Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-03-2006, 16:21
Hewreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hewreman Hewreman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Risale-i nur ve Said-i Kürdi

Allah 'in selami ve hidayeti uzerinize olsun degerli arkadaslar.

Arkadaslar ben bu yazi sayesinde hicbir ateist ya da ateist olmayan evrimci bilgi (?)den etkilenmiyorum.Tam aksine onlari (Evrim bilgileri dogru olsa bile) da engel dahi gormuyorum.

Diger musluman arkadaslar da oyle galiba...

Peki siz *ateistler , biz muslumanlarin neden bu kadar saglam inancli kaldigimizi merak etmiyor musunuz?

bu cagri tum insanlaradir: Hicbirinizden bir sey istemiyorum, Gelin Allah yolunda kardes olalim.

anlamsiz gorunen , sacma-celiskili gorunen butun din-im-sel meselelerin nasil da buyuk bir hakikat olduguna sizi *ikna edecek yaziyi bilgisayariniza takdim ediyorum :

indir :

http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=2997

ulasamiyorsaniz su adresi tavsiye ediyorum , bu adresten indirebilirsiniz:

http://nurris.org/nurris.html

Ustteki linkteki yaziyi okumadan karar vermeyin ! (bu, Nur cemaatine karsit muslumanlar icin de gecerli )

Allah 'in selami rahmeti bereketi magfireti sizin uzerinize olsun.
Alt 29-03-2006, 22:02
Üye

Standart onyargi yuzunden..........hep onyargi yuzunden.......

Kimseyi zorlamiyoruz , okuyan buyursun okusun.

Kuran apaciktir ama hicbir meal ya da tefsir onu cevirememistir. Oyle olsa idi 500.000 (yaziyla besyuzbin) tefsir yazilmazdi.Bu yuzden Kuran 'i - İslam 'i Tefsirden ya da Mealden ogrenmeye kalkarsaniz dogru olmaz. Risale-i Nur Kulliyati ise Kuran 'in maddi degil manevi tefsiridir. Yani Kuran 'i tefekkur etmek temelinde mealdir kelime anlami meali degil. Size iste bu eseri okumanizi oneriyorum.

Kimseyi Tanrilastirmadik. Eger birisini Tanrilastirsaydik eger Said-i Kurdi 'yi peygamberlestirseydik Islam dininden ciktigimizi kabul etmis olurduk.Allah Muhafaza eylesin. Biz Hz. Muhammed 'i Said-i Kurdi 'den ogrendik. Ve baglandik Allah'a sukurler olsun. Bize gore Hz. Muhammed' e yapilan ve yapilacak tum saldirilara Said-i Kurdi cevap verdiginden Said-i Kurdi'yi sahsindan dolayi degil Hz. Muhammed 'i savundugundan dolayi seviyor ve tum elestirilere ve vesveselere en iyi cevabi Said-i Kurdi verdigi icin Said-i Kurdi'yi Hz. Muhammed'i savunmak ve Hz. Muhammed'in dinini kuvvetlendirmek ve muslumanlari cogaltmak icin savunuyoruz. ("Allah'a ulasmaya vesileler arayin"-Ayet Meali). Cunku Hz. Muhammed'e bagliligimizi saglayan onun gibi bir tefsir yoktur. Ve bu da demektir ki biz Hz. Muhammed 'i Said-i Kurdi, 'den daha fazla seviyoruz. Bu paragrafi tekrar okuyabilirsiniz.

Said-i Kurdi 'nin eserlerini hicbir zaman Hadis 'lerden ustun tutmadik ki ....aralarinda celiski olsun da biz Said-i Kurdi 'yi secelim! Soz gelimi bir celiski olsa biz Said-i Kurdi'yi bile buyuk bir cesaretle elestirmeye ve karsisinda dikilmeye cogu muslumandan daha haziriz.

Said-i Kurdi hakkinda yapilacak en buyuk yanlislardan birisi de onun Bagimsiz Kurdistan istemesi iddiasidir. Ataturk devrinde Sad-i Kurdi 'ye Dogudan cok teklif geldi onun bir isareti kafiydi ama o zindanda dahi kimseyi ayaklandirmadi. Osmanli devrinde "Turkler bizim Aklimiz , biz (Kurdler) de Onlarin kuvveti " diyen biri nasil bagimsiz Kurdistan isteyebilir?
Alt 29-03-2006, 22:59
sonsuzluk sonsuzluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: HAYATA BAKIŞINIZI DEĞİŞTİRMEK İSTER MİSİNİZ?

İşimiz gucumuz yok bunu mu okuyacagız arkadasım..Okuyan buyursun okusun..Apacık oldugu iddia edilen kuran varken bunları okumaya ne gerek var..Ben bu sacma seyleri 14-15 yasından beridir okuyorum zafer de sızıntıydı zamandı seyyid kutupdu yok bilmem altınoluk yok mektup,cuma, iktibas ,taraf, aklına ne gelirse musluman genclik *tevhid *mezhepsizleri de gorduk şia yı da! ehli sunneti de!Adnan Oktarı da Ataturkcu muslumanları da..Yeme içme bunlara ver zamanında laiklere kin de tuttuk ama hep içimde sorguladım bu dini.. Bunlar cocuk işi bunlar bosa gecirilen vakitler o zamanlar yukselen deger buydu gunun modasıydı seriatcılık ,bizim yasımız da kucuktu cevremizde boyle olunca bir ihmal bunlara meylettik.Bana cok zararı oldu ama bunları okumak bu cevreyi tanımak beni daha bilincli kıldı.Nurcuları risaleleri de okumaya calıstım ama okumaya degmez beyini uyusturuyor hiçbirşey anlasılmıyor.. Geciniz efendim o kadar zaman gecti ben hayata bakıs acımdan memnunum..Allaha sukur ateistim..
Bence siz silkin atın bunları uzerinizden cok zor biliyorum herkesin harcı degil hele bir de cevren boyleyse gobekten baglısın demektir ama istedikten sonra hiç de zor değil bu palavraları tarihe gommesi..Zincirlerinizi kırın ve özgürleşin!
Alt 30-03-2006, 08:52
Üye

Standart yapilan elestiriler hep ayni ve kaynagi cahillik....

bu baslikta ikinci iletimde acikladim.

onyargi insanin en buyuk dusmanidir lutfen bu yanlisi yeniniz ve tarafsiz okuyunuz:

indir *:
*
http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=2997
*
ulasamiyorsaniz *su *adresi *tavsiye *ediyorum *, *bu *adresten *indirebilirsiniz:
*
http://nurris.org/nurris.html *

Ustteki *linkteki *yaziyi *okumadan *karar *vermeyin *! *(bu, *Nur *cemaatine *karsit *muslumanlar *icin *de *gecerli *)
Alt 30-03-2006, 11:52
twilight20 twilight20 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

değerli arkadaşım,benim anlamadığım bişey var.Bu said nurs-i' denen adamı neden bu kadar tanrılaştırıyorsunuz,forumlarda dikkat ediyorum Hazreti Muhammed'den çok ya kürt sait,ya fettullah yada dini sömüren bezirganların savunuuculuğunu yapıyorsunuz,ben şükürler olsun müslümanım,ama bu said nursi denen şerefsizi sevmiyorum ve fikirlerini tamamen yanlış buluyorum.ne olacak şimdi?Hangisi daha önemli,Hz.Muhammedmi,yoksa kürt sait'mi.Biz Atatürk'ü savununca,laikliği savununca dinsiz putperest oluyoruz,ama bağımsız kürdistan için herşeyi yapmış,ve din adına her türlü pisiliği,sapıklığı yapmış bi cemaatin kurucusunun savunmasını yapınca samimi bir müslümanmı oluyorsunuz?bu adamı peygamber yerine koyuyorsunuz resmen.bakın bu masalları bırakın..
Alt 30-03-2006, 12:25
Üye

sonsuzluk 'a yanitimi tekrarliyorum:

Kimseyi *zorlamiyoruz *, *okuyan *buyursun *okusun.
*
Kuran *apaciktir *ama *hicbir *meal *ya *da *tefsir *onu *cevirememistir. *Oyle *olsa *idi *500.000 *(yaziyla *besyuzbin) *tefsir *yazilmazdi.Bu *yuzden *Kuran *'i *- *İslam *'i *Tefsirden *ya *da *Mealden *ogrenmeye *kalkarsaniz *dogru *olmaz. *Risale-i *Nur *Kulliyati *ise *Kuran *'in *maddi *degil *manevi *tefsiridir. *Yani *Kuran *'i *tefekkur *etmek *temelinde *mealdir *kelime *anlami *meali *degil. *Size *iste *bu *eseri *okumanizi *oneriyorum.

psikokemoterapi , yazdigi iletideki tutarsizliklari farketmis olacak ki sorularinin bulundugu iletisini (yanlis bilgi icerikli oldugunu kabul edip )sildi. Ben de onu dikkate almiyorum normal olarak.

