Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-11-2009, 03:24
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

casper06´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben bu sitede de ALLAH ve Hz. Muhammetle dalga gecildigine sahit oldum. ALLAH a ve Hz. Muhammet e deger veren insanlarında girmesine izin verdiğiniz bir sitede dahi bunu yaparsanız demekki siz tüzügünüzde yazan herseyle, sadece kendi cıkarlarınıza uyan şeyler dısında çakısıyorsunuz. ben müslümanlar iyidir kötüdür tartısması yapmayacagım. şimdi size soruyorum. % 90 deniyor fakat ben katiyen öyle oldugunu sanmıyorum benim sahsi kanaatimce % 60 ı müslüman olan bir ülkede, özgür arkadasımızın yaptıgı gibi hesaplar yapmak ne derecede insan haklarına uyuyor.

Ben insan haklarına uymayan ne hesap yapmışım anlamadım açıklarmısınız ?

The Greatest Story Ever Sold
Alt 03-11-2009, 03:24
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gönderdiğim linkteki gibi insanların eline gecerse ben ALLAH sonumu hayır etsin der cıkarım. benim sorum ögrenmek istediğim acık net. ben suna inanıyorum. ateistlerin yüzünde bir iyi insan maskesi var. eger toplum içinde ateist bireyler cogalırsa ve maske cıkarsa sonumu düşünemiyorum. internet ortamı gönderdiğim linkteki gibi nice insanlarla kaynıyor. şimdi biri bana cıkıp müslümanlar aynı seyleri yapmıyormu derse kafayı yerim valla. ben konuyu ateistleri ve yüzlerinde iyi insan maskesi varmı yokmu bunları tartısmak için actım

saygılar
Sevgili Casper06,

Ben bir ateistim. Ve gönderdiğiniz linkteki şey her neyse, sadece 1 dakikasını izlemeye tahammül edebildim.

Bunun ateizmle veya dinin eleştirisi ile bir alakası yok.

YAnılmıyorsam videoda Türkiye Ateist Birliği yazıyordu. Böyle birşey var mı bilmiyorum. Ama atesitlerin bir birlik kuracakları düşüncesi bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü ateizm ne bir dindir ne de başlı başına bir felsefedir. Özellikle siyasi görüş açısından ve diğer yargılar bakımından ateistler arasında çok ciddi farklar mevcuttur.

Dolayısıyla, bu görüntülerde anlatılan, dinin akılcı eleştirisi ile uzaktan yakından bağdaşmayan sözleri, "ateist bakış açısı işte budur" şeklinde algılamayınız. O sözler beni de rahatsız etti. Açıkçası çok çirkin.

Saygılarımla...

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 03-11-2009, 03:25
casper06 casper06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Casper asıl sormanız gereken soru şu müslümanlar ve araplar bide Allahtan korkmasa Dünya'nın hali ne olurdu olmalı ? Ben ateistlerin dünyaya bir zarar verdiğini ne gördüm ne duydum
ben 4 sene rusyada yasadım güzel kardeşim. tahribatı cok iyi gördüm. halkın nasıl sömürüldügünü babamın 2. eşi olan rus annemden cok işittim. o yüzden bu konuda benimle tartısmamanı tavsiye ederim. tartısalım dersen varım. ben yukarıda insanla alakalı zarardan bahsettim. tabiat ile ilgili zarardan bahsedecek olursak tabiata dünyaya düşkün olan bir insanın zarar verecegine düşünmüyorum. tabiata islamında zarar verme niyetinde olmadıgını biliyorum. cünkü benim az zamanda ögrendiğim dogaya zarar verilmesinin islam da yasak oldugu. ha bu günkü cahil müslümanlar yapıyor tartsmasına da girmem. cünkü adı üstünde cahil.
Alt 03-11-2009, 03:27
Üye

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Casper06,

Ben bir ateistim. Ve gönderdiğiniz linkteki şey her neyse, sadece 1 dakikasını izlemeye tahammül edebildim.

Bunun ateizmle veya dinin eleştiri ile bir alakası yok.

YAnılmıyorsam videoda Türkiye Ateist Birliği yazıyordu. Böyle birşey var mı bilmiyorum. Ama atesitlerin bir birlik kuracakları düşüncesi bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü ateizm ne bir dindir ne de başlı başına bir felsefedir. Özellikle siyasi görüş açısından ve diğer yargılar bakımından ateistler arasında çok ciddi farklar mevcuttur.

Dolayısıyla, bu görüntülerde anlatılan, dinin akılcı eleştirisi ile uzaktan yakından bağdaşmayan sözleri, "ateist bakış açısı işte budur" şeklinde algılamayınız. O sözler beni de rahatsız etti. Açıkçası çok çirkin.

Saygılarımla...
Bu gibi cümleleri duymak beni sevindirmiyor dersem yalan olur sevgili Ahbab

Saygılarımla
Alt 03-11-2009, 03:32
Kıdemli Üye

Casper şunu karıştırıyorsun bak burada o videoyu savunacak bir insan görmedim ben şuana kadar iğrenç ve çok çirkin senden çok ben kınarım böyle birşeyi.

Rusya'dan örnek vermişsin ama Rusya dinsiz bir millet değil çoğunduğu ortodoks-Hristiyan bir millet ve kültürel yozlaşması serbest piayasa ekonomisine geçmesiyle hızlanmış bir millet malesef. Ayrıca Rusları seversin sevmezsin ama insanlık denizine kattıkları kültür ve edebiyata ben şahsen hayranım muhteşem bir miras bu senin torunlarının torunları bile bu edebiyatı okuyacaklar.

Alt 03-11-2009, 03:32
Üye

Casper ayrıca şunu da belirteyim şuan yaşadığımız düzen dahi insanlığa dar geliyor ve bu düzende değişecek etrafına bak insanlar sürekli bunu konuşuyor ve yeni bir düzen üzerine düşünüyor ve yeterince olgunlaşınca bunu başaracağız ve inan bu olurken gökten birşeyler inmeden olacak.
ben bu sitede de ALLAH ve Hz. Muhammetle dalga gecildigine sahit oldum. ALLAH a ve Hz. Muhammet e deger veren insanlarında girmesine izin verdiğiniz bir sitede dahi bunu yaparsanız demekki siz tüzügünüzde yazan herseyle, sadece kendi cıkarlarınıza uyan şeyler dısında çakısıyorsunuz. ben müslümanlar iyidir kötüdür tartısması yapmayacagım. şimdi size soruyorum. % 90 deniyor fakat ben katiyen öyle oldugunu sanmıyorum benim sahsi kanaatimce % 60 ı müslüman olan bir ülkede, özgür arkadasımızın yaptıgı gibi hesaplar yapmak ne derecede insan haklarına uyuyor.
Sevgili Özgür bunu ben bir plan olarak algıladım . acaba yanlıs mı algılamısım ? bir plan olmasının nedeninide alıntı yaptıgım yazımda yazmıstım. yanılıyorsam düzelt lütfen
Alt 03-11-2009, 03:36
Kıdemli Üye

Sevgili Özgür bunu ben bir plan olarak algıladım . acaba yanlıs mı algılamısım ? bir plan olmasının nedeninide alıntı yaptıgım yazımda yazmıstım. yanılıyorsam düzelt lütfen
Bırakın bu önyargıları ne planı ben sadece insanlığın şuanki düzenden rahatsız olduğunu anlatmaya çalıştım. Öyle bir gücüm yok malesef bütün düzeni değiştirecek bir plan uygulamaya sokacak ))

Alt 03-11-2009, 03:39
Üye

Casper şunu karıştırıyorsun bak burada o videoyu savunacak bir insan görmedim ben şuana kadar iğrenç ve çok çirkin senden çok ben kınarım böyle birşeyi.

Rusya'dan örnek vermişsin ama Rusya dinsiz bir millet değil çoğunduğu ortodoks-Hristiyan bir millet ve kültürel yozlaşması serbest piayasa ekonomisine geçmesiyle hızlanmış bir millet malesef. Ayrıca Rusları seversin sevmezsin ama insanlık denizine kattıkları kültür ve edebiyata ben şahsen hayranım muhteşem bir miras bu senin torunlarının torunları bile bu edebiyatı okuyacaklar.
Ben Bolşevik isyanı ve akabininde yapılan insan kıyımlarından bahsediyorum. Acaba bana Rusyanın kominizmle gecirdiği yıllara lanetler yagdıran insanların (bunların hepside rus) kültürle sanatla ugrasacak vakitleri mi varmıs acaba.
Alt 03-11-2009, 03:41
Üye

hem sevgili Özgür bu bahsettiğin torunlarımın torunlarının bile olusturamıyacagı kültürel mirası rusyada ateistlerin olusturdugunu nasıl ve neye dayanarak söylediğinide merak ediyorum.
Alt 03-11-2009, 03:44
Üye

Bırakın bu önyargıları ne planı ben sadece insanlığın şuanki düzenden rahatsız olduğunu anlatmaya çalıştım. Öyle bir gücüm yok malesef bütün düzeni değiştirecek bir plan uygulamaya sokacak ))
Şu andaki düzenden bende sizin kadar rahatsızım. sorun şu. bu düzen bozuklugunu ateistler mi düzeltecek? eger durum böyleyse ateistlerin türban konusunda ki yaklasımı ne olacak. bu konuyu nasıl tatlıya baglayacaklar

Önerilen Siteler