Saygideger arkadaslar;
Kucuk oglum, Londra da orta okulun 9. sinifina gidiyor. Biraz once yanima geldi" Baba, islam ile ilgili odevim var" dedi. Bende"internetten yaz" dedim. Verdigi cevap "Ogretmen, internet kullanmamizi istemiyor, o yuzden kendi goruslerimi yazmam lazim" Bende "yaz, o zaman" dedim. Cevabi " Baba, ben bir sey bilmiyorum ki, ogretmene de, ,odevi babam ile yaptim, diyecegim" dedi.
Bende soru ve cevaplari sizin ile paylasacagim.
Soru;1) Muslumanlar, dini kokenlerinin, yani baslangiclarinin hakkinda neye inaniyorlar?
Bende; Allahin, Muhammed'e gokten gonderdigi Kuran sayfalarinin, onlarin yol gosterici kitabi olduguna inaniyorlar.
Soru;2) Peygamber Muhammed,in (p.b.u.h-peace be upon him-baris onun ustune olsun, bu acaba s.a.v. yerine mi geciyor?) yasaminin, dogumundan baslayarak, Hira dagina cikisina kadar olan surecini ozetleyin.
Soru;3) Kuranin ne oldugunu ve nasil geldigini ve olusturuldugunu kisaca ozetleyin.
Soru;4) Muhammed inanirlarini, Medineye getirdi. Orada 10 yil kaldilar. Sonra da Mekke'ye donduler. Bu sureci belirtin.
Soru;5) Islam, Muhammed'in olumunden sonra hizla yayildi. 750 yilina kadar, Islamin nasil ve nereye kadar yayildigini belirtin.
Soru;6) Museviler, Hristiyanlar ve Muslumanlarin paylastiklari ortak noktalar var.(Bircok ayni fikri paylasiyorlar) Muslumanlik ile, Hristiyanlik arasindaki bu ortak noktalarin, bagin listesini yapin.
Soru;7) Muslumanlarin kitabi Kuran'dir. Kuran'in nasil sekillendigini ve muslumanlarin Kurani nasil degerlendirdiklerini belirtin.
Soru;8) Islamin 5 ana inanc sarti vardir. Bunlardan ilkini, saadet getirmeyi belirtin.
Soru;9) Muslumanlar, Ramazan ayinda oruca inanirlar. Neden oruc tutarlar? Oruc tutarken, Muslumanlardan ne istenir? Ne kadar sure oruc tutarlar? ve kimlerden oruc tutmasi istenir?
Soru;10) Hac nedir? Hac, Muslumanin yasaminda ne gibi bir etki yaratir?
Bu sorular beni asar. Her sorunun cevabi icin; A4, te 6 satir yer birakilmis. Odevin suresi bir hafta. Hadi, pante, Mutezile, Psiko ve tum Musluman arkadaslar "birbirinize dusmeden ve birbirinizle celismeden" su odevi tamamliyalim. Yoksa okulunda, her dersinde, sinifin en iyilerinden olan oglum; 0 alir.
Kimse bunu istemez herhalde ?
Hadi, goriyim, sizi. Birinci soruyu da cevaplayin, lutfen. Benim cevabim, pek olmadi galiba?
Saygilarimla;
evrensel-insan