Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-03-2006, 04:57
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Şeytanın oyunlarına gelmek ile alakalı bir hikaye

Şöyle bir hikaye dinlemiştim vaktiyle ve çok hoşuma gitmişti sizlede paylaşmak istedim

Vaktiyle bir adam varmış zenginmiş köşkü yardımcıları varmış evliymiş
Bir de hayvanı varmış adam eşini çok seviyomuş ama hayvanına karşıda ayrı bir sevgi besliyomuş şuanki hayvan severlerin hayvanlarını çok çok sevdiği gibi herneyse hikayeye dönelim.

Adamın birgün şehre gitmesi gerekmiş ve hayvanını sağlam bir kazığa iple bağlamış ve bütün köşktekilere tembihlemiş ben gelene kadar iyi bakın yeminee suyuna diye

Adam gitmiş hayvan otluyomuş şeytan gelmiş ve hayvanın bağlı olduğu kazığı hafifçe bir ileri ve geri itmiş gitmiş

Hayvanda sağlam kazık hafiften yerinden yumuşayınca bir ileri bir geri çekiştirmiş ve kazığı yerinden çıkarmış.

Köşke girmiş karşısında bir hayvan daha bu hayvan koç oluyo dostlar karşısında bir koç oldunu gören hayvan gerilmiş gerilmiş ve koşturmuş tosslamış ve şangırr diye ayna inmiş aşağa meğerse ayna köşkün hanımının yani adamın karsının aynasıymış.

Ayna inince aşağa kadın bir feryad bağarmış inmiş aşağa hayvana naptın sen kocam seni çok sevdiğinden bende bu aynayla kendimi avutuyodum bana sevgisi azaldı kocamın ve hergün gelip aynaa aynaa söyle bana bendenn daha güzeli varmı diye avutup duruyodum sen kocamın bana olan sevgisini çaldın mendeburr hayvan diyerek köşkteki yardımcılarına hayvanı kestirtmiş

Yardımcılar bu emir üzerine korka korka hayvanı kesmek zorunda kalmışlar ama adamın geliceğinide biliyolar

Neyse zaman ilerlemiş adam şehirden gelmiş ve çok sevdiği hayvanını göremeyince çıldırmış hemen herkesi çağırmış nerde hayvanım çabuk söleyin demiş

Herkes el pençe divan ses çıkartamıyo karısıda demişki böle böle oldu aynamı kırdı bende kestirttim senin çok sevdiğin hayvanı deyince adam çıldırmış ve silahıyla karısını öldürmüş köşkteki yardımcılarıda öldürmüş sonrada kendi kafasına sıkmış

Şeytanın cevabı YARABBİ BEN BİŞEY YAPMADIM SADECE SAĞLAM OLAN KAZIĞI BİR İLERİ BİR GERİ HAFİFÇE OYNATTIM

Evet dostlar şeytan bu işte fiili olarak bişey yapma gücüne sahip diil ama devamlı çelme takma uğraşında

Şeytan kafirlerle salih kullarla Allah ın dostları yani ve arada günah işleyip işleyemeyenlerle yani bizlerle devamlı uğraşıp duruyo devamlı çelme takmaya çalışıyo

Kafirlerle zaten uğraşmam onlar istediğim şeyi seçtiler
Salihlerle zaten ben uğraşamam gücüm yetmez
Benim en çok işim bir günah işleyip bir işlemeyenlerledir yani bizle inananda olsak inanmayanda olsak

diyede birşey duymuştum gayet mantıklı

Genelde hep öle olmuyomu o yüzden Allah ın verdiği aklı başımıza devşirip iki hatta üç dört kere düşünmemiz gerekmiyomu

İster ders çıkarın bu hikayeden ister ne bu yahuu deyip atın ben sadece yazdım herzamanki gibi gerisi size kalmış
Alt 01-03-2006, 07:41
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Şeytanın oyunlarına gelmek ile alakalı bir hikaye

Kadın hasta, kendisini aynayla avutuyor. Aynayla konuşuyor.

Koca desen hepden tırlatmış, bir koç yüzünden hem karısını hem uşaklarını hemde kendisini öldürebilecek bir deli...

Uşaklar hadi emir kulu ama adam silahı çekince birisi de atılmaz mı kardeşim "dur hemşerim sen kafayı mı yedin" diye...

master Diyor ki
Şeytan kafirlerle salih kullarla Allah ın dostları yani ve arada günah işleyip işleyemeyenlerle yani bizlerle devamlı uğraşıp duruyo devamlı çelme takmaya çalışıyo
Velhasıl o şeytan yok mu... Her aklı selimin bildiği gibi her pisliğin altında bu şeytan vardır. Sürekli çelme takmaya çalışır. Güzelim yuvaları dağıtır. Tertemiz insanlarla uğraşır. Bu hikayede olduğu gibi en aklı başında insanlara bile zarar verebilir...
Alt 01-03-2006, 12:30
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne dersi çıkaralım ki? Ben masumum diye kendinizi kandırabilmek adına bir şeytan uyduruyorsunuz. Hormonlarınız, hisleriniz, öğretileriniz vs. yüzünden günah dediğinizişleri yapıyorsunuz. Ondan sonra da aslında ben iyi adamım ama şeytan beni kandırdı diyerek güya kendinizi avutuyorsunuz. Şeytan, nefs filan yok efendiler, hepsi sizsiniz. Ve siz umduğunuzdan karmaşık bir şeysiniz. Kendinizi tanımazsanız böyle kötü adamda olursunuz. Testesteron denen bir hormon vardır mesela. Çoğalırsa adamı asabi yapar. Düşünemez hale gelirsiniz. Yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Nefs terbiyesi filan hikayedir bu noktada. Çoğu cinnet meselesinde vs. cinsel doyumsuzluk yüzünden dengelenemeyen testesteron yatar. Amigdala diye bir organınız var mesela. Kendinizi tehdit altında hissederseniz "aklınızın" yerin alır. Öğrenilmiş olan en kısa yoldan sizi o durumdan çıkarmaya çalışır. Pek çok hırsızlık olayında bu organ baş rol oynar mesela..

Daha bir sürü böyle mekanizma vardır. Hep derler, dünyada islamı doğru yaşayan toplum yok. Neden biliyor musunuz? Çünkü islam dinini doğru yaşamak üzere gereken vicdan muhasebesi olayı noktasında, toplumda ki insanların çoğu biyolojik zorunluluk olarak hormonların vs. baskısından kurtulamaz. Mesela alfa birey olmaya yönelik baskı vs. vs. Ve bu yüzden toplumun büyük kısmı ayet hadis vs. bulur, uydurur, tefsir eder vs. olayı kendine yontar. Siz insanlara vicdani muhasebe yerine allah cevaz vermiş kavramı koymuş olrusunuz ve artık vicdan muhasebesi yapmayan insan topluluğu vahşi, ilkel ve geri kalmaya mahkum olur. Gidiniz bakınız, müslüman ülkeler; kimin şehit, kimin gazi olduğu belli olmayan ıraktaki son olaylar..

Kısaca, bu şeytan vs. masallarını atıp doğanın size bahşettiği vicdan muhakemesi melekenize sarılın.
Alt 02-03-2006, 01:53
Üye

Standart saçmanın saçması konuşanlara

Ne dersi çıkarıcanıda bizmi sölicez sana hazırcılık yapma

aklınla kendin bul

kimseye şeytan yaptırdı deyip masum oluyo demiyoruz zaten şeytana nefsine veya o dediğin terimlerle kötüye sapanlar zaten şeytandır adına her ne koyuyosan

Ayrıca şeytan yok diyosan tabiiki Kuran da yazılanlara inanıyosan Muhammed suresini baştan sona oku

Sana çekip yaızyim halbuki bir ayeti çekip yazma olayına karşıyım ama gör diye buraya tek ayeti yazıcam sen yinede oku baştan sona

Muhammed suresi 25.Şüphesiz, kendilerine hidayet açıkça belli olduktan sonra, gerisin geri (küfre) dönenleri, şeytan kışkırtmış ve uzun emellere kaptırmıştır.
Alt 02-03-2006, 02:33
oguz oguz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Master,

soyle bir hikaye duymustum diye bizimle paylastigin aptal hikaye, ancak senin kadar beyne sahipler icin guzel bir hikayedir.. Bu salakliklari burada yazarak bu forumu kirletme...

Hem sen soyle bakalim: gezegenlerin havada nasil asili durdugunu ogrenebildin mi? Ogrendiysen kafana yatti mi?

>>>Hakaret Yok<<<

>>>exclusive<<<
Alt 02-03-2006, 02:39
sami sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sami - İCQ üzeri Mesaj gönder sami - MSN üzeri Mesaj gönder sami - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Şeytanın oyunlarına gelmek ile alakalı bir hikaye

master Diyor ki
Şöyle bir hikaye dinlemiştim vaktiyle ve çok hoşuma gitmişti sizlede paylaşmak istedim

Vaktiyle bir adam varmış zenginmiş köşkü yardımcıları varmış evliymiş
Bir de hayvanı varmış adam eşini çok seviyomuş ama hayvanına karşıda ayrı bir sevgi besliyomuş şuanki hayvan severlerin hayvanlarını çok çok sevdiği gibi herneyse hikayeye dönelim.

Adamın birgün şehre gitmesi gerekmiş ve hayvanını sağlam bir kazığa iple bağlamış ve bütün köşktekilere tembihlemiş ben gelene kadar iyi bakın yeminee suyuna diye

Adam gitmiş hayvan otluyomuş şeytan gelmiş ve hayvanın bağlı olduğu kazığı hafifçe bir ileri ve geri itmiş gitmiş

Hayvanda sağlam kazık hafiften yerinden yumuşayınca bir ileri bir geri çekiştirmiş ve kazığı yerinden çıkarmış.

Köşke girmiş karşısında bir hayvan daha bu hayvan koç oluyo dostlar karşısında bir koç oldunu gören hayvan gerilmiş gerilmiş ve koşturmuş tosslamış ve şangırr diye ayna inmiş aşağa meğerse ayna köşkün hanımının yani adamın karsının aynasıymış.

Ayna inince aşağa kadın bir feryad bağarmış inmiş aşağa hayvana naptın sen kocam seni çok sevdiğinden bende bu aynayla kendimi avutuyodum bana sevgisi azaldı kocamın ve hergün gelip aynaa aynaa söyle bana bendenn daha güzeli varmı diye avutup duruyodum sen kocamın bana olan sevgisini çaldın mendeburr hayvan diyerek köşkteki yardımcılarına hayvanı kestirtmiş

Yardımcılar bu emir üzerine korka korka hayvanı kesmek zorunda kalmışlar ama adamın geliceğinide biliyolar

Neyse zaman ilerlemiş adam şehirden gelmiş ve çok sevdiği hayvanını göremeyince çıldırmış hemen herkesi çağırmış nerde hayvanım çabuk söleyin demiş

Herkes el pençe divan ses çıkartamıyo karısıda demişki böle böle oldu aynamı kırdı bende kestirttim senin çok sevdiğin hayvanı deyince adam çıldırmış ve silahıyla karısını öldürmüş köşkteki yardımcılarıda öldürmüş sonrada kendi kafasına sıkmış

Şeytanın cevabı YARABBİ BEN BİŞEY YAPMADIM SADECE SAĞLAM OLAN KAZIĞI BİR İLERİ BİR GERİ HAFİFÇE OYNATTIM

Evet dostlar şeytan bu işte fiili olarak bişey yapma gücüne sahip diil ama devamlı çelme takma uğraşında

Kafirlerle zaten uğraşmam onlar istediğim şeyi seçtiler
Salihlerle zaten ben uğraşamam gücüm yetmez
Benim en çok işim bir günah işleyip bir işlemeyenlerledir yani bizle inananda olsak inanmayanda olsak

diyede birşey duymuştum gayet mantıklı

Genelde hep öle olmuyomu o yüzden Allah ın verdiği aklı başımıza devşirip iki hatta üç dört kere düşünmemiz gerekmiyomu

İster ders çıkarın bu hikayeden ister ne bu yahuu deyip atın ben sadece yazdım herzamanki gibi gerisi size kalmış
abicim şeytan yok bilmiomusun sen.
Alt 02-03-2006, 02:45
Üye

Standart başka türlü yazmak isterdim ama namümkün

>>>Hakaret Yok<<<
>>>exclusive<<<
Alt 02-03-2006, 02:49
Üye

Standart sana göre yok bana göre var

Ben toplum şeytanın varlığına inansın diye o hikayeyi yazmadım düzgün okuyun ne demek istedimi düşünmek isteyen düşünür diye yazdım

Adına şeytan de kötü insan de bozgunculuk yapan de veya biri yazmış orda beyinde bilmem ne salgılayan şey de farkedermi

Muhammed suresi 25 de şeytan kelimesi geçiyosa ben Kuran a inandığım için şeytanın varlığınada inandığımdan öle bir hikaye yazdım

istersen o kazığı oynatan şeytan de isteren bi herif de istersen xxx teki de ne farkeder kardeşş
Alt 02-03-2006, 03:30
oguz oguz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

>>>Hakaret Yok<<<
>>>exclusive<<<
Alt 02-03-2006, 05:33
Üye

Standart şeytan olmadını savunanlara inatla

buda içinde şeytan kelimesi geçen bir ayet münafıklar için yazılmış bir ayet

Nisa suresi 60. Sana indirilen Kuran'a ve senden once indirilenlere inandiklarini iddia edenleri gormuyor musun? Putlarinin onunde muhakeme olunmalarini isterler. Oysa, onlari tanimakla emr olunmuslardi. seytan onlari derin bir sapikliga saptirmak ister.

>>>Hakaret Yok<<<
>>>exclusive<<<

Önerilen Siteler