Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-04-2007, 17:12
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Kur'anın Sayısal Analizi

Hiram kuyuya bir taş attı, kendisi de pişman oldu ama nasıl çıkacak bakalım bu işin içinden merak ediyorum. Bunca zamandır tanıdıgımız Hiram ile tamamen çelişen bir başlık oldu bu. Kur'an üzerine tartışmayı esas alan ve hurafeyi reddettigini savunan Hiram Allah'a toplama çıkarma çarpma ögrettiriyor. Hadi hayırlısı.

* * *saygılarımla
Alt 26-04-2007, 17:28
InVitatio
Üye Değil

ya gercekten Hiramustam,
bu ne is ya ? sayilar , mayilar, sifreli mesajlar , kodlamalar....
gözünü seveyim gel vazgec bu is'ten
Yaradana sirf onun rizasi kazanmak icin, itaat etmek icin
matematikci mi olmak gerek abim ?
ben sahsen bu sayi oyunlarindan fazla cakmam,
ama tüm evreni yarattigini inandigim Allah
neden benim (ki beni yaratan da o ) kapasitemi asacak bir sekilde
"gercekleri" ve "kusursuzlugunu" aciklasin ?

abim Allah'i sayip sevmek icin kabalaci mi olmak gerek ?
Alt 26-04-2007, 17:46
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

*

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 25-05-2007, 16:07
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran'a dönüşçüler çok severler Kuran mucizelerini çünkü hadis, siyer vb. bünün kaynakları dışladılar ve ellerinde kuran kaldı sadece. Şimdi de "benim oğlum bina okur döner döner bida okur" misali sadece kuran'a odaklandıkları için bu konuda en olmadık mucizeleri keşfetmek için fazlasıyla vakitleri var. Ne yapalım, onları takıldıkları yerde kendi hallerine bırakalım da iyice kanaat getirsinler kuran'ın mucize olduğuna
Alt 25-05-2007, 23:20
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zihin oyunları. oyna oyna dur.

kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.

imza var mutluluk var. hoyda bre
Alt 22-01-2008, 11:33
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bi güncelleyeyim dediydim.

Not:Burada Allah'ın varlığını yokluğunu tartışmıyorum.Allah zaten var,bunda hiçbir şüphe yok.Hatta bunu siz ateistler de kabul ediyorsunuz,O'na enerji diyorsunuz.Benim buradaki çabam Kur'an'ın Allah kelamı olup olmadığı noktasındadır.Kur'an şöyle bir iddia ortaya atar.Madem Kur'anın Allah kelamı olduğuna inanmıyorsunuz,o halde aynı özelliklere sahip benzeri bir kitap ortaya koyun.İşte matematiksel bir mucize olan Kur'an simetrisi de,O'nun bu yöndeki eşsizliğinden birisidir.Yazın bakalım böyle simetrik bir kitap....Hadi bekliyorum.
Alt 22-01-2008, 12:18
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili hiram bu başlığı senin adına unutmayı tercih ederdim. Öz olarak söylediğin şu;
Allah, resulû Muhammed Mustafa'ya vahiy yoluyla 23 yılda peyderpey ayetler indirmiş, Ayetlerin
inişinin sonunda resulû ölmüş, Allah "şu kitaba bir de şifre koyayım işi sağlama alayım" demiş.

Ashaptan birilerinin eliyle bu şifrelemeyi gerçekleştirmiş. Yalnız bu şifreleme esasında kitapta bazı
"küçük" anlam kaymaları, konudan konuya geçmeler filan olmuş ama bu şifre uğruna göze alınacak
bir kusurmuş....

Bu sonsuz evrenin yaratıcısı olduğunu idddia ettiğiniz iman ettiğiniz Allah'ın böyle naif, vakti bol
ortaçağ katibi oyunları oynayacağını nasıl düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil.

Bak aşağıdaki denklem mistik anlamda "tanrı ışığa ol dedi ışık oldu" nun metematiksel ifadesidir.
Eğer bu yaratıcıya ait bir denklemse senin çocuksu simetri kime ait ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 22-01-2008, 12:59
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Hiramusta *Al-Lah bu kadar hesabı yapmış ta *miras paylaşımındaki ilkokul matematiğiyle yapılacak hesabı yapamamış mı?

Simetri bilmem ne diye birşeyler söylemiş,sen hiç aruz vezni diye birşey duydun mu? *Kuranda mesela Rahman suresini okurken kendini şiir okuyormuş gibi hissettiğin oluyor mu?

Ayrıca sen en başta inandığın kitabın bir ayetini reddiyorsun hiramusta..

bak ne demiş:

Ankebût *50 *
(Mekkî 85) *"Ona Rabbinden (başkaca) mucizeler indirilmeli değil miydi?" derler. De ki: Mucizeler ancak Allah'ın katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım. *

o zaman sen hala mucize arayarak kitabının bir bölümüne muhalefet ediyorsun ve yine islama göre mürtedsin.
Alt 22-01-2008, 15:43
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Madde aşkına Frodo, ben şifreden bahsettim mi ve öz olarakta senin anladın şeyleri söylemiyorum.Ben hiçbir zaman senin anladığın ya da kasdettiğin manada birşey söylemedim.Benim kabulüme göre Kur'an 23 senede ayet ayet peyderpey inzal olmuştur.Ayetlerin ve surelerin dizilimi bizzat peygamber tarafından yapılmıştır.Evet numaralandırma çok sonraları yapılmış ama ayetler arasına işaretler konulması yine Peygamber tarafından yapılmıştır.Tabi bu mucizenin büyüklüğü (mucizeler Allah katındandır.Kur'anda Allah katındandır.Dolayısıyla Kur'an da herşeyiyle bir mucizedir.Bu da gerçekisime bir cevaptır.) ve bunun insan eliyle gerçekleştirilemeyeck olması sizleri dehşete düşürüyor.Bundan dolayı böyle kaçamak cevaplarla geçiştirmeye çalışıyorsunuz.Evet sizlerden hertürlü matematiksel işlemle sağlaması yapılarak simetrisi bozulmayan tam 5236 ayet ve 114 sure bekliyorum.
Alt 22-01-2008, 15:57
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

hiramusta Kuran Al-Lah katındaysa senin elindeki ne? Ben birşey daha sormuştum,gözünden kaçmış olmalı aruz vezni diye birşey duydun mu? Senin peygamber şair olmasın? bir de şu miras hesabını bir halletse senin şu Al-Lah...ne dersin?

Önerilen Siteler