Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-03-2006, 13:01
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: MEVLANA AŞK, SEVGİ, DOSTLUK & HAK YOLU

mutezile sende liop gibi bunadın galiba isimleri karıştırıyorsun, istersen bi bak ben gidişimi başlık olarak koymuşmuyum, dilimiz sivri değildir yalnızca birazcık "alaycı" bir üslubumuz vardır o kadarını da idare ediver ne de olsa hoş beş ediyoruz şurada.

"Hicran ve Firkat rüzgarları estirmek...." sevdim bu lafı.
Alt 23-03-2006, 14:38
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Meğer neymiş bu Mevlana yahu..
İlhan arsel gözümüzü açtı çok şükür..
Köleci , kadın düşmanı , insanlık düşmanı , şeriatçi , cihatçi , sapık vay vay vay..
Aspartam sen ayrı dur kenarda , mal bulmuş mağribi gibi atladın hemen balıklama..
Önce İlhan arsel'in gir sitesine de , ya da al şeriat ve kadın kitabını da , Mevlana için cımbızla bulunmuş ve çarpıtılmış , önünden arkasından makaslanmış , ve eleştiri bulabilmek-oluşturabilmek için büyük gayret sarfedilmiş yazılara değil de , Hz.Muhammed'e sapık diyen , "8-9 yaşındaki sübyanı yatağa attı" diyen yazılarına cevap ver.
Mevlana için yazılan bu aslı astarı olmayan çirkin iddiayı tek tek çürüteceğiz bu sütunlarda..
İlhan Arsel'in yazısını okuyup da etkilenenler , yanıtları okuyunca sarılacaklar Mevlana'ya.
Çünkü o , senin cevabını veremediğin Tebenni hadisesinin dahi İslamdaki tek örneği peygamberin ayağının tozu olamıyacak kadar kendini küçük görebilmiştir..
İbret dolu öyküsünden çekincemiz olsaydı , kendimiz yazmazdık Determin kardeş."Küçük Kız"başlığı altında okuyabilirsin Kabak hikayesini.Onu bir ahlaksız yazı olarak gören küçük insandır , ondan ibret almayıp da , yazıdaki cinsel organa takılanın kafası hep ordadır zaten.Asıl korkulması gereken kafasını oraya takanlardır..
Hele bir alıntı yazı tamamlansın da yanıtları okuyunca gerçeklerin ne olduğunu görürsünüz.
Çamur at izi kalsın taktiği ile 1-2 gün tutunur o kadar.
Sonrasında yine , büyük usta Nazım'ın dizeleri okunur aşkla ;

Mevlana
Sararken alnımı yokluğun tacı
Silindi gönülden neşeyle acı
Kalbe muhabbette buldum ilacı
Ben de müridinim işte Mevlana.
Edebe set çeken zulmeti deldim
Aşkı içten duydum, arşa yükseldim
Kalpten temizlendim, huzura geldim
Ben de müridinim işte Mevlana.
Alt 23-03-2006, 14:59
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu başlığı merakla takip ediyorum. Şimdilik epey bişey öğrendim. İlhan Arsel'in yorumları ve üslubu negatif bir tarz da taşısa, önemli olan söylediği şeyler. Panteidar'ın da neler söyleyeceğini merak ediyorum.

Nazım'ın şiirini okuyunca şaşırdım ama. Tarzı, dili hiç Nazım'a ait gibi değil. Şüphelenince aradım, çocukluğunda Konya'daki dedesinin yanında kalırken yazdığı bir şiirmiş. Adamın çocukken yazdığı bir şiir bile bugün anılıyorsa, bu onun gerçekten ne kadar büyük bir şair olduğunu gösteriyor.
Alt 23-03-2006, 15:33
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

İlhan Arsel'e de cevap verdim kardeş ama maalesef yayınlanmadı.İşte bundan 1 sene kadar önce İlhan arselin sitesine gönderdiğim cevap.

ÖNCE İLHAN ARSELİN YAZISINI VERİYORUM ALTINADA ELEŞTİRİMİ EKLİYORUM.
"Kurban geleneginin Kur'ân'da alinisinda rol oynayan dinsel olaylarin incelemes bize sunu gösterecektir ki, Kur'ân'a göre Kurban kesimindeki amaç, esas itibariyle yoksul'a yardim degil fakat Tanri'ya bagliligin, kan akitimi yoluyla saptanmasidir. Adem'in ogullarinin acikli hikâyesi bunun böyle doldugunun ilk kanitlarindandir.
A) Adem'in ogullari'nin hikâyesi:
Gerçekten de Kur'ân'da, Mâide sûresi'nde, Adem'in iki oglu'nun kissa'si (hikâyesi) anlatilmistir ki Tanri'nin, kurban kesiminden gayri bir sekilde kendisine sunulan kurban'dan pek hosnud olmadigini, ve kurban ameliyesini yoksullara yardim seklinde anlamadigini ortaya vurur. Gerçekten de âyet'de söyle yazili: “Ey Muhammed! Onlara, Adem'in iki oglunun kissasini dogru olarak anlat. Ikisi birer kurban sunmuslar. Birinin kabul edilmis, digerininki edilmemisti. Kabul edilmeyen (kurban sahibi): -Andolsun seni öldürecegim!- deyince, kardesi: -Allah ancak sakinanlarin takdimesini kabul eder- demisti.” (K. Mâide sûresi, âyet 27). Ayet'de açiklik yok, fakat anlatilmak istenen sey, Adem'in ogullarindan birinin koyun keserek, digerinin de toprak ürünlerinden (bugday) vererek Tanri'ya kurban sunduklari, ve Tanri'nin koyun seklindeki kurbani kabul edip digerini red ettigidir. Kur'ân'daki bu hikâye'yi Muhammed Tevrat'tan almistir. Tevrat'in Tekvin kitabinda anlatilan sekliyle hikâye kisaca söyle:
Adem'in iki oglu olmustur ki adlari “Hâbil” ve “Kâbil”dir. Bu iki kardesten biri, Hâbil, koyun sürüsü güden bir çoban'dir. Diger kardes, yâni Kâbil, ise çiftçi'dir. Beraberce yasayip giderlerken bir gün Hâbil, gütmekte oldugu sürünün ilk doganlarindan bir koyunu kesip Tanri'ya kurban olarak sunar. Çifçilikle ugrasan Kâbil ise, Tanri'ya kurban olarak toprak ürünlerinden (bugday) sunar. Tanri, Hâbil'in sunmus oldugu kesilmis koyunu kurban olarak kabul eder, fakat Kâbil'inkini kabul etmez. Bunun üzerine Kâbil, kiskançliga kapilip kardesi Hâbil'i bir vurusla öldürür (Bkz. Tevrat/Tekvin, Bap IV, 1-9).
Asli Tevrat'da bulunan bu hikâye'nin hadîs'lerde ve Kur'ân yorumlarinda anlatilan sekli asagi yukari böyle. Dikkat edilecegi gibi Tanri'yi hosnud kilan sey toprak ürünü olan “bugday” seklindeki kurban degil, fakat kan akitilarak sunulmus olan “koyun” seklindeki kurban'dir. Belli ki Tanri kendi adina kan akitilmasindan hoslanmistir. Ve bu isi yoksullara yardim olsun düsüncesiyle degil fakat Hâbil'in “takdimesi”nden hoslandigi için yapmistir; Hâbil'in takdimesi ise, biraz önce gördügümüz gibi, kani akitilan koyun'dur. Eger Tanri kan akitilmasindan hoslanmamis olsa, ve kurban'dan maksadin yoksul'a yardim oldugunu düsünmüs olsa, bunu açikca bildirirdi. Oysa böyle yapmamistir. Belli ki insanlarin kendisine olan bagliliklarini “Tanri adina” kan akitilmasina göre degerlendirmek istemistir! Bundan dolayidir ki din adina cihad'a çikilmasini, kâfirlere karsi savasilmasini, kiliçla vurusulmasini (yâni kendi adina kan akitilmasin) “kutsal” bir sey olarak görmüstür. Yine bundan dolayidir ki bu savaslarda ölenleri “sehid” olarak en büyük mükafatlara layik bilmistir. "
Bundan sonrası benim cevabım;
ilhan arsel demek istiyorki;Kurbanda maksat yardımlaşma dayanışma değil Allah'ın kana susamış bir tanrı olması gibi anlama gelebilecek ifadeler kullanıyor.Kuranda kurbanla ilgili infak ayetleri ve kesilen hayvanın kanının Allah'a ulaşmaytacağı ama bizim takvamızın Allah'a ulaşacağına dair ifadeler bulunmasına rağmen."Kendileri için bir takım yararlara şahid olsunlar ve kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (kurban adarken) Allah'ın adını ansınlar. Artık bunlardan yiyin ve zorluk çeken yoksulu da doyurun.Hac28 "Onların etleri ve kanları kesin olarak Allah'a ulaşmaz, ancak O'na sizden takva ulaşır. İşte böyle, onlara sizin için boyun eğdirmiştir; O'nun size hidayet vermesine karşılık Allah'ı tekbir etmeniz için. Güzellikte bulunanlara müjde ver.
Hac 37."Bir de ilhan arsel denilen zavallı Adem'in oğulları kıssasında yorum yaparken Habil'in bir sözünü kasıtlı olarak atlıyor.Orada Habil Kabil'e diyorki:"Allah ancak sakınanlardan (takvalılardan)kabul eder."Unutmayın ki kabilin takvalı yani iyi bir dindar olmamasının sorumlusu Habil değildir.Dolayısıyla Allah,Habil'in kurbanını kabul etmiş Kabilinkini kabul etmemiştir.Artı Kur'an ile Tevrat arasında birçok paralelliklşer vardır.Tevrat'ta bizim kitabımızdır.Musevilikteb bizim dinimizdir.Musa halkına İslam'dan (İslam=Allah'a teslimiyet)başka bir din indirmemiştir.Doğal olarak kaynak aynı olduğu için her iki kitabımızda benzer ifadeler bulunmaktadır.Ancak Tevrattaki kıssalarda önce yorumlarda ve daha sonra bu yorumların ayet metinlerine yansımasıyla tevratta olan tahrifattan dolayı bazı değişik ifadeler bulunabilmektedir.Ve Kur'an hiçbir zaman ne tevratı nede incili reddetmemiştir.Bilakis onların tasdikleyicisi olduğunu ve ehli kitabın onlara uyması gerektiğini vurgulamıştır."De ki: 'Ey Kitap Ehli, Tevrat'ı, İncil'i ve size Rabbinizden indirileni ayakta tutmadıkça hiç bir şey üzerinde değilsiniz.' Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun tuğyanlarını ve inkârlarını arttıracaktır. Sen de kafirler topluluğuna karşı üzüntüye kapılma. Maide 68"Çünkü nasıl bizler 1400 yıldır (peygamberin ölümünden kısa bir süre sonrasından itibaren)İslam diye bir takım töreleri,adetleri,hurafeleri,saçma sapan hikayeleri,peygamber adına uydurulmuş (özellikle emeviler döneminde)onbinlerce hadisi,tarikatleri din edinmişsek;Yahudi ve hristiyanlarda tevrat ve incil dururken onların yüzyıllardır roma putperest dininin etkisiyle oluşturulmuş yorumlarını din edinmişlerdir.Kur'an bunun için öncelikle onların tevrata ve incile uymaları gerektiğini ifade etmiştir.Sonuçta Kur'an tevrattan ve incilden doğru adına kalan herşeyi tasdik eden bir kitaptır ve elbette aralarında birçok benzerlikler olacaktır.Not olarakta şunu eklemek isterim ki;kurban ibadeti sistematiği olan bir ibadet şekli olarak ilk defa İbrahim peygamber zamanında başlamıştır ve ondan önce insanların Allah'a veya ilahlarına batıl olarak insan kurban ettiğini biliyormuydunuz?
Alt 23-03-2006, 17:47
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Mevlana İrandan gelme Rum asıllı bir Selçukludur.Cihatlada uzaktan yakından bir alakası yoktur.Moğollar Anadolu'yu kasıp kavururken,o aşk-şarap şiirleriyle gününü gün etmiş ve bu işgalden rant elde etmenin yoluna gitmiştir.Ayrıca Moğollara karşı bir kurtuluş savaşı başlatan Ahi Evran (Nasreddin Hoca)ve oğlu Abdullah Çelebiyle,çıkarlarına dokunduğu gerekçesiyle mücadele etmiş ve oğlunu öldürtmüştür."
Aspartam ;
İftiralarının tek tek cevabı verilecektir.Önce Rum du , İran'dan gelmeydi yalanını cevaplandıralım.

Mevlana Türk oğlu Türk'tür.

"Yabancı değil, sizin köyün halkından
Bir dostum, semtinizde bir yer arayan!.
Düşman da görünse çehrem, olamam düşman,
Acemce söylesem de Türküm aslen."

Mevlâna 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinde, Belh şehrinde doğmuştur.

Mevlâna'nın babası Belh şehrinin ileri gelenlerinden olup sağlığında "Bilginlerin Sultanı" ünvanını almış olan Hüseyin Hatibî oğlu Bahaeddin Veled'dir. Annesi ise Belh Emiri Rükneddin'in kızı Mümine Hatun'dur.

Mevlana aşığı M. İkbal , Türkiye’ye gelirken uçağın Türk hava sahasına girmesi ile beraber ayağa kalkmış , bir müddet öyle bekledikten sonra yanındakiler sormuş :
"Niçin böyle yaptınız?"
M. İkbal :
"Bu topraklar Hz. Mevlana’nın kabrinin bulunduğu mübarek topraklardır. Mukaddes mekanda yaşayan millet de öyle bir millettir ki , yıllarca İslam’ın muhafızlığını yapmıştır. Eğer Türk milleti olmasaydı , İslam, Arap yarımadasında hapsolurdu. Bunun içindir ki , gönlümde Mevlana’ya ve O’nun necip milletine karşı sonsuz bir saygı ve ihtiram vardır. İşte bundan dolayı , yani onlara hürmeten ayağa kalktım."

Mevlana'ya attığın bu iftiralar için özür dileyebilecek kadar insan-ı kamil seviyesinde olmadığını biliyorum.O yüzden beklemiyorum zaten..
Diğer iftiralarınıza da sıra gelecek kısmetse...
Alt 23-03-2006, 19:20
Üye Değil

Mutezile,
Alıntılar, İlhan Arsel'in hangi kitabından?
Alt 23-03-2006, 23:48
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili arkadaşlar,

İki konu birbirine karışacak gibi görünüyor. Aspartam'ın bahsettiği tarihi olaylar, yani Nasreddin Hoca, Moğol istilası ve Mevlana'nın tutumu ile ilgili bu tartışma da bana önemli görünüyor. Benim önerim Aspartam'ın o birkaç satırda yazdıklarını daha detaylı bir şekilde başka bir topic açarak yazması. Böylece hem İlhan Arsel'in değerlendirmelerini, hem de diğer cephedeki tartışmaları birbirlerine karıştırmadan izleyebiliriz.

Bu tartışmaya açan Mutezile'ye ve katılanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten ilginç bir tartışma olacak gibi görünüyor.
Alt 24-03-2006, 00:14
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cem aktarılanlar Aydın ve 'Aydın' adlı -bana göre- Arsel'in temel başyapıtlarından. Şeriat ve Kadın adamın diğer kitaplarını çok fazla gölgede bıraktı ne yazık ki.

İşin garip tarafı; alıntıların tamamı Mevlana'nın kaleminden olduğu halde Mümin cemaat ile ''M ü m i n olduğunu alenen i t i r a f * e d e m e y e n'' cemaat bülbülleri hemen de cellaleniyorlar.

Yav daha Şemsi Tebrizi'ye girmedik.. Satranç oynarken tanıştığı Hıristiyan gence aşık olup, aşkndan yanıp tutuşmasına girmedik. Oğlancılık gibi pervers Nefs zaaflarına da girmedik.

Bu ne hiddet..

Pantei yazdı: *''Mevlana için cımbızla bulunmuş ve çarpıtılmış '' ''Mevlana için yazılan bu aslı astarı olmayan çirkin iddiayı tek tek çürüteceğiz bu sütunlarda..''

Bak bak bak....

Bu lokma sana büyük gelir. Sindiremezsin.

Mahalle kabadayısı misali esip gürlemekle olmaz bu işler; gerçekten olmaz.

Arsel'in ç a r p ı t t ı ğ ı (Gerçek anlamından saptırmak -TDK) ''aslı astarı olmayan'' bir alıntı gösteremezsen Müfteri ilan edileceksin.. Sen şimdiden ''çarpıtılmış'' alıntılar aramaya başla.

Çok büyük bir Müfteri Topici hazırlıyorum; çiçekli böcekli..İçine çok yakışacaksın

Mevlana'nın çok sevdiğim sözlerinden biri; derin anlamlar ihtiva eder:

''Dünle beraber gitti cancağızım; ne varsa düne ait;

Bugün yeni şeyler söylemek lazım'' M.C.R.
Alt 24-03-2006, 00:34
Üye

Sodomo yazdı:

''elveda dostlarım....'' Posted: 2006-02-24, 15:18:24 * *Post subject:
sodomo

Bana bunak diyen Tekke Bülbülünü arıyorum. Alternatif Kuran Ayetleri topici altında hoşbeş ederken tabanları yağlayıp terk-i diyar eden; Siteye bi kaç gün uğramayan - veya uğradıysada yazı asmayan-sonra da bunları hatırlatana *''bunak'' diyen *kişi aranıyor.

Bunak lafına mukabele olarak sana yakışan bir kaç sıfat yazdım, sonra sildim. Senin tavrın; alnına etiketi yapıştırmış zaten. Benim ilaveten bir şey eklemem lüzumsuz olurmuş; şimdi farkettim

''Veda yazısının'' yeri: Topic: Alternatif Kuran Ayetleri Page 8

Hamiş: İslam peygamberini yerden yere vuran Dindar muhteremlerin MCR'yi yere göğe koyamamaları; Tabu haline getirmeleri anlamsız gözükmesin sakın. Sünni İslamı yerden yere vurup
''Elhamdillulah Müslümanım'' demeye yüreği yetmeyen Takıyyeci Tayfa'ya b i l e bir paravan gerekiyor.

Mevlana, sevgi, aşk, hoşgörü ve Bolognez makarna sosu..

Elhamdüllilah- Müslümanım- Diyemeyenler- Derneği
Alt 24-03-2006, 00:55
Üye

Sodomo yazdı:

''elveda dostlarım....'' Posted: 2006-02-24, 15:18:24 * *Post subject:
sodomo

Bana bunak diyen Tekke Bülbülünü arıyorum. Alternatif Kuran Ayetleri topici altında hoşbeş ederken tabanları yağlayıp terk-i diyar eden; Siteye bi kaç gün uğramayan - veya uğradıysada yazı asmayan-sonra da bunları hatırlatana *''bunak'' diyen *kişi aranıyor.

Bunak lafına mukabele olarak sana yakışan bir kaç sıfat yazdım, sonra sildim. Senin tavrın; alnına etiketi yapıştırmış zaten. Benim ilaveten bir şey eklemem lüzumsuz olurmuş; şimdi farkettim

''Veda yazısının'' yeri: Topic: Alternatif Kuran Ayetleri Page 8

Hamiş: İslam peygamberini yerden yere vuran Dindar muhteremlerin MCR'yi yere göğe koyamamaları; Tabu haline getirmeleri anlamsız gözükmesin sakın. Sünni İslamı yerden yere vurup
''Elhamdillulah Müslümanım'' demeye yüreği yetmeyen Takıyyeci Tayfa'ya b i l e bir paravan gerekiyor.

Mevlana, sevgi, aşk, hoşgörü ve Bolognez makarna sosu..

Elhamdüllilah- Müslümanım- Diyemeyenler-Ama- Demek İçin -Yanıp-Tutuşanlar- Derneği:

Dernek Tüzüğü:

1-) Musallaya yatıncaya dek İnkar edeceksiniz, hedef şaşırtacaksınız.

2-) İçini gitsede İslamı; özelde Sünni İslamı reddedin

3-) İslama alenen girerseniz aklınızın yatmadığı ve asla yatmayacağı bazı hususların cevabını veremeyeceğinizi anımsayın.

4-) İslamda değilmiş gibi yaparak Şeriatı yerden yere vurun

5-) İnsanlık-kardeşlik- sevgi geyiğinden girin. Millet naif; ne verseniz yiyorlar.

6-) Mevlana, hacı bektaş, Alevi avukatlığına soyunun. Marjinalleri gönüllü destekleyin; ki sizin marjinalliğiniz 'digestive' hale gelsin

7-) Bazı tabularınız olsun; ki sizi 'ilkeli' sansınlar

8-) Yatarken bu konuların tefekkürün bırakın; Ya da karabasanlara hazırlıklı olun.

9-) Allahın ipine sarılın diyeceğiz ama; yanlış anlarsınız diye dernek yönetimi olarak korkuyoruz

10-) Yaratıcıya hamdü sena edin; mağfiret dileyin; dürmesin topumuzun defterini..

Önerilen Siteler