26-09-2006, 18:54
|
|
Üye
|
|
|
|
ERKEK KADINI NEDEN ÖRTER...
Bugün;
Erkeğin dayatmaları ile maalesef kadınlarımız alabildiğine tutsaklaştırılıyor... Yasa koyucular, din bilginleri susuyor. Siyasiler, gericiler at koşturuyor.. En korkuncu ise; Cumhuriyetle kazanılmış olan eşitlik yitiriliyor...
Ve bu bir oyun değil bir gerçek ve baskıyla kapanmağa karşı, aydın kadınlarımızın sessiz kalmalarını anlayamıyorum. Diğer taraftan bu sessizlik bu şekilde sürerse yarın sizde kapanacaksınız, ayni İran'daki gibi. Dönüşü olmayan bir yola gireceğimizin farkında bile olamayacaksınız çünkü sistem iranda ki gibi almayacak zemin hazır bulunacak..
Kısaca;
*Gericilik; demokrasinin hoşgörüsünü kullanarak özgürlüğü kapanına alıyor.*
Biz ise seyrediyoruz...
EVET... ERKEK KADINI NEDEN ÖRTER...
1- Kapanan kadın açıklara göre daha namuslu olduğu için...
2- Tanrı istediği (ÖRTEMEDİĞİ) için...
3- Kadına dini hayrıcalık kazandırdığı için...
4- Kapanan kadın değil kapatan erkek olduğu için...
|

26-09-2006, 19:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
Re: ERKEK KADINI NEDEN ÖRTER...
Adetten..
İlginç gelebilir, ama kadının kapanmasını kadınlar istemiş olabilir. Düşünün, güçlü bir kadın. Elbette yaşlanıyor vs. Açık gezen kadınların olması, rekabet şansını zorluyor. Kocasını boyuna vidalıyor, namussuz, erkekleri baştan çıkarmaya çalışıyor, hafif kadın vs. diye. Kendini de kapatıyor ki, kusurları örtülsün.
Bu sürecin böyle başladığı sanılıyor. Unutmayalım, insanlığın ilk dönemleri anaerkil dönemlerdir. Hitilerden, daha öncesinden bahsediyoruz. Erkek egemenliği çok daha sonraları ortaya çıkar..
Basitçe, örtünme ile namusun, tahrik etmenin filan bir alakası yoktur. Erkek tahrik olur. Kadının varlığını bilmesi bile yeterlidir. Bu doğanın kanunu, en temel içgüdüdür.
|

26-09-2006, 19:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hani bilinen hadistir. Muhammed karılarının sırasını atlayınca argo tabiriyle tantana çıkar . Sen bildiğini yap mealinde ayet gelince (Yahut işine geleni uydurunca ) Ayşe. Senin hevan (zevklerin) mevzu olunca ne çabuk ayet geliyor. der.
Muhammed'in şakirtlerinin de başka türlü düşünmesi imkansız
|

26-09-2006, 21:57
|
|
Üye
|
|
|
|
liopleurodon";p="´isimli üyeden Alıntı
Adetten..
İlginç gelebilir, ama kadının kapanmasını kadınlar istemiş olabilir. Düşünün, güçlü bir kadın. Elbette yaşlanıyor vs. Açık gezen kadınların olması, rekabet şansını zorluyor. Kocasını boyuna vidalıyor, namussuz, erkekleri baştan çıkarmaya çalışıyor, hafif kadın vs. diye. Kendini de kapatıyor ki, kusurları örtülsün.
Bu sürecin böyle başladığı sanılıyor. Unutmayalım, insanlığın ilk dönemleri anaerkil dönemlerdir. Hitilerden, daha öncesinden bahsediyoruz. Erkek egemenliği çok daha sonraları ortaya çıkar..
Basitçe, örtünme ile namusun, tahrik etmenin filan bir alakası yoktur. Erkek tahrik olur. Kadının varlığını bilmesi bile yeterlidir. Bu doğanın kanunu, en temel içgüdüdür.
|
İyi güzel de;
Ya kadın intiharları?..
Ya töre cinayetleri?..
Ya kadınların tesettürü?..
Ya kutsal Müslümanlığı koltuk hırsı için bunu politikada kullanması?..
Ya içerde iktidar koltuğu için bunun için tahrikatlara ve cemiyetlere verilen ödünsel zavallılık?..
Doğanın kanunundan önce sınıfsal bir farklılık ve bu farklılığı değişik çıkarlara kanalize edilmesi sizce neyin sonucu ve neye hizmet..
Sevgiler...
|

27-09-2006, 08:52
|
 |
Üye
|
|
|
|
Evet, islamiyette kadının yeri, değeri filan yoktur. Bu ayrı bir konu. Kadının örtünmeye nasıl başladığı ayrı bir konu. Kadınların örtünmesi islamiyetten çok çok daha öncelere dayanır. İyi bir tez konusu, ilgilisine.
|

27-09-2006, 14:07
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Öncelikle bir şeyi düzelteyim.Başyazıda İran'ın adı verildi ve aşağıya yüzüde kapalı hanımların resmi konduğu için düzeltmek istiyorum.Resimdeki hanımlar İranlı *değildir arkadaşlar.Şiiler yüzlerini kapatacak şekilde örtünmezler.Bu hanımlar büyük bir ihtimalle Hanefidir.Hanefilikte yüzde ziynetten sayıldığı için örtülmesi gereken yerlerden birisidir.Bu yüzden hanefiyim diyen hanımların yüzlerini örtmemesini hep yadırgamışımdır.Hanefi hanımlar ya başka bir mezhebe geçin ya da mezhebinizin gereğini yerine getirin.Boştan yere hanefiyim diye yalan konuşmayın!
Konuyla ilgili şahsi görüşleri mi ise ilerleyen günlerde açıklayacağım.Hepinize hayırlı günler..
|

27-09-2006, 14:45
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu konuda Muazzez İlmiye Çığ'ın araştırması var. Kuran, Tevrat ve İncil'in kaynakları üzerine yazdığı kitapta Sümerlerden kalma bir gelenek olduğunu ileri sürüyor. Sümerlerde mabet fahişeliği denen birşey var. Sıradan fahişelikten farklı birşey. Kutsal kabul edilen ve çok değer verilen birşey. Mabet fahişeleri ile sıradan fahişeleri ayırmak için *mabet fahişeleri başlarını örtüyorlar.
M.Ö. 1500'lerde Asur kralı bu kuralı evli ve dul kadınlara da getiriyor. Yani bu durumda evlenmiş, yani erkek görmüş olan kadınlar başları örtülü, genç kızlar ise örtüsüz oluyorlar. Cariyelerin, sokak fahişelerin ve evlenmemiş kızların ise örtünmeleri yasaklanıyor.
Baş örtme geleneği Yahudilere de burdan geçiyor. Biliyorsunuz, Yahudilerin uzun bir Babil sürgünü dönemi var. Baş örtüsü kuralı şimdi de uygulanıyor Yahudilerde. Evlenen kadınlar saçlarını traş ettirip peruk takıyorlar yada başörtüsü ile saçlarını kapatıyorlar. (Özellikle Yahudi yaşlı kadınların çoğunun başında peruk vardır)
Yahudilerin birçok geleneğini Muhammed (daha doğrusu öyle biliyoruz, belki de daha sonra yapıldı bu değişiklikler) alıp İslam'a koymuş. Baş örtme geleneğinin kökeni Çığ'ın açıklamalarına göre böyle.
Son olarak, hıristiyanlarda da aynı geleneğin sürdüğünü belirteyim. Rahibeler başlarını taa tapınak fahişeliğinden kalma baş örtme geleneğinden dolayı örterler. Aynı şekilde Roma'nın bölünmesiyle oluşan Ortodoks mezhebinde *(doğulular) *de aynı şekilde kadınlar başını örter. Doğuy Avrupa'da, İran kadar olmasa da en azından bir Türkiye kadar başını örten kadın vardır herhalde.
|

27-09-2006, 15:13
|
|
Üye
|
|
|
|
Eveet islamın en ilkel yönlerinden birine geldi sıra.Örtünme bence kesinlikle paranoyaklık derecesinde güvensizliğin ve kıskançlığın ürünü bir durum bundan ne söylemek istediğimi anlayan anladı daha fazla açmama gerek yok sanırım.Sayın dipnot_s beyin koyduğu fotoğraf bütün gerçekliğiyle gerçek islam bu diye haykırıyo zaten.Başında rengarenk başörtüsü,altında isterse kumaş isterse blujean pantolonu yada diz altı eteği,üstünde de şık bi ceket ya da pardesüsü olan türk tesettür tipinde bir bayana islam tabiki çok rahat ve kendine değer veriyo,keyfine bakmasına müsade ediyo gibi görünebilir.Ama ne yazıkki sulandırılmış islamı gerçek islam sanan arkadaşımız farkında olmadan desteklediği köktendinciliği ve şeriatı desteklediği müddetçe bilmelidir ki o düzen geldiği zaman yukardaki ninja benzeri bayandan farkı kalmayacak,2. hatta 3. sınıf vatandaş olacak,o kafasına göre yarattığı bazılarına gerçekten yakıştırdığım alternatif tesettür modelini ancak rüyalarında görebilecek,giyebileceği yegane elbise yukardaki bayanın elbisesi olacaktır.
Düşünüyorum;o halde varım...
|

