Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2008, 15:56
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili LaMevcud, inanın bende size üzülüyorum.

İnsanların inançları üzerinden bu kadar vakit harcadığınız için.
İnanmak adına ister, istemez zorlayıcılık hissettiğiniz için.
İnanı dediğimiz şeyin belirli ÇIKARIMLAR adına olmaması gerektiğini kavrayamamış olduğunuz için.
Zeus'a inanmak ne inanıra nede Zeus'a zerre kadar bir artı katmayacağını hala anlayamamış olduğunuz için.
İnanç dediğimiz şeyin subjektifliğini kavrayamadığınız ve insanların bu konuda hiç bir masalı ne sevmesi nede kahramanlarına tapması gerekmediğini anlayamadığınız için.
İnanç ile Din arasında ki temel ayrımı, inancın dinlerin sermayesi olduğunu göremediğiniz için.
İnanç ile din arasında ki bir diğer ayrımın inancın insana, dinin ise toplumları belirli bir himayede yönetme anlayışından doğmuş politik bir örgütlenme olduğunu göremediğiniz için.
Dinlerin yine inanç gibi varlıklada en temel ayrımının, varlığı İSTİSMAR üzerinden kendi tekeline aldığını göremediğiniz için.
İnançlı-İnançsız gibi bir ikilemde kendi çizdiğiniz çerçeveleri aşamadığınız için.
En önemliside malesef ki, kendi aşamadığınız çerçevedeki inançsızlara üzüldüğünüz, kısaca kendi tanımlarınızla, kendi yargılarınızda oluşturduğunuz inançsız motifini, salt kendinize bir çıkarımla tanıyıp, birde kendi ürettiğiniz bu tanımlara üzülebildiğiniz için. İnançsız nasıldır diye sorulsa düşman başına tanımlar getireceğinizden hiç kuşkum yok.

Ve en kötüsü İNANMAK zorunda olunduğunu sandığınız ve bunca zamandır forumlarda olduğunuz halde bir kez olsun bu minvali(misyoner) aşamadığınız için, inanın üzülüyorum. Düşüncelerinizi anlatabiliyor, mantık yürütebiliyor en azından yazı yazabiliyor, paylaşabiliyor olmak vasıflarını üzerinizde taşırken, düşünmek, ön yargısız ve salt kendini baz almayan, benci olmadan, her şeyi kendi benine(inancına) bağlamadan hareket edemediğiniz için üzülüyorum.

Sen Zeus'a inanırmısın LaMevcud? İnansanda inanmasan da bu bizi pekde ilgilendirmeyecek ancak toplumumuz dinlerin örümcek ağı gibi insanları, zihinleri, her şeyimizi, varlığımızdan yokluğumuza kadar sardığı bir dünyadayız, kurtulamadık ve bu bakımdan sormak gerekiyor. Zeus'a inanıyormusun LaMevcud? Eğer inanmıyorsan sence üzülmem gerekiyor mu?

Yaratıcıya gelince, pek gereksiz bir önerme... Yaratıcı kendi dallarını kesmiş, süpürmüş, bir ağacın tüm dallarını kestiğinizde geriye kalan, dinlerin oyuncağı olmuş gereksiz bir önermedir. Kendisi ile çatışan, bindiği dalı kesen bir önerme nereye kadar gidebilir? Elbette düşünmeye, irdelemeye, mantığa değil, koşulsuz inanmaya gidebilir. Bizi inandırıp, kandırmaya çalışma LaMevcud? İnanmak ile kanmak ikiz kardeşti,rler, biri olmadan diğeri olmaz. Üzülme ne inandık nede kandık.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 19-09-2008, 18:10
HanifTürk HanifTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Spartaküs kardeşim benim adına üzülmene gerçekten çok sevindim en azından bunu hissedebilmen bile beni memnun etti.
İnsanların inancı ile niye bu kadar ilgilendiğimden bahsetmişsiniz Bakınız hümanizmi biliyorsunuz insan sevgisi sizde hümanistsiniz umarım eğer öyle iseniz ben ateş çukurunun kenarında iken beni uyarmazsanız siz hümanist olamazsınız
İşte kardeşim benim inancım olan Hanif şuurlu Müslümanlığa göre sizi uyarmazsam bende müslüman olamam ben rahat edeyim ben cenneti kazanayım öbürüne ne olursa olsun bencilliği bize göre değildir kardeşim

O yüzden biz sizleri uyaracağız ama kesinlikle bizden size fikri bir mücadeleden başkasını bulamazsınız çünkü Biz Kur"an-a inanan Hanif şuurlu Müslümanlardanız yanlız size Yobaz mezhepçiler konusunda söz veremem onlar sizleri ve bizleri ele geçirseler şişe dizerler.

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 19-09-2008, 20:18
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Niye üzülüyorsunuz ki anlamadım,herhalde benim algı sorunum var!
Ben şimdi hiçbir şeye inanmıyorum ya , benim için niye üzülüyorsunuz bunu anlamış değilim.
Ben yaşadığım dünyada çevremde mutluyum,benim çok sevenim var herkes hayır dua okuyup duruyor zaten benim için,günde 50 kişi Allah senden razı olsun diyor.
İyi bir ailem iyi bir yaşamım ve iyi dostlarım var,TD de de sanal dostlarım var ,ben mutluyum.
Şimdi siz benim için yani inanmayan kardeşiniz için niye üzülüyorsunuz bana bunu anlatırsanız bende içinde bulunduğum acıklı durumu görürüm.
Sağolun,teşekkürler.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 20-09-2008, 13:51
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ben hakaret etmedim. aksine bu kadar saçmalığı mantıklı kılmaya yeltenebilecek derecede keskin zekanız mevcut dedim. o halde dedim, bu zekayı başka dahaca mantıklı alanlarda kullanmayı engelleyen kişilik nasıl bir kişiliktir dedim. onu merak ediyorum dedim .

arkadaşım. hani ayetler mayetler vermişsiniz ya. allegory gibi geliyor bana sizin ders çıkarmanız lazım o ayetlerden. kendi inancından başka inançlara sahip oldukları için milyonlarca insanı kudurmuş hayvanlar gibi katledenler benim atalarım değil. sizin inancınızın ataları. olayları saymama gerek yok. sırf 40000 tane alevi yeter ağaçlara asılan. hemde bir gecede. o kuranı nerenizle okudunuz tarih boyunca merak ediyorum. gerçi oarda diyor zaten öldürün diye.

2 alevi öldüren cennetlik. 8 ateist öldüren peygamberlere komşu. katliam yapan allahın sağ kolu mu olacak. tarihe bakın biraz. kendimi tutup hakaret etmek istemiyorum. etsem de atacak olan moderatöre şaşarım. ben tarihten bir figüre mesela şeyhülislamların birine hakaret ettim. dedim ki soyu sopu maslud ve meşkuk mürid. atsın beni moderatör söyleyin. her şeyhülislam için geçerli. hadi bakalım. daha da ileri gidicem. sinirlerim bozuluyor.
Alt 23-09-2008, 21:14
Üye

Değerli kardeşim prometheus şu yukarıda söyledikleriniz bile "ben hakaret etmedim.
aksine bu kadar saçmalığı mantıklı kılmaya yeltenebilecek derecede keskin zekanız
mevcut dedim. o halde dedim, bu zekayı başka dahaca mantıklı alanlarda
kullanmayı engelleyen kişilik nasıl bir kişiliktir dedim" bizim özgür bir
iradeye sahip olmayacağımız anlamına gelir nasıl mı?

Kardeşim şu anda sen kendi bulunduğun durumu gerçek sanırsın
ve sen kendini doğru yolda diğerlerini yani senin gibi
düşünmeyenleri ise sapıtmış sanırsın sen gerçekten kendi inandığının
en doğru olduğuna inanmaya şartlanmış olarak ALLAH tarafından
(ya da doğa tarafından) yaratılmışsın aynı şekilde benim için
şu an da bulunduğum durum en doğru durum benim gibi
düşünmeyenler ise sapıklardır. Bu şartlanmışlığın sebepleri
tartışılabilir ama her ne sebepten olursa olsun bu durumda
insanın doğruyu bulması hakikattende çok zor bir iştir çünkü
kişi yanlış yolda olsa bile kendisini doğru olarak görür böyle
olmasa idi hiç kimse yanlışta olmaz idi . Şimdi bu durumda
kişinin özgürce doğruyu yada yanlışı nasıl kendi hür iradesi
ile seçtiğine inana biliriz
Biz kıt akıllı şartlanmış beyinlere sahip insanlara
evrensel hakikatleri anlatan Kur"an ne diyor

Gerçekten bunlar( bunlardan ne anlarsan ister genetik ister şartlanmışlık
ne dersen de ) , onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise,
kendilerinin gerçekten hidayette( Kendilerinin doğru) olduklarını sanırlar.
(Zuhruf Suresi, 37)

LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
Alt 24-09-2008, 00:19
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hiç öyle şey olur mu LaMevcud gözünü seveyim ya insan bizim gibi düşünmedi diye sapık olur mu hiç? Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin. Hem insanların fikirleri çiviyle çakılı değil. Ben her zaman yanılabilme ihtimalimi de hatırlarım. İşte bu sebeptendir ki insanlar Hıristiyanken Müslüman, Müslümanken deist ...vs. oluyor.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 24-09-2008, 02:02
Üye

Hiç öyle şey olur mu LaMevcud gözünü seveyim ya insan bizim gibi düşünmedi diye sapık olur mu hiç? Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin

Titanatlas kardeşim demişsinki vede cevabın vermişsin "Ben senden çok farklı düşünüyorum ama bence sen sapkın değilsin"

Gördünmü sence sapık değilim ama başka birisi için sapığım titanatlas kardeşim sapıklığı yanlış anlama yani yanlış yolda olarak düşün
Şimdi ben doğru isem sende nasıl doğru olabilirsin işte sen kendi yolunu doğru kabul ediyorsun ki bu yoldasın bende kendi yolumu kabul ediyorum ve bu yoldayım sorun şu doğru yolda olan kim ama daha büyük soru yanlış yolda olupta kendini doğru yolda sanan kim ve bu yanlış yoldaki kendisinin doğru olduğunu sandıkça nasıl yolunu bırakıp başka bir yola girer

Saygılarla

Alt 26-09-2008, 02:28
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

" yanlış yolda olupta kendini doğru yolda sanan kim ve bu yanlış yoldaki kendisinin doğru olduğunu sandıkça nasıl yolunu bırakıp başka bir yola girer"
İşte bu sorunun cevabı için etrafımıza bakalım insanların fikirleri değişiyor değişebiliyor. Ben kendimi örnek vereyim çok dindar biriyken şu an dinlere inanmıyorum. Önceden Müslüman olup Hıristiyan olan yurttaşlarımız da var Müslüman olan gayrımüslim vatandaşlar da var.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 28-10-2008, 06:44
BASKALTURK
Üye Değil

Lamevcud sanirim muslumansiniz ki bizim icin uzuldugunuzu soyluyorsunuz.Ne yazik ki inandiginiz dininiz bizim icin uzulmenizi degil kafamizi kesmenizi soyluyor.ISTE BU YUZDEN ASIL BEN SIZIN ICIN UZULUYORUM. esen kaliniz
Alt 28-10-2008, 13:30
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

BASKALTURK´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Lamevcud sanirim muslumansiniz ki bizim icin uzuldugunuzu soyluyorsunuz.Ne yazik ki inandiginiz dininiz bizim icin uzulmenizi degil kafamizi kesmenizi soyluyor.ISTE BU YUZDEN ASIL BEN SIZIN ICIN UZULUYORUM. esen kaliniz

bırak Allah aşkına sayın Türk..

kım sızın kafanızı koparmak ıstıyor.. dınımıze bu kadar ıftıra atmayın..duymuşsun sağdan soldan ya da bır kaç ayeti kendınce ıstdığın gıbı yorumlamışsın bu da senı dınımıze ıftıra atmana yetmış..

ya hu ben ne kadardır bu sıtedeyım bılmıyorum.. bu dın karşıtı arkadaşlar dınlerı yok etmek ıcın dınler hiç iii guzel şey yapmamış gıbı tavır alıyorlar..

hiç guzel bir şey dıyen duymadım gormedım...sızın bole dusunmenız aslında ateıst olacak bı ınsanı tekrar musluman yapar..

adam bakcak oğrendiği din ne guzel şeyler soluyo sonra gelcek bakcak buraya Allah Allah hıç ii bir şey yok! ..sonra da der: bu adamlar tarafsız değil kendı çıkarları için yazıyolar..ezberden konuşuyorlar..(anlatabıldım dımı)

o kadar basıtleştırmıssınz kı artık dınımıze laf atmayı her sözunuz önyargı kokuyor..

ya hu adam kelıme i şehadette mantıksal problem dıyor.diğeri neden bızı tanrı donsuz yaratmış dıyor dığerı neden armut piş ağzıma düş olmuyor dıyor..diğeri..diğeri..diğeri..

yapmayın bızım dınımız bu kadar basıt değil..!pekı ınanan ınsanlar neden ınanıyor..bu kadar komık şeyler! varken neden ınananların çoğu dınden çıkmıyor..

tartıştığınız fenerbahçe galatasaray maçı değil..adam yazmışkı o kadar basıt (aslında kendı basıtlıği)bız ınananları guya aptal yerıne koyacak..yazık!

sayın Türk başkanTürk baykalTürk Ötüken ormanlarının tanrısı da tek tanrıydı şeytanı vardı..meleklerı vardı oldukten sonra dırılmesı vardı..şimdi sizin tanrınıza iftıra atılmasını ıstermıydın..

oldukten sonra dırılmeyle ılgılı ''avuntu'' dıyenlere üzülmezmiydin..

saygılar..

Önerilen Siteler