05-07-2010, 03:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Aleviligin yolu:
ALEVILIGIN YOLU NEDIR-
Yine sizlernen bir aradayim arkadaslar.islam formunda yazmis oldugum Alevilik Nedir diye yazimin
Kisa bir tanimina deginmistim tabiki hemen cevablar vede elestiriler geldi.Gelecekde vede baska tarifler vede cesit cesit görüsler ileri sürülecek Sürülmeside dogal vede güzellik tasir bu söylemleri
Kabul edelim Bunlar sizlerin dünya görüsleriniz vede tek bir din vede mesheb anlasiyiniz.
Yani sünlü islam diktasi,Beni tanimaniz icin daha cok zaman gecmesi lazim.Neden derseniz tanisma sayfasindada dedigim gibi söylemlerim vede cogu vurgularim yeni oldugundan dolayidirki Kisa sürede,
Anlasil“Mayacagimdir,Benim sizlere tekrar ricam ne dediklerimi süzgeclerinizden tekrar bir daha süzüb gözden gecirmeniz?Benim bütün yazismalarimda vurgum bireylere vede kisilere degildir,dünya,
Görüsleri vede idolecilerdir.Ne yaziktir“Ki cogu arkadaslar bunun daha farkinda degiller bunuda burda,
Belirtmeyi kendi insanlik anlayisimla gerekli gördüm.Ben sadece bu pilatformda yazismiyorum cok degisik yerler“Dede tartisib yazisiyorum.onun icindirki kisa zamanlarda hemen cevablar veremiyorum,
Onun icin kusurum af ola.
Gelelim konumuza:Alevilik islamin icindemidir:islam tanimi,Allah-kuran-pegamber-vede müslümanligin,Sartlari uyum bicimleri,namaz,oruc,kelimeyi“Sadet,Hac,fitre-kul olma-üstün olana biyat-ahiret-cennet-cehennem-hurilik-verilene sükür-O-Nun disinda insani istemlerin kafirlikle tanimi-
Kitabin söylediginden disa cikmak Katli vacibdir verilen emirlerin yerine getirilmesi,vs-vs-devam eder?
Alevilik:Benim käbem insandir-bana meseb dinin nedir diye sorma,insandadir aradigin kiymetler-Kamil ol kendini kendinde Bul-Ne Tanrida nede-O-Kitabda-kili kildan ayir iste-O-Dur gercek yolun.
Cem:Evreni anlatmak,dünyanin günesin vede ayin etrafinda dönüsü-el hareketleri anlatimi,el yaraticidir,emekdir,beyinle beraber-Bölüsümdür,tabiyata,canli,cansiz gözüken diger innaclarda-alevilikde onlarda canlidir,Dedelik makami ede bir ögreticidir yani ögretmen,Bir dinlenecek Ayle büyügüdür vede beraber karar verme vede uygulamada beraber isin ucundan tutandir.
Kadin vede Erkek beraber karar vermek birbirlerinden hic birinin üstün olmamasi-Evlilikde tek eslilikdir-Egitimleri Bilimsellikdir-Irki yoktur,Aksini idda edenlere-Sorma be Gafil senin dinin mesebin Irkin Nedir sordugun bu seylerin cevabi ben insanim herseyi insanda Ararim?
Bakin sayin vatandaslarim,Alevilik yüz Yillar“Dir Katliyamlara vede her türlü insani olmayan iftira“lara Karalamala maruz kalib Bu günlere Gelmislerdir?Zaman Zaman disdaki yasamlara karsi Yani sünlülüge
Yasamini devam ettirmek icin bende senin gibi düsünüyorum Dedigi olmustur Tabiki bu söylemler bütün Aleviler icin gecerli Degildir,Sehir yasamlarinda bu fark daha acik gözükmekdedir,Yani Ilimli olma,ödün verme,Kendi kendini inkar etmeler düzene yani Devletin-O-kisiliksiz politikalarina alet olmak-Buda gercekden tam bir birlik olamamakdan yasam bicimlerinin farkliligindan kaynaklanmadan.
Belli düzen partilerine Kisilerine güvenmek vede körü körüne bel baglamakdir,Tabi bunlarin Acilarini.
Beli zamanda fazlasiya dislanmalari hice Sayilmalari gözlerinin önüne konmus vede konulmakdadir.
Inkarci örgütleri yani bu örgütlenmelerin kendilerini maddiyata satilmalari-Kimler diyeceksiniz bunlar-Her halde bunlari ilk benden Duyacaksiniz Bunlarin bilinmesi lazim Bende söylüyorum.
Cem vakfi-Yani kendisini alevi büyüklerinden tarif Eden izzettin Dogan-Dünya Ehlibeyit kurulusu-
Bir kac kücük kurulus daha var ama onlari tenefüs etmek istemiyorum.iste böyle sayin aydin vede bilimsel Gecinen yanlis tarihleri yanlis satilik kuruluslarin Alevilik söylemlerini gercek olarak lanse edisleriniz,Aleviligi irka,dinin her söyleminin icine Koyanlar,Bilmem kimi ,üstü örtülü hayasiz Arsiz,insanin yaninda degil hayvanligin yanina dahi konmayacak,Bilgisayardan,bilimsellikle alakasi olmayan kitablardan yayinlardan alarak bak bunlar böyle söylüyor deyib,yazilari asmaniz nasil yakisiyor Sizlere Sizleri gercek Tarihlerin Yargilamasina havale Ediyorum?
Yazim burda bitmedi devam edecek.Eger söylemlerimde bir ferde kiricilik yabtiysam özür dilerim.
|

05-07-2010, 04:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
saygıdeğer Zahit;
Müslümanlığı 3 yıl önce terketmiş bir deistim.
Sünni bir müslümanken, hele lise-üniversite yıllarımda alevilere kıl olurdum.
Muhammedi pas geçip Ali'yi bir peygambermiş gibi ön plana çıkarmaları, yaşam tarzları ve ibadetlerinin sünnilerden farklı olması vs.
Ama zaman geçtikçe (müslümanken de) gördüm ki, sevgi dolu insanlar. Aralarında sanatla uğraşmayan yok gibi. Dar gelirli bile olsalar mutfaklarındaki herşeyi getirip misafirin önüne koyuyorlar. Çocuklarına her zaman sevgi ve hoşgörüyü aşılıyorlar. Onlara saygım gittikçe arttı.
Müslümanlığımın son yıllarında öğrendim ki Türklerin ilk başta kabul ettikleri mezhepler arasında sünnilik yok. Yesevilik, Bektaşilik, ahilik ve alevilik var.
Osmanlı imparatorluğunun çöküşünü hazırlayan da sünnilik, hanifilik gibi baskıcı mezheplerin ön plana çıkması olmuştur.
Lafı uzatmayayım. Alevilere saygım giderek arttı.
Müslümanlıktan çıktıktan sonra, geriye dönüp baktığımda alevilere boştan yere haksızlık yaptığımı anladım. Hepsinden özür diliyorum.
saygılar...
|