Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-02-2010, 18:23
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart M.Lisesi mezunu kızlara imam olma hakkı tanınmalıdır.

Bildiğimiz gibi meslek lislerinin hali ortadadır, isteyen istediği yere çekerek sömürüyor bu konuyu, olan ise o liselerde okuyan çocuklara oluyor elbette. Yıllardır meslek liselerinde okuyupta mezun olduktan sonra imamlık yapan bir kız çocuğumuzu gördünümüzmü? göremezsiniz elbet çünkü onlara bu hak tanınmıyor, halbuki aileleri dişlerinden tırnaklarından artırdıkları paralarla onları okusunlarda imam olsunlar diye gönderiyor meslek liselerine, onlarında hakkıdır bir altın bilezik sahibi olmak diyorlar ama ne mümkün değilmi? onlara bu hak bir türlü verilmiyor, çok uzun zamandır bu yara kanıyor, milyonlarca meslek lisesi mezunu kızımız imam olamıyor, birde başlarına kat sayımıdır nedir getirdiler ya al sana bir başka engel, şimdi bu kızlarımızın imam olması ve okudukları meslek lisesinin hakkını vermesi için tüm vicdan sahibi herkezin destek vermesi gerekmektedir. Yazıktır milli servete, bunca yıldır onlara akıtılan parayamı yansak yoksa ailelerinin okusunlarda bir altın bilezik sahibi olsunlar diye çabalamalarınamı?
Yazıktır...
Ayıptır...
Zülümdür...

Meslek lisesi mezunu kızlara bir an önce imam olma hakkı verilmelidir...
Alt 19-02-2010, 18:36
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Güneş,

Buradaki bir altın bilezik sahibi olsunlar der iken bunu biraz daha açabilir misiniz? Ne demek istediğinizi anlayamadım.

Teşekkürler

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 19-02-2010, 18:41
Üyeliğini Sonlandırmış

Evet konu biraz karışıkmış gibi görünüyor, bende yıllarca uzaktan bakıp karıştırmışımdır şahsen. Şimdi bende bir meslek lisesi mezunuyum, tabii bu kızlarımızla aynı lise değil ama bilirim neden gidilir meslek lisesine; özellikler aileler isterki evladları okusunlar bir meslek sahibi olsunlarbir altın bilezik taksınlar, bunun en garanti yoluda adı üstünde işte meslek liseleridir, işte bu kızlarımızın aileleride okusunlar bir altın bilezik sahibi olsunlar bir meslek sahibi olsunlar diye gönderiyor bu meslek liselerine ama yazık mesleklerini yapamıyorlar bu hak onlara verilmiyor, bende bu adaletsizliğe biraz dikkat çekeyim dedimdi...
Alt 19-02-2010, 19:14
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu konu dalga gecilecek bir konu degil, oldukca ciddi. Ama olayin sikintisini yasamayan bilmez, bilip bilmeden devlet savunuculuguna soyunur. YOK, üniversite sinavlarina giriste liselere göre belirlenen katsayi puanlarini kaldirdi. Daha önce üniversite sinavinda hangi okuldan girerse girsin ögrenciler esit haklara sahip olacaklardi. Bu puan az buz da degil ve cocuklarin resmen nereye gireceklerini belirleyebiliyor.

Benim kizim bu yil üniversite sinavina giriyor. Yillardir hangi bölümü secmesi gerektigine bir türlü karar veremedi. Biz üzerinde baski yapmak istemedik. En cok severek yapacagi meslegi secsin istedik. Once psikoloji okuyacam dedi, sonra dis hekimi olmak istedi, sonra genetik okusam dedi, mühendislik mi olsa dedi, döne döne en sonunda hukuk okumaya karar verdi. Ama o kararini verene kadar son sinifa gelmisti. Bu arada, okudugu lisede sosyal degil de fen secmis ve fen dersleri agirlikli egitim almaya baslamisti. Fen'den sosyal'e gecmek istedi, müdür yardimcisi önce olabilir dedi, sonra bölüm degistirmenin son sinifa geciste artik kabul edilmedigini ögrendik. Daha önce olabiliyormus, simdi onu da kaldirmislar.