27-09-2006, 16:30
|
|
|
NUR:
24.31. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.
24.60. Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların, zinetleri (yabancı erkeklere) teşhir etmeksizin (bazı) elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. İffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, bilendir.
Bu yazımda inançlı kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Derler ki kuranda her şey apaçık yazılıdır. Eğer bu kuranda her şey apaçık yazılıysa bu kara çarşaf nereden çıktı.Kuran'da deniliyor ki :Görünen kısımları müstesna olmak üzere baş örtülerini yakalarının üstüne gelecek şekilde örtsünler. Nasıl bir kıyafet giyileceği de yazılı değil. Kimi kara çarşaf giyiyor. Kimi türban takıyor, uzun pardesü giyiyor. Kimisi de eşarp takıyor. Şimdi soruyorum. Bu nasıl apaçık bir kitaptır ki her kes farklı farklı giyiniyor.
Bir de bakıyoruz yaşlı kadınlara giyim konusunda bir tölerans tanınmış. Aklıma şu geliyor. Bence kadınların örtünmesinin temelinde ikinci sınıf oluşu ve kıskançlık olayı yatmaktadır. Kadının kapanması demek kendisini ikinci sınıf görüp erkek üstünlüğünü kabullenmesi demektir. Kuran zaten insanlar arasında ayırım yaparak erkeğin üstünlüğünü savunmuştur. Kadınlar tarlanızdır benzetmesi, eve mahkum edilmesi, laf anlamıyorlarsa dövün demesi, dört kadınla evlenebilirsiniz demesi, kadının miras hakının kısıtlanması, şahitliğinin küçümsenmesi,örtünmeye zorlanması hep kadının ikinci sınıf görülmesinin kanıtlarıdır. Ben bu gerçekler ortada dururken buna inanan kadınlarımızı hayretle karşılıyorum. Bir insan olarak bunu kabulenen bir kadın insanlığıyla çelişiyor demektir. Çünkü insani özelliğimizin temelinde eşitlik yatmaktadır. Kadın erkek eşit olmalıdır.
Günümüz çağdaş hukuk kurallarıyla bu eşitlik güvence altına alınmıştır. Bu kurallar ortada dururken ilkel ortaçağ kurallarını kabullenmek nasıl bir anlayıştır. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Bir de demezler mi islam kadına değer vermiştir. Sadece gülüyorum. Bir insan bu kadar da kör olamaz. Bu nasıl kadına değer vermektir?
Ve bu kadınlarımıza diyorum ki evlendiğiniz zaman nikah yapmayın. Miras ve şahitlik konusunda kuranın hükümlerine uyun. Erkeğinize itaat etmediğiniz zaman erkeğinizin sizi dövmesini kabulenin. Evinizden dışarı çıkmayın. Okumak mı istiyorsunuz. Okumak neyinize. Erkeğinize kölelik yapmaya devam edin. Erkeğin gözünde bir tarla olmaya devam ediniz. Erkeğiniz dilediği gibi bu tarlanıza girmelidir. Çünkü erkek sizin koruyucunuzdur. Onun koruyuculuğu olmadan siz kendinizi koruyamazsınız. Nafakanızı erkek sağladığı için o sizin her şeyiniz. Hele bir de isteklerine karşı çıktınız mı yandınız. Üç kere boş ol demesi yeter. Onun için siz çok mu önemlisiniz. Siz olmazsanız daha üç kadın hakkı daha var. Hatta canı istediği zaman sizinle birlikte daha bir çok kadını üzerinize getirmekte hakkı vardır.
Şimdi inançlı kadınlarımız bunları bir düşünsünler. Bir de günümüzde kadın haklarını bir incelesinler. İkisini kıyaslasınlar. Eğer biraz akıl ve mantık varsa bu kadınlarımızda, aralarındaki farkı çok net bir şekilde göreceklerdir. Bir erkek olarak diyorum ki erkeklerin sizin üzerinizde tahaküm kurmalarına izin vermeyiniz. Bir erkek olarak kadın ve erkek eşitliğini savunuyorum. Bu kör taasuptan kendinizi kurtarınız. İlkel ve çağdışı bir düşünceye kendinizi alet etmeyiniz. Bilgi çağında yaşadığımızı unutmayınız. Okuyarak ekonomik bağımsızlığınızı kazanarak toplumda hak ettiğiniz yere geliniz. Kadının da bir insan olduğunu ve erkekle eşit olması gerektiğini haykırınız. Onların sizleri sömürmesine izin vermeyiniz.
Ama şunu da iyi biliyorum ki bu saçmalıklara inanan kadınlarımız azınlıktadır. Kadınlarımızın büyük çoğunluğu böyle düşünmemektedir. Çünkü ülkemiz çağdaş uygar bir ülke olma yolundadır. Buna paralel olarak kadınlarımız bir aydınlanma süreci yaşamıştır. Yeterli olmamakla birlikte hak ettikleri yere gelmek için bir mücadele içinde olduklarını görüyoruz. İnançlı kadınlarımızın da bu mücadelede yerlerini almaları gerektiğini düşünüyorum. Şunu da bilmenizde yarar varki bu ülkede sizleri haklı gören erkekler de vardır. Bir erkek olarak'' kadının adı yok''
onurlu mücadelenizde sizleri destekliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
|

27-09-2006, 16:32
|
|
Üye
|
|
|
|
17 yaşındaydım ve o güne kadar hiç bir kapalı kızla samimiyetim olmamıştı. Birgün evde otururken telefon geldi ve bir kız benimle arkadaş olmak istediğini söyledi. Meğer telefonumu uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımdan almış. Beni her sabah otobüs durağında beklerken görüyormuş ve tanışmak istiyormuş.
Neyse kızla telefonda 15 gün boyunca konuştum ama bir türlü telefonumu hangi arkadaşımdan aldığını söylemedi. Sonra buluşma teklif ettiğimde bana kapalı olduğunu söyleyip benim için problem oluşturup oluşturmayacağını sordu. Bende oluşturmaz dediğim halde dışarıda beraber yürümekten utanıyordum açıkçası. O yüzden kendi evimizden daha uzak bir yerde buluştuk.
Buluştuktan sonra kızın İmam Hatip lisesi son sınıfta okuduğunu öğrendim ve kızla buluşmaya devam ettim. Daha sonra ise bir kızla yaşanabilecek ne varsa çoğunu yaşadım. İşin ilginç yanı kızı terketmek istediğimde kız arkadaşları beni vazgeçirmek için kendisinden telefonumu alıp başka başka zamanlarda da aramaya devam ettiler. Daha sonra bunun diğer kız arkadaşlarıyla da buluşup çıkmaya başladım. Yani arkası çorap söküğü gibi geldi. Bir kaç kez evlerine gittiğimde ailelerine yakalanma tehlikesi atlattım. Bayağı heyecan vericiydi açıkçası.
Bu kızların tipik özellikleri ise 1 tanesi hariç hepsinin seçim zamanı evlerinin camında Refah partisi bayrağı olması, benimle evli olmadan mahremini paylaştığı halde başörtüye laf söylettirmemeleri, camdan başı açık bakabildikleri halde dışarıda başlarını kapatmaları, aslen Trabzonlu olduğumu bilmelerine rağmen oruç tutmadığım için benim alevi olduğumu düşünmeleriydi.
Bu kızlardan bazıları zaman zaman evlerinden uzakta başı açık dolaşsada, başı açık gezen kızlara içten içe bir düşmanlık besliyor ve onları namussuz olarak görüyorlardı.
Kısaca kapalı kızların açık kızlardan hiç bir farkı yoktur. Onlarda da hormonlar son derece aktiftir ve erkeklere ilgi duymaktadır. Onlar da din kuralları olmasa başları açık gezip daha da güzel görünmek istemektedirler. Çoğu aile zoruyla, azı da koca zoruyla kapanmaktadır. Ortada başörtüsüyle ilgili o hadisler dururken önünü almakta çok zordur.
Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
|