24-03-2006, 17:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: MEVLANA AŞK, SEVGİ, DOSTLUK & HAK YOLU
Seni seviyoruz Panteidar ne olur kendini bu kadar hırpalama.Bi nefes al,bi sigara iç,biraz sakinleş,sonra yazmana devam edersin.Tüm mutluluklar seninle olsun.
|

24-03-2006, 17:26
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili arkadaslarim,
hepinizi itidalli olmaya davet ediyorum..
once yaprak dokumu basladi...
simdide *savas tamtamlari caliyor,
neden kilic kusandi baris ve sevgi insanlari..
kendinize gelin lutfen..
pante kardes yazilarini okurkenki hayranligim hayrete donustu..
senin silahinin kalemin oldugunu dusunurdum..
yaniltma bizleri..onceki panteidar'i okumayi tercih ederdim
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

24-03-2006, 17:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İstavrit kardeşim;
Gül gibi iki arkadaşımızın siteden ayrılmasına sebep veren bu zatlara ve hakaretlerine tahammül etmek mümkün mü?
Başlık rezalet , içindeki yazılar iftira ve küfür dolu..
Savunmaya çalışırken de bir bakıyorsun hakaret yağmuru..
Sanki sitede istenmeyen bir durumumuz var..
Özellikle bu başlıklar üzerine çalışılmış ve özellikle bizi siteden uzaklaştırmak için düzenlenmiş..
Bunun farkındayım..
Boyun eğmektense vuruşa vuruşa çekiliriz..
Gri tonlara tahammülü olmayanlar , kalırlar başbaşa..
İstenilen de bu zaten..
Sizlerden özür diliyorum , kin ve nefret kusanları ise adam gibi tartışmaya davet ediyorum..
|

24-03-2006, 17:49
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yazilanlari okudukca su beyin denilen organin daha cok evrimler gecirmesine ihtiyaci oldugunu idrak ettim. Insan ,inandigi birseyi korumak pahasina aklini ve mantigini bir tarafa itebiliyor. Bu dincisinde de,ateistinde de ,panteistinde de degismiyor.
Ne kadar guclu ,ayni zamanda da ne kadar zayif su beynimiz.
* * * * * * * SEVGILER......
|

24-03-2006, 22:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Vartor kardeş;
İnandığı bir şeyi korumak pahasına bir çaba ve savunma içinde olunduğu doğrudur.
Bundan doğalı yok.Ancak ispatsız şekilde iftiralara yeltenenler , aynı zamanda hakaretle size karşılık verdiklerinde , "hem suçlu hem güçlü misali" buna dayanmanız mümkün mü?
Bakın üç arkadaşımız bu seviyesizlik nedeniyle forumdan ayrıldı.
Sen diyorsun ki "Ben Türküm".
Belgelerin ortada.Türklüğünle meşhursun.
Dünya tanıyor seni.Ansiklopedilere geçmişsin.
Biri çıkıyor diyor ki "O Türk değil İranlıydı"
İzah ediyorsun.Anlamıyor.İnadını hakaretle sürdürüyor.
Diğer cephedeki de diyor ki ;
"Aslen Türk olan bu şahıs , herhalde çıkarları uğruna ve Yecüc Mecüc'ten etkilenmiş olacak ki Türk'leri hakir görecek şekilde Farsça yazmayı tercih etmiştir" cümlenin aklımda kalan özeti bu.
Şimdi nasıl çıldırmazsınız.
Birisi Türk olmadığını , diğeri Türk olduğu halde Türkleri hakir gördüğünü iddia ediyor.
Al birini vur ötekine..
Yahu Mevlana Türk oğlu Türk.Babaannesi Harzemşah Türk Devletinin prensesi üstelik.Asil bir aileden geliyor.Babası en büyük Türk din alimlerinden zamanın "sultan-ül ulema"sıydı.
Çocukluğu ve eğitimi İran diyarlarında geçmiş , Türkçe de biliyor ama edebi olarak Farsçası çok kuvvetli.Bunu niye anlamak istemiyorsunuz.
Şimdi Almanya 'da doğan büyüyen insanın Türkçe'sinin mükemmel olmasını bekleyebilir misiniz?
Not :
Yazılan iftiraların yanıtlarına başlamak için yazının sonlandırılmasını bekliyorum bir.
İkincisi , sözde Mesnevi'den alıntı diye yazdıkları cımbızlı-makaslı iftiraların Kaçıncı kitap-kaçıncı cilt olduğunun yazılması gerekiyor.Beyit no.larını doğru verelim.1-2 yanlış şimdiden buldum.Düzeltilmezse , böyle bir beyit yok Mesnevi'de diye iftiracı ilan ederim , yanıtlamadan önce uyarıyorum.
Evinizde Mesnevi varsa , İlhan Arsel'in yazdıklarını kontrol edin ve hatalarınızı , ben uyarmadan düzeltin.Örneğin 1.örnek Mesnevi-684'e dikkatinizi çekiyorum.Düzeltin.Cilt no.larını yazın.
Biz de yanıtlarımızı sağlıklı verebilelim.
|