Bu arada YOK'un kararini bekliyoruz sürekli. Eger katsayilar kalkarsa, geriye tek sorun kalacakti, sinavda sosyal sorularina hazirlanabilmek. YOK'un katsayi karari aciklandi, katsayilar kaldirilmisti. Kizim da, o zaman ben dershanede sosyal bölüme gidiyim, okulda fenden devam edeyim dedi. Oyle karar verdik ve dershanede sosyal dersler agirlikli, okulda fen dersleri agirlikli egitim almaya basladi. Iyi bir hukuk fakültesi kazanacagina dair artik kendisine güveni gelmeye baslamisti ki, pat Danistay'daki cumhuriyet koruyucusu efendiler YOK'un kararini iptal ettiler. Tekrar katsayi puanlari devreye girdi. Kizimin morali yine bozuldu, simdi ne yapacam ben diye yakinmaya basladi. Artik isletme, ekonomi gibi bir bölüm yazayim demeye basladi, ama acikca morali altüst olmus durumda. Kizim iyi bir Anadolu Lisesinde okuyor ne zamandir üniversite sinavina hazirlaniyor. Ama tepelerde birileri zirt pirt egitim sistemi ile oynayip bir kusaga daha yazik ediyorlar. Tepemizde tepinip duruyorlar. Bürokrasinin diktatörlügü, baska ne bekliyebiliriz ki.

Danistay ne yapmak istiyor? Imam Hatip okuyanlarin üniversitelere girmesini engellemeye calisiyor. Okuyacaklarsa ilahiyat falan okusunlar. Iyi de böyle mi yapilir. Bu kadar imam hatip lisesini dedem mi acmisti peki. Cumhuriyeti koruyacaklarmis, benim külahima anlatsinlar bunu. Coluk cocugun gelecegiyle oynuyorlar, ülkenin gelecegini karartiyorlar, haberleri yok. Gunes arkadasimiz da kimi ve neyi savundugunu ya bilmiyor, ya da biliyor da ben onu bilmiyorum.

Pes diyorum, lanet olsun böyle yargiya ve onu savunanlara diyorum, baska birsey demiyorum.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-02-2010, 21:30
Alchindus Alchindus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu dalga gecilecek bir konu degil, oldukca ciddi. Ama olayin sikintisini yasamayan bilmez
Muhterem birşeyler yazacaktımki şu sözleri gördüm ve "edilecek kelam edilmiş gayrısı fazlalıktır ve israf olur" dedim!

Muhterem kerimeniz sıkıntı etmesin, derslerine devamda sebat etsin!

Memleketin iyi yetişmiş dünyayı bilen vatanını ve o vatanda yaşayan her ferdi seven samimi bahadırlara ihtiyacı vardır!

Bu günler gelip geçecektir ve belki şu meşakkatleri yaşayan nesiller yarın kendilerinden sonra gelecekler içün daha güzel bir türkiye inşaasında başat amil olacaklardır!

Gerçeğe sadakat şart!
Alt 19-02-2010, 22:53
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben meslek lisesi mezunu olmanın ve mağduriyetinin ne olduğunu çok açık bilen birisiyim, daha öncede yazdım. Sıkıntımı? Hayatının 8 yılını iki ayrı ülkede meslek liselerinde geçirmiş birisi olarak şahsen bilirim.

Daha önce yazdığım şeyler silindiği için tekrar toparlayarak yazmaya çalışacağım, anlam kaymaları olursa artık kusura bakmayın. 60yıldır gerçekleri yaşıyoruz, hemde bunu kendi evimizde, sokağımızda, mahallemizde yaşıyoruz öyle kapalı tiribünden uzaktan seyrederek değil. 60yıldır sömürülen bir kitleden söz ediyoruz, 60 yıldır kandırılan ve kandıranlardan söz ediyoruz. Yazdıklarım çok açık olmasına ragmen anlayamamak, sorunun içinde olunmasına ragmen anlayamamak, olabilir.

Bu konuda yaşanan bir siyasi çekişmenin sonucunda ortaya çıkan bir haklı haksız yada magdur kavramı üzerinde yaşanan hem maddi hemde siyasi rantın çirkefliğinden söz etmiyorum, edildi ve edenlerde olacaktır daha. Başka bir şeyden söz ediyorum ben.

Bu konuda var olan çekişmelerin toplumsal yansımalarından yada kitleler üzerindeki etkilerinden ve bunun siyasi çıkarımlarından felanda söz etmiyorum, edildi ve edenlerde olacaktır. Başka bir şeyden söz ediyorum ben.

