Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Teknoloji & Elektronik > Donanım & Yazılım > Bilgisayar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-12-2009, 11:45
mitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mitch mitch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Windows 8 Çıkıyor

Windows 8'in çıkış tarihini gösteren "yol planı" ortaya çıktı! İşte yeni Windows sürümleri...

Steven Sinofsky,Microsoft'un gelecek Windows planlarından pek bahsetmiyor.Ancak Windows Server takımının gelecek Windows planları ortaya çıktı.
Los Angeles'ta yapılan Profesyonel Geliştirici Konferansı'nda sergilendiği söylenen iki slayt,Windows Server için 2012 yılında büyük bir adım atılacağını gösteriyor.Slaytlardan bir diğeri de Windows 8'in kod ismini ve çıkış tarihini gösteriyor.
Blogcu Stephen Chapman tarafından paylaşılan ve bir benzeri ilk olarak Ağustos ayında ortaya çıkan slayt görüntüsüne göre Windows 8,2012 yılına kadar çıkmayacak.

Steven Sinofsky kendisiyle yapılan röportajlarda Windows 8'in çıkışı sorulduğunda cevap vermemişti.Ancak Windows kelimesiyle 8 rakamını bile yan yana kullanmadığını belirtmişti. "Windows 8 demedim,bütün bunlar sizin sözleriniz" diyen Sinofsky,Windows 8 ile ilgili en ufak bir açıklama yapmaktan bile kaçınıyor.
Windows 8'in çıkış takvimi 2012 yılı,Windows Server'ın her iki yılda bir küçük, her 4 yılda bir büyük bir sürüm güncellemesine gittiği standart takvimine uygun düşüyor.
Windows Server 2008 R2,bu yılın başlarında,masaüstü geliştirme takımı Windows 7'yi yayınladığında çıkmıştı.Windows Server işletim sistemlerinin çıkış tarihleri de aşağı yukarı Windows sürümlerinin çıkış tarihiyle uyumlu.
Geçtiğimiz yıllarda Microsoft masaüstü ve sunucu işletim sistemlerinin takvimini birbirine iyice yaklaştırdı. Elbette Vista'nın ardından Windows 7'nin çıkışı beklenenden çok daha büyük bir olay oldu. Masaüstü kullanıcıları daha geniş bir kitle olduğu için doğal olarak sunucu sürümünün çıkışını gölgede bıraktı.
Ortaya çıkan görsel Sinofsky tarafından doğrulanmasa da gerçeği yansıtması kuvvetle muhtemel.Bu yol haritasına göre Windows 8'in 2012'den önce çıkmasına pek imkan yok.
Alt 01-12-2009, 11:55
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yahu dur bi sekine...
Daha 7'yi kullansakmı sorunlar halloldumu derken 8 nerden çıktı? xp öncesi döneme geri dönüyoruz sanırım, küçük değişikliklerle milletin parasını kapma derdine düştü gene bu windows tayfası...
Alt 01-12-2009, 12:10
mitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mitch mitch isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bilgisayar dünyası sürekli yenilik gerektiriyor.

Sanırım Windows 7 nin çalışma aşamasında yeni fikirler ortaya çıkmış, piyasaya çıkan diğer işletim sistemleriyle rekabet edebilmek için zaman gerektiğinden, Windows 7 yi o haliyle bırakmak zaman kazanmak olacağı düşünülmüş.

Windows 8 ise, tamamen piyasa şarlarıyla rekabet amacına uygun olarak üretilmesi gereği duyulmuş olabilir.
Alt 02-12-2009, 13:17
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu haliyle W7 gayet kullanışlı ve hızlı bir işletim sistemi ama Vista'den devşirme, W8'i aylar öncesinde duymuştum ve 2011'sonları gibi çıkacağı öngörülüyordu, ayrıca tüm altyapı elemanları sıfırdan farklı bir teknik ile yazılacakmış, yani bu işletim sistemi diğer tüm Windowslardan tamamen farklı olacakmış.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera

Konu Titan tarafından (02-12-2009 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-12-2009, 13:25
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

mitch´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
......................
Windows 8 ise, tamamen piyasa şarlarıyla rekabet amacına uygun olarak üretilmesi gereği duyulmuş olabilir.
Titan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
............... yani bu işletim sistemi diğer tüm Windowslardan tamamen farklı olacakmış.
Artık farklı bir şey yapsınlar, zamanı geldi geçti bence...
Alt 07-12-2009, 00:32
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kızılordu bir başlık açmıştı windowsun 7 günahı diye.
öylece kaldı.
o yazı alternatif linux yazılımlaraına ilişkin bilgilerle geliştirilebilirdi.
ben windowsun tekelleşmesine katkı yapan bu piyasayı hazırlama ve beklentiye sokma tarzı yazıların tekelleşmenin taktiğine destek vereceğini düşünüyorum özür dileyerek.

Önerilen Siteler