24-03-2006, 23:07
|
|
Üye
|
|
|
|
bu konu hakkında yapılan yanlışlara işaret etmez isen sevinirim pante....
|

24-03-2006, 23:09
|
|
Üye
|
|
|
|
panteidar";p="´isimli üyeden Alıntı
Başla Aspartam iftiralarına.
Atatürk için de başla.
Yolu açtın nasıl olsa.
Ama adam gibi eleştir..
İftira atmadan.Küfretmeden..Alçalmadan..
Bir Atatürk'ümüz , bir Mevlana'mız bir de Nazım'ımız var..
Üçüne de saldırın.Dünyayı Türk'e düşman haline getirin.Sevilen tek insan bırakmayın.
Ha gayret..
|
Atatürkle Nazım aynı kefede mi?
Trabzon'da bir motor açılıyor
Sa-hil-de-ka-la-ba-lık
Motoru taşlıyorlar
Son perdeye başlıyorlar!
Burjuva, Kemal'in omzuna binmiş
Kemal kumandanın kordonuna
Kumandan kahyanın cebine inmiş
Kahya adamların donuna/Uluyorlar
Hav..Hav..Hak..Tü
Yoldaş unutma bunu
Burjuvazi ne zaman aldatsa bizi
Böyle haykırır
Hav..Hav...Hak..Tü..
Bunu yazan Nazım Hikmet değil mi?
Gün gelir rüzgar, fırtına olur
Dertleri gönül kendisi arar da bulur
Her gülüş cevap, her cevap günah
Olmuyor ne yapsan, içinde kopar bir isyan
Tanrı unutmuş olsa da
Vur durma vur yüreğim vur
Olan olmuş ne olur
Hayata bir daha vur
|

24-03-2006, 23:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sodomo yazdı: ''madem ki evsahibi istemiyor bize de ayrılmak düşer bir konuk olarak.
kalp kırmak değildi amacımız sadece hoş beş etmekti o kadar
ama gördük ki, kalpler *kırılıyormuş *bir sözcükle
öyleyse günaha girmeyelim daha fazla gereksiz yere,
pante dostumuza bırakalım o söylesin ne varsa söylenecek olanı daha üsturuplu
elveda bütün dostlara.....''
Ben 'bunak' , 'yavrucuğum' ile hoş beş etmeyi anlamıyorum. Aramızda bir hukuk yok bir şey yok.
Ben evsahibi de değilim. Site üyelerindir. Siteye katkıyı da üyeler yapar. Üyeler katkı yapmayı bıraktığı anda burası çorak kalır. Gönüllü görev alan biriyim. Sevgili Turan Dursun sitesinde görev almıycam da başka nerde alacağım?
Benim senin üslubuna dikkat çekme, eleştirmeye hakkım var. Siteden gitmen kalman, katkı yapman ya da yapmaman seni ilgilendiren konular.
Düşüncelerinin arkasında durman, burada kalıp fikirlerini savunmandan doğal bir şey olamaz. Siteye gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Ama karşında konuştuğunun monitör değil insan olduğunu unutmamak kaydıyla.....
Bu konuyla ilgili aspartam ve istavrit arkadaşlar güzel şeyler yazmışlar zaten.
Pante yazdı:
|
''Mevlana gibi büyük insanlar , senin bir kalem yaptığın alıntılardan zarar görmezler.''
|
Mevlanayı sevmek yalnız senin inhisarında değil; senin babanın oğlu da değil. Mevlanayı *a n l a m a k *kolay iş değil o kadar. Resmin bütününe bakmak lazım. İslami jargondan, düsturlardan kendini soyutlamış bir Mevlana nasıl düşleyebiliyorsunuz.?
Kuran Ayetlerini referans a l m a y a n *bir mevlana nasıl tasavvur ediyorsunuz?
Ben mevlanayı severim; hem de çok severim. Çerçeveye resmi doğru oturtmaya çalışıyorum..
Şemsi Tebrizi vb oğlancılık yaptığını biliyorum, ve tenkid ediyorum. Mevlana'nın Şeriat tarafını beğenmiyorum; değerli araştırmacı Arsel'den alıntılıyorum bu Şeriat tarafını.
Kimseye kara çalmıyoruz; iftira atmıyoruz. Mevlana'yı savunmak gerekirse, senden geri durmam.
Ama klişelerle, şablonlarla değil... Gerçeklerle.
Pante yazdı:
|
''Şeriatçi Tasavvufu ve Mevlana'yı önünde büyük bir engel olarak görüyor.Cihat cihat diye kudurdukça , millet "olurmu ya , insana kıyılır mı? sevgi , barış" diyor.Bunu da Tasavvuftan-Mevlana'dan alıyor.
|
Mevlana Cihatı yadsımaz; aksine 'Musaddıktır'.
|
Ağzı açık kalırsınız , yüreğin yetiyorsa bu yazının sonunda bir de anket düzenle de , görelim kim haklı çıkacak.
|
Bu söylem nedir? Yüreğim neye yetecek.. Ben fikirlerimin t a m a m ı n ı İslami sitelerde de savunuyorum. Sendeki de yürek ise, seni de bekleriz..Önce bir düşün kime 'kılıç çekiyorum' diye.
|
Üçüne de saldırın.Dünyayı Türk'e düşman haline getirin.Sevilen tek insan bırakmayın.
Ha gayret..
|
Senin hayran olduğun Mevlanaya bende hayranım. Ona bakarsan ben İmam Buhariyi de çok severim. Zübde'tül Buhariyi kaç kez okuduğumu bilmiyorum. Hayranlık, sevgi gerçekleri aramaktan men etmemeli..
Dinsizler sadece dinsizleri sever / Müminler sadece müminleri..Bu mudur yani?
|

