Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-05-2010, 17:28
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Aleviliğin Tanımları

Yazima baslarkan bana vede yazimdan dolayi gelen bütün elestirileri göz ardi etmiyecegim vede tartismalara katilacagim yaliniz bu tartismalarin seviyeli hic bir sekilde insanlik onurunu zedelemiyecek örselemiyecek düzeyde olmasi icin dikkat göstermek insanligin geregi olsa,gerek.
Aleviligin,Benim acImdan tarifi vede analizi:Alevilik islamin icindemi disindami,simdiye kadar bu konu netlik kazanmamistir yakin tarihlerdede kazanacagini zannetmiyorum,vede umudum yoktur“diyorum?
Bana soracak olursaniz Kesinlikle disindadir,Neden din,tanri,anlayisimiz,sünlülükle,birbirlerine hic benzesmezlik ifadesi göstermez tanri anlayisi cok cok farklidir.
Alevilik bu dönemde kendisini devletten tanimasini istiyor buda ne derece dogrudur tartisilir?
Bu yanasimlarnanda teslimiyetler vede faydaci yanasimlar zafiyetleri gündeme oturmaktir.
Bununda ileride telavisi olmayacak yeni yeni yikimlari iyice özünden kopuslarin yok oluslarin.
Zeminini hazirlayib insatin hizlanmasini sürece yayacaktir,burda devrimci güclerin bu sürece
Müdehale etme diye tarihi bir zorunluklari vede sinifsal mecburiyetleri vardir diyorum?
Biraz daha aleviligin,yolunu özünü neleri benimser dünya görüsü nedir,den kisa kisa girislernen
Deginmek istiyorum.aleviligin tarihi yazimlari hemen hemen var olmadigindan sol tarafindan fazla anlasilmaz.yok muydu diyeceksiniz tabiki varidi.Tarihler boyu devamli sürgün katliyamlara ugradiklari“Icindirki yazili tarihleri“de yakilib yok edilmistir.Tek ayakda kalanlar ise,Sözlü tarihleridir.
Yani ozanlik tarihleri.En büyük örnekler 7 ulu ozanlar“dir.Ben alevi kökenden geldigim icin tabiki ögretiler deyisler icinde yogruldugumuz vede sol devrimci kimligimiz oldugundan bazi söylemlerimiz.
Sol Devrimci kimliklere anlasilmaz gelsede kendi acilarindan hakli gözüzükselerde.
Aleviler solu vede devrimci hareketleri hic bir zaman dislamadilar,devamli icinde bulundular vede birlikde mücadele ettiler vede ediyorlar.tekrar alevilige dönüb anlatimlara kisa kisa devam edelim.
Alevilik,mitollejilerden,diger dinlerden,degisik anadolu mozayiklerinden kendine yakin buldugu benimsedigi ögeleri icine alib harmanlamistir.Alevilik taraf midir eved tarafdir,Ezilmisliginden devamli,
Tarihler boyu katliyamlara maruz kaldigindan dolayi vs-vs-Mazlumdan,Güzellikden,ardan insanlikdan,yana olmustur.Vede cogunlugu bu yolun yanindadir.
Dönekleri yokmudur,zalimin,sagin,liboslarin,irkcilarin,yanin da onlarin,onlarin yaninda kurtuluslarini,yani yok oluslarini göremediklerini bilibde yanasanlar,maddiyata,her türlü soysuzluga,tabiki satanlar var?Solda nasil soysuzlasanlar var ise bunlardada var.
Ne alevilik solsuz-nede sol aleviliksiz,Kendi baslarina kurtulusu yani sinif“Salligi basari sansi yoktur?
Su gercekleride beritmekde fayda var diyorum.Son yüz yillarda,cogu alevi söylemlerinin yani,deyisleri,siirleri,tarihleri ne yaziktir ,Egemenler,vede sözüm ona alevi gecinen soysuz serefsizlik yapan bir avuc karaya satan,tarihcileri,yazar,cizerleri türeyib yasamlarini yani insanlik düsmani karanlik“larnan isbirligi yapan bu deyüslerin yazilarini tarih carpitmalarina kanan cok sayida kendine sol demokrat,sosyaldemokratlar inanir oluyorlar.ONLARIDA Buradan ne sekilde anlarsa anlasinlar-O-sekilde kiniyorum? Tartismalar devam edecek saygilar.zahit.
not.söylemlerimde eksiklik cümle hatalari kelimelerin eksik belkide bazilarinin
yerli yerinde eksiklikler ola bilir kusurum af ola.
Alt 30-05-2010, 17:40
Karın Agrısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karın Agrısı Karın Agrısı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alevilik bence islamin içindedir.İslamı sadece sunni mezhebi olarak algılanmasına karsıyım ben.Alevilik islamın farklı yorumudur sunnilik gibi.
Alt 30-05-2010, 20:15
marlboro marlboro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ALEVİLİK-ŞAMANİZM-HANİF DİNİ
__Gazi Eke’in atmalilar com’da Aleviler konusundaki araştırması çok karmaşık. Hıristiyanlığa bağlamak istiyor, bağlayamıyor. Hacı Bektaş-ı Veli’ye bağlamak istiyor bağlayamıyor, sonra S. Battal Gaziye Bağlıyor ama bir türlü gerçeğe parmak basmıyor. Alevilik şudur diye nokta koyamıyor. Allah aşkına kim bu noktayı koyacak bilemiyorum. Ben bir nokta komaya çalışayım:
__Forumumuzun Alevilik bölümünde "Alevilik Din mi, Tarikat mı, Mezhep mi?" makalemi okursanız bir nokta koyabiliriz. Kısacası Gazi Eke'nin döndürüp dolaştırıp bir türlü adını koyamadığı Aleviler; Eski “Şaman Türkleridir.”
__Hz. İbrahim "Hanif Dinine" inanıyordu. Devamında gelen peygamberler de temelde bu din üzere iman ettiler. Peygamber Efendimize peygamberlik gelmeden önce 40 yaşına kadar "Hanif" idi. Kur'an'daki adı ile Hanif, Tarihteki adı ile Şamanizm dinleri birbirine çok benzerler. Yani Peygamber Efendimiz de kırk yaşına kadar ŞAMAN idi diyebiliriz. Bu cümleyi okuyan Arapçılar havaya hoplayacaklar ve nasıl olur da Peygamber ŞAMAN olur? Ama bu konu araştırmaya değer bir konudur.
__Vani Mehmet Efendi; “Oğurhan(Oğuzhan) Türklere Hanif(Şamanizm) Dinini öğretiyordu.” Diyor. Ogurhan’ın bir dünya hakimiyeti olduğuna göre, dünya o dönemde tamamen Şaman(Hanif) oldu. Bu nedenle bütün dinlerin temelinde Şamanizm’den(Hanif) izler bulmak mümkündür.
__Kızılderililer de Şamanizm’e inanıyorlardı. Onlarında Türk olduklarına dair Genetik bulgular vardır. İslam Dini, Hanif Dini’nin devamı ve tamamlayıcısı olduğuna göre; Daha sonra bu Şamani Türkler, dinlerin benzerliğinden dolayı İslamlaştılar ancak, eski dini Şamanizm’i de terk etmek istemediler. İslamlaşırken Araplaşanlara Sünni, İslam oldukları halde Şamanizm’i de birlikte yaşayan Türklere Alevi denildi.
__Kısacası; “İslam Dini ile Şamanizm’in ortak yorumlanmış şekline ALEVİLİK” diyoruz. Günümüzde buna TÜRK MÜSLÜMANLIĞI diyoruz. Arap karakterli Tarikatlar ve Türk karakterli Tarikatlar vardır. Arap karakterli Tarikatların zikrinde DEF hakimdir. Türk karakterli Tarikatların zikrinde SAZ ve Türk Makamları hakimdir. Çünkü SAZ Orta Asya’dan kalma 15 bin yıllık Türk’ün malıdır. Türk deyince akla SAZ gelir. “Şaman” kelimesinin (Ş) si günümüz Alevilerince (S) olarak yansıdır. Bazı Alevilerimiz (Ş) harfini söyleyemez, yerine (S) harfini kullanırlar. “Şama” kelimesi Mevlevilerde “Sema”, Alevilerde “Semah” olarak yer aldı. “Şaman Din adamları” da Alevilikte “Şaman Dedeleri” olarak görev yaptılar.
__Bu özelliği ile “Türkmen Aleviliği” Türk karakterli Tarikatlardandır. Kürtçe konuşan Alevilerimiz dahi Cem Evi’ndeki zikirlerinde Kürtçe dua edemezler, Türkçe dua ederler. Bu nokta çok önemlidir. Çünkü Bağlı oldukları Tarikat Türk Karakterlidir ve Zikrinin sözleri Türkçe Dizayn edilmiştir. Alevi isen Türkçe Zikir edeceksin. Bu nedenle her Alevi, Kürtçe de konuşsa Türkmen’dir.
__Eski Şaman Dedelerinin görevini, şimdiki Alevi Dedeleri üstlenmişlerdir. Onlara da “Şaman-Alevi Dedeleri” de diyebiliriz. Şaman Din adamları insanı takdis(kutsama) ederlerdi, Alevi Dedeleri de bazen okuyup/üfleyerek takdis geleneğini yerine getirmektedirler. Çünkü Şamanizm’in temelinin Büyü ve Sihir'e dayalı olduğunu biliyoruz.
__ Alevi ile Sünni arasında Araplaşmadan gayri bir fark yoktur. Sünni Mezhep olan “Hanefi Mezhebi” nin kurucusu İmam-ı Azam Ebu Hahife Türk’tür ve aynı zamanda Alevilerin bağlı olduğu Ehl-i Beyt’ten “İmam-ı Cafer-i Sadık”ın talebesidir. Talebe ile hocası arasında bir ihtilaf yoktur. Bu nedenle Sünni Alevi ayrımı Türkmen boylarının birleşmelerine çok zarar vermektedir. Bir an önce bu ayrımı ortadan kaldırarak, ülkenin ve İslam’ın selameti için Alevi ve Sünni kucaklaşmalıdır.
_Yani kısacası Anadolu’da Alevi kesim, halen Araplaşmadan Türk olarak kalmak isteyen Türkmen Boylarıdır, Sünni ise Araplaşma ile İslam’ı bir arada yaşayan Türkmen boylarıdır diyebiliriz. Burada gizli bir Türkleşme ve Araplaşma mücadelesi saklıdır. Asıl bu Araplaşma ile mücadele etmeliyiz. Vesselam. 07.07.2008- Mehmet Demir ATMALI-Gaziantep

