Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-11-2005, 21:30
aragonn
Üye Değil

Standart Allah evreni yaratmadan önce neredeydi? Ne yapıyordu?

(Allahım sorumun seklınden affına sıgınırım)

İnançsız kesimler tarafından Cenab-ı Hak hakkında bu ve buna benzer mantıksal bir doğruya oturmayan pek çok sorular üretilmekte. “Allah, kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi?”, “Allah’ın canı sıkılmıyor mu?”, “Herşeyi Allah yaratti. Peki Allah’ı kim yarattı” vs. Bu tür sorulara uzun uzun cevaplar yazma yerine Berk Uncu Bey’in kaleme aldığı şu örnekle meseleyi anlamaya çalışalım.

Bilgisayar içindeki bir entegre diğer entegreye soruyor: “Ben 3 voltla çalışıyorum. Sen kaç voltla çalışıyorsun?”
Diğer entegre: “Benim voltajım 2,8” diyor. İkisi beraber merak ediyorlar: “Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?” diye.

Halbuki bilgisayar denilen sistemi yapanın, o sistemin dışinda olması gerekir. Dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır. Kendisinin tamamen o sistemin dışinda bulunması ve o sisteme hükmedebilmesi gerekir. Entegrelerin aralarında konuşup, dizayn edicilerini de kendi tabi oldukları “bir elektrik akımıyla çalışma kanunu”na tabi kılmaları mantıklı ve mümkün değildir. Sistemi dizayn eden, sisteme koyduğu kanuna, kendisi mahkum değildir.

İlaveten sistemin içinde, o sistemin kanunlarına tabi olarak yaşayanlar, eğer başka sistemlerle tanişmamışlarsa, başka kanunları anlamakta zorlanırlar. Hatta daha doğrusu anlayamazlar. Mesela entegre devreler sadece elektrik akımıyla çalışmayı anlayabilirler. Kimyasal enerji, nükleer enerji gibi sahaların kanunlarını belki hiç anlayamazlar. Onların anladıkları sinir, dizayn edici mühendisin çizdiği sınırdır.

İşte “yaratılmış olmak” da bizim içinde yaşadığımız bu alemin bir kanunudur. Tabi olduğumuz kanunlarından biridir. Bu alem içinde her kim yaşıyorsa “yaratılmış”tır. Şimdi bu alemin kanunlarına tabi olarak, içinde yaşayan birisi olarak, bizim kalkıp Yaratıcımızı bu alemin kanunlarına tabi kılmak gibi “acaba bizi Yaratanı kim yarattı?” diye sormamız yukarıdaki entegrelerin kendi aralarında konuşma misaline benzer.

Yine buna benzer yukarıda da ifade ettiğimiz gibi anlamsız sorular ortalıkta çok dolaşir. Bu tip sorular, sistemin yapıcısını sistemin içine sokma, sistemin kurallarına tabi kılma uğraşısıdır. Mesela “Allah kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yaratabilir mi?” (haşa) yine böyle anlamsız bir sorudur. Bu anlamsız soru, sistemin kanunlarından birisi olan çekim kanununa, o kanunu yaratan Allah’ı tabi kılmaya uğraşir. Yani yerçekimi kanununu Yaratanı, yine bu kanunun mahkumu gibi görmek yanlışına düşülür.

