Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2009, 13:31
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart kadın ve din

DİNDE KADIN
Geleneksel İslam’ın en çok ilaveler yaptığı konular kadınlarla ilgili olanlardır. Kadını köleden beter yapan, kadının erkek egemen toplumda sadece ev işinde ve cinsellikte kullanılmasını, hiçbir alanda kadına hak tanınmamasını savunan izahlar, toplum nezdinde kabul görsünler diye uydurma hadislere ve mezhep izahlarına dayandırılmış ve bu bakış açısı topluma din diye yutturulmaya çalışılmıştır. Saf dindar kadınların birçoğu Kuran’ın İslam’ı ile bu uydurmaları ayırt edemedikleri için, Allah’ın rızasını umarak bu uydurmalara göre yaşamaya çalışmış ve kendilerini gelenekçi erkeklerin sınırlarını çizdiği kapkara bir dünyada bulmuşlardır.
KADINLARLA İLGİLİ MEZHEP VE HADİS KÖKENLİ UYDURMALAR

Bu uydurmaların yapılışındaki en temel hedef kadının erkeğine kayıtsız, şartsız itaatini sağlamak olmuştur. Uydurma hadislerle kadının erkeğe her konuda itaati farzlaştırılmış ve bir ibadet gibi sunulmuştur;

Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim.

Tirmizi, Rada, 10/1159; Ebu Davud, Nikah 40/2140
Ahmed b. Hanbel, Müsned VI, 76; İbn Mace, Nikah 4/1852

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

İbni Hacer El Heytemi 2/121
Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Hafız Zehebi-Büyük Günahlar- Sayfa 187

En titiz hadis çalışması olan Buhari’de birinci alıntıladığımız hadisi görmemiz, Kuran yalnız ve yalnız Kuran diye niye defalarca tekrar edip durduğumuzun anlaşılmasını bir kez daha sağlayacaktır. Yukarıdaki uydurmaları Peygamber’e fatura edenler, ne yazık ki bu uydurmaların reddi olan Kuran İslam’ını Peygamber düşmanlığı, bu uydurmaların kabulü olan hadislerin, mezheplerin, geleneklerin İslam’ını ise Peygamber’i sevme şampiyonluğu ilan ediyorlar. Böylece kadınları eksik akıllı ve eksik dinli ilan edenler, kimin dinde ve akılda eksik olduğunu gösteriyorlar.

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.

Müslim, İman, 34/132
İbn Mace, Fiten 19/4003

Kadınları erkeğin kölesi yapan zihniyet bununla yetinmeyip kadınların çoğunu cehennemlik, dinen eksik ilan edip Kuran’ın açık izahlarıyla da çelişir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.

Müslim, İman, 34/132
İbn Mace, Fiten 19/4003
KADINA CENNET VİZESİ KOCADAN

Bu hadisler gibi kadınların çoğunun cehennemlik olduğunu iddia eden hadislerin yanında, kadının cennete gidişi için kocasının kendisinden memnuniyeti şart olarak gösterilir.

Bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennete girer.

Riyazus Salihin

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Kadınlara Dini Bilgiler sayfa:88

Müslim de, Buhari de, Tırmızi de, Muvatta da, Şii kaynaklar da, Emevi ve Abbasi döneminde uydurulmuş, bazı kişilerin kadına kendi bakış açılarını dinselleştirmeye çalışmalarının ürünü olan, bu tip uydurmalarla doludurlar. Oysa Kuran’ın hiçbir yerinde biraz önce örneklediğimiz tipteki hadisler gibi kadınların çoğunun kötü, cehennemlik, dinen eksik olduğu geçmez. Kuran, üstünlüğü erkek veya kadın olmaya değil, Allah’a yakın olmaya, Allah’ın dininde titizliğe bağlar.

Ey insanlar ! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır.

49-Hucurat Suresi 13

Ayetten de anlayacağımız gibi Kuran üstünlüğü bir ırka, bir kabileye veya erkek, kadın gibi bir cinsiyete değil; Allah’ın dinine titizlik, Allah için hatalardan sakınma tipi manalara gelen takvaya bağlamıştır. Oysa buraya kadar gördüğümüz hadislere göre kadın olmak daha baştan cehennemlik olma ihtimalini arttıran bir unsurdur. Bu zihniyet, eksik ve cehennemlik ilan ettiği kadını ezik karakterli bir varlığa dönüştürüp, erkeğin kumandasına verir ve kumandaya itaati de din diye insanlara dayatır. Kuran’ın İslam’ının bu uydurulmuş dinden neden ayrılması gerektiğini daha da iyi anlamak için en itibarlı (!) uydurma kaynaklarını inceleyelim:

Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.

Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338
Ebu Davud, Salat, 110/720

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115
Buhari, Nikah, 17/4805

Kadını uğursuz, namazı bozucu ilan eden zihniyetin iki meşhur yazarı İmamı Şarani ve İmamı Gazali ise kadının neden evde tutulması gerektiği ile ilgili şu aydınlatıcı (!) bilgileri ilerideki nesillere miras bırakmışlardır.

görmüş olundugu gibi hala bana kuranda kadınlardan sevgi dolu söz ediliyo diyorsanız buyrun
Alt 27-08-2009, 15:38
Deniz Tegin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deniz Tegin Deniz Tegin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kur'an bir yerde arap ve ortadoğu kültürünü temsil eder,bu kültürde kadınlar genelde 2. sınıf insan muamelesi görür.
Alt 27-08-2009, 15:54
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

dogruluk Diyor ki
En titiz hadis çalışması olan Buhari’de birinci alıntıladığımız hadisi görmemiz, Kuran yalnız ve yalnız Kuran diye niye defalarca tekrar edip durduğumuzun anlaşılmasını bir kez daha sağlayacaktır.
görmüş olundugu gibi hala bana kuranda kadınlardan sevgi dolu söz ediliyo diyorsanız buyrun
Söylemek istediginizi tam anlayamadim. Hadisleri vermis, Kuran demissiniz. Ama Kuran'daki ayetlerden örnekler vermemissiniz. Dolayisiyla ispatiniz hadisleri kapsiyor, ama iddianiz Kuran'a dönük.

Hadislerde kadinlar asiri sekilde asagilaniyor. Onlari kabul etmeyelim. Peki Kuran'dakileri ne yapacagiz? Hadisleri atinca sorun cözülmüyor ki. Kadina mirastan 1/3 hak, yarim sahitlik hakki, kendisini erkeklerin sehvetinden koruma zorunlulugu gibi bircok asagilama hadislerden degil, direk Kuran'dan geliyor.

Kuran'daki ayetleri kabul edip etmediginizi anlayamadim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 04-09-2009, 14:20
melal melal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam dini de, diğer tek tanrılı dinler de, kadını aşağılayan,erkeğe tabi kılan,ikinci sınıf insan olarak vasıflandıran hükümler içerir.

İslami kaynaklar,

'' cahiliye döneminde kadının toplumda yerinin olmadığını,İslam dininin kadını yücelttiğini '' ileri sürer.

Yine İslami kaynaklardan :

Peygamberin ilk eşinin kervanlarla ticaret yaptığını,

kendisinden 15 yaş küçük erkeğe önce iş , sonra evlenme teklif ettiğini,

Evlilikten 15 sene sonra peygamber olan genç eşine, İslamiyetin ilk dönemlerinde maddi gücü ve nüfuzuyla çok önemli destek verdiğini,

İlk eşi ölene dek peygamberin tek eşli yaşadığını,

Kadını kapatan hükümlerin ilk eş öldükten, peygamber yaşlandıktan ve eş sayısı rekora ulaştıktan sonra tebliğ edildiğini'' öğreniriz.

Bu çelişkiyi açıklamak mümkün müdür?

Sınıflı toplumlarda iktidar sahipleri, erklerini pekiştirecek ilahi desteğe ihtiyaç duyar.

Tüm tek tanrılı dinlerin kadın konusunda benzer hükümler taşıması tesadüf değildir.

İktidarı elinde tutan sınıfın ve dolayısıyla erkeğin, mülkiyet hakkını nesebinden emin olduğu kuşaklara aktarma isteği, kadını kısıtlamaktan başka çare bulamaz.

Tüm tek tanrılı dinler de, el hak, imdada yetişir.
Alt 04-09-2009, 14:46
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kadını kendillerine eşit görselerdi camide yanyana namaz kılarlardı..
Alt 04-09-2009, 18:27
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ilkel ve barabar toplumlarda kadınları aşagılarlar.hatta namazı bozan hayvanlarla eş tutarlar.öyle bir din ki insan ayrımı yapıyor.öyel biliyorum insanları kendi inlarine inanmadıklarında yakanlar din degiştirdi diye insanları asanlar böyle mi islam dini
Alt 21-11-2009, 19:08
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sadece kadınmıdır muzdarip olan? Tüm insanlık müzdarip değilmidir?
Dinlerin tamamı kendi inancında ki kadını ikinci sınıf yaratık görür.Ya farklı bir inanç sahibi kadını?Hadislerden (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n- Nikâh/49, hadis no: 2170.) öğrendiğimiz kadarı ile tecavüze uğruyor ve para karşılığı satılıyor.

Sadece İslam öncesi dönemin Türk yaşantısına bakınız ,"Hatun" kişi "Er" kişi ile devlet yönetir karar alırdı.Buradan da bu dinin gerek kuralları ,gerek sosyal yapısı ve gerek ahlakının bizlere 10 numara bol olduğunu görürüz.Ancak ülke sınırları içinde bir başkanlık vardır ki halen binlerce yıllık karanlığı keser-biçer bize kıyafet yapar.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 23-11-2009, 04:09
Freester Freester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dine göre bakarsan kadınlar onlar için bir mal anlamını taşır. Yine sonuç olarak din kadınları erkekleri tatmin etsin diğe yollamış olur gibi bi durum var. Örn:Cennetteki huriler.

Hangi Aptal Bana Tanrı Var Diyebilcek Kadar Kesin Ve Keskin ? Ve Hangi Aptal Bana Tanrı Yok Diyebilcek Kadar Cesaretli Olabilir ? Johann Wolfgang von Goethe

Önerilen Siteler