Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-02-2008, 00:50
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Tanrı (Allah) ve Cennet...

ben burda sizin üstad olarak kabul ettiğiniz ve bu sitenin ismine sahip olan kişiye herhangi bi şekilde hakaret edici bir şey söylemedim...yada siz inanmıyorsunuz diye diğer yobazlar gibi kafirler işteee bunlardan insan olmaz falan demedim...ben sizlere insan olarak saygı duydum...başka bi ortamda da sizler inanmıyor olsanız ben inanıyor olsa sizinle oturup konuşurum.tabi ki bunların hepsi inançsız olduğu için benim inancıma saldırmayan,benim kutsallarıma laf etmeyenler için geçerli...

asinar kardeş sana kızdığım nokta düşüncelerin yada inançsız olman değil sadece benim kutsallarıma laf söylemen eğer merak ediyorsan söyleyeyim ben burda sizlerin düşüncelerine saygı duyuyorum ama işi sen farklı boyutlara getiripte benim Allahıma yada Peygamberime hakaret edersen işler değişir...
Birazcık daha anlayış ve empati bekliyorum bundan sonra...
sözlerimle rahatsız ettiysem affola
saygılarımlaa...
Alt 18-02-2008, 18:39
babanne babanne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bana göre tanrı ve cennet erkeklerin
dine göre bu dünyada öbür dünyada ve tanrı anlayışıda hep erkeklere hizmet etmektedir
yani biz bayanlar baştan kaybetmişiz.
Alt 18-02-2008, 19:32
Üye Değil

Aynen haklısın babaanne.

Kuranın çoğu yerinde de geçer zaten bu konu.Erkeklerle kadınların eşit olmadığı,tanrı tarafından erkeklerin kadınlardan daha üstün olduğu çoğu yerde geçer.Fazla araştırmayada gerek yok.ilk 3 ayet mi diyim sure mi diyim her neyse sadece bu üçünde bile yeterince örnek var.
Alt 18-02-2008, 23:08
Üye

Pes doğrusu Kuran istediği kadar kadın sahibi olabilen erkeklerin olduğu,kadınları bir mal gibi alıp satan,kız çocuklarını diri diri gömen bir topluma geldi!ve bütün bunların hepsini ortadan kaldırdı.şimdi sizler kalmışsınız kadın haklarının korunmamasından bahsediyorsunuz...Yapmayın lütfen tamam bazı konularda Kuran'ı eleştirmeye çalışın ama bu konularda yapmayın size gülerler...hem inananlar güler hem inanmayanlar güler...

Erkeğin kadından üstün olduğu konusuna gelince öncelikle hangi konuda üstünlük bunu belirlemek lazım...Güç nedir bunu açıklamak lazım?mesela güç dediğin şey kuvvetse elbette erkek kadından üstündür çünkü onun vücut yapısı daha kaslıdır!güç dediğin şey bilgiyse bu kişiden kişiye değişir...ayrıca Kuran erkeklere kadınlar üzerinde herhangi bir güç sunmuyor...senin bahsettiğin ayetleri ben yazayım...

kadınların yükümlülükleri kadar,meşru hakları vardır.
Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır... Bakara Suresi 228

bu mu yani kadın haklarını korumayan din!önce araştırın okuyun sonra böyle ithamlarda bulunun lütfen!
Alt 18-02-2008, 23:32
Üye Değil

yahu delidahi,isa * zira iyi agac *iyi * kötü agac kötü meyve verir * der,,agaci meyvesinden taniyin,,insanligin kabusu oldunuz,,iyi birseyler yapinda *bizde sempati *duyalim * bizde müslüman olalim,,sahsen bende cok korkuyorum sizden,,genede selam ederim
Alt 18-02-2008, 23:36
Üye

bak birde bu var!kardeşim sizler din ile dini yaşayanları karışıtıyorsunuz sanırım...Hani bir ülkede insanlar hep suç işliyor diye o ülkenin anayasasına yada rejimine kötü mü denir?bizim ülkemizde bir sürü kötülük yapan insan yok mu?bu durumda sizin yargıladığınız şey ülkemiz yönetim şeklimiz mi oluyor...Din ile onu yaşayanları ayırt edin ona göre yorum yapın!
Alt 18-02-2008, 23:40
hysteria hysteria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Erkeğin *kadından *üstün *olduğu *konusuna *gelince *öncelikle *hangi *konuda *üstünlük *bunu *belirlemek *lazım...Güç *nedir *bunu *açıklamak *lazım?mesela *güç *dediğin *şey *kuvvetse *elbette *erkek *kadından *üstündür *çünkü *onun *vücut *yapısı *daha *kaslıdır!güç *dediğin *şey *bilgiyse *bu *kişiden *kişiye *değişir...ayrıca *Kuran *erkeklere *kadınlar *üzerinde *herhangi *bir *güç *sunmuyor...senin *bahsettiğin *ayetleri *ben *yazayım... "

delidahi, insanlar bu sekilde yorumlamiyorlar ne yazikki....
ne yapmak lazim?nasil diger kendini musluman zannedenleri uyarirsin?
bugun dinin en fazla dejenere oldugu yerler neresidir? turkiyede muslumanlik dejenere mi olmustur? yoksa araplarda daha mi fazla? bi bakmak lazim bence hangi ulkelerde nasil yorumlaniyor ve eger kuranin orjinal anlami kaybolmussa bunu duzeltmek imanlilarin elinde ve sorumlulugundadir.

bugun erkekle kadin arasinda musluman ulkelerde esitlik mi var? *bilgi bilim, teknoloji, kutlur sanat ne alemde? yasam ne kadar modern ne kadar ilkel? ehli kitap bu isi sizden daha iyi biliyor olmali tabii ki, iran devrimini yapan adamlar da bos adamlar degil neredeyse hepsi 2 ser 3 er dil bilen cok onemli universitelerde okumus ayetullahlar..

1 erkege 4 kadin dusmesi uygulaniyor mu? bu kural neye gore uygulaniyor? bu kural esitlige uygun mu? bir erkek ayni anda 4 kadini birden kalben sevebilirmi sizce? bir cok soru ve sorun var, kadin la erkegin esit oldugunu savundugunuz zaman, cevap olarak 1400 yildir uygulanan sistemi size karsi gosterirler, haremlik selamlik uygulamasini getirirler, nerde esitlik? esit olan seyleri birbirinden ayirmak?
Alt 19-02-2008, 00:10
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Hani bir ülkede insanlar hep suç işliyor diye o ülkenin anayasasına yada rejimine kötü mü denir

* * tam da öyle denir delidahi. O toplumda ciddi bir sorun var demektir. İnsanlar durup dururkrn suç işlemezler. İnsanlar kötü ya da suçlu dogmazlar. Toplum bireyleri suça iter.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 19-02-2008, 03:12
ikixiki ikixiki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili dilaver,

Toplumlar ve toplulukları insanlar oluşturmuyor *mu ? Beyazı siyaha insandan başka kim boyadı ? Eğer insan doğuştan iyi ise neden kötüyü engellemek için birileri bu kadar kanun ve denetim mekanizması ortaya koydu ? İnsanoğlu iyi ise,neden başkalarına zarar vermemesi için davranışları denetlenmesi ve kontrol edilmesi gereken tek canlı türü olmuştur yeryüzünde ?

Kötüyü dışarıda bırakmak amacıyla kapalı yaşayan toplumlar var,''Amish''ler gibi, aslında çoğunluğu dinsel topluluklardır.Kapalı yaşayarak içlerindeki iyiyi mi yaşatıyorlar ? yoksa *topluluklarının kapalılığı nedeniyle kötülerini mi baskılıyorlar?

İnsanın doğuştan iyi olduğunu kabul etmem zor,sadece henüz kötülük yapmadığı için doğuştan suçsuz olduğunu düşünebilirim.İnsan olabilmek,içindeki kötüye rağmen iyi olmak ve kime yaplırsa yapılsın kötülüğe göz yummamaktır.
Alt 19-02-2008, 05:49
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili ikixiki

* * Önce teoriyi koyup ta buna uygun kanıt toplamaya başlarsanız elbette bana inanmanız zorlaşır. Başka bir başlıkta da sizden ilkel toplumdaki tanrı inancı ile ilgili bir tane örnek getirmenizi istemiştim. Bunlar avcı ve toplayıcı topluluklara ait olacaktı ve misyonerlik etkisi ile bozulmamış olacaktı. Yani henüz dogal hallerinde olacaklardı. Ben şimdiye kadar bulamadım ve dedigim şekliyle muhtelif başlıklarda devamlı örneklemelerini yapıyorum.

* * Şimdi hemen aklıma geldigi kadarıyla şu kötülük denen şeyin örneklemelerine girelim.

* * *Hırsızlık : Malinovski Malenezyalılar üzerindeki incelemelerinde bu toplumların tüm ürettiklerini ortaklaşa bir ambara koyduklarını ve ambarın da kilitli olmadıgını söyler. Bu insanlar avcı ve toplayıcıdır, mülkiyet biçimleri ortaktır. İlkel çapa tarımına sahiptirler. Neden gereksinim duymamışlar acaba. Hırsızlık diye bir şey bilmiyorlar. Size göre burası cennet olmalı, öyle ya bu kadar iyi insan nasıl toplanmış oraya. Bunların doguştan kötü ve hırsız olmaları gerekirdi.

* * *Cinsel Suçlar : Gene aynı araştırmasında cinselligin baskı altında olmadıgı Trobriad adalarında hiç bir cinsel suça rastlanmadıgını örneklendirir. Aynı adada iki degişik soyagelim kabilesini inceler. Ataerkil kabilelerde cinsel suç vardır, çünkü cinsel baskı da vardır. Anaerkil kabilelerde ise hiç görülmemiştir. Sizce doguştan kötü olan insanların birbirlerine saldırmaları gerekmez miydi.

* * * Katillik *: Basit bir İliada okuyucusu bile oldukça geç dönemleri anlatmasına ragmen İliada da Homeros'un eski toplum biçiminde cinayetin son derece kısıtlı oldugunu anlattıgını bilir. Kaldıki İliada bir savaşı anlatmaktadır. Ancak savaş harici toplum içerisinde cinayete rastlanmadıgı gibi soy içerisinde oluşabilecek böyle bir edim affedilmezdir. Bu kötü insanlar nereye gitmiştir acaba.

* * Muhammed ilk devlet girişimini yaptıgı zaman Arap toplumu hapishane kavramını bilmiyordu. Muhammed derme çatma dallarda bir cezaevi yapmıştı. Ne oldu sizin kötülere , halbuki biz İslami literatürden Cahiliye döneminin çok kötü oldugunu okuyoruz. Gene gerçek anlamda cezaevleri Ömer zamanında yapılmıştır, çünkü Ömer gerçek devlet kurucusudur. Muhammed zamanına tam anlamında bir devlet denemez. Arkaik devlet denilebilir.

* * *Şimdi kusura bakmazsanız düşünüp de vaaz etmek kolaydır ama dediklerimizin yere basması lazımdır. Sosyal olgular bunu gösteriyor sizin dini inançlarınız ise tam tersini. Şeytan kavramını kabul edince bir kere kötülügü de kabul etmek zorundasınız. Başka çıkar yok çünkü. Aksi tanrınızla çelişmek olur.

* * * *Miken kazıtlarında üç katman var. En yeni katmanda çanak, çömlek, silahlar her şey bulunuyor. Daha eski katmanda ise ana tanrıça heykelleri ve silahlar bulunuyor. En eski katmanda ise hiç silah yok yalnız ana tanrıça motif ve heykelcikleri bulunuyor. Ne oldu sizin kötü insanlarınıza . Aynı bulgulara Romanya da Tuna civarı kazılarında da rastlanıyor. Orada da en eski katmanda silah yok. Hayret Sibiryada da yok.

* * * *Sevgili dostum, olgular bunlar. Şimdi önünüzde iki yol var. Birincisi bu olguları nesnel olarak hiç bir düşünce ve ideoloji altında kalmadan nasıl yorumlayacagınızı tespit etmek. İkincisi ise tanrı vardır, şeytan vardır, dolayısıyla kötülük de vardır. Çünkü Kutsal kitaplar böyle yazar deyip ya bu olguları çarpıtmak ya da yok saymak. Ya da hayali ve olmayan seneryalor üretmek.

* * * *Bilgi caminin kubbesi altında degildir, topragın altında, binlerce yıllık heykellerde, çömleklerde, ve söylencelerle gelen eski toplumun birikimlerindedir. Siz hiç düşündünüz mü eski Yunan, Hint vs gibi toplumların söylencelerinde hep bir altın çag vardır. Suçun olmadıgı, mülkiyetin olmadıgı, kötülügün bilinmedigi bir çag. Pek çok toplumun mitolojisinde yer alır bu. Taa eskilere gide ana erkil dönemlere. Daha henüz erkeklerin egemen olmadıgı, Yehovanın, Zeus'un, Allah,ın bilinmedigi dönemlerde. Kötülügün ne zaman ortaya çıktıgını bulmak istiyorsanız tanrının nasıl ortaya çıktıgını araştırın. İkisinin at başı gittigini ve bu sürecin de sınıfsal ayrışmaya tekabül *ettigini göreceksiniz.

* * * * Mülkiyeti ortadan kaldırın, kötülük için bir sebep kalmadıgını göreceksiniz.

* * * * Gene de siz istediginiz gibi düşünmekte serbestsiniz ama ben düşünceyi olgulardan yola çıkarak şekillendirmekten ve biçimlendirmekten yanayım. Zaten mutlak başlıgında da esas tartışmanın konusu bu degil mi. Düşünüyorum öyleyse varım, ya da varım öyleyse düşünüyorum. Görebildigim kadarıyla aramızdaki fark da bu. Siz düşünüyor ve bu düşüncenize uygun bir geçmiş şekillendirmeye çalışıyorsunuz. Ben ise olguları izliyor, geçmiş dönemleri inceliyor, hala günümüze kadar gelebilmiş bu toplumların fosilleşmiş örneklerinden yola çıkarak bir nesnel düşünce oluşturmaya çalışıyorum.

* * * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler