Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2009, 19:01
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Islam Dersi

Saygideger arkadaslar;

Kucuk oglum, Londra da orta okulun 9. sinifina gidiyor. Biraz once yanima geldi" Baba, islam ile ilgili odevim var" dedi. Bende"internetten yaz" dedim. Verdigi cevap "Ogretmen, internet kullanmamizi istemiyor, o yuzden kendi goruslerimi yazmam lazim" Bende "yaz, o zaman" dedim. Cevabi " Baba, ben bir sey bilmiyorum ki, ogretmene de, ,odevi babam ile yaptim, diyecegim" dedi.

Bende soru ve cevaplari sizin ile paylasacagim.

Soru;1) Muslumanlar, dini kokenlerinin, yani baslangiclarinin hakkinda neye inaniyorlar?

Bende; Allahin, Muhammed'e gokten gonderdigi Kuran sayfalarinin, onlarin yol gosterici kitabi olduguna inaniyorlar.

Soru;2) Peygamber Muhammed,in (p.b.u.h-peace be upon him-baris onun ustune olsun, bu acaba s.a.v. yerine mi geciyor?) yasaminin, dogumundan baslayarak, Hira dagina cikisina kadar olan surecini ozetleyin.

Soru;3) Kuranin ne oldugunu ve nasil geldigini ve olusturuldugunu kisaca ozetleyin.

Soru;4) Muhammed inanirlarini, Medineye getirdi. Orada 10 yil kaldilar. Sonra da Mekke'ye donduler. Bu sureci belirtin.

Soru;5) Islam, Muhammed'in olumunden sonra hizla yayildi. 750 yilina kadar, Islamin nasil ve nereye kadar yayildigini belirtin.

Soru;6) Museviler, Hristiyanlar ve Muslumanlarin paylastiklari ortak noktalar var.(Bircok ayni fikri paylasiyorlar) Muslumanlik ile, Hristiyanlik arasindaki bu ortak noktalarin, bagin listesini yapin.

Soru;7) Muslumanlarin kitabi Kuran'dir. Kuran'in nasil sekillendigini ve muslumanlarin Kurani nasil degerlendirdiklerini belirtin.

Soru;8) Islamin 5 ana inanc sarti vardir. Bunlardan ilkini, saadet getirmeyi belirtin.

Soru;9) Muslumanlar, Ramazan ayinda oruca inanirlar. Neden oruc tutarlar? Oruc tutarken, Muslumanlardan ne istenir? Ne kadar sure oruc tutarlar? ve kimlerden oruc tutmasi istenir?

Soru;10) Hac nedir? Hac, Muslumanin yasaminda ne gibi bir etki yaratir?

Bu sorular beni asar. Her sorunun cevabi icin; A4, te 6 satir yer birakilmis. Odevin suresi bir hafta. Hadi, pante, Mutezile, Psiko ve tum Musluman arkadaslar "birbirinize dusmeden ve birbirinizle celismeden" su odevi tamamliyalim. Yoksa okulunda, her dersinde, sinifin en iyilerinden olan oglum; 0 alir.

Kimse bunu istemez herhalde ?

Hadi, goriyim, sizi. Birinci soruyu da cevaplayin, lutfen. Benim cevabim, pek olmadi galiba?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-09-2009, 19:12
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hadi, goriyim, sizi. Birinci soruyu da cevaplayin, lutfen. Benim cevabim, pek olmadi galiba?
Burada İftar vaktine 5 dk. var, saygıdeğer Evrensel-İnsan.
Müsaade edersen orucumuzu açalım, yemeğimizi yiyelim, çayımızı sigaramızı içelim, sonra yazarız.
Alt 19-09-2009, 19:16
rodof rodof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada İftar vaktine 5 dk. var, saygıdeğer Evrensel-İnsan.
Müsaade edersen orucumuzu açalım, yemeğimizi yiyelim, çayımızı sigaramızı içelim, sonra yazarız.

selam sakın ha teravih namazını ihmal etme ,evrensel arkadaş teravih'i beklemek gerek .
Alt 19-09-2009, 19:26
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Odevin suresi bir hafta.-e.i.

Oyuzden acele yok. Yalniz, herbirinizden; bu konudaki en iyi bilgi ve performansinizi bekliyorum. Ogretmen" Yaw, ne oldu bu cocuga. Dinle falan pek ilgilenmezdi, nereden ogrenmis bu kadar bilgiyi?" desin. Birde "Babasi yardim ettigine gore; neden, babasi simdiye kadar, bu konuda bu kadar bilgili oldugunu 'saklamis' desin.

Birde, merak ettim. Turkiye deki okullarda; din dersinde, Hristiyanlik ya da herhangibir baska inanis, bu kadar detayli irdeleniyormu?

Benim favorim 6. soru.

Neyse, sizden bir "is cikmazsa" bende, Harun Yahya'nin sitesinden; "dogru" cevaplari bulurum. Umarim, beni; buna "mecbur etmezsiniz"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-09-2009, 20:25
Kıdemli Üye

Soru;1) Muslumanlar, dini kokenlerinin, yani baslangiclarinin hakkinda neye inaniyorlar?

Bence; Allahin, Muhammed'e gokten gonderdigi Kuran sayfalarinin, onlarin yol gosterici kitabi olduguna inaniyorlar.
1. sorudan başlayalım. Herkes düşüncesini yazar.
Ama senin yazdığın yanlış ve yetersiz bilgi saygıdeğer Evrensel-İnsan.
Önce onu yok sayalım, üstüne bir X atalım.

İslam'da "müslümanım" diyene şöyle bir soru vardır:
-Ne zamandan beri müslümansın?
-Galu Bela'dan (Kalu Bela) beri.
-Galu Bela ne demektir?
-Elestibirabbiküm'ün hitabının cevabından beri.

Yani Allah, insanları fiziksel olarak yaratmadan önce toplayıp sormuş:
"Ben sizin rabbiniz değil miyim?" diye.
Onlar da: "Galu bela" yani "Evet ( sen rabbimizsin) demişler.

İşte müslümanların kökenlerinin ne olduğu sorusuna verilecek yanıtın başlangıcı. Buna değinmeden olmaz. Hoca'nın amacı bu yanıtı almak olabilir. O nedenle yer vermek gerekir.

Sonrasında Adem'den itibaren müslümanlığın olduğunu, Allah'ın insanları doğru yola yönlendirmek için çok sayıda peygamber gönderdiği, ama insanların müslümanlıktan saptığı, Allah'a şirk koşarak çok tanrıcı dinler edindiği, İbrahim peygamberden itibaren tevhid (tek tanrıcı) dinin ve kitapların gönderildiği, islam dininin kökeninin de İbrahim peygamberin dini olduğunu söylenebilir.
Hz. Muhammed'in son peygamber olduğu ve ona verilen Kur'an ile İslam dininin tamamlandığı ifade edilir.

Şimdi buna dair İslamcı arkadaşların görüşlerini alalım ve ilk sorunun yanıtını toparlayalım. Düzenlemesi de Evrensel-İnsan'a kalsın.
Alt 19-09-2009, 20:28
Kıdemli Üye

Saygideger pante;

Biraz da beni "dusun", bana "aci", yaw. Birde bu yazilanlarin, ingilizceye tercumesi olacak.

Amacimiz, ateist ogretmeni; "musluman yapmak" olmamali.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 19-09-2009, 20:30
Kıdemli Üye

Biraz da beni "dusun", bana "aci", yaw. Birde bu yazilanlarin, ingilizceye tercumesi olacak.
Neyse bugünlerde müslümanların hayır hasenat zamanı.
Bir hayırsever müslüman buluruz düzenleyecek.
Alt 19-09-2009, 20:48
cruyf111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cruyf111 cruyf111 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soru;8) Islamin 5 ana inanc sarti vardir. Bunlardan ilkini, saadet getirmeyi belirtin.
Evrensel hocam saadet dediğiniz sanırım Kelime-i Şahadet getirmek demek istediniz.

"Allah'tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammet'in onun kulu ve peygamberi olduğuna inanırım".

"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûluh"
(Kelime-i Şehadet getirmek bu sözü söylemekten ibarettir.İlk verdiğim türkçe kısımda bu sözün anlamı.)
Alt 19-09-2009, 21:13
Kıdemli Üye

Saygideger cruyf111;

Evet, ingilizce shaadat yaziyordu. Cevabin icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 19-09-2009, 21:57
rodof rodof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Soru;10) Hac nedir? Hac, Muslumanin yasaminda ne gibi bir etki yaratir?

sevgili evrensel nacizane bir bilgi doyurucu olur temenisiyle ,yegane amaç allah'ı hoşnut kılmak,peygamberin emrini yerine getirmek?..hac görevi yerine getirildimi imanı tazelenir gönahlardan arınır ,ahlak bakımından toplum tarafından örnek alınır ..

not şeytanı taşlama görevide var ama kafasınamı yoksa başka bir yerinemi taş'ı atıyorlar bilinmez ,asıl itibariyle şeytan?o dönem hazır bekliyor ve hac'a gelenlerin onu taşlaması için ,mağarasına çekiliyor sembolikte olsa ne garip..

Konu rodof tarafından (19-09-2009 Saat 23:37 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler