Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-12-2007, 17:43
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: merhaba

Bir cümleyle anlatabilirim.
Sayfalar dolusu yazıp,bir sürü laf kalabalığı yapıp neticede hiç bir şey söylemeyebilirim.
Tercih ve amaca göre değişir.
Akıl ve bilim inancı reddeder.
Saygılar,sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 28-12-2007, 18:44
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

*"Bilinç altının söylencelerden,hurafelerden *arındırılarak,tekrar ve yeni baştan üzerinde düşünülerek gerçek anlamda yapılandırılması gereken islam." Preach

O zaman bunun adı islam olurmu, adı olsa bile özü olur mu?
Aynı yapılandırmayı budizm, hristiyanlık, yahudilik, putperestlik için de yapabilirsiniz?
Ben bunlardan birini öneririm en azından tehdit, tepki almazsınız.

"yasalar yanlış olabilir. Bir gözlem nasıl yanlış olabilir? Niçin fizikçiler yasaları sürekli değiştiriyorlar? Yanıt öncelikle şudur ki, yasalar gözlemler değildir. İkincisi, deneyler her zaman doğru değildir. Yasalar tahmin edilmişlerdir, ekstrapole edilmişlerdir. Onlar sadece şimdiye kadar süzgeçten geçmiş olan iyi tahminlerdir. Ancak şimdiki süzgeçlerin delikleri, daha önce kullanılan süzgeçlerin deliklerinden daha küçüktür. Bu nedenle yasa şimdi süzgeçte kalarak yakalanabilir. Yasalar, tahminlerdir ve bilinmeyene extrapole edilmişlerdir. Ne olacağını bilmiyorsanız, bir tahminde bulunursunuz." Preach

Heisenberg böyle anlaşılacağını öngörseydi Descartes'ın yolundan hiç ayrılırmıydı.

Bir örnek daha Bu da S.Hawking'den
"Evrendeki madde miktarı big bang den önceki miktarından değişik olabilir.Çünkü maddenin korunumu kanunu big bang ile çökmüştür.Big bang'den önceki olaylarda belli değildir çünkü onların ne olduğunu kimse hesaplayamaz....Benim yapmaya çalıştığım şey,evreni Tanrı gözüyle görmeye çalışmaktan başka birşey değildir." Preach

"Benim teorim tanrıya atılmış bir tokattır" Stephan Hawkings

:***" İlk olarak,ifade edilme tarzı matematikseldir. İkincisi bunlar tam-doğru değildir. *Bütün bunlar diğer yasalarımız için de geçerlidir;hiçbiri tam-doğru değildir. Her zaman gizemli olan bir sınır,her zaman uğraşmamız gereken bir şeyler vardır. Bu, doğanın bir özelliği olabilir veya olmayabilir,ancak, bugün bildiğimiz bütün yasalarda ortak olan bir özelliktir. Belki de yalnızca bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.Bilemiyoruz"**** Preach

Matematikte her doğru bir eğridir zaten ve sonsuzda hepsi kesişir.

Saygılarımla;
Alt 28-12-2007, 21:20
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

preach";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

* * Meraba sayın frodo önce sizin sorunuzu cevaplamalıyım.
Bu düşünce tarzım *bilimsellikten uzak gibi görünse de,aslında tam anlamıyla bilimsel diyebilirim.Size bu düşüncem de ne kadar da haklı olduğumu örneksiz geçiştirirsem inandırıcılıktan uzak ve hayal alemin de yaşıyormuşum gibi bir zanna kapılabilirsiniz.Bu yüzden size direkt örnek vererek konuyu uzatmak ve vaktinizi çalmak istemem.

* *
Preach öncelikle sizi gayet iyi anladığımı bilmenizi isterim; en azından sorduğum soru ile ilgili
bölümü..Ancak verdiğiniz örneklerin, sizin özel "inancınız", *ulaştığınız sonuç ve çıkarımla tamamen ters şeyler anlattığını bu nedenle de özellikle de Feynman'dan aktardığınız pasajları
anlamadığınızı düşünüyorum.

Bilimi bir insani çaba, nesnel gerçekliği anlama ve yorumlama çabası olarak görürseniz onu
hiç bir zaman doğruların ulaşılmış kesin sonuçların toplamı olarak görmezsiniz. Bilimin öngörüleri,
teorileri ve yöntemleri sınanabilirdir. Bilebildiğimiz hiç bir insani çaba geçmişini yıkarak ilerlemez.
Bilimin bu ayrıcalığı vardır.