Madem konuyu açtın sargon bende kısaca değineyim o zaman.Türkiye’de meslek liseleri daha Osmanlı zamanında olmak üzere Almanya örnek alınarak kuruldu ve yapılandırıldı. Amaç ‘’vasıflı işçi’’ yetiştirmektir bu liseler vasıtası ile, sanayinin ihtiyacı olan vasıflı işçi ihtiyacına yönelik bir eğitim programıdır yapılan kısaca, daha sonraları ortaya çıkan sanayinin ara eleman açığını karşılamak içinde teknik meslek liseleri açılmıştır. İlerleyen dönemde ise meslek yüksek okulları ile daha altı beslemek için çıraklık okulları açılmıştır, bu projelerin bir çoğunda bizzat Alman devleti sponsor vb. desteğinide esirgememiştir Türkiye’den geçen süre içerisinde. Günümüzdeki amacı ise gene aynı olup sanayi için vasıflı/nitelikli işçi yetiştirmek, devamında öğrenmiş olduğu meslekte uzmanlaşmak isteyenlere ise meslek yüksek okulları vasıtası ile uzmanlaşmalarını sağlamak ve bu arada gerçekten başarılı olabileceklere ise dikey geçiş hakkı ile Üniversite eğitimide sağlamaktır. Yani meslek lisesinde elektrik bölümünde okuyan bir öğrenciyi mezun olunca ortaya konulan ara programlar ve sanayi işbirliği ile vasıflı işçi olarak ekonomiye kazandırmaktır, daha zeki olan çocukları ise ara eleman ve teknik eleman olarak eğitip gene ekonomiye kazandırmaktır, meslek liselerinin amaçları budur. Özellikle 80 sonrası Anadolu liselerinin üzerinde yapılan oynamalarla topluma farklı beklentilere binaen sunulan alternatifler üzerinden oluşturulan aslında meslek liseleri içinde olması gereken fen vb. branşlar vasıtası ile ayrıca bir magdur kitlesi yaratılmıştır. Bu noktada öfkene katılıyorum sargon, umarım çocuğunun gönlünce olur her şey.

Gelelim konunun asıl içeriğine yavaş yavaş. Bilindiği gibi imam yetiştiren meslek liseleri sonradan ve gene ara eleman yetiştirmek amacı ile açılmıştır. Zira İlahiyat fakülteleri ihtiyacı karşılamaktan çok uzak kalmıştır pratikte. Bir sürede bu yönde eğitim verir zaten bu meslek liseleri, fakat sonra laik hükümetlerden birisi İslam da olmamasına ragmen kızlarada bu imam yetiştiren meslek liselerinde okuma hakkı verir ve en büyük magduriyetin kapılarını bilerek açar. O dönemde çıkan tek tük sesler ise susturulur. Amaç oy deposu olarak görülen Anadolu’nun gönlünü etmektir diye tarihlere geçer bu karar. Unutmayalım bu meslek liselerini açanlar laiktir, çoğaltanlarda laiktir ve kız çocuklarının mezun olduklarında yapamıyacakları bir mesleği okumalarına izin verenlerde laiktir. Birde en çok imam meslek lisesi açanlara bakalım; 1- Netekim paşa(Marmaris ressamı) 2- Bülent Ecevit 3- Süleyman Demirel, görüldüğü gibi top 3’te Türkiyenin son 60 yılına yön veren ilk beş kişiden 3’ü var. Şimdi bu imam meslek liselerini Erbakan açsa yada en çok okul yapan o olsa anlarız ama tüm bunları yapanlar laik siyasetçiler. Her şeyi anlatıyor top 3 aslında.

Onlarca yıldır amacı Sünni İslam için din adamı yetiştirmek olan bu meslek liselerine bakış hep vatan millet aşkına olur. Alevilerin haklarını gasbeden iki yüzlü toplum onlardan aldıkları vergilerle kendilerine din adamı yetiştirir ve yaptıkları için ‘’Allah’larından’’ niyaz dilerler. Bu arada kız çocukları mezun olduklarında bir işlerine yaramıyacak bu meslek liselerine gitmeye devam ederler. Başlangıçtaki mağdurları görünen kadarı ile sadece iki önemli kitledir şimdilik. Daha sonra her evde bir mağdur olacaktır.

80 sonrası dönemde bu kız çocukları birden vitrine çıkartılır ve mağdur edebiyatıyla kamuoyuna sunulurlar, bu çocuklar okuma haklarının ellerinden alındıklarını söylemekte ve en çok imam meslek lisesi açan büyük Atatürk’çü Netekim paşa’nın direktifi ile gene mağdur edilerek ortaya çıkmaya zorlanıyormuş izlenimi verilerek ayrıca bir siyasi söylem ile kitleler yanıltılmaya çalışılmıştır. O dönemde bu kızların ne işi var imam meslek liselerinde İslamda kadın imam yokki diyenler susturulmuştur ve laik medya tarafından yok sayılmıştır. Laik devlette haremlik selamlık gerçekleştirilmiş olur bu vaka ile.

İlerleyen dönemde ise karşımıza bu sefer türban mağduru olarak çıkartılır bu kız çocukları, vitrinin en önündedirler ve mağdurdurlar, dinlerinin gereğini yerine getirmek istemekte ama engelenmektedirler söylediklerine göre, ortalık karışır toz duman derken (sözde) laik devlete laik olmayan bir eylem daha sokulur. O dönemde bu kızların ne işi var imam meslek lislerinde İslamda kadın imam yokki diyenler susturulmuştur ve laik medya tarafından yok sayılmıştır. Tek tük çıkan madem samimisiniz o zaman din kadına yarım miras verir buda haktır onuda istiyormusunuz sesleri ulusal medyada asla duyulmaz.

Bin yıl biterken bilinçli politikalarla meslek lisesi mağdurları çoğaltılır, hala toplumun önemli bir kesimi salt imam meslek liselerine yönelik özlük haklarının gasbı iddiasına sıcak bakmamaktadır, baktırmanın yoluda onların evlerinede benzer sorunları sokmakla aşılır, oldumu sizlere Türkiye Cumhuriyetinin nur topu gibi meslek liselerine giden çocukların ortada kaldığı bir eğitim sistemi ve mağdurları. Birde Üniversiteyi ve ona giriş sınavını çorbaya çevirdinmi al sana kriz işte. Artık neredeyse her evde bir meslek lisesi mağduru . Sorun dar kitle İslami siyasetin değil bir toplumun sorunudur ve acilen ne yapıp edilip çözülmelidirde.

Bu arada imam olamıyacak imam meslek lisesi öğrencisi kız çocukları türban mağduru edebiyatını yaşları küçük olduğu için tepki almalarından dolayı kendilerinden önce imam meslek liselerinden mezun olupta (İslama en büyük hayrı yapan Netekim paşanın kararı ile alınmadıkları) Üniversitelerin kapılarında vitrine çıkan ablalarına bırakmışlardır. Kız çocukları mağdurdur ama bu mağdurluk aileleri dahil tüm kesim tarafından kullanılmaktadır artık her daim. Birden sahneden çekilmeye başlarlar bu imam olamıyacakları halde imam meslek liselerinde okuyan kız çocukları. Her iki kesimde ekstra mağdur etmiştir bu çocukları şimdi.

Gene devran döner ve imam meslek liselerine yönelik yeni politikalar çerçevesinde bir takım yaptırımlar gelir, artık at izimi yoksa it izimi bilemiyeceğim ama birileri yapmıştır işte gene yapacağını. Birden ekranlarda bu mağdur edilen, istismar edilen ve üzerlerinden siyaset yapılan kız çocukları görünmez olur ve karşımıza hafiften kirli sakallı mezun imam adayı erkek çocukları yer almaya başlar, sorun artık onların sorunudur ve mağdur onlardır artık, gerideki resmin arka planında bile görünmeyen kız çocukları unutulmuştur, unutturulmuştur. Sanki onların mağdurlukları hiç yoktur artık, ön planda ise sadece imam adayı mezun erkek çocukları kalmıştır bu gün, siyaset onların mağduriyetleri üzerinden yapılmaktadır. Siyaset artık her evde bulunan mağdurlar üzerinden yapılmaktadır.

Kız çocuklarımı? Onlar her daim mağdur olarak kalmışlar ve kalacaklardır. Yaşayamıyacakları bir hayatın içinde bir süre bulunmalarına izin verildiği için (aileleri tarafından ) mağdurdurlar, bir şeyler yapabileceklerini sanmaları sağlanarak ve yaptırılmayarak mağdurdurlar, artık olmaları gereken yerin sadece sahne arkası olduğunu gördükleri için mağdurdurlar, onları istismar edenlerin en başında aileleri ve çevrelerinin geliyor olması nedeniylede mağdurdurlar, sadece kendileri değil onlarca yıldır bir çok kuşak ve onların coçukları yaşadıkları travmalar nedeniylede mağdurdurlar, yaşadıkları ve öğrendikleri her şey sadece İslam’ın kendilerine çizdiği çerçeve içerisinde bir işlerine yaramadığı için mağdurdurlar. Her şeyden önce bir yalanın içinde bu şekilde yer almalarına izin verildiği için mağdurdurlar.

Bu kız çocuklarına almaları gereken eğitimi vermeyerek; eğitim alma hakkı için başka yollara zorlayan sistem mağdur etmiştir, 60 yıldır söylenen bir yalana piyon yaparak siyaset yapanlar mağdur etmiştir, toplum olaya duyarsız kalarak mağdur etmiştir, eğitimci adı altındaki bir takım siyasetçiler işleri çözmeyerek ve katlanarak artmasına sebep vererek mağdur etmişlerdir, şimdide yok sayılarak mağdur edilmektedirler. Yaşıtları artık vitrinlerde değil zaten her evde gerekli siyasi dayatmayı ve propagandayı yapmaktadır ve onlara artık ihtiyaç kalmamıştır bu yüzden vitrine artık sadece kirli sakalları ile imam adayı erkek çocukları çıkmaktadır. Sanki artık bu kız çocukları hiç yaşamamıştır.

Söylenen yalanlarmı? Devam ediyor bildiğimiz gibi. Herkez kızgın, herkez öfkeli. Ortalık toz duman, kimin eli kimin cebinde belli değil. Bu kız çocukları ise külliyen mağdur ve artık seslerini duyuracakları bir rolleride yok oynanan oyunda, Seslerini zaten kimse duymadı bu onlarca yıl boyunca. Herkez onların üzeriden rant yaptı ama onlar her zaman mağdur oldular ve şimdi bu gün artık sahne gerisinde kendilerine biçilecek yeni bir rol için kurban olduklarını bilmeden bekliyorlar. İki cephede onlardan sonuna kadar faydalandı ve sömürdü, tüm bu yaşananlar ise toplumun gözü önünde oldu ve onlara dokunmayan yılan her daim bin yıl yaşadı. Bu kız çocuklarını mevcut sistem ve onun siyaseti istismar edip mağdur etti, hala mağdurlar ve mağduriyetleri gittiçe dahada artıyor.

Not: Konu aklıma İslami kanaldan bir haberi seyrederken geldi, imam meslek liselerinin mağduriyeti hakkında bir ajitasyon haberdi, birden fark ettimki uzun zamandır belki birkaç yıldır bu kız çocuklarının sesini duymamıştım ve duyurulmamıştı, o gerçekten mağdur olan tek kitlenin sesini uzun zamandır ilk defa vicdanımda duydum ve sizlerede duyurmak istedim.
Alt 21-02-2010, 05:02
LJLJLJ LJLJLJ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Konu nedir ? YÖK mü, yanin YÖKün faydalari ve zararlari mi ?
Yoksa Müslüman Kizlarin kisitli okuma haklari mi ?
Veya Imam Hatip Mezunu olan Kizlar neden Imam ve Hatip olamadigi mi ?

Yök'ün konumu tartisilmali, hangi amaca hizmet ediyor, egitim seviyesinin yükselmesinde herhangi bir positif katkisi varmi yok mu ? veya böyle bir sistem günümüz egitim standartlarina cevap verebiliyor mu ?
Müslüman Kizlari bu ülkede cok zor sartlarda okumaktalar, zaten Anadoludan büyük sehirlere bin bir zorluk ile okutulan bu kizlarin önüne birde suni engellerin dikilmesinin tavsip edilir hic bir tarafi yok.
Imam Hatip Mezunu kizlarin neden imam ve hatip olup olmadigi ise, devleti ilgilendirmesi bir konum degildir, nihayetinde her din kendi dogrusunu tayin etme hakki olmali, ve Kadinlarin erkeklere imamlik yaptigi bir gelenek yoktur, dinen buna bir engel varmidir acikcasi bilemiyorum !
Ama bu bu tür egitimden gecmis kadinlar, genelde kadinlara yönelik konferanslar verdiklerini bilmekteyim. Ama asil sorun bu degil, asil sorun, devletin camiye Imam yestirmek gibi bir islevi olmali mi ? Yani devlet o okula giden kiza nihayetinde bir ruhsat verebilir "sen imam / hatip oldun, buda belgen" diyebilir...bu belgeyi alan ise, ona is verebilecek olanlara müracat edebilir. belki kendisi, kendisi gibileri icin özel bir okul acar, elinde bu yönde bir yetkisi olduktan sonra, ve o yönde bir islevi olur bu toplum icinde.
Alt 21-02-2010, 07:19
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu olamiyor cünkü camilerde haremlik selamlik var ve mesela elektronik meslegini ögrenmis diger meslek liselerinden kadinlar imamiye ve müezziniye olamiyor. Üstelik bazilari da baslarini da kapatmadiklarindan dislaniyorlar, ayni üniversitelerde türbanlilara oldugu gibi. O halde imamiye olmak isteyen genc kizlarimiz icin meslek özgürlügü ve esitlik adina özel olarak sadece kadinlarin gittigi kadinlar camisi kurulmali ve bu genc kizlarimiz oraya dilerlerse türbansiz da gidebilmelidirler. Üniversitelerde reform yapilmasi gerektigi gibi camilerde de reform yapilmali. Hatta türban veya basi acik okuma ve calisma serbestiyesini her cami ve üniversite kendisi karar vermeli. Her cami veya üniversite olmasa da bazi camiler ve üniversiteler basi acik veya kapali bayanlar tarafindan tercih edilebilmeli ve özel hizmet verebilmeli. Madem islam türban özgürlüktür diyor o halde türbansizligi esir de etmemeli. Bu bir düsünce jimnastigiydi ama zaten Islam böyle bir seye acik olsaydi bugün dünyanin en saygin dinleri arasinda yer de alirdi.
Alt 21-02-2010, 12:28
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bildiğimiz gibi meslek lislerinin hali ortadadır, isteyen istediği yere çekerek sömürüyor bu konuyu, olan ise o liselerde okuyan çocuklara oluyor elbette. Yıllardır meslek liselerinde okuyupta mezun olduktan sonra imamlık yapan bir kız çocuğumuzu gördünümüzmü? göremezsiniz elbet çünkü onlara bu hak tanınmıyor, halbuki aileleri dişlerinden tırnaklarından artırdıkları paralarla onları okusunlarda imam olsunlar diye gönderiyor meslek liselerine, onlarında hakkıdır bir altın bilezik sahibi olmak diyorlar ama ne mümkün değilmi? onlara bu hak bir türlü verilmiyor, çok uzun zamandır bu yara kanıyor, milyonlarca meslek lisesi mezunu kızımız imam olamıyor, birde başlarına kat sayımıdır nedir getirdiler ya al sana bir başka engel, şimdi bu kızlarımızın imam olması ve okudukları meslek lisesinin hakkını vermesi için tüm vicdan sahibi herkezin destek vermesi gerekmektedir. Yazıktır milli servete, bunca yıldır onlara akıtılan parayamı yansak yoksa ailelerinin okusunlarda bir altın bilezik sahibi olsunlar diye çabalamalarınamı?
Yazıktır...
Ayıptır...
Zülümdür...

Sayın Güneşinzaptıyakın bey
Siz İlahiyat fakültesi diye bir kurum duymuşşunuzdur. Burayı bitiren bayanlar öğretmen falan olabiliyor. Vaizlikte yapıyorlar gördüğümüz
kadarıyla. Hem biliyorsunuz İslam bir nizamdır. Bu nizamın prosedürleri var.
Bu prosedürde kadına imamlık görevi verilmemiş. Onlar imamlık değil vaizlik. öğretmenlik gibi görevler alıyorlar.
Ben hiç gemi tayfası kadın görmedim.
Çöp arabalarında çöpçü kadında görmedim.
İnşatta 15 . katta sıva ustası kadında görmedim. (köyde evini tamir eden gördüm)
Alt 21-02-2010, 16:18
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çöp kamyonunda çöpçü kadın görmedim ama çöpçü kadın gördüm, mimar kadın gördüm, mühendis kadın gördüm, belediye otobüsü kullan kadında gördüm.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera

Önerilen Siteler