Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-12-2009, 18:42
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Akıllı tasarımcılara evrimcilerin cevabı: Göz

Göz;

Evrim karşıtı akıllı tasarımcılar sürekli olarak göz gibi "mükemmel" organların oluşmasının tesadüflerle açıklanamayacağını, bunun yaradılış teorisini destekleyen bir kanıt olduğunu ileri sürüyorlar.

Charles Darwin’in, evrim teorisini ilk olarak formüle ettiği Türlerin Kökeni Üzerine kitabının basılmasının 150. yılında teori, hala bilimdışı itirazlar ile karşılaşıyor. Evrimi eleştiren seslerden en yüksek olanı, bitki ve hayvanlardaki pekçok yapının doğaüstü bir akıl tarafından hatasızca tasarlanmış olduğunu savunan “akıllı tasarım”cıların. Son olarak TRT'de yayınlanan bir habere de konu olan yaradılışçıların en çok dile getirdiği safsatalara evrim teorisinin verdiği yanıtları bir yazı dizisi ile soL okurlarına sunuyoruz.

Safsata: Göz mükemmeldir, evrimle oluşamaz
Akıllı tasarım taraftarları –insanlar ve fotoğraftaki kaplumbağanınki de dahil- omurgalıların gözlerinin adım adım oluşmuş olamayacağını söylerler. Çünkü gözün, pekçok birleşenden oluştuğunu ve tüm bu bileşenlerle varolmadığı sürece işlev göremez olacağını iddia ederler. İddia, gözün tesadüflerle değil tek bir seferde üstün bir akıl tarafından üretilmiş olması gerektiği savı ile devam eder.
Akıllı tasarımı savunan bir organizasyonun sözcüsü Casey Luskin “Eğer evrimsel şemalara bakarsanız, genellikle kornea ya da lensin aniden eklendiğini görürsünüz. Ancak evrimde işler aniden ortaya çıkma şeklinde yürümez. Adım adım ilerlemesi gerekmektedir.” diyor.

Evrimcilerin cevabı
Gözün evrim ile oluşamayacağını iddia eden akıllı tasarımcılara, Evrim: Fosiller Ne diyor ve Neden Önemli? kitabının yazarı ve Kalifornia Batı Kolejinde paleontolojist olan Don Prothero "omurgalı gözündeki basamaklar fosil kayıtlarında görülebilir" diye cevap veriyor. Prothero, “Göz gibi karmaşık yapıların, zar zor ışık reseptörü denebilecek basit göz noktalarından kademeli süreçlerle meydana gelebileceğini gösteren pekçok ve iyi belgelenmiş çalışma bulunmaktadır.” diyerek akıllı tasarımcıların basitçe kanıtları görmezden geldiğini vurguluyor.

Göz mükemmel mi?
Omurgalıların gözü, karmaşık bir yapıya sahip olmasına karşın mükemmel olmaktan hayli uzak. Örneğin, insan gözü pekçok kusura sahip: Gözdeki fotoreseptörler gözde ters durmakta; retina ters yüz olmuş durumdadır. Fotoselleri beyne bağlayan kablolar, retinanın yüzeyini her yönden kaplamış, bu nedenle ışık ışınları fotosellere çarpmadan önce kablo yığınından oluşan bir katmandan geçmek zorunda kalmıştır. Fotosellerin geride konumlanmış olmasının sonuçlarından biri de, onların verilerini taşımakta olan kabloların, bir şekilde retinadan geçip beyne geri dönmelerinin gerekiyor olmasıdır. Omurgalı gözünde bunun için bu "kablolar", retinadaki belli bir deliğe doğru yaklaşıp, onun içine doğru dalmaktır. Sinirlerle dolu olan bu deliğe gerçekten ışığa karşı kör olduğu için kör nokta deniyor, hatta gerçekte gayet geniş olduğundan bu kör noktayı kör bir leke olarak tanımlayanlar da bulunmaktadır.
Karanlık mağara ve yeraltında yaşayan birçok hayvanın ise gözleri ise mükemmel olmanın aksine körelmiş hatta bir deri parçası ile kapanmıştır. Bu canlılar gözleri mükemmel olduğu için değil, tam tersine mükemmel olmadığı için evrimsel olarak rakiplerine göre daha avantajlı olabilimiştir. Enfeksiyona açık, az korunaklı göz oyuğunun kapanması ve gözün işlevinin azaltılması, bu tür örneklerde hayatta kalmayı gözleri normal olan rakiplerinden daha iyi başarırlar.

devamı gelecektir...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 03-12-2009, 01:31
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kızılordunun son askeri

arı gözünü biliyomusun.
sineyin gözünü ya. niye bi gözde bissürü mercekleri vaa.

nese
(soL - Haber Merkezi) nin önnüze koydu her menüyü yemeyinizzzzzzzzzzzzz.
Alt 03-12-2009, 01:37
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger kim;

arı gözünü biliyomusun.
sineyin gözünü ya. niye bi gözde bissürü mercekleri vaa.-kim-

Sence, niye vaa?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-12-2009, 01:43
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger kim;

arı gözünü biliyomusun.
sineyin gözünü ya. niye bi gözde bissürü mercekleri vaa.-kim-

Sence, niye vaa?

Saygilarimla;
evrensel-insan
herbi yanı görsün diyene diye biliyom.

niye bissürü merçekten oluşuyoda bi merçek neylerne yetmiyo.
nassı düşünmüşte bissürü yapmışlar.
Alt 03-12-2009, 02:00
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger kim;

nassı düşünmüşte bissürü yapmışlar.-kim-

Bu soruna da sen cevap ver.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 04-12-2009, 10:19
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger kim;

nassı düşünmüşte bissürü yapmışlar.-kim-

Bu soruna da sen cevap ver.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu sornun yanıtı bizde vaa. saykıdeyer abim.
Ben ötekisi konuda hep bunu soruyom İlker abiye. İlker abiyle koromozon dizilşlerimizin farkından beni annayamıyo. ben onu annıyomda o beni annamıyo.

Saykıdeyer evrensel-insan
nassı düşünülüyo yapılıyo bu işler. niye sinektte bissürü mercek. inekte bitane. inekte istemezmikine herbiyanı görmeyi.
akılsıs atomlaa. moleküler. poroteyinner. koromozomlar nassı karar veriyo buna.
Alt 04-12-2009, 12:03
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sornun yanıtı bizde vaa. saykıdeyer abim.
Ben ötekisi konuda hep bunu soruyom İlker abiye. İlker abiyle koromozon dizilşlerimizin farkından beni annayamıyo. ben onu annıyomda o beni annamıyo.

Saykıdeyer evrensel-insan
nassı düşünülüyo yapılıyo bu işler. niye sinektte bissürü mercek. inekte bitane. inekte istemezmikine herbiyanı görmeyi.
akılsıs atomlaa. moleküler. poroteyinner. koromozomlar nassı karar veriyo buna.
sen 10.katdan düşsen 5 katda durmayı tercih edebilir misin?yer çekimi olduğundan dolayı yere düşersin.bunu da allah istedi düştüm diye düşünmezsin yer çekimi vardır çünkü.evrim de bir tercih değildir.öyle olabildiği için olmuştur.oluşan türlerin de %99u yok olmuştur uyum sağlayamadığı için uyum sağlayanlar kalmıştır.yarasalar kör yaşamaya uyum sağlayabildikleri için hayatda kalmışlardır.oturup madem görmeden yaşıyoruz gözümüzü geliştirmiyelim dememişlerdir.hasbelkader bir kaç yarasanın gözü geliştiyse de herhangi bir avantaj sağlamadığı için diğer nesillere aktarılmamıştır.

dünyada her şey fizik kurallarına göre olur.en koyu müslüman bile şu saniye fizik kurallarına uygun olmayan tek bir şey gösteremez.eskiden de böyle olmuştur.göz de öyle çok karmaşık komplike ve mükemmel bir organ değildir.müslümanlar bilim düşmanlığı yapmak yerine fizik kurallarını da evrimi de allah yarattı deseler daha tutarlı olurlar.
Alt 04-12-2009, 12:21
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cenker arkadaşım,
yarasalar hususunda malesef ben sana katılmıyorum.peygamberimize mağarada kuran inerken bir yarasa tarafından ısırılmıştır ve bu sebepten allah yarasaları lanetlemiştir.tam da bu sebepten yarasaların gözündeki mercek(ler) allah tarafından alınmıştır.
atıyor da olabilirim...
Alt 04-12-2009, 12:42
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

emrerd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cenker arkadaşım,
yarasalar hususunda malesef ben sana katılmıyorum.peygamberimize mağarada kuran inerken bir yarasa tarafından ısırılmıştır ve bu sebepten allah yarasaları lanetlemiştir.tam da bu sebepten yarasaların gözündeki mercek(ler) allah tarafından alınmıştır.
atıyor da olabilirim...

)))

Muhteşem bir tespit, mercekleri alınan yarasalar geceleri mesai yaptıklarından cezayı pek sallamamışlardır. Zaten karanlık mağarada ışığa ihtiyaçları yoktur. Allah ses tellerini alsaydı o zaman görürlerdi. Soyları tükenirdi billa:bump2:

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 04-12-2009, 12:51
cenker cenker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

emrerd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cenker arkadaşım,
atıyor da olabilirim...
umarım şakadır.

Önerilen Siteler