Çok klasik bir örnek vereyim: Newton mekaniği uzun yıllar "bilimsel bir zirve" olarak var oldu.
Newton mekaniğinin gerçekliğin sadece belli bir kısmını kavradığını anlamak için Einstein'ın gelmesini bekledi dünya.Feynman'ın " bizim bu gün bilimsel bilgi olarak adlandırdığımız şey, kesinliğin değişik düzeylerdeki ifadelerinden oluşan bir kümedir. Bunlardan bazıları pak fazla emin olunmayan şeylerdir. Bazıları ise hemen hemen emin olunacak türdendir. Ama bunların hiç biri mutlak olarak kesin değildir Bilimciler buna alışıktır" derken kast ettiği tam da budur.

Peki Newton mekaniği yanlış mıydı ? Hayır. Eksikti ama yanlış değildi. Nasa veya gelişmiş teknolojiye sahip diğer devletlerin kuruluşları örneğin yörüngeye bir uydu yerleştirirken hala
Newton mekaniğini kullanırlar. Ama evrenin olası her durumunda örneğin yüksek hızlarda
Newton mekaniği iş göremez olur.

Bilimin en güzel taraflarından biriside laboratuara sahip olmasıdır. Öngörüleri test edilebilir,
yanlışlanabilir. Bilim vaaz etmez. Kesin, değiştirilemez ve asla yanlışlanamıyacak dogmaları yoktur.

Bütün bunlardan çıkarılabilecek en son şey "kanıtlanmış bile olsa fiziksel yasalara" inanmam
sonucudur.

"Tüm bunlar özgürlüğün değerini açıklamak ve şüphenin korkulacak bir şey olmadığını, tam tersine insanlık için yeni bir potansiyelin olanağı olarak hoşnutlukla karşılanması gerektiğini öğretmek için kendimde bir sorumluluk hissediyorum. Eğer emin olmadığınızı biliyorsanız, durumu değiştirmek için bir şansınız var demektir. Ben bu özgürlüğü gelecek kuşaklar için talep etmek istiyorum." Feynman'ı anlamak hele onun bilimi sıradan insanlara anlatan yalın
ve eleştirel yazılarından senin çıkardığın sonuçları çıkarabilmek pek mümkün değil.

İnancın seni rahatlatıyor olabilir. Hatta bilinmeyende var olan gizemlerin ve olası metafizik
varlıkların bizi yönettiğini düşünüyor olabilirsin. Ama örneğin televizyon seyrederken aklına
Maxwell diye biri gelsin. Yada hastalandığında (umarım asla başına gelmez) rontgen çektirirken
M:currie' yi düşün.

Bilim yanılgılarıyla doğrularıyla elimizde olan tek şey sayın Preach.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 28-12-2007, 22:57
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşte görüldüğü üzere insanın kendisini bir çırpıda ve tanışma alanında anlatabilmesi zor.Hiç bir bilimsel teoriye derken röntgen ışınlarından v.s. den söz etmediğimi anlamışsınızdır sanırım.Buraya geliş sebebim de bellidir ki,zeki ve bilimsel düşünen arkadaşlardan katkılanmaktır.Felsefenin hali hazırda cevap beklediği sorulara metafizilsel yaklaşım diyemeyeceğim.Dolayısıyla bu soruların cevabını yavaş yavaş beraberce çözümleyerek zamana yayalım derim.
* *Hurafelerden ve kişilerden arınmış islam derken de ne demek istediğimi anladığınızı sanıyorum.Evet inanç meseleleri islam olsun,hristiyanlık olsun,ateistlik olsun göreceli olmalıdır.Tanrı her bireyin zihninde değişik bir imajinasyon taşır.Şu anda dünyada gerçek islamın yaşandığı doğru değildir.Ataların uydurduğu bir gelenekler sinsilesi şeklinde kuşaktan kuşağa aktarılarak elde edilmiş,içerisi boşaltılıp yerine öcü doldurulmuş bir -din diyemeyeceğim- inanış şeklini almıştır.
*
*Ayrıca evrim teorisiyle,dinleri ve tanrıyı bağdaştıramama meselesinin, ağızbirliği edilerek,sürü psikolojisi mantığıyla ötelenmeye çalışıldığını düşünüyorum.Evrim varsa Allah yoktur veya Allah varsa evrim teorisi bitmiştir gibi dolaysız bir düşünceye inanasım gelmiyor.Ben bir bağıntısızlık göremiyorum.Evrim teorisi Akıllı tasarımla çelişmez.Bu popülist bir düşünce yapısıdır.Böyle şeyleri kalıplara sokarak kısır bir şekilde ne açıklayabilir nede akıl yürütebiliriz.
* saygılar.
Alt 28-12-2007, 23:11
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın preach

* aramıza hoş geldiniz dedikten sonra izin verirseniz bir iki noktaya deginmek isterim. Birincisi hiç bir evrimci evrim ile tanrıyı bir araya getirmez. Bu konuda da bizim görüşlerimizi www.evrimteorisi.org dan okuyabilmeniz mümkün. Ancak akıllı tasarım ise bambaşka bir olay ve şayet açabilirseniz bunu tartışabiliriz. Akıllı tasarım evrim teorisinin karşısına bilinçli olarak çıkarılan bir argümandır ve bize bilimsel olarak hiç bir şey anlatmaz.

* *Huraflerden arınmış islam<derken burada bu islamda kuranın yeri nedir onu da ögrenmek isterim. Hurafelerden kastınız Kuran mıdır yoksa Muhammed midir ya da Muhammede atfedilen midir. Bir de bu hurafelerden arınmış islamın ilk bilinebilir yazıya geçirilmiş kaynagı nerededir ve hangi tarihtedir.

* *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 28-12-2007, 23:13
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

[quote="preach";p="104227"]Merhaba dün çıkmak zorunda kaldığım için kendim hakkında fazla bilgi veremedim.Vaaz vermeye değil de dinlemeye geldim diyebilirim.Saptırılmamış islam inancı taşıyorum.

Evrim yaradılışı reddeder.Evrimi lütfen teistler sahiplenmesin.Doğal seçilim ol denerek olmuyor.
Kendi yazdıklarınız çelişiyor,bence yazmak yerine okumayı tercih etseniz,fikirlerinizi oturduktan sonra ifade etseniz daha iyi olur.
Saygılar,sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 28-12-2007, 23:25
Üye

Sayın Preach;
3 mesaj daha yazıp topic açın, sürü birbirini onaylamaktan sıkıldı, heyecanlandı, belki zeki ve bilgili biri gelmiştir diye seviniyor garipler, ben iddiamda devam ediyorum bir insan aynı anda akıllı, dindar ve dürüst olamaz ( bu sözümü lütfen ahlaksızlık olarak almayın, kendini kandırma olarak alabilirsiniz). Haksız çıkmayı da canı gönülden diliyorum, hoş geldiniz.

Saygılarımla;
Alt 28-12-2007, 23:28
Üye

Siz gelmeseydiniz her gün sırayla birimiz dindar olacaktık. Sıra sizde Aydoe.

Saygılarımla;
Alt 29-12-2007, 00:16
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Edebiyat bölümünde ki başlığım neden kilitlendi?

Sayın yetkililer
* *
* *Ben yeni olduğum için bu başlığın nereye açılması gerektiğini bilemedim.Bu yüzden buraya açıyorum.

* *Edebiyat bölümünde "masum bir şizofren bilge aramızda dolaşıyor:Bülent Akyürek "adında bir başlık açmıştım.Kilitlenmiş.Yetkililerin niçin kilitlendiğiyle ilgili acil bilgi vermesini istiyorum.
* * Yazılarıyla Türkiyeyi sarsmış,kitapları satış rekorları kıran,röpörtaj yapmak için herkesin sırada beklediği birisinin kitaplarını ve kendisini tanıtmanın neresinin sakıncalı olduğunu bilmem ve kendimce değerlendirme yapmam gerekiyor.
* * *Entellektüel olmadan bilgi sahibi nasıl olunabilir.Böyle tanınmış ve entellektüel bir insanın kitabını bilmeyenler,öğrenmeden mi kalacaklar?Aydınlıktan bilgiden ve özgürlükten bahseden bir site olarak üyelerinize ne şekilde katkı sağlamayı ve öğretici olmayı düşünüyorsunuz?Gerçekten çok şaşırdım.Bakınız aşağıdaki yazı sizin sitenizin baş yazısından alınmıştır:

* """Akılvebilimaydınlıkkesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır."""

* * * Ben hiç bir şey anlayamadım.Anlayan varsa beri gelsin?Bu mudur aydınlık,bilgi?Bu mudur özgürlük?İnandırıcılığınızı yitirmemenizi tavsiye ediyorum.

* * * Eğer bir açıklamanız varsa bildirmenizi ,yoksa üyeliğimin iptalini ve şaşkınlığımın giderilmesini rica ediyorum.

* * * Saygılar
Alt 29-12-2007, 00:27
okinono
Üye Değil

ben iddiamda devam ediyorum bir insan aynı anda akıllı, dindar ve dürüst olamaz ( bu sözümü lütfen ahlaksızlık olarak almayın, -Peker

Bazı cümleler vardır ki bazen maksadını aşar.

Düşüncelerinizi bir silah gibi kullanırsanız eğer
Geri tepme ihtimalini asla unutmamalısınız sayın peker.

Selamlar.

Önerilen Siteler