle) evlenmeyi
geciktirmişlerdir.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 24-11-2007, 15:02
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

aynı anlayış 70 li yılların sol kesimleri arasında da vardı. Ve halk ordusu bekarlardan oluşurdu. Genel olarak erkeklerin egemen oldugu tüm dava olaylarında bu tür yaklaşımları sıklıkla görmekteyiz. Bunun bir kaç nedeni olabilir. Her şeyden evvel düzene karşı yeraltı faaliyeti içerisindeyseniz devamlı hareket halinde, kaçma ve saklanma durumunda olmak zorundasınız. Ne zaman tutuklanacagnız, ne zaman işkence göreceginiz, ne zaman cezaevine girceginiz belli degildir. Aksine 3 senelik bir zaman dilimi içerisinde neredeyse bu olasılıklar yüzde yüzdür.

* * Bu durum kişinin kendisine ait bir aile kurmasının önünde en büyük engeldir. Çünkü düzen bizatihi düzensizligin içerisindedir. İlk neden bu sakıncalar olarak düşünülebilir.

* * Köy kökeni ile şehir kökeni arasındaki çelişkiler ve köy kökenlilerin kadına bakış açısının daha çekinceli ve tabu içeriyor olması bir başka önemli nedendir. Aslında tüm kalkışma hareketlerinin tabanını yoksullar teşkil eder. Bu da bakış açısını etkileyen bir hususdur.

* * *Siyasi faaliyetin yogunlugu ve kişinin bu faaliyet içerisindeki konumu zamanının büyük kısmını, neredeyse tümünü alıkoyar. Bu yüzden kişi kendim ya da ianacım arasında bir tercih yapma durumunda kalabilir. Bu da biyolojik güdüleri sürekli erteleyen bir başka nedendir.

* * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 24-11-2007, 16:30
Üye Değil

Sevgili okinono,

Verdiğin bilgiler için teşekkürler, ama bu bilgiler benim sorumun cevabı olmaktan çok teyidi gibi oldu, zira cizvitler de aynı nedenle yani davaya zarar gelmemesi için evlenmezler. Bu arada, F.Gülen'in aklından bir kez evlilik fikrinin şimşek gibi gelip geçtiği, ama daha sonra Hz.Muhammed'in rüyasına girip evlenirse cenaze namazını kıldırmayacağını söylediği gibi bir hikaye vardı, tam olarak hatırlamasam da böyle birşeydi.

Bu ilişkiler biraz garip görünüyor, o nedenle sordum:
http://www.gercekgundem.com/?p=96878
Alt 24-11-2007, 16:52
Üye Değil

Aşağıda da Ebubekir Sifil'in dinlerarası diyalog'un çıkışını ve gelişmesini anlattığı bir yazı mevcut. Özellikle islami bir kaynak seçtim, yoksa bu konuda ne komplo teorileri mevcut *

http://www.ebubekirsifil.com/index.p...r=soylesi&no=9

Said-i Nursi'nin cizvitlerle ilişkileri ile ilgili de belgelerim vardı ama rahatsız olduğum için arayıp bulamayacağım şimdi, özür dilerim.
Alt 24-11-2007, 18:10
okinono
Üye Değil

Sevgili Youef,

Said-i Nursi'nin cizvitlerle ilişkileri ile ilgili de belgelerim vardı ama rahatsız olduğum için arayıp bulamayacağım şimdi, özür dilerim. - youef

Bu cümleniz gerçekten çok önemli. Hatta tahmin edemeyceğiniz kadr önemli bile diyebilirim.

Ama bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için tekrarlamak isterim ki; Said Nursi ayrıdır, Fethullah Gülen ayrıdır, Son dönem talebeleri ise ap ayrıdır. Rahatsızlığınız için geçmiş olsun diyorum. Ama lütfen bu belgeyi en kısa sürede bizlerle paylaşınız.

Eğer Said Nursinin şahıs olarak cizvitler ile bir ilişkisi ispatlanırsa size söz veriyorum, kutlamayı bu sitede yapacağım.

Verdiğiniz linkler Fethullah Gülen ile alakalı. Said nursi ile alakası yok. *Bu tıpkı şey gibi; hani balığa gidersinizde oltaya yem takarsınızya onun gibi işte. Zira bilirsiniz iğneyi saklamadan zokayı yutturamayacağınızı. Said Nursi Fethullahcılar için bir yemdir. Başka hiç bir şey değildir. Ama ava giden avlanır diye de bir laf vardır. Benim derdim de bu zaten.

Siffil ise son dönemde benim de pek anlayamadığım bir şekilde ortaya çıkan ve sanki bir korunmuşluk zırhı ile bir akım yaratmaya çalışan biri gibi geliyor. Belki de sayın Dilipak yaşlandı, Onun yerine bir varis hazırlıyorlar. Birkaç sene takip ederseniz eğer, o keskin söylemlerin ovalleştiiğini ve karşı söylüyormuş gibi söyleyip aslında aynı şeyi söylediğini göreceksinizdir. *Belki ben kuruntu yapıyorum ama Sayın Siffiln yazılarından aldığım sıkı bir mezhepçi kokusunun gizlenmesi *beni böyle düşünmeye itiyor.

Ayrıca verdiğiniz linkteki Siffilin anlattığı tarihsel süreç, tamamen doğru bir süreç; onu da eklemek isterim. Sanırım Sayın Siffili yakın dönemde mecliste göreceğiz, bana öyle geliyor.

Tekrar geçmiş olsun diyor ve belgeyi dört gözle ve heyecanla beklediğimi tekrar tekrar belirtmek istiyorum.
Selamlar.

Önerilen Siteler