İçinde yaşadığımız sistemin/alemin tamamen biz içinde yaşayanları bağladığını, Allah’ın ise, bu kanunlara tabi olmadığını bilmek lazım. Bunu bilmekle kalmayıp, içinde yaşadığımız sistemi dizayn eden Allah’ın mahiyetinin ne olduğunu tam olarak anlayamayacağımızı da bilmemiz lazım. Gayret gösterelim ama anlama sınırımızın, ancak alemin dizayneri olan Allah’ın, bizim için çizdiği sınır kadar olduğunun farkına varalım.
Alt 04-11-2005, 00:29
gizem gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet zaman kavramı yine kafalarda soru işaretleri oluşturan bir konu.Allah evreni 6 gunde yarattı kuranda gecen bir ayet bu.Neden 6 gun??Bu ayetle bize ne anlatılmak istemiyor.allah mükemmle bir guce sahip bakın koskoca evreni 6 gunde yarattı mesajımı veriliyor?
bir de su soyleniyor cehennemlikler bir süre cehennemde azap gordukten sonra cennete alınacaklar.Ama cennetliklerden onları ayıracak olan sey alınlarındaki kara bir leke olacak.Şimdi soruyorum cehennemde azap cekme suresi ne kadar olacak??
Tabi bir de sayılar varki bir duayı belli bir sayıda okumazsan duan kabul olmaz!!örneğin tefriciye duası 4444 defa okunmalı yanlışlıkla 4443 yaptığınızda kabul olmaz gerişye size yorgunluk kalır.Allah kalplerimize bilmem ne kadar azamanda bir 70000 defa bakar bu yuzden Kalplerimiz daima tetikte olmalı kotu bir şey geçmesin mazallah sonra Allahın bakacagı zamana denk gelirse ne yaparız.gibi şeyler işte.
Alt 04-11-2005, 00:45
cronicy cronicy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aragonn!!!
Peki bilgisayarin icindeki O iki entegreye onlari tasarlayan mühendis hakkinda bir kitap verilseydi ve kitapda entegrelerin kim tarafindan ve nelerden yapildigi(balcik camurdan veya silisyumdan vs...) yazilsaydi, onlarin sormus oldugu soru;
"peki bizim mühendisi kim ve hangi maddeden yapti" sence cok mu sacma olurdu??? Bu arada diger formda( "BILIMSEL YARATILISCILARIN, BAV'IN VE HARUN YAHYA'NIN SOR..." ) 02.11.2005 tarihinde, oradaki aciklamalara cevap verebilecegini ama bayram tatili nedeniyle fazla zamaninin olmadigini yazmistin. Bu formda bugün(03.11.2005) itibari ile yazi yazabildigine göre artik diger form basligi altindaki aciklamalara da bir yanit verebilirsin herhalde!!!! Sabirsizlikla bekliyorum....
Alt 04-11-2005, 16:38
aragonn
Üye Değil

cronicy

1-ılk sorun sorun dusunce seklın kadar sacma.kendı cevabını kendın ver.
2-ben harun yahya degılım,avukatı da degılım ve harun yahyanın ajıtasyonlarını bılım olarak kabul edebılecek bırısı hıc degılım.
3-evet tatıldeyım.ben antalyada yasıyorum.ve su adanada bayram zıyaretındeyım.tum clısmalarım evde.sızı uzmek istemezdım ama mutezılenın tek perdelık komedısınden etkılenmeyecek bırıkıme sahıbım cok sukur.bıraz sabredersenız cevabınızı alırsınız
Alt 04-11-2005, 17:07
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gizem Diyor ki
Evet zaman kavramı yine kafalarda soru işaretleri oluşturan bir konu.Allah evreni 6 gunde yarattı kuranda gecen bir ayet bu.Neden 6 gun??Bu ayetle bize ne anlatılmak istemiyor.allah mükemmle bir guce sahip bakın koskoca evreni 6 gunde yarattı mesajımı veriliyor?
bir de su soyleniyor cehennemlikler bir süre cehennemde azap gordukten sonra cennete alınacaklar.Ama cennetliklerden onları ayıracak olan sey alınlarındaki kara bir leke olacak.Şimdi soruyorum cehennemde azap cekme suresi ne kadar olacak??
Tabi bir de sayılar varki bir duayı belli bir sayıda okumazsan duan kabul olmaz!!örneğin tefriciye duası 4444 defa okunmalı yanlışlıkla 4443 yaptığınızda kabul olmaz gerişye size yorgunluk kalır.Allah kalplerimize bilmem ne kadar azamanda bir 70000 defa bakar bu yuzden Kalplerimiz daima tetikte olmalı kotu bir şey geçmesin mazallah sonra Allahın bakacagı zamana denk gelirse ne yaparız.gibi şeyler işte.

sen cahiliye dönedimde yaşamış olmalısın cahil yaratık ... Seni neden diri diri cinsiyetinden dolayı toprağa gömmediler islam gelince sapıklığı kaldırdı diyemi siz islama karşı cephe almış durumdasınız islami istemiyorsan islamın kaldırdığı cahiliye dönemine dönsene ne işin burda senin git ---Hakaret YOK--

Üslubun giderek çirkinleşiyor. Öfkene hakim olmaya çalışırsan seviniriz....
----MuTeZiLe----

bebehcet
Alt 04-11-2005, 19:18
Üye

ARAP milletindeki Cahiliye döneminde Türk devletlerindeki kadinlar devlet yönetiyorlardi...Bu ne Arap hayranligidir anlayamiyorum...
Alt 04-11-2005, 19:27
gizem gizem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sen cahiliye dönedimde yaşamış olmalısın cahil yaratık ... Seni neden diri diri cinsiyetinden dolayı toprağa gömmediler islam gelince sapıklığı kaldırdı diyemi siz islama karşı cephe almış durumdasınız islami istemiyorsan islamın kaldırdığı cahiliye dönemine dönsene ne işin burda senin git Toprağa girsene be kadın[/quote]

Senin bir bayana hitap şeklinde anlıyorum İslamiyetin ne kadar kadınlara deger verdigini.Hem ben Arapistanda yasamıyordum ki beni gomsunler topraga.Ve benim milletim hic bir zaman cahiliye donemi olmadı .Ama Araplkar sayesinde geri kaldık.BU KADAR KUSTAH OLMAYIN zira kas yapayım derken goz cıkarmak sizinkisi.İslamı senin gibiler savunuyor acıyorum doğrusu
Alt 04-11-2005, 19:30
Üye

Aragonn!!!
"Bilgisayar içindeki bir entegre diğer entegreye soruyor: “Ben 3 voltla çalışıyorum. Sen kaç voltla çalışıyorsun?”
Diğer entegre: “Benim voltajım 2,8” diyor. İkisi beraber merak ediyorlar: “Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?” diye."

Bu örnek ne kadar sacmaysa, benimki de o kadar sacma...

Yorumunu sana birakiyorum. Bir yerlerden birseyler alip yaziyorsan önce kendi mantiginla sorgula sonra kopyalayip yapistirirsin!!!
Alt 05-11-2005, 14:30
mescidiaksa mescidiaksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gizem Diyor ki
sen cahiliye dönedimde yaşamış olmalısın cahil yaratık ... Seni neden diri diri cinsiyetinden dolayı toprağa gömmediler islam gelince sapıklığı kaldırdı diyemi siz islama karşı cephe almış durumdasınız islami istemiyorsan islamın kaldırdığı cahiliye dönemine dönsene ne işin burda senin git Toprağa girsene be kadın
Senin bir bayana hitap şeklinde anlıyorum İslamiyetin ne kadar kadınlara deger verdigini.Hem ben Arapistanda yasamıyordum ki beni gomsunler topraga.Ve benim milletim hic bir zaman cahiliye donemi olmadı .Ama Araplkar sayesinde geri kaldık.BU KADAR KUSTAH OLMAYIN zira kas yapayım derken goz cıkarmak sizinkisi.İslamı senin gibiler savunuyor acıyorum doğrusu[/quote]

ben daha 17 yaşındayım inandığım gerçeği dile getiriyorum islam benim kadar küçük değil ağzına alma sana yakışmıyor hanımefendi ALLAH sana hesap sorduğu gün inşallah seni gösterir bana ALLAHım senden tek duam bu inşallah kabul olurr

bebehcet
Alt 05-11-2005, 14:41
aragonn
Üye Değil

kadın erkek esit di mi gizem nıye kendıne degısık sekılde hıtap edılmesını ıstıyorsun.

Önerilen Siteler