Ateizmin bilimsel dayanagi yoktur. Bilimin secilmis konularinin yorumlanmasidir. Ben ayni bilimi alir , Allah'in kudretine baglarim. Dolayisi ile Ateizm bir yorumdur , oyle tek tarafli yorumdur ki bir inanc bicimi halinde sekillenir , dini tartismalarda.

Inancliya inancli olmamayi tavsiye ediyorsun da sen niye ateizm inanlisisin ?

--------------------------

Uzay Caginin butun problemlerinin cozumu bu yazidadir ;

indir *:
*
http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=2997 *
*
ulasamiyorsaniz *su *adresi *tavsiye *ediyorum *, *bu *adresten *indirebilirsiniz:
*
*
Ustteki *linkteki *yaziyi *okumadan *karar *vermeyin *! *(bu, *Nur *cemaatine *karsit *muslumanlar *icin *de *gecerli *)

Ayrica Muslumanlara bir odev: Ezanin Turkce okutulup , Harf inkilabi gecesi binlerce alimin cahil ilan edilip din alimlerinin hayvan vagonlarina konup ertesi gece idam edildigi gunlerde Said-i Kurdi ve Suleyman Hilmi Tunahan gibi insanlarin disinda kim Kuran'i mudaafa edebildi acik acik ?

Allah *'in *selami *rahmeti *bereketi *magfireti *sizin *uzerinize *olsun.
Alt 30-03-2006, 18:03
sonsuzluk sonsuzluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Psikokemoterapi gayet acık ve öz şeyler soylemişsin eline saglık.
Alt 31-03-2006, 00:53
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğru söze ne demeli
Kıyısından, köşesinden acık yemeli.

Bravo psikokemoterapi ve sonsuzluk
Mekanınız cennet olsun * * *

Tek Gerçek Maddedir
Alt 20-10-2007, 15:49
Üye

Standart Re: BU YAZIYI OKUMADAN KARAR VERMEYIN !!!

bu *cagri *tum *insanlaradir: *Hicbirinizden *bir *sey *istemiyorum, *Gelin *Allah *yolunda *kardes *olalim

Anlamsiz *gorunen *, *sacma-celiskili *gorunen *butun *din-im-sel *meselelerin *nasil *da *buyuk *bir *hakikat *olduguna *sizi * ikna *edecek *yaziyi *bilgisayariniza *takdim *ediyorum *:
*
indir *:
*
http://www.gezginler.net/modules/myd...t.php?lid=2997 *
*
*
*

(not: bu aralar derslerim ile ilgilenmem gerektiginden bir sure foruma katilamayacagim. *Allah *'in *selami *rahmeti *bereketi *magfireti *sizin *uzerinize *olsun.)
Alt 20-10-2007, 16:00
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: BU YAZIYI OKUMADAN KARAR VERMEYIN !!!

Sevgili hevreman, tüzüğümüzü (galiba) okumamışsın. açtığın başlık,tüzüğümüzün üçüncü bendine uymuyor.

3- Aşağıdakilere Benzer Başlıklar Açmayınız

Aşağıdakilere benzeyen tarzda, genelleme içeren veya demagojik başlıklar açmayınız:

-Mutlaka Okuyun
-Çok önemli
-Müslüman arkadaşlara duyuru
-Mümin kardeşlere
-Müslümanlar cevap versin
-Ateistler cevap versin
-Yapmayın kendinize gelin!
-Bırakalım kitapları
-Cahil kalmayın
-Evrimcilerden bilgi istiyorum

Bu nedenle , başlığını değiştiriyirom. daha *mantıklı bir başlık yazmak istersen. *söyle senin dediğini yazarım

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Önerilen Siteler