27-09-2006, 16:37
|
|
|
Re: ERKEK KADINI NEDEN ÖRTER...
Atatürk ve Türban
''Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.
|

27-09-2006, 16:39
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Herhalde usutmesinler diye ortuluyordur. Kadin sermaye, tarla, ahci, bedava usak, cocuk bakicisi, hastabakici....
*Kim ister boyle bir sermayenin, usutup hastalanmasini. Siz, atavistler bu gercek sebepler dururken, gine ortaligi karistirmak icin, abuk sabuk nedenlere karsimiza cikacaksiniz, biliyorummmmm.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

27-09-2006, 17:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
Başka bir okulda, bir türk kızı vardı. Türbanlıydı. Bir şekilde tanışıp edip her bir şeyi yaptık. Eteğini ve altındakileri çıkarırken yardımcı bile oldu, ama bir türlü başörtüsünü çıkarmadı. Acayip bir fantazi olmuştu.. Onlar için, başörtsüs olsun, ötesi mevzu değildir resmen..
Ha, hepside kızdır. Hiçbirine sürtük filan diyemem. Ama başı kapalı olunca iyi veya tersi denmesi yalan olur. Neyin içinde olursa olsun, kadın, kadındır. Kadın var oldukça, erkeği isteyecek, erkekte onu isteyecektir. Böyle kapatmakla filan ancak kendinizi kandırırsınız.
|

27-09-2006, 20:57
|
|
Üye
|
|
|
|
Evet yine güzel noktalara değinmişsiniz.Malum ülkemizde muazzam bir doğu-batı tezatı mevcut.Doğuda makyajını daha doğrusu badanasını  yapsın,ne yaparsa yapsın ama kapalı olsun yoksa o kızdan hayır gelmez anlayışı çok kuvvetli batıya göre.Ben turan dursun hocamızın hemşerisi olarak sivasta bunları bizzat yaşadım.Çoğu ama büyük çoğunluğu sadece aile baskısından ve toplumun baskısından zoraki kapanıyordu.Yoksa evlenmeleri bile çıkmaza giriyordu.Bu gibi zorunluluklardan kapanan kızları diğer açık kızlarda göremediğim hayret verici durumlarda cafe köşelerinde ya da tenha yerlerde görmek benim için çok sıradandır.Çoğu batıda bi yerlere üniversite falan okumaya gidince kelimenin tam anlamıyla sapıtmaktadır.Açık kızları kıskanmakta,onlara taş atmakta amma velakin bi açılabilse onları bastıracağı kesindir.Burdan bütün kapalıları aynı kefeye koyuyorum yargısı çıkaramam ama malum bu başörtüsü olayı ben 2. sınıfım evden dışarı çıkmam bırak konuşmayı erkek yüzü bile görmem demekle eş anlamlıdır.Bunu takıp ta bu felsefeye uyan kız pek te görmedim.Erkeklerle konuşurlar,çıkarlar,herbirşeyi yaparlar ama girdikleri elbisenin felsefesinin farkında bile değildirler.Haa bunu uygulayanlar da vardır onlara saygılarım sonsuz ama çoğunluğu toplumun ve ailenin gözünü müslüman,namuslu diye boyayarak saman altından su yürütme peşindeler ve onlara tepkiliyim bunu da belirtmem gerekiyor.
Düşünüyorum;o halde varım...
|

27-09-2006, 22:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Atatürk ve Türban
''Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Sevgili Ezkamo, bugünün Türkiyesi Atatürk'ün Türkiyesi olmaktan fazlasıyla uzaklaşmış durumda. Atatürk bu sözleri söylerken henüz bir başbakanın eşinin türbanlı olduğunu ve o haliyle yurtdışı gezilere gittiğini ve bu görüntüsü ile Türkiye'yi bir Arap ülkesi gibi tanıttığını görmemişti ve sözlerine "''Kimi yerlede kadınlar görüyorum...." diyerek başlamıştı. Halbuki şimdi o kadınlar "Kimi yerlerde" değil bizzat başbakan'ın eşleri ve pek yakında Cumhurbaşkanı'nın eşleri olacaklar.
Acaba Atatürk bu günleri görseydi ne derdi ?
|

28-09-2006, 00:11
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Haa bunu uygulayanlar da vardır onlara saygılarım sonsuz ama çoğunluğu toplumun ve ailenin gözünü müslüman,namuslu diye boyayarak saman altından su yürütme peşindeler ve onlara tepkiliyim bunu da belirtmem gerekiyor.[/quote]
Agnostic bu sözlerine katılıyorum benim tanıdığım ve dört dörtlük insan olarak gördüğüm kapalı kızlar da var. Ama senin anlattığın gibi kimisi de istemeyerek kapanıyor. Ve verdiği sonuçlar biraz kötü oluyor. Bence birinin insan gibi insan olduğunu anlamak için onun kıyafetinden çok, yaptıklarına bakmak gerek.
|

28-09-2006, 04:33
|
|
|
Sevgili Sodomo,
Bu ülkede Tayyip Erdoğanı cumhurbaşkanı olarak görmek. Bu, *bu ülkenin kendine ihanetidir. Ben böyle birini cumhurbaşkanı olarak görmeyi kabullenemiyorum. Şunu bilki eğer bu kişi cumhurbaşkanı olursa Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti değil uşak Amerika Cumhuriyeti olacaktır. Dolayısıyla Amerikan uşağı bir cumhuriyet olacaktır. Düşünemiyorum. Korkunç bir olay. Buna izin verileceğini de zanetmiyorum. Yaşayıp göreceğiz bakalım...
|

28-09-2006, 09:52
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ezkamo hocam,Cumhurbaşkanı Ecevit'te olsa farklı birşey olmayacak.Size benim de sizin de hoşunuza gitmeyecek birşey söyleyeyim mi?Bu ülkenin ekonomik,siyasi ve askeri yönden tam olarak bağımsızlığa kavuşmasının yolu Erbakan'ın tek başına iktidara gelmesinden geçer.Mevcut isimler içerisinde Ondan başka bunu başarabilecek kimse yoktur.
|

28-09-2006, 10:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Atatürk'ün bu sözünden tesettür karşıtı olduğu anlamı çıkmaz.Atatürk burada bence Anadolu kadınının zevksiz giyinişinden,tesettürü abartmalarından ve erkeklere karşı olan tutum ve davranışlarından şikayet etmiştir. Bizler biliyoruz ki Atatürk'ün eşi Latife hanım tesettürlü bir insandır.Dindardır,yanlış hatırlamıyorsam 1-2 yabancı dil bilen medeni bir hanımdır.Üstelik çarşafta giymiştir.Atatürk'ün eşinin kıyafetine karşı eleştirel bir sözüne hiçrastlamadım.Üstelik devrim kanunları içerisinde şapka devrimi vardır ama tesettürü yasaklayan hiçbir kanun maddesi yoktur.Şayet Atatürk tesettüre karşı olsaydı direk yasaklamasa bile ileride yasağın temelini atabilecek birtakım yasal düzenlemeleri devrim kanunları içerisine sokardı diye düşünüyorum.
|

28-09-2006, 10:40
|
|
|
hiramusta";p="´isimli üyeden Alıntı
Ezkamo hocam,Cumhurbaşkanı Ecevit'te olsa farklı birşey olmayacak.Size benim de sizin de hoşunuza gitmeyecek birşey söyleyeyim mi?Bu ülkenin ekonomik,siyasi ve askeri yönden tam olarak bağımsızlığa kavuşmasının yolu Erbakan'ın tek başına iktidara gelmesinden geçer.Mevcut isimler içerisinde Ondan başka bunu başarabilecek kimse yoktur.
|
Bakacağız Hiramusta. Dediğini anladım. Bu ülke zaten yıllardır deneme tahtası. Denize düşen yılana sarılır misali. Biz Demireli kaç kere başımıza getirdik. Sayısını bile unuttum. Vatan, millet, Sakarya edebiyatına kandığımız sürece her şey olur. İşte biz dünyada emsali görülmemiş böyle bir milletiz. Bakarsın olmadı bir de Ağar'ı deneriz. Demokrasilerde çare tükenmez!
|