Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-01-2008, 19:38
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Muhammed ayşe'i evlat edinmek yerine neden nikahına aldı

ne kadar müslüman olduğun ateizm e geçiş için kriter olamaz(ör.arif tekin)ve müslümanken bile müslüman olamadıysam kalbim cidden müherlenmiş.
* arkadaşım herhangi bir kızdan bahsediyordu.9 yaşa inecek kadar sapkın olamaz herhalde(!)
*olayı kişiselleştirmeyelim...
bildiklerini yaz benimde öğrenmeme yardımcı ol,kıyas yapabilmemi sağla vs vs
Alt 01-01-2008, 19:46
aspendos
Üye Değil

ebaru";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne kadar müslüman olduğun ateizm e geçiş için kriter olamaz(ör.arif tekin)ve müslümanken bile müslüman olamadıysam kalbim cidden müherlenmiş.
* arkadaşım herhangi bir kızdan bahsediyordu.9 yaşa inecek kadar sapkın olamaz herhalde(!)
*olayı kişiselleştirmeyelim...
bildiklerini yaz benimde öğrenmeme yardımcı ol,kıyas yapabilmemi sağla vs vs
aynen dediğin gibi müslüman ken bile müslüman olmaman kalbinin mühürlü olmasından dır .

öyleyse mühürü kaldıracak ameller ile geri dönüş yapsan faydalı olur senin için biz sadece vesfese verebiliriz .

sevgiyle kal
Alt 01-01-2008, 19:59
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

"hiç 2 tane hanımı aynı anda olmuşmudur bunu bana cevap verebilirmisiniz ?"

Eğer olmuş ise Muhammed hakkındaki düşüncelerin değişecek mi?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 01-01-2008, 19:59
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kimbilir aspendos günün birinde bende müslüman olurum malum hayat değişken
*

saygılar,diyorum büyüğüm olduğunu kabul ederek
Alt 01-01-2008, 20:01
Üye Değil

arabistandaki 8,9 yaşındaki kızlar arabistanda 18-19 yaşlarında gibi gözüküyor.

Ayrıca Hz.peygamber şehvetden değil , kadınları korumak amaçlı çok evlilik yapmıştır.

Ve ayrıca Hz.Aişe istemeseydi Peygamber efendimize varmazdı

Turandursunun yazılarındanda görüyoruz ki

evlendikten sonra çok mutluydu
Alt 01-01-2008, 20:04
mep
Üye Değil

acaba hz muhammed aynı anda kaç kadın ile evli idi ?

hiç 2 tane hanımı aynı anda olmuşmudur bunu bana cevap verebilirmisiniz ?

Hadis No : 5699 Ravi: Enes Tanım: Resulullah (sav), hanımlarına gece ve gündüzleyin aynı saatlerde ziyarette bulunurdu. Onlar on bir tane idiler. Enes'e: "Buna takat getirebiliyor muydu?" denmişti. O: "Biz ona otuz kişinin gücü verildiğini konuşurduk" diye cevap verdi.
Kaynak: Buhari, Gusl 12; Nesai, Nikah 1, (6, 53, 54)

Hadis No : 5702 Ravi: Ümmü Seleme Tanım: Ebu Bekr İbnu Abdirrahman, Ümmü Seleme (ra)'den anlatıyor: "Resulullah (sav) benimle evlendiği zaman, yanımda üç gün ikamet etti ve dedi ki: "Sana ehlinden bir tahkir sözkonusu değil. Dilersen senin yanında yedi gün ikamet ederim. Ancak seninle yedi gün kalırsam diğer hanımlarımın yanında da yedi gün kalırım."
Kaynak: Müslim, Rada 41, (1460); Muvatta, Nikah 14, (2, 529); Ebu Davud, Nikah 35, (2122)

Abim bunlar ne ki?
Alt 01-01-2008, 20:05
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

acaba hz muhammed aynı anda kaç kadın ile evli idi ?

hiç 2 tane hanımı aynı anda olmuşmudur bunu bana cevap verebilirmisiniz ?

1-2 değil aynı anda 9-11 kadınla evli olduğuna, öldüğünde geride 9 eş bıraktığına, toplamda 15-16 evlilik yaptığına dair hadisler vardır. Cariyeleri hariç.

Muhammed'in Zevceleri
Alt 01-01-2008, 20:16
mep
Üye Değil

Ayrıca Hz.peygamber şehvetden değil , kadınları korumak amaçlı çok evlilik yapmıştır.

Hadis No : 5698 Ravi: Enes Tanım: Resulullah (sav)'ın yanında dokuz hanım vardı. Kadınlara uğrama işini sıraya koyunca, birinci kadına ikinci bir uğrayışı dokuz gün sonra oluyordu. Kadınlar, her akşam, Resulullah'ın o gün geleceği odada toplanıyorlardı. (Bir gün) toplanma akşam, yeri Hz. Aişe'nin odasıydı. Zeyneb gelmişti. Resulullah ona elini uzattı. Hz. Aişe: "Bu Zeyneb'tir, (bilmiyor musun)?" dedi. Resulullah (sav) da elini geri çekti. Derken Hz. Aişe ile Hz. Zeyneb birbirlerine çıkıştılar. Karşılıklı çekişme birbirlerinin yüzüne toprak atmaya kadar gitti. (Bu esnada mescidde) ikamet getirildi. Bu sırada Hz. Ebu Bekir geçiyordu, onların seslerini işitti. "Ey Allah'ın Resulü! Çık ve şunların ağızlarına toprak saç!" dedi. Aleyhissalatu vesselam çıktı.
Kaynak: Müslim, Rada 46, (1462)

Ve ayrıca Hz.Aişe istemeseydi Peygamber efendimize varmazdı

Hadis No : 5597 Ravi: Aişe Tanım: Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.
Kaynak: Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63, (4

Salıncakta oyun oynayan bir çocukmu isteseydi varmayacaktı.
Alt 01-01-2008, 20:23
Üye Değil

bu hadislerim doğru oldugunu nereden biliyorsunuz?
Alt 01-01-2008, 21:20
aspendos
Üye Değil

birincisi arkadaşlar bu hadislerin doğru olabilmesi için kuranı kerim ile çelişmemesi gerekir ki çelişiyor .

biraz dikkatli okursanız kuranı kerim 4 taneye kadar izin veriyor . onun hikmetinide biliyoruz neden dolayı açıklamaya gerek yok sanırım .

oysa hz muhammed 6-7-8 *gibi hanımlar ile aynı anda birlikde olduğunu yazan bu sahih olmayan sahte hadislerden yola çıkan ateizm her defasında bunları okur ve hz muhammedin kadınlara karşı zaafı olduğunu sanarlar .

işte bu hadislerden yola çıkan ateizm hayatındaki bu farklılığı göremez olmuş . dikkat edin bizler sahte hadis olarak söylediğimize onlar hayır kesin doğrudur diyorlar oysa ateizm hiçbir hadise ve ayete inanmazlar !!!

hep böyle çelişki ile mi yaşıyacaksınız ateizm ah ah

Önerilen Siteler