Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-05-2009, 11:16
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Nİhal atsizin hayalİ gerÇek oluyor

AKP'den ilginç öneri!

Vatandaşlık için ‘biyometrik veri’ kullanılsın

Şebnem HOŞGÖR / VATAN ANKARA
--------------------------------------------------------------------------------

MECLİS’İN önceki gün gece mesaisi yaparak kabul ettiği Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda değişiklik yapan yasanın görüşmeleri sırasında, AKP’li milletvekilleri, bir kişinin Türk vatandaşı olup olmadığına ilişkin tereddütlerin giderilip, o kişinin Türk vatandaşı olduğunu ispatı için “biyometrik verilerin” de dikkate alınabilmesi yönünde önerge hazırladı.

Önergede, tasarının “Türk vatandaşlığının ispatı” başlıklı maddesine, “Vatandaşlık işlemlerinde gerekli görülen hallerde, kurumlardan alınmış bulunan biyometrik veri ile Bakanlıkça (İçişleri) talep edilen diğer tıbbi raporlara göre de değerlendirme yapılabilir” hükmünün eklenmesi öngörüldü. Önergenin gerekçesinde ise, “Madde ile gerekli görülmesi halinde vatandaşlık işlemlerinde biyometrik veri ve tıbbi raporlardan yararlanılması amaçlanmıştır. Bu yolla kişinin Türk vatandaşı olup olmadığı hususunda ortaya çıkabilecek ihtilafların giderilmesi sağlanacaktır. Ayrıca sahte belge ve bilgilerle usulsüz olarak vatandaşlık kazanılmasının önüne geçilecektir” denildi.

Kafatası mı ölçtüreceksiniz?

CHP’lilerin, bu önerinin kamuoyu ve basın tarafından yanlış anlaşılabileceği ve “kafatası ölçümü yaptırılacağı” gibi yorumlanabileceği uyarısı ve “Kafatası mı ölçtüreceksiniz?” şeklinde esprili laf atmaları üzerine, bilgi amaçlı olarak muhalefete dağıtılan önerge metni, Başkanlığa sunulmadan rafa kaldırıldı.

GAZETE VATAN

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 30-05-2009, 13:47
Wand
Üye Değil

tam olarak ne yapmak istediklerini anlamadım..(zaten onların ne demek istediğini bi kendileri anlıyor orası ayrı) ayrıca biyometrik veriden kasıt ne soy ağacı gibi bişeymi..yani türk olduğumuz nasıl anlaşılacak

ayrıca türk çıkmadık ne olacak

Ayrıca sahte belge ve bilgilerle usulsüz olarak vatandaşlık kazanılmasının önüne geçilecektir demişler..bence bunun için biyometrik veriye gerek yok..bence onlar belgelere bi bakışta anlarlar sahte veriyi
Alt 30-05-2009, 13:51
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ayni ölçeceklermi kafataslarımızı ya uymuyorsak kendimizi Türk hisediyor ama onların ölçümlerine uymuyorsak ne olacak? bir yerlerde Türk ırkına ait verileri okumuştum ama gülüp geçtiğim için şimdi anımsayamıyorum.İnsan olmak yeterli değilmi ya

parmis Güneşin_kızı
Alt 30-05-2009, 14:04
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wand´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tam olarak ne yapmak istediklerini anlamadım..(zaten onların ne demek istediğini bi kendileri anlıyor orası ayrı) ayrıca biyometrik veriden kasıt ne soy ağacı gibi bişeymi..yani türk olduğumuz nasıl anlaşılacak
Geçen Tv de program seyretmiştim.prof .Oğuz Reha Türkkan vardı konuk olarak .
Kendisi eski ve ünlü bir Türkçüdür.Ona türk nedir diye sordular.Cevabı;

''Brakisefal kafa ölçülü,orta uzun boylu,beyaz renkli,türkçe konuşan'' şekilinde tanımlanıştı.
Alt 30-05-2009, 14:16
Wand
Üye Değil

Brakisefal kafa ölçülü,orta uzun boylu,beyaz renkli,türkçe konuşan

heee yani standardı bu bunların dışındaysak ve türk olduğumuzu iddaa ediyosak ne olacak peki..
Alt 30-05-2009, 18:58
digeri_1 digeri_1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hey allahım ya ! ne insanlar ne fikirler var.
bir ırkı bir ırktan üstün gören zavallı bir adamın hayali gerçek mi olacaktı sanki!
AKP den bu girişimi beklemezdim.
Alt 30-05-2009, 22:48
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kafataslarını değil, içindekinin biyometriğini ölçsünler. Deneme olarak kendilerinden başlabilirler

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 30-05-2009, 22:52
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Amaçları ümmetçiliğe yeniden kapı açmaktı, ama büyük tepki alınca önergelerini geri çekmek zorunda kaldılar. Fakat uygun zamanı kollayacaklardır.
Alt 31-05-2009, 10:40
Fii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fii Fii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

diyorum ki keşke denenseydi. "türk" sandıkları yığınların hiç de sandıkları gibi olmadığını bir defa daha göreceklerdi.

bir de bilgisi olan var mıdır acaba. geçmiş senelerde bir dna araştırması yapılıyor türkiye çapında ve bu araştırma "türkiye'de yeterli sayıda türk ırkına mensup insan bulunamadığı için" iptal ediliyor.
yani ben kesin bir kaynakta okumadım fakat birkaç yerden duydum. böyle bir şey gerçekten oldu mu yoksa asparagas mıdır nedir. bilgisi olan var mıdır acaba?
Alt 31-05-2009, 11:06
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili fiihal anadoluda arkeolojik kazılarda yyılda yeni bilinmeyeniki üç şehir ve medeniyet bulunuyor. bvu kada millet buhar olup uçmadıya hala içimizde bir kısmının torunları yaşıyor.
anadolu bir ırklar çorbası olmuş bir arada yaşamaya devam ediyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler