Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-01-2006, 23:33
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart MUHTEŞEM ATEİSTLER

Evet 21.yyılın ateistleri size desem ki;şu insan kolunun ve elinin yaptığı hareketleri yapacak bir düzeneği örnek edinmeksizin yapabilirmisiniz?

sizce nasıl olmalı..çalışmalarınızı bekliyorum...birlikte değerlendirelim olmuşmu diye..
Alt 08-01-2006, 23:45
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsan eli milyonlarca yıl boyunca evrim geçirip bu seviyeye ulaştı. taklidi zordur...

Günümüz imkanlarıyla, gerçek bir elin hiç eksiksiz yerine geçebilecek bir el protezi yapılamamıştır. Ancak fabrikalarda işçilerin yaptığı belli işleri yapmaya yönelik robot kollar yapılmıştır ve o işi yapmada işçilere göre çok daha hızlı oldukları gibi hata payları da yok denecek kadar azdır. (konumuzla alakası yok ama günümüzde işsizliğin esas sebebi de budur)

Gelecekte kolunu veya bacağını kaybetmiş insanların kullanabilmesi için, gerçeğinin yerine getirdiği tüm işlevleri yerine getirebilecek protezler yapılacağı hayal değil hakikattır. Bu yönde hala daha çok ciddi araştırma ve geliştirme projeleri devam ediyor ve her geçen yıl bir öncekine göre daha iyi şeyler ortaya çıkıyor...
Alt 08-01-2006, 23:56
crescent crescent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biraz hidrojen biraz oksijen bir miktar su bolca yıldırım ve 50 milyon sene beklersen bu dediğini yapabiliriler İnsan bedeni dogada bulunan minerallerin atomların bir karışımı ama nasıl oluyorsa bu atomlar bir araya gelince seven aşık olan nefret eden üzülen heyecenlanan yani hissedebilen bir varlıga dönüşüyor. İnsan biyolojik kimyasal atomik toplamından fazladır bu fazlalık ruhudur. Belki kol yapılabilir organlar yapılabilir ama bunların bir araya gelmesi ile insan oluşmaz. Milyonlarca yıl cok zaman ama bu kadar sürede dahi lego araba ortaya çıktı demek bile mantıksızlıktır kaldıki insandan bahsediyoruz. Bu güne kadar labaratuvarda hileli oldugu ispat edilen bir kaç deneyin dışında hayat elde edilemedi. Harıl harıl ugraşıyorlar ama olmuyor. olmasıda mümkün değil. Malzemeleri bir araya getrirince canlı oluşmuyor.
Alt 09-01-2006, 00:01
Kıdemli Üye

Exclusive bir çizim yapıp gönderirmisin..
Alt 09-01-2006, 00:07
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnsanın gücü , zekası ve yeteneği sınırlıdır..
Tanrı ile insanın kıyaslanamayacağı gibi , tanrının yarattıklarıyla insanın ürettikleri de kıyaslanamaz..
Belki insan doğa ile kıyaslanabilir;
Doğanın yaptığını insan yapamaz , insanın yaptığını da doğa..
Ancak doğa , yaptıklarında insana ihtiyaç duymaz,
İnsan ise , yaptıklarında doğaya mahkumdur..
Alt 09-01-2006, 00:57
Kıdemli Üye

Tanrı ile insanın kıyaslanamayacağı gibi , tanrının yarattıklarıyla insanın ürettikleri de kıyaslanamaz.. Belki insan doğa ile kıyaslanabilir;
Doğanın yaptığını insan yapamaz , insanın yaptığını da doğa..
Ancak doğa , yaptıklarında insana ihtiyaç duymaz,
İnsan ise , yaptıklarında doğaya mahkumdur..

panteida, çelişki değil mi bir tanrı(-ben Allah(c.c) anlıyorum-) bir de doğa diyorsun..Bu doğa dediğin nedir?açıklarmısın?marifetleri nedir?doğanın bir tarifini yaparmısın?

benim sorum belli.çizip getirinde birlikte değerlendirelim diyorum, panteidar sen çizmeyeceksen konu başka yerlere gitmesin..kopya çekmek yok yalnız...
Alt 09-01-2006, 01:59
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ensareo;
Doğa bir yaratıktır..
İnsanda öyle..
Yaratıkla yaradan kıyaslanamaz..
Yaratıkla (insanla) yaratığı (doğayı) kıyaslasak bile;
Doğa üstündür..İnsan doğa ile başedemez ve doğaya muhtaçtır..

Anlatabildim mi!!
Anlayamadınsa çizip göndereyim!!
Alt 09-01-2006, 06:16
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nagoya üniversitesinde üretilmiş robot el... orjinal içerik :
http://www2.aia.pref.aichi.jp/voice/...ting_edge.html

Hocam kusura bakma kendim çizemedim ama çizsem böyle bişey çizmeye çalışırdım...

Bu robot el insan eline çok benziyor, heralde bu konuyu vurgulamak istiyorsun... İnsan eli için tasarlanmış aletleri kullanabilecek şekilde yapılmış bir robot el, mecburen insan eline benzeyecektir.

Başka amaçlarla kullanılacak robot ellerde durum değişiyor ve insan eline hiç benzemeyen tasarımlar ortaya çıkabiliyor

http://www.stanfordalumni.org/news/m.../robotics.html

Tabiki insan eli çok uzun bir evrim sonucu şekillendiği için işlevsel açıdan çok kullanışlıdır ve birbirinden çok farklı tonlarca hareketi yapabilir...

Bu evrim konusunu biraz daha açalım:
Doğadaki canlılar milyonlarca yıl boyunca ortama adapte olacak şekilde değişmiştir. Örneğin buzul çağında yaşayan mamutlar soğuğa dayanabilmek için kalın kürklere sahipken, buzul çağının sona erip havaların ısınmasıyla değişerek bugün bildiğimiz fillere dönüşmüşlerdir. Bu adaptasyon sonucudur. Tabi bu adaptasyon bilinçi bir şekilde meydana gelmez. Doğal seleksiyon sonucu meydana gelir, yani değişim her yönde ve süreklidir ancak doğru yönde değişime uğrayanlar hayatta kalmayı başarırken, kendisine avantaj sağlamayacak yönde değişime uğrayan türler yok olur ve böylece o yöndeki evrimin sonu kesilir.

Milyonlarca yıl boyunca bu deneme yanılmalara tabi kalan canlıların çoğu ortama çok güzel uyum sağlamış ve kendilerine avantaj sağlayan özelliklere sahip olmuşlardır. Bu yüzden canlılar uzun yıllar boyunca insanların keşiflerine ilham olmuştur. İnsanoğlu uçağı keşfetmek için kuşların nasıl uçtuğunu incelemiştir. Tabi bu yolla planör denen motorsuz uçağı yapmıştır. Bugün ise jet motorları ve süpersonik uçaklar gibi doğanın daha yapamadığı türde şeyleri yapmaktadır.

İşte gerçek aklın yarattığı tasarımlarla evrim arasındaki en büyük fark burdadır. İnsan aklı geliştirme konusunda çok daha hızlıdır çünkü yapılan tasarım bilinçli bir tasarımdır. İnsanlar sadece deneme yanılma yapmaz. Yanıldığı noktada bunun sebeplerini araştırır ve sorunlara çözüm üreterek daha iyisini yapmaya çalışır. Eğer sadece deneme yanılma yöntemini kullansaydık ve istediğimiz sonucu alamayınca bunun sebeplerini düşünmek yerine hemen başka birşeyi deneme yoluna gitseydik bizim de bir uçağı keşfetmemiz milyonlarca yıl sürebilirdi.(heralde salak gibi elimize geçen herşeyi havaya fırlatırdık. sonunda hırlattığımız nesnelerden biri havada süzülene kadar da milyonlarca yıl geçmiş olurdu).. Tabi insanoğlunun daha doğadan öğreneceği çok şey var ama zamanla hiç bişii kalmayacak..

Tanrıdan hiç bahsetmedik, ondan da bahsedelim:
Yahu tanrı bizi kendisine kulluk edelim diye yaratmış biz kalkıp tanrıyla rekabete giriyoruz... Hakkaten çok ayıp ediyoruz.
Alt 09-01-2006, 13:49
Üye Değil

Exclusive'nin de resmini koyduğuna benzer yumurta kırmadan taşıyabilen, atılan tenis topunu yakalayabilen robot eller yapıldı. Honda'nin ünlü robotunu artık tanımayanımız yok nerdeyse. Yürümenin ötesinde geçen yıl koşabilmesini de sağladılar. Yüzlerce yıl sonra bunların nasıl bir gelişme göstereceğini tahmin etmeke zor değil. Bilim-kurgu filimlerinde olası durumlar ele alınıyor.

Artık bilim adamları hiç birşeyler için ileride kesinlikle yapılamaz diyemiyor. Çünkü geçmiş dönemlerde "yapılamaz" denilen öyle şeyler yapılabildi ki artık bilim insanları "yapılamaz" sözünü söylemiyorlar, sadece şüphelerini bildiriyorlar. Zaten "kesinlikle yapılır" veya" kesinlikle yapılamaz" gibi kesinlik ifadeleri bilimsel ilkelere terstir. Olasılıklar söz konusudur bilimde kesinlikler değil. Kesinlik belirten ifadeler dinlere özgüdür. Örneğin kıyamet kesinlikle kopacaktır İslam inanışında. bunun şüphesi olmaz, kesinlik vardır. Oysa bilim verileri değerlendirir ve sonuçta olasılık bildirir. Yeterli veri yoksa bilemiyoruz şimdilik der.

Bu gün yapılamayan bir elin ileride yapılacağından emin olamayız ama yapılamayacağından da emin olamayız.
Alt 09-01-2006, 13:54
Kıdemli Üye

Bu robot el insan eline çok benziyor, heralde bu konuyu vurgulamak istiyorsun...

hAYIR.....örneksiz dedim ki ne kendinden,ne de başkasından örnek almayasın..yapmaya çalışsaydım böyle birşey yapardım..buyur örnek almadan bir şema yap gönder..inceleyelim..

Sen benim dediğimi yapmaya çalışmaya birazcık çabalasaydın anlardın. Lakin konuyu değiştirmeye gayret gösteriyorsun..Birazcık kafa yor...olmazmı?

Önerilen Siteler