bir siteden okumustum tekrar gırıp burda paylasayım dedım belkı faydası olur
Alt 30-05-2010, 22:36
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Alevilik derken Türkmen Aleviliği mi, Kürt Aleviliği mi yoksa Nusayrilik mi? Hangisini kast ettiniz mesela Nusayrilerle Kürtler arasında dağlar fark var.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 30-05-2010, 22:52
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. zahit,
Aleviliğin bugün almak istediği yol üzerindeki engebeler ,kısıtlamalar,müdahaleler, yönlendirmeler dışında sizin tanımınızı merak ediyorum.

Tam olarak inandığınız nedir? ve neden inanma gereği duyuyorsunuz, gerekçeleriniz? Bir yaratıcınız var mı? şekli ikametgahı,elçisi varisi, getirdiği kurallar, yasakları, olmasa olmazları inanırlarından beklentileri nelerdir?

İbadetlerinizin yöneltildiği yer neresidir? ibadette bulunurken beklentileriniz var mı? yöneltilen makamdan geri dönüş gerçekleşiyor mu?

Ek olarak ;"bu tartismalarin seviyeli hic bir sekilde insanlik onurunu zedelemiyecek örselemiyecek düzeyde olmasi icin dikkat göstermek insanligin geregi olsa,gerek." demişsiniz. Fakat bu gereklilikten kendinizi muaf tuttuğunuz anlaşılıyor!

Önerilen Siteler