24-03-2006, 23:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sodomo yazdı: ''madem ki evsahibi istemiyor bize de ayrılmak düşer bir konuk olarak.
kalp kırmak değildi amacımız sadece hoş beş etmekti o kadar
ama gördük ki, kalpler *kırılıyormuş *bir sözcükle
öyleyse günaha girmeyelim daha fazla gereksiz yere,
pante dostumuza bırakalım o söylesin ne varsa söylenecek olanı daha üsturuplu
elveda bütün dostlara.....''
Ben 'bunak' , 'yavrucuğum' ile hoş beş etmeyi anlamıyorum. Aramızda bir hukuk yok bir şey yok.
Ben evsahibi de değilim. Site üyelerindir. Siteye katkıyı da üyeler yapar. Üyeler katkı yapmayı bıraktığı anda burası çorak kalır. Gönüllü görev alan biriyim. Sevgili Turan Dursun sitesinde görev almıycam da başka nerde alacağım?
Benim senin üslubuna dikkat çekme, eleştirmeye hakkım var. Siteden gitmen kalman, katkı yapman ya da yapmaman seni ilgilendiren konular.
Düşüncelerinin arkasında durman, burada kalıp fikirlerini savunmandan doğal bir şey olamaz. Siteye gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Ama karşında konuştuğunun monitör değil insan olduğunu unutmamak kaydıyla.....
Bu konuyla ilgili aspartam ve istavrit arkadaşlar güzel şeyler yazmışlar zaten.
Pante yazdı:
|
''Mevlana gibi büyük insanlar , senin bir kalem yaptığın alıntılardan zarar görmezler.''
|
Mevlanayı sevmek yalnız senin inhisarında değil; senin babanın oğlu da değil. Mevlanayı *a n l a m a k *kolay iş değil o kadar. Resmin bütününe bakmak lazım. İslami jargondan, düsturlardan kendini soyutlamış bir Mevlana nasıl düşleyebiliyorsunuz.?
Kuran Ayetlerini referans a l m a y a n *bir mevlana nasıl tasavvur ediyorsunuz?
Ben mevlanayı severim; hem de çok severim. Çerçeveye resmi doğru oturtmaya çalışıyorum..
Şemsi Tebrizi vb oğlancılık yaptığını biliyorum, ve tenkid ediyorum. Mevlana'nın Şeriat tarafını beğenmiyorum; değerli araştırmacı Arsel'den alıntılıyorum bu Şeriat tarafını.
Kimseye kara çalmıyoruz; iftira atmıyoruz. Mevlana'yı savunmak gerekirse, senden geri durmam.
Ama klişelerle, şablonlarla değil... Gerçeklerle.
Pante yazdı:
|
''Şeriatçi Tasavvufu ve Mevlana'yı önünde büyük bir engel olarak görüyor.Cihat cihat diye kudurdukça , millet "olurmu ya , insana kıyılır mı? sevgi , barış" diyor.Bunu da Tasavvuftan-Mevlana'dan alıyor.
|
Mevlana Cihatı yadsımaz; aksine 'Musaddıktır'.
|
Ağzı açık kalırsınız , yüreğin yetiyorsa bu yazının sonunda bir de anket düzenle de , görelim kim haklı çıkacak.
|
Bu söylem nedir? Yüreğim neye yetecek.. Ben fikirlerimin t a m a m ı n ı İslami sitelerde de savunuyorum. Sendeki de yürek ise, seni de bekleriz..Önce bir düşün kime 'kılıç çekiyorum' diye.
|
Ha gayret..
|
Senin hayran olduğun Mevlanaya bende hayranım. Ona bakarsan ben İmam Buhariyi de çok severim. Zübde'tül Buhariyi kaç kez okuduğumu bilmiyorum. Hayranlık, sevgi gerçekleri aramaktan men etmemeli..
Dinsizler sadece dinsizleri sever / Müminler sadece müminleri..Bu mudur yani?
Abyssus abyssum invocat (Bir hata; genelde bir diğerine yol açar)
|

25-03-2006, 00:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Meas kardeşim ;
Niçin cevap vermememi istediğini yazarsan sevinirim..
Sevgili Xander85 ;
O şiirin ismini biliyor musun.O şiirde kastedilen Atatürk değil bildiğim kadarıyla.
Karadeniz'de bir motorla Türkiye'ye gelen komünistlerin kayıklarının batırılması üzerine yazdığı şiirleri biliyorum.Bu şiir genelde Nazım'ı sevmeyenlerin dilinde ama hangi kitaptır , şiirin ismi nedir belli değil.
Gerçi ben bu üçlünün ismini verirken , dünyanın tanıdığı ve sevdiği 3 kişimiz var diye verdim.
Nazım'ın şiirlerini severim.Yaşantısını , özel hayatını beni ilgilendirmez ama sevmem.İdeolojisinde de yanlışlar olduğuna inanırım.Benim için şairin şiiri , Yazarın romanı , Aktörün oyunu önemli..
Diğer yanlarını eleştirelim , sevmeyelim ama sevdiğimiz tarafı varsa çekinmeden açıklıyabilelim.
Benim bildiğim Atatürk'le ilgili şiiri Kuvayi Milliye destanından ;
"...Dağlarda tek
tek
ateşler yanıyordu.
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
birdenbire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saatı sordu.
Paşalar : «Üç,» dediler.
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı. .."
Mutezile ;
Sen Mevlana'yı İlhan Arsel'i sevdiğinin onda biri kadar sevseydin , Arsel'in yazdıklarını araştırırdın önce.
Şemsi Tebrizi'nin yanındamıydın?Nereden biliyorsun?
Birilerinin yazdığı yalanları kanıt diye gösterme sakın..
Birine oğlancı isnadının kanıtı , bir alıntı olmamalı sadece..
Herşey karşılıklı , yarın senin sevdiğine benzer bir iftira geldiğinde , ne yüzle savunabileceksin ?
Mevlana'nın şeriatçi olduğuna kargalar bile güler.
O islamcı bile değildir.
Müslümandır ayrı konu..
Atatürk ne kadar şeriatçiyse , Mevlana'da o kadar şeriatçidir.
Atatürk'ün dinle ilgili sözlerini iyi biliyorsun.
O geçiş dönemiydi , o milli sırdı , carttı-curttu diyerek savunmaya geçerken , Mevlana'nın içinde bulunduğu ortam ve şartları niçin dikkate almıyorsun.Bir Hallac-ı Mansur örneği var iken , bu kadar fikri savunduğuna şükür.Haccı reddetmek , tapınakları reddetmek o devirde kimin harcı?
Sokaktan geçen 100 kişiye sevgi-hoşgörü denince aklınıza gelen ilk 3 kişi kim olur? sorusu sorulduğunda , cevap , 90 'ında Mevlana olacaktır.En az 90.Diğer 10 kişide sen ve Aspartam gibi olan veya bilinçsiz-kültürsüz , Mevlana'yı tanımayandan gelir.
Böyleyken tersini öne sürende de başka niyet